Προς το περιεχόμενο

Battle Brothers

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Snoob,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Habemus bannerman:

Spoiler

image.jpeg.c9f4dbce2a0da2d22a7a6d32ffed1253.jpeg

Σε τι κάστρα έψαξα, τι βετεράνους στρατιώτες στρατολόγησα, τι αλογομούρηδες έφερα στην ομάδα μπας και, τζίφος.

Και σε μια πόλη στα όρια των wildlands βρέθηκε αυτός.

Τώρα πρέπει να τον προσέξω σαν τα μάτια μου (και να στηρίξω φουλ το stamina, που είναι χάλια, καθότι μια ζωή στα ορυχεία πάει το πλεμόνι) γιατί σε κανένα μήνα το βλέπω το επόμενο crisis.

edit: Ουσιαστικά, το retreat μόνο ως reset του χάρτη λειτουργεί, αλλά στην πράξη οι μόνοι χάρτες που θα ήθελα να κάνω reset είναι οι λόφοι απέναντι σε τοξότες, που πρέπει να επιτεθείς στην ανηφόρα κι όσο πασχίζεις να φτάσεις εκεί σε λιανίζουν με ranged weapons.

Στην πράξη, όμως, δεν λειτουργεί (για να νικήσεις, το να γλιτώσεις έναν πολύτιμο σύντροφο που τον έβαλε σημάδι το ανελέητο focus της ΑΙ ώστε να ζήσει είναι άλλη ιστορία) γιατί οι τοξότες της ΑΙ έχουν απείρως καλύτερο initiative από εσένα, οπότε κάθε φορά που θα κάνεις reset θα έχουν το γύρο τους πρώτοι, άρα και την πιθανότητα να σου κάνουν ζημιά.

Αυτή ήταν η κατάσταση που αντιμετώπισα στην προσπάθεια να εκπληρώσω τη φιλοδοξία να ξεπατώσω τέσσερα λημέρια των γκόμπλινς: η επικράτειά τους είναι σε μια φουλ ορεινή περιοχή, με αποτέλεσμα τα 3 από τα 4 λημέρια που κατάφερα να εντοπίσω να είναι σε λόφο (το πώς ευχαριστήθηκα το ένα και μοναδικό που βρήκα σε plains δεν περιγράφεται).

Αυτό που με γλίτωσε από ζημιές άσχημες, ήταν πως οι φρουρές των λημεριών ήταν μικρές (12-17) και η μία δεν είχε καν αρχηγό (Overseer ή Shaman, με τον πρώτο να είναι απλά φονικός στους λόφους) οπότε, καθώς έχω πλέον στη frontline 170 κατ' ελάχιστο πανοπλία και 215 κράνος, οπότε το μόνο που μπορούσαν να κάνουν για να με καθυστερήσουν ήταν να ελπίζουν σε κάποια βολή να μου κάνει poison.

Ειδικά το τελευταίο λημέρι, με το Shaman, παρότι σε λόφο ήταν σφαγή, ο εκπαιδευόμενος arbalester, οπλισμένος με βαλίστρα overseer, έπιασε δυο 40αρες βολές (στέκομαι κι εγώ τυχερός, όχι μόνο η ΑΙ) που για τα hp και το armor των goblin είναι φονικές, το rotation έστειλε από τον πρώτο γύρο στο πλάτωμα δύο frontliners μου, κι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Εντωμεταξύ, για λημέρι με τέτοια αστεία φρουρά (πιθανότατα είχε κάνει πρόσφατα spawn roaming συμμορία και τους βρήκα εξασθενημένους) το loot ήταν απλά επικό:

Spoiler

image.jpeg.4963f7ba04be6e07f3d57f58446d011e.jpeg

Spoiler

image.jpeg.0f583fd97b0c1e237450b94b9435df4a.jpeg

• Like 1
  • Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατηφορίζοντας στο νότο για να εκπληρώσω την επόμενη φιλοδοξία (να φτιάξω 12 αντικείμενα στο taxidermist, με ένα σμπάρο δυο τριγώνια, θα εκπληρώσω τη φιλοδοξία και θα αδειάσει κάπως και το inventory, κυνηγάω μάγισσες που είναι πάντα επικίνδυνες μπας και μου ρίξουν τα trophies που θέλω για τα 6αρια φυλαχτά, κι έχω γεμίσει στα κόκκινα μήλα), αποφασίζω να αναλάβω μια τριάρα αποστολή να διαλύσω το λημέρι κάτι ληστών.

Γενικά, οι τριάρες με ληστές, εκτός κι αν το λημέρι είναι σε λόφο (οπότε ισχύουν ό,τι έχουμε πει για τοξότες σε λόφους, ιδίως οι brigands μπορεί να έχουν 4-5 βαλίστρες, που με το armor piercing τους είναι φονικές) είναι λίγο μούφα, γιατί οι τοξότες των ληστών φαντασιώνονται ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα τείχη τους και να με χτυπάνε (το αποτέλεσμα συνήθως είναι το αντίθετο, καθώς έτσι προλαβαίνω να σκοτώσω κάμποσους από μακριά, εξουδετερώνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημά τους).

Αυτή τη φορά, όμως, η τριάρα ήταν σε καλύβι (δεν έχει τείχη) και καθώς πλησίαζα βλέπω ότι με περίμεναν αυτοί:

Spoiler

image.jpeg.9848d538c8609f3f0ef0ecff767064f3.jpeg

Ο champion είναι εγγυημένο famed item, καλό αυτό, οι τοξότες δεν είναι πάρα πολλοί αλλά θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσω έως και έξι βαλίστρες (στην πράξη είναι εξαιρετικά σπάνιο να σου βγουν όλοι με βαλίστρες, αλλά συμβαίνει). Αυτό το plethora (14-28) όμως, κάπως μου κακοφαίνεται, κυρίως γιατί, εφόσον δεν υπάρχουν τείχη, το γιουρούσι είναι πολύ πιθανό. Και το γιουρούσι είναι η μόνη τους ελπίδα να με κερδίσουν, να σπάσουν κάπου τη γραμμή μου και να με κυκλώσουν, οπότε χτυπώντας από παντού, όλο και κάποιοι θα ευστοχήσουν, ό,τι και να κάνουν οι αμυντικοί μου.

Η εικόνα που αντικρίζω στην αρχή της μάχης είναι αυτή: 

Spoiler

image.jpeg.9d96a3ac878bd5b64d0de3414eb8f14b.jpeg

Στα θετικά, ο champion έχει μια ασπίδα που δείχνει πολύ καλή (αυτού του είδους, οι στρογγυλές μεταλλικές, συνήθως έχουν υψηλή αντοχή, ταμάμ για τα τανκ μου όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλούς εχθρούς με shield busting οπλα) και ότι οι τοξότες είναι μόλις τέσσερις (το ελάχιστο δυνατό για πρόβλεψη some), και παρότι οι τρεις έχουν βαλίστρες, μόλις η μία είναι δεύτερου επιπέδου. Επίσης, οι bandits είναι "μόλις" 17 (θα μπορούσαν να είναι άλλοι 11, κι εκεί την είχα κάτσει τη βάρκα τελείως).

Στα αρνητικά, η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε και το γιουρούσι ξεκίνησε αμέσως. Στα πολύ αρνητικά, από τους 17 απλούς ληστές οι 5 έχουν δίχερα και, δυστυχώς, οι τρεις έχουν flails, που σημαίνει πως είναι σαν να μην κρατάω ασπίδες. Έτσι και με πετύχουν με δαύτα...

Η μάχη κράτησε λίγο και ήταν πολύ αιματηρή. Ρίσκαρα αρκετά, σπάζοντας τη γραμμή μου, σε βόρεια και νότια ομάδα. Το μπροστά δίχερο flail κατάφερε δυστυχώς ένα πάρα πολύ δυνατό χτύπημα στον επιθετικό μου με την καρό ασπίδα, προκαλώντας του δύο μαζεμένους τραυματισμούς που τον έφεραν στα όρια να τραπεί σε φυγή. Εκεί, ακολούθησε ένα ανελέητο focus, καθώς η AI έκανε rotation τα δίχερα, ώστε να καταφέρει δεύτερο (και κατά 99% φονικό) χτύπημα στον τραυματία μου, ενώ στο μεταξύ είχα καταφέρει να σκοτώσω το μπροστά flail και τα σπάσω το ηθικό του ελαφριού δίχερου σπαθιού (δεν το σκότωσα, καθώς έτσι μέχρι τον επόμενο γύρο λειτουργούσε σαν ασπίδα, αλλιώς οι δικοί του θα είχαν έρθει πάλι σε επαφή με τον τραυματία μου.

Ο επόμενος γύρος έκρινε τα πάντα, όχι μόνο για την τύχη του τραυματία μου, αλλά και την έκβαση της μάχης. Το δεύτερο δίχερο flail είχε έρθει σε επαφή με τον τραυματία και -με πλεονέκτημα στο initiative απέναντί του- ήταν έτοιμο να τον σκοτώσει. Το polehammer μου δυστυχώς αστόχησε, τα πράγματα ήταν μαύρα, ώσπου σαν από μηχανής θεός ο (νιούφης, σχετικά, lvl. 7) arbalester μου, με τη φονική βαλίστρα overseer, ήρθε στην τελευταία επιθετική μου κίνηση ικανή να επηρεάσει το συγκεκριμένο σημείο της μάχης, ευστόχησε και σκότωσε το δεύτερο δίχερο flail, επιτρέποντας στον τραυματία να φύγει πίσω (μακριά από τις βαλίστρες, που είναι βέβαιο πως, και να αστοχούσε το flail, θα τον σημάδευαν).

Ο θάνατος του δίχερου flail έσπασε το ηθικό και του απλού flail, και του δίχερου τσεκουριού. Στο βορρά τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο.

Στο νότο, όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι που η καλή βαλίστρα των ληστών, ρίχνοντας στους μαζεμένους δικούς μου, έσκασε ένα τυχερό χτύπημα στον πράσινο τοξότη μου, αναγκάζοντάς με να τον αποσύρω, αφήνοντας δύο δικούς του τοξότες ανενόχλητους. Όμως, η φαιδρά μικρή πανοπλία του καλού δίχερου σπαθιού και ο πολύ δυνατός pikeman που είχα, έσπασαν τη γραμμή των ληστών, αναγκάζοντας τις βαλίστρες να προσπαθήσουν να αλλάξουν θέση (εδώ η ΑΙ δεν λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε ένας άνθρωπος, εγώ αν έχανα τόσο άσχημα θα κοίταζα να σώσω ό,τι σώζεται, η ΑΙ απλά καταδίκασε και τους υπόλοιπους, επιχειρώντας να αλλάξει θέση).

Στο μεταξύ ο champion στο βορρά είχε κουμπώσει πάνω σε δύο δικούς μου, αλλά μόνος απέναντι σε ένα από τα καλύτερα τανκ μου που τον τάραζε στο taunt κι έπαιζε άμυνα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Κατάφερε να σπάσει μια ασπίδα μου, κι αυτή ήταν όλη κι όλη η συμβολή του.

Δέκα γύρους μετά την έναρξη της μάχης, η κατάληξη ήταν αυτή:

Spoiler

image.jpeg.fd9954c94d624523eba18d45dba98cc2.jpeg

Αν μετρήσετε πτώματα (και τον, για λίγο ακόμη, ζωντανό champion), θα δείτε πως, από τους 22 γλίτωσε ένας (το ελαφρύ δίχερο σπαθί, που λάκισε νωρίς και δεν συνήλθε ποτέ από τον πανικό του). Οι υπόλοιποι, έμειναν εκεί.

Στα δεξιά βλέπετε και τους δύο τραυματίες μου, επάνω αυτός που γλίτωσε πραγματικά τελευταία στιγμή με τον πιο απίθανο τρόπο, χάρη στον λιγότερο έμπειρο σύντροφό του, κι ο τοξότης, που έφαγε γερό χτύπημα αλλά στο τέλος ήταν εκείνος που, παρότι τραυματίας και στο -10% λόγω κακού ηθικού, σκότωσε τον τύπο που τον είχε τραυματίσε.

Για επίλογος, το loot:

Spoiler

image.jpeg.4f2b7ce499dedbe42f19ccf0710fe10c.jpeg

Mακάρι να το είχα γράψει σε βίντεο, ήταν από τις καλύτερες μάχες που έχω δώσει σε αυτό το campaign. Το πώς γλίτωσε ο τραυματίας... Πραγματική τριάρα αποστολή.

• Like 2
Δημοσ.

Σε τέτοιες μάχες με πολύ κόσμο, πλην σκελετών, εγώ είχα πάντα 3 τοξότες σίγουρα, μπορεί και 4. Είναι πολύ πιθανό να αποδεκατίζουν τους αντιπάλους χωρίς ασπίδες όπως και το ηθικό. Την βαλιστρα δεν την πήγα ποτέ, άντε να είχα έναν σε όλο το group....δεν ξέρω αν την άλλαξαν στο πώς λειτουργεί αλλά εγώ προσωπικά προτιμούσα war bows με τα χίλια. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Nαι, πρέπει να τους αγοράσω war bows (αν και αυτό το τόξο που τσίμπησα από goblin champion είναι πολύ καλό, δίνει +cth και έχει αξιοπρεπές armor piercing).

Κανονικά το αρκεβούζιο έπρεπε να είχα φέρει μαζί, λάθος μου: έτσι όπως είχαν μπουκώσει σε δύο και τρεις γραμμές, πάρτι θα έστηνε.

11 λεπτά πριν, gtsoui είπε

Σε τέτοιες μάχες με πολύ κόσμο, πλην σκελετών, εγώ είχα πάντα 3 τοξότες σίγουρα, μπορεί και 4. Είναι πολύ πιθανό να αποδεκατίζουν τους αντιπάλους χωρίς ασπίδες όπως και το ηθικό. Την βαλιστρα δεν την πήγα ποτέ, άντε να είχα έναν σε όλο το group....δεν ξέρω αν την άλλαξαν στο πώς λειτουργεί αλλά εγώ προσωπικά προτιμούσα war bows με τα χίλια. 

Στους σκελετούς είναι άχρηστοι, ναι. Τρεις τοξότες, συμφωνώ, ειδικά οι εξελιγμένοι, με headhunter και έξτρα ap σε kills μπορούν να λιανίσουν ξεσκούφωτους καλύτερα κι από flail. Οι τέσσερις, καλά θα ήταν, αλλά προσωπικά αισθάνομαι πως χρειάζομαι όσο το δυνατόν περισσότερους frontliners, κι επειδή δύο pike τα θέλω για στήριξη, οι έξι μπροστά μου φαίνονται πολύ λίγοι.

Τώρα έχω να υπερασπιστώ έναν οικισμό (από ληστές, νεκρομάντες, θα δείξει...) και μετά παίρνω σβάρνα τα κάστρα να βρω war bows.

• Like 1
Δημοσ.

@Snoob Υπάρχει κάποιος beginner friendly guide καθώς και το ποια expansions πρέπει να αγοραστούν (πέρα από το base game) ; Ψάχνω να ξεκινήσω κάτι και μου φάνηκε ενδιαφέρον.

• Super Moderators
Δημοσ.

@TomCollins Υπάρχουν διάφορα βίντεο στο Youtube, μπορείς να δεις με όρους Battle Brothers Beginners' Guide ή κάτι τέτοιο. Ο FilthyRobot είναι πάρα πολύ αναλυτικός και "επιστημονικός" στα βίντεό του, αν και έχω την εντύπωση πως αυτά που είναι για νέους στο παιχνίδι είναι από κάποια χρόνια πριν.

Τα DLC θεωρώ πως αξίζουν όλα, εμπλουτίζουν τον κόσμο πάρα πολύ και τον διαφοροποιούν σε σημαντικό βαθμό, σε επίπεδο τακτικής αλλά και πραγμάτων που έχεις να κάνεις. Λ.χ. ο νότος προσθέτει την αρένα και τους αλχημιστές σε κτίρια, τους νομάδες και διάφορα μοναδικά κτίρια/χώρους στο χάρτη (late game content, αυστηρά) ο βορράς έχει τους βαρβάρους, διάφορα τέρατα, γενικά θα τα πρότεινα όλα, ανεξαιρέτως. Μπορείς, όμως, απλά να πάρεις το βασικό παιχνίδι, να δεις στην πράξη πώς σου φαίνεται, γιατί είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι και η στραβή γίνεται πανεύκολα.

Και, εννοείται, ό,τι απορία έχεις ρωτάς εδώ, γι' αυτό είναι το νήμα, απλά με έπιασε ο οίστρος πάλι και γράφω κατεβατά με τις περιπέτειές μου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Snoob πραγματικά έπος η μάχη. Εικάζω ότι και το resolve έπαιξε σημαντικό ρόλο, τόσα άτομα ακόμα και με τον εισαγωγικό εξοπλισμό που έχουν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Εγώ κατάφερα και πέρασα το λημέρι! Μετά από κάποιες βόλτες γύρω γύρω κι έχοντας ξεμείνει από τσιγάρα και συμπόνια φαγητό και χρήματα για τα μιστά, λέω "πάω κι ό,τι βγει". Βγήκαν 12 άτομα, Νεκρομάντης, Fallen Hero με kite shield και military cleaver και 10 Armored Wiedergangers. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα δώσει τσεκούρια στο tank και τον καλύτερο frontliner μου οπότε η ασπίδα έφυγέ γρήγορα. Δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη οχύρωση αλλά επειδή η μάχη γινόταν σε ανοιχτό δάσος υπήρχε πρόβλημα με την κίνηση. Τι έγινε, επιγραμματικά:

Τραβιέμαι επί 2 γύρους πίσω ώστε να τραβήξω τον ελεγχόμενο Wiederganger και να έχω ένα εύκολο kill. Στέκομαι ελαφρώς τυχερός και χάνεται το όπλο του, οπότε μπορεί μόνο να με δαγκάσει.

Μερικά ζόμπι, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, πηγαίνουν προς το κέντρο και πέφτουν γρήγορα, ενώ προσπαθώ να κρατήσω ανοιχτό χώρο ώστε ο ήρωας να μην κάνει κύκλο. Στόχος μου είναι ο ήρωας να πάει πάνω στα δυο τσεκούρια ώστε σε δύο γύρους να πέσει. Στο πάνω και κάτω μέρος της γραμμής έχω δυο συμπαθητικούς frontliners που δουλειά τους είναι να παίξουν άμυνα ενώ ο τοξότης κι ένας backliner ρίχνουν μάπες.

Τα πράγματα βαίνουν καλώς και σε μια κρίσιμη στιγμή το τανκ μου σκοτώνει ένα άοπλο ζόμπι μπροστά στο ιδανικό ανοιχτό εξάγωνο, όπου ευγενέστατα πηγαίνει ο ήρωας όταν έρχεται η σειρά του. Το initiative με βολεύει, ο ήρωας όντως πέφτει σε 2 γύρους έχοντας ρίξει 1-2 φάπες στο τανκ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 40 ΑΜΥΝΑ ΧΩΡΙΣ SHIELD WALL ΕΛΕΟΣ και τα προβλήματα αρχίζουν σε ένα σπαστικό ελεγχόμενο αναστημένο ζόμπι με ακόντιο που γαργαλάει το Bannerman μου (που σημαίνει ότι ο ήρωας δεν ελέγχεται αλλά δεν έχω πολύ fatigue). Στο βορρά τα τρία άτομα που είχα τελειώσανε τη δουλειά τους και επιτέλους κατεβαίνουν, παίρνω τη χαντζάρα του ήρωα (πανοπλία και κράνος ούτε για αστείο, δεν είμαστε για τέτοια), και...

...πέφτει ο Bannerman μου μετά από τρεις επιθέσεις με ακόντιο και πέφτει και ένας καινούριος frontliner με σπαθί που κράταγε κόσμο κάτω. Έχω ξεμείνει από fatigue, έχω αφοπλίσει όλα τα ζόμπι εκτός από δύο, είμαι έτοιμος να πάω στο νεκρομάντη και οι ΔΥΟ Armored Wiedergangers που έχουν μείνει φέρονται πολύ ανήθικα.

Ευτυχώς η μαχη δεν ήταν σε στάδιο που να χάνεται και στάθηκα επίσης τυχερός γιατί ο Bannerman έχασε ένα μάτι (αδιάφορο, κρατάει το λάβαρο και χωρίς αυτό) και ο frontliner που δεν ήταν και κελεπούρι τραυματίστηκε μόνιμα στο πόδι και θα αντικατασταθεί οσονόπω.

Τώρα θέλω επειγόντως χρήματα για καλύτερο εξοπλισμό γιατί οι 110ρες πανοπλίες αρχίζουν να μην κάνουν (όλα αυτά με άφησαν πίσω) και να τελειώσω επιτέλους το ambition να προσλάβω κάποιον ακόλουθο. Είμαι αναμεσα σε σιδερά και γιατρό. Προς το παρόν ασχολούμαι με δυάρα όπου υπερασπίζομαι τον οικισμό από ληστές, με το πρώτο κύμα να φεύγει (έπαιξα πολύ άσχημα όμως) και το δεύτερο να έχει κάτι thugs.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, TomCollins είπε

@Snoob Υπάρχει κάποιος beginner friendly guide καθώς και το ποια expansions πρέπει να αγοραστούν (πέρα από το base game) ; Ψάχνω να ξεκινήσω κάτι και μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Δεν υπαρχει τιποτα friendly στο παιχνιδι. Ουτε guide ουτε τιποτα. Ξεκινας και μπαινεις στο σφαγειο. 

Καλωσηλθες στο battle brothers. 

Επεξ/σία από gtsoui
  • Super Moderators
Δημοσ.

Xρειάστηκε να ανηφορίσω στο βορρά, για να βρω fletcher και war bows, αφού στο νότο δεν υπάρχει τέτοιο κτίριο ούτε για δείγμα.

Χάλια τιμές, για κάτι που (εντελώς θεωρητικά) κάνει 2900, να ζητάνε 5,5 και 6 χιλιάρικα. Εντωμεταξύ, είχα ξοδέψει ένα σωρό λεφτά προσπαθώντας να βρω κάποιο αστέρι από τους ακριβούς (sellsword, hedge knight κτλ.) αφού μου σκάλωσε να δοκιμάσω ένα lone wolf build, κι ήταν όλοι μάπες.

Η νοτιότερη πόλη με fletcher, εντωμεταξύ, σε κακό χάλι: επιδρομές, καμένες αποθήκες και τέρατα να τους βασανίζουν. Οπότε, για να φτιάξω τα οικονομικά μου, δέχτηκα μια αποστολή να κυνηγήσω έναν τύπο που αυτοανακηρύχτηκε βασιλιάς των βαρβάρων. Σκάρτα 4 χιλιάρικα, δυάρα.

Είχα πολύ καιρό να πάρω τέτοια αποστολή, και στην πορεία θυμήθηκα το γιατί: ανήκει στην κατηγορία των "τυφλών" αποστολών, δηλαδή δεν ακολουθείς ίχνη, ούτε σου μαρκάρει στο χάρτη τον προορισμό. Σου δίνει μια γενική κατεύθυνση και σου λέει "τράβα βρες τον". Τελικά, κατέληξα σχεδόν στα χιόνια, τέσσερις οικισμούς δυτικότερα, για να τον βρω, 12 άτομα ήταν, "βασιλιάς", ένας τυμπανιστής, τρεις chosen και οι ρέστοι reavers. Πολύ βολικά για μένα μου επιτέθηκαν, οπότε (κλασικά) τους παρέσυρα σε λόφο, βγήκε ένας χάρτης-λουκουμάκι, έπιασα τα υψώματα κι έδωσα πόνο. Σε ίσιωμα μπορεί να ήταν κάπως πιο ζόρι (την έβγαλα πρακτικά άθικτος), αλλά για αυτούς τους 12, τα περίπου 4 χιλιάρικα που μου έσκασε ο άρχοντας ήταν -σχεδόν- κλοπή. Στο τέλος λάκισε ο τυμπανιστής, ένας chosen κι ένας reaver, κι έμεινε ο βασιλιάς σε ένα λάκο, να τον κοπανάω ανελέητα. Από loot, τελείως ψόφια πράγματα, κάτι τσεκούρια (έχω πολύ καλύτερο famed) και δυο κράνη, ένα chosen (190) κι ένα του βασιλιά (230), απαγορευτικά βαριά (το αντίστοιχο των brigand leaders στοιχίζει έξι fatigue λιγότερο: οκ, τρελή μαγκιά αυτό με τα κέρατα και τις αλυσίδες στην προσωπίδα, αλλά πρακτικά άχρηστο).

Αφού παρέδωσα, και αγόρασα στο δρόμο ένα war bow από λιγότερο ακριβό (αλλά και πάλι όχι φτηνό) fletcher, είπα να κατηφορίσω στα γνωστά λημέρια μου.

Οπότε, όπως σουρουπώνει, αρχίζουν από τα δάση κοντά στο δρόμο να ξετρυπώνουν bandits. Αλλά όχι ένας και δύο, πολλοί. Με πρώτους και καλύτερους, αυτούς εδώ τους μόρτηδες:

Spoiler

image.jpeg.6fb60613fd6c05145f5e4cb2fa581ef1.jpeg

Ο πρώτος μου hedge σε αυτό το campaign. "Τσακώνεσθε, κύριε;" που έγραφε και ο μέγιστος Τσιφόρος. "Αμή".

Οι ληστές ξεκινάνε επιθετικά, παρότι έχουν ένα πολύ καλό ύψωμα για τις βαλίστρες τους στα ανατολικά, αποφασίζουν γιουρούσι:

Spoiler

image.jpeg.192985b89c8302278223f98b5fc19c9f.jpeg

Από όπλα ψόφια πράγματα, το δίχερο ξυλόσφυρο θέλει μια άλφα προσοχή, αλλά κατά τα άλλα πιο πολύ ανησυχώ για τις βαλίστρες του. Κλασικά, η συμπλοκή είναι σύντομη και αιματηρή, όμως αυτή τη φορά ο χάρτης με ευνοεί καταλυτικά, κι από τη στιγμή που οι βαλίστρες εγκατέλειψαν το ύψωμά τους, η κατάληξη ήταν δεδομένη:

Spoiler

image.jpeg.81a4fba1625b89435d77fc4164eb533c.jpeg

Έξι γύρους μετά ο ιππότης είναι κουμπωμένος πάνω σε τανκ, με υψομετρικό μειονέκτημα, καθώς η ομάδα κατηφορίζει για να τραβήξει μαχαίρια και να φαρμάρει 300αρι κράνος και πανοπλία:

Spoiler

image.jpeg.7d9ab2a348fe936a086f5c96c6ab434b.jpeg

Δύο στα δύο, αν και αυτό το γομάρι η πανοπλία είναι εφιαλτικά βαριά. Το κράνος, παρότι βαρύ, είναι ελαφρύτερο από το κράνος του βάρβαρου βασιλιά, και με περισσότερα armor points.

Aυτή δεν ήταν η μόνη μάχη, η περιοχή είναι αυτό που ονομάζω bandit alley, σημείο όπου συρρέουν ληστές (πιθανότατα λόγω κοντινών λημεριών που έχουν αφεθεί ανέγγιχτα για καιρό, έχουν δυναμώσει και βγάζουν διαρκώς ομάδες). Όπως φαίνεται και στο screenshot, σε ελάχιστο χώρο έχω δώσει ήδη δύο μάχες κι έχω μπροστά μου άλλες δύο. Η δε ομάδα με τον leader (πάνω στο δρόμο) είναι 17 καλόπαιδα, φουλ τσαμπουκαλεμένα:

Spoiler

image.jpeg.f9e0df1de0b698a9c668416d3a7a29ef.jpeg

Εντωμεταξύ, ο χλιαρός companion (ξέρετε, όχι ο τοξότης ούτε ο επιθετικός, ο άλλος, ο μέτριος που λέγαμε) έχει το trait team player. Κι υποψιάζομαι πως αυτό είναι που προκαλεί κατά καιρούς (στο screenshot βλέπουμε τη δεύτερη φορά που συμβαίνει) ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον event:

Spoiler

image.jpeg.a3257901ef00f0a9c7ec70341463ccaa.jpeg

"Είναι το καλύτερο παιδί, πάντα τα δίνει όλα για την ομάδα", γράφει το συνοδευτικό κείμενο. Θα συμφωνήσω. Δεν είναι ο καλύτερος επιθετικός μου, δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός μου, όμως μέσα από δύο τέτοια event, έχει μοιράσει resolve. Τeam player, πραγματικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι είχα μια ενδιαφέρουσα μέρα...

Αποφάσισα να κατέβω στο κέντρο του χάρτη γιατί είχα σκυλοβαρεθεί τις δυάρες αποστολές να πηγαινοφέρνω πακέτα και καραβάνια. Πήγε τόσο καλά που βρέθηκα στο χείλος της χρεοκοπίας, έδειρα 22 Nachzehrers και 3 Unholds και ξαναγύρισα στο Βορρά: μετά από 2 αποστολές συνοδείας, βρήκα ένα φτωχό χωριό και τρία (3) οχυρά, οπότε αποστολές γιοκ. Πήρα των ομματιών μου και ξαναγύρισα στο κρύο που κάνει και σφριγηλό δέρμα. Κι εκεί που τακτοποιούσα τα οικονομικά μου κάνοντας δυάρες και κοιτούσα το ψυχεδελικό party μου που χρειάζεται επειγόντως frontliners, αποφασίζω να ρισκάρω 1800 χρυσά στον κύριο που βλέπετε...

2023-09-21_1700_1.png

EDIT - Για πέταμα δεν είναι σίγουρα, αλλά ανυσηχώ για το fatigue. Έχει 63 με 150ρα πανοπλία (-18) και κράνος. Είναι ο τρίτος τρίστερος τοξότης με πολύ χαμηλό roll που έχω, έχει πολύ υψηλή εκκίνηση στο melee με αστέρι (67+22=89 στη χειρότερη αν μετράω σωστά) και αστέρι στο ranged defence. Αν τον πάω για hybrid με crossbow (quick hands) έχω 86 αλλά χωρίς fatigue δε θα μπορεί ούτε να το οπλίσει ούτε να ρίξει. Εκτός αν μοιράσω τα level up σε ranged def και fatigue. Ακούω σκέψεις και προτάσεις για build.

Το χειρότερο είναι πως δε χρειάζομαι backliner αλλά frontliner. Δε θα βγει άχρηστος σε καμία περίπτωση αλλά...

EDIT 2 - κάνοντας τα γνωστά μου ταχυδρομικά, μου πετάγονται πάλι mercenaries που θέλουν λέει το πακέτο και να τους δώσω το πακέτο και πάμε πακέτο. Σιχτιρίζω αλλά σκέφτομαι πως αν δε μου αρέσουν οι αντίπαλοι απλά θα τρέξω στην άκρη της πίστας και θα χάσω λίγο χρόνο. Ανοίγω λοιπόν και πρόκειται για καλοντυμένους raiders αλλά όχι κάτι το τρομερό, που με προσοχή και λίγη τύχη περνιέται. Αποτέλεσμα παρακάτω, όπου φάρμαρα και δύο από αυτούς με καλά αποτελέσματα. Βγήκα της πένας και τελευταία λέξη της μόδας, Εβδομάς 70 και πάμε για άλλα...

2023-09-21_1834_1.png.ba63e0beba0e58f5440d5b588182d5b7.png

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω δει οτι η ΑΙ δεν κοιταει υψωματα κτλ αλλα κοιταει μονο την υπεροχη η οχι σε ranged. 

3 λεπτά πριν, Tobajara είπε

Εγώ πάλι είχα μια ενδιαφέρουσα μέρα...

Αποφάσισα να κατέβω στο κέντρο του χάρτη γιατί είχα σκυλοβαρεθεί τις δυάρες αποστολές να πηγαινοφέρνω πακέτα και καραβάνια. Πήγε τόσο καλά που βρέθηκα στο χείλος της χρεοκοπίας, έδειρα 22 Nachzehrers και 3 Unholds και ξαναγύρισα στο Βορρά: μετά από 2 αποστολές συνοδείας, βρήκα ένα φτωχό χωριό και τρία (3) οχυρά, οπότε αποστολές γιοκ. Πήρα των ομματιών μου και ξαναγύρισα στο κρύο που κάνει και σφριγηλό δέρμα. Κι εκεί που τακτοποιούσα τα οικονομικά μου κάνοντας δυάρες και κοιτούσα το ψυχεδελικό party μου που χρειάζεται επειγόντως frontliners, αποφασίζω να ρισκάρω 1800 χρυσά στον κύριο που βλέπετε...

2023-09-21_1700_1.png

Εγω αυτον θα τον εκανα ενα ωραιο hybrid με βαλιστρα και δορυ

• Super Moderators
Δημοσ.

@Tobajara Kι εγώ δυσκολεύομαι να διώξω ακριβά hires, αλλά ο συγκεκριμένος είναι προβληματικός.

Frontliner που να ξεκινάει με ηθικό 25 και hp 50, απλά το ξεχνάς τελείως: στις δύο επαφές θα πανικοβληθεί και στο ένα χτύπημα του 5% θα πέσει νεκρός. Κι αν τον βοηθήσεις εκεί (έστω +6 από τις μάγισσες και ρίχνεις άγκυρα στην αρένα για κανένα μήνα, ας πούμε) θα του στερήσεις πόντους από σημεία που επίσης έχει ανάγκη.

Τοξότης με αφετηρία το 38, δεν λέει. Τρομερά τα τρία αστέρια (εγγυημένο 78, 82 με gifted που προσωπικά στους τοξότες το δίνω πάντα, και σίγουρα θα σκάσουν και 5αρια στο level up, δηλαδή ένα 85+ το θεωρώ απόλυτα εφικτό, αλλά 85-87 για τόξο είναι μεχ και μέχρι να τον ανεβάσεις από τα τάρταρα θα αργήσεις πάρα πολύ.

Backliner θα μπορούσε να γίνει, που δεν σε νοιάζουν πολύ τα hit points (προσωπικά δεν τους αφήνω τόσο χαμηλά, πάντα τους ανεβάζω λίγο, γιατί ό,τι και να κάνεις και κάποιο αδέσποτο βέλος θα τους σκάσει, και κάποια στιγμή για να δώσεις ένα κρίσιμο χτύπημα θα τους εκθέσεις σε 1-2 επιθέσεις), και με επίθεση 67+20 εγγυημένα+gifted (που στο συγκεκριμένο θα το έδινα 100% για να ανεβάσω λίγο και τα hp και το fatigue του) πάει στο 90, που είναι μια χαρά (ειδικά με polearm που έχει bonus cth) αλλά είναι ακριβός γι' αυτή τη θέση. Backliners ψάχνεις φιλότιμα (και οικονομικά) παιδιά της βιοπάλης (είναι πολλά τα backgrounds που ξεκινάνε από 55 και με 2-3 αστέρια στην επίθεση γίνονται μια χαρά). Nα ξεκινήσεις με αφετηρία τα 18 νομίσματα, είναι πολύ, γι' αυτά τα αστέρια και αυτά τα στατιστικά.

Σαφώς δεν είναι του πεταματού. Αλλά (με εξαίρεση κάτι άθλιους deserters, που δεν τους ακουμπάω ποτέ γιατί τα 20αρια στο ηθικό πέφτουν σύννεφο) με τέτοιο resolve, είναι επίφοβος στα πάντα. Κι αν γίνει μια στραβή μπροστά, θέλεις τους πίσω να σε βοηθήσουν να το παλαντζάρεις, όχι να πανικοβληθούν.

edit: Mια χαρά το loot από τους mercs. Παλιότερα, αυτά τα καλόπαιδα είχαν σκύλους μαζί, για να μην επιτρέπουν το retreat (χωρίς απώλειες, τουλάχιστον) αλλά έχω καιρό να πέσω σε τέτοια σύνθεση ομάδας. Υπόψη, το retreat ισοδυναμεί με αποτυχία της αποστολής. Που, σε ironman, μετά από αυτά που μας έτυχαν (καλά, πλέον δεν ασχολούμαι καν με τέτοιες αποστολές) θα προτιμούσα να τη χάσω, παρά να ρισκάρω πάλι να βγει κανένας swordmaster. Οι hedge παίζονται, τους swordmasters δεν έχω βρει ακόμη εγγυημένο τρόπο (μην πω για κανέναν blade dancer...)

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ξέσπασε δεύτερο crisis, αυτή τη φορά δεχόμαστε επίθεση από τους undead. Επίσημα δεν έχω εμπλακεί ακόμη (με τη μορφή εκπλήρωσης φιλοδοξίας) αλλά είναι ολοφάνερο, από τις στρατιές που κυκλοφορούν στους δρόμους, ότι μας περιμένει μάχη.

Εντωμεταξύ, ενώ ψάχνω αποστολή από άρχοντες που θα βοηθήσει στον τερματισμό της εισβολής, πέφτω σε αυτά τα ελαφρώς σιτεμένα παλλικάρια:

Spoiler

image.jpeg.6ed9b2bdf362edc93a62efe3d7fa9c23.jpeg

Στην αρχή, ενθουσιασμένος από τις προηγούμενες επιτυχίες μου, σκέφτηκα να αναμετρηθώ μαζί τους στην πεδιάδα. Ευτυχώς, μου έκοψε και τράβηξα σε λόφο, ο χάρτης απλούστευσε την προσπάθειά μου πολύ, αν και δεν απέφυγα έναν τραυματισμό τοξότη, στον αρχικό χαμό για να πιάσω το ύψωμα και στη συνέχεια ένα γενναίο ξύλο σε έναν επιθετικό μου, από το κλασικό, ανελέητο focus της ΑΙ, του εξαφάνισαν πανοπλία των 210 και του έφαγαν και 41 hp, φέρνοντάς τον στα όρια του πανικού.

Το loot, όμως, από τους δύο champions, άξιζε και με το παραπάνω:

Spoiler

image.jpeg.dcad11d68aa6f304f3e3427fd7f278fa.jpeg

Spoiler

image.jpeg.7d818f4609079efa943055e1d92b9fc8.jpeg

Εντωμεταξύ, η κρίση με τους νεκρούς περιπλέκει τις μάχες και με τους ζωντανούς, αφού όποιος δεν σκοτώνεται με αποκεφαλισμό υπάρχει περίπτωση να επανέλθει ως νεκροζώντανος. Βέβαια, αυτό, σε μάχες που ξεκινάνε με ανταλλαγές βολών από τους τοξότες μας, μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα, αφού αν σκοτώσω κάποιον πάνω στις γραμμές του εχθρού και επιστρέψει ως ζόμπι, η ΑΙ χάνει χρόνο προσπαθώντας να τον ξεπαστρέψει, οπότε έχω την ευκαιρία να σκοτώσω κι άλλους, να "σπείρω" κι άλλα ζόμπι στην παράταξη του εχθρού και να κάνω μαντάρα το ηθικό του.

Παράδειγμα μαζικού πανικού:

Spoiler

image.jpeg.249452cacc24b73bfa68d4d45b841d5d.jpeg

Εντελώς θεωρητικά (μιας και δεν βλέπω να έχω χρόνο για εκδρομές) θα έπρεπε να αναζητήσω αράχνες και scrats, μπας και φτιάξω εκείνο το padding που ελαφραίνει τις πανοπλίες, αυτές που φοράνε οι hedge knights καλές, χρυσές, αλλά ασήκωτες μωρ' αδερφάκι μου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Σήμερα πήρα μια δυάρα αποστολή από τον τοπικό άρχοντα του Βορρά που έχει χειρότερη φήμη κι από την πανούκλα, δυο μεγάλες πόλεις και το συφοριασμένο το οχυρό του είναι τέρμα Θεού στο νότο και κάθε φορά με στέλνει να πάω στο Βορρά και να ξανακατέβω, με έχουν πεθάνει οι κάλοι και χάνω κι ένα σκασμό λεφτά. Οι χωρικοί κλαίγονται για τους νεκρούς που σηκώνονται από το έδαφος και, για να είμαι ειλικρινής, παραέχει γίνει το κακό, φοράνε και κάτι βαριές πανοπλίες και είναι σαν κονσερβοκούτια (ευτυχώς αγόρασα ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΥΡΙ για τα Ορκ και το έδωσα σε έναν στην πίσω γραμμή με 80 επίθεση, θα το έχει για ανοιχτήρι). Ο κακοχρονονάχει στο κάστρο με έστειλε στο βορρά λοιπόν να του φέρω κάτι από ένα λημέρι, και αυτό το κάτι είχε...

10 Auxiliaries και 2 Necrosavants.

Με πιάνει ελαφριά ευκοίλια, σκουπίζομαι σε κάτι θάμνους που ευτυχώς δεν ήταν τσουκνίδες και ψαχουλεύω το μπαούλο με τις προμήθειες. Ξεθάβω ό,τι σπαθί και ρόπαλο υπάρχει (ο ειδικός μου είχε ήδη). Όλα πήγαν καλά αλλά ο ένας frontliner παραέχει βγει ευάλωτος και όλο μάπες τρώει στις τελευταίες μάχες, κόντεψα να τον χάσω για ψύλλου πήδημα. Κράτησα και δυο πουγγιά στάχτες για ενθύμιο, θα τα κάνω βουντού.

Αυτά. Πάω για τα φράγκα.

EDIT - @Snoob συγγνώμη, αυτό είναι 4 Fallen Heroes? Μαζί με Legionnaires? Συγγνώμη, εξορκισμό έκανες? Όσο και να σκαρφάλωνες στο λόφο θα πρέπει να έτρωγες ξύλο 24 ώρες το 24ωρο και το fatigue δεν είναι άπειρο.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...