Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δεν είναι πάντοτε εφικτό, αλλά -αν βολεύει, δεν βολεύει πάντοτε- προσπάθησε να τις πολεμάς σε ανοιχτό μέρος ή πάντως όχι σε πυκνό δάσος (για κάποιο λόγο, ακόμη και εσύ να προκαλέσεις τη συμπλοκή, υπάρχει περίπτωση να σου βγάλει ambush και να βρεθείς κυκλωμένος, που χωρίς rotate/καλές άμυνες είναι μεγάλο πρόβλημα). Γενικά, θυμίζω πως το πού βρίσκεται ο επιτιθέμενος (αυτός που προκαλεί τη σύγκρουση) καθορίζει και το έδαφος στο οποίο θα δοθεί η μάχη. Εξαίρεση αποτελούν τα λημέρια, που πλέον με mouse over αναφέρουν τη μορφολογία του εδάφους. Παράδειγμα, εδώ, στο δρόμο προς εκείνη την αποστολή που λέγαμε, πέφτω διαρκώς πάνω σε ομάδες orcs και goblins. Τα orc youngs τα έχω (αγόρασα και ένα πολύ καλό pike, βοηθάει, το κρατάει ο 11αρης μπεκρής ζητιάνος μου -true story, πρέπει να ανεβάσω screenshot- που τσακίζει κεφάλια) αλλά δεν θέλω προφανώς να πάω σε μάχη στην πεδιάδα απέναντι σε 17. Οπότε, υποχωρώ στο δάσος και προκαλώ μάχη: Kαι να μη δώσει καλή αρχική θέση, πρώτον τα orc καθυστερούν και δεύτερον υπάρχει πάντοτε περίπτωση να υπάρχει καλύτερη θέση άμυνας (εδώ, πάνω δεξιά): H ανασύνταξη, σε αμυντική θέση που ουσιαστικά ακυρώνει το αριθμητικό πλεονέκτημα των orcs: Kαι η κατάληξη, λίγο πριν το τέλος, 13 youngs ήδη νεκρά και τα υπόλοιπα 4 σε φυγή:
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Με τα πολλά κατάφερα να φτάσω στο σημείο που μου υπέδειξε ο άρχοντας. Κάτι warriors και youngs ήταν, κλασικά υποχώρησα στο δάσος, έσπασα την επίθεσή τους σε δύο μέτωπα, με τη μια μου πτέρυγα εντελώς προστατευμένη από δέντρα και κορμούς. Κλασική τακτική, indomitable για να σταματήσω τους warriors, όσο από πίσω τσεκούρια και αυτός ο φονικός πέλεκυς (χαλάλι τα 10 χιλιάρικα που έσταξα, πραγματικά) σακάτευαν. Η κατάσταση του ambition έχει περάσει σε "slightly winning", θετικό αυτό, αλλά τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα: Δέχομαι 3αρα αποστολή, να προστατέψω μια πόλη από την επίθεση των orcs ή αναζητώ βολικότερη αποστολή αλλού; Κι αν αρνηθώ, μήπως κινδυνέψει η πόλη; (που δεν με παίρνει να χάσω, αφού είναι κομβική, στο κέντρο του χάρτη). Σε άλλα νέα, ο πρώτος zweihander κατέβηκε στη μάχη, χρειάζομαι καλύτερο όπλο και πανοπλία/κράνος, αλλά από στατιστικά είναι δυνατός. Ετοιμάζω ένα δεύτερο και βρήκα κι έναν νέοπα, φτηνό, που μπορεί να μην 90αρισει στην επίθεση (κάπου στο 87 θα πάει) αλλά με 30+ άμυνα και κάμποσο stamina/health/resolve θα είναι καλή προσθήκη. Το πρόβλημα εδώ είναι πως πρέπει να ανέβει level απέναντι σε αντιπάλους που κάτι νιούφηδες τους έχουν για πλάκα -και δεν με παίρνει να χάσω θέση pikeman, είμαι οριακά αυτή τη στιγμή. Τέλος, με 20 άτομα στην ομάδα, ήρθε η επώδυνη στιγμή για ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα. 1-2 θα χαιρετίσουν, ώστε να συνεχιστεί το κυνήγι για το θρυλικό τριπλό τριάρι...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Περίεργη αποστολή, αυτή η 3αρα... Περίμενα orcs, αλλά ήρθαν goblins. 3970 νομίσματα η αμοιβή, φανταζόμουν ορδές. Εμφανίστηκε μια 18αρα ομάδα με έναν overseer και μια 20αρα με overseer και shaman. Αν εξαιρέσουμε δυο τυχερά punctures που μου στοίχισαν ισάρθμους τραυματισμούς στην πρώτη μάχη και δυο γερά χτυπήματα -χωρίς τραυματισμό- στη δεύτερη, νεράκι βγήκαν οι μάχες. Μετά τη δεύτερη, δεν εμφανίστηκε μήνυμα πως έληξε η αναταραχή, οπότε περίμενα και τρίτη ομάδα, που θα ήταν απόλυτα λογικό με τέτοιο βαθμό δυσκολίας και αμοιβή, πέρασε το απόγευμα και το βράδυ, δεν ήρθε κανείς, λίγο πριν το ξημέρωμα έλαβα το μήνυμα πως οι πράσινες κατσαρίδες σκόρπισαν. Το αγοραστό polearm σε συνδυασμό με spec/beserk/frenzy έσκισε πάλι, ο καλός μου τοξότης (lvl. 12, 95αρης) έφαγε με μία το σαμάνο μόλις δοκίμασε να πλησιάσει. Γενικά, μια χαρά, αλλά στο δυτικό μέτωπο δεν υπάρχει κάστρο παρά μόνο πολύ ψηλά στο βορρά, κι έχω θέμα με τα tools. Ευτυχώς στην πόλη που υπερασπίστηκα υπάρχει armorer, οπότε με το σχετικό κόστος είχα τον εξοπλισμό και στις δύο μάχες σε άριστη κατάσταση. Y.Γ. Τελικά, υπήρχε και τρίτη ομάδα. Αλλά, ήταν ψηλά και δεν τους είδα, έκαψαν μια φάρμα και έφυγαν. Μισή αμοιβή και η πόλη raided. Μου ξέφυγε γελείως εκείνο το σημείο, ας πρόσεχα... 1
Tobajara Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Εγώ πάλι πάω σαν τον κάβουρα. Διάλεξα το ambition όπου κάνεις εμπόριο, για να περάσω την ώρα μου και να εξερευνήσω το χάρτη, και ξοδεύω χρήματα με παταγώδη αποτυχία προσπαθώντας να βρω μισθοφόρους της προκοπής. Είμαι σχετικά καλά από εξοπλισμό για την ώρα αλλά τα stats της ομάδας στο mid game δεν είναι καλά. Ένα επιπλέον αρνητικό είναι πως έχω σκουριάσει, οπότε υπάρχει save - load και κάνω βασικά λάθη. Δεν έχω καν μια καλή ιστοριούλα να πω, πέρα από μια μάχη απέναντι σε αράχνες σε ανοιχτό χώρο που λίγο έλειψε να στραβώσει τελείως.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Ως πρώτη προσθήκη στο retinue θα προτείνω τον recruiter, βοηθάει πάρα πολύ (τον έχω ακόμη, αν και σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω εφόσον βρω 1-2 καλούς ακόμη και δυναμώσω οικονομικά, μόλις πάρω και το τριτο upgrade στο inventory). Θέλει έναν x αριθμό μελών στην ομάδα και τρία χιλιάρικα, αλλά σε γλιτώνει από άπειρα νομίσματα όσο χτίζεις ομάδα. Ό,τι ανάπηρο/ζητιάνο κτλ. βρεις παρ' τον (παρενθετικά, ο καλύτερος pikepan μου ζητιάνος είναι, ακόμη χρωστάω το screenshot) και μετά, 3 χιλιάρικα. Θα με θυμηθείς. Είπες αράχνες, η πόλη που υπερασπίστηκα πριν με έστειλε να διώξω κάτι ληστές που εγκαταστάθηκαν στα ερείπια της φάρμας που έκαψαν οι πράσινες κατσαρίδες, πηγαίνω (γιατί θέλω την πόλη δυνατή, είναι σε καίριο σημείο) και πέφτω σε αράχνες. Τρεις γύρους τώρα σκοτώνω και είναι 20 ακατέβατες, έχουν 3-4 φωλιές τουλάχιστον. Θα βγάλω καλό παραδάκι από ιστούς και αδένες, όμως, οπότε δεν πειράζει. Και βρήκα τα ίχνη των goblins που έκαψαν τη φάρμα, αν τους προλάβω, θα πάρω εκδίκηση. Υ.Γ. Τους εντόπισα από κάτι λόφους, 21 ήταν οι πράσινες κατσαρίδες (λογικό, σε σχέση με τη δυσκολία της αποστολής), ambushers και skirmishers με έναν overseer. Δεν ξέρω αν τους προφταίνω. Τους είχα, όμως, τι βλακεία να μη δω τη φάρμα στα βόρεια... Υ.Γ2. Βρήκα και το λημέρι τους, αλλά πρόλαβαν και επέστρεψαν. Δεν πειράζει, θα τελειώσει ο πόλεμος και σε πρώτη ευκαιρία θα πάρω το ambition με τα 4 λημέρια goblins. Κρύο πιάτο κτλ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 To πράγμα σοβάρεψε, ανέλαβα αποστολή να διαολίσω έναν πολέμαρχο των ορκ, σκοτώνοντας συμμορίες και καίγοντας λημέρια της συμμαχίας. Δείκτης 3, αμοιβή 7680 όταν με το καλό... Βρίσκω διάφορες ομάδες στο δρόμο, τις οποίες ξεπαστεύω εύκολα (αν και κάθε τόσο σκάει κάποιο τυχερό puncture και τρέχω στους ναούς) όταν, καταδιώκοντας μια ομάδα πράσινων κατσαρίδων, εντοπίζω ένα μεσαίο στρατόπεδο: Θεωρητικά, θα ήθελα να το κρατήσω για το ambition αργότερα (έχω άλλα δύο, μικρά λημέρια, εντοπισμένα) όμως, αφενός ο πειρασμός να αναμετρηθώ με έναν champion είναι μεγάλος, αφετέρου, οι αμυνόμενοι είναι σχετικά λίγοι (δική τους συμμορία ήταν αυτή που καταδίωξα μέχρι εδώ και ξεπάστρεψα λίγο νωρίτερα). Οπότε, μια ψυχή που είναι να βγει, κτλ., ετοιμάζομαι και ξεκινώ επίθεση. Και μου βγάζει αυτό το ρημάδι το χάρτη: Η μόνη περίπτωση να ήταν χειρότερος ο χάρτης, ήταν αν δεν υπήρχε καν το ύψωμα στο οποίο βρίσκονται οι δικοί μου. Τέλος πάντων, τρώω πάρα πολύ βέλος/σφαίρες με καρφιά μέχρι να οργανωθώ, και μάλιστα χάνω έναν "εκπαιδευόμενο" (με πάρα πολύ καλές προοπτικές) που δηλητηριάζεται από τα βέλη του champion και γίνεται εύκολος στόχος για τους υπόλοιπους. Με πολλούς κόπους και χτυπήματα, καταφέρνω να απασχολήσω ένα μέρος των δυνάμεων των goblins με τους τοξότες μου, όσο ο κύριος όγκος των δυνάμεών μου κατηγορίζει προς το νότο για να πλαγιοκοπήσει το οχυρό. Τελευταίος ζωντανός ήταν ο champion, που επιχείρησε να λακίσει, όμως τον πρόλαβε ένα κυνηγόσκυλο, αρκετά ώστε να ξεμπερδέψω με δυο τελευταίους skirmishers και να του φυτέψω μερικά βέλη από το ύψωμα. Ταιριαστό τέλος για έναν τέτοιο τοξοβόλο. Μην τα πολυλογώ, τα χρειάστηκα, καθώς πέρα από το Χάρτμουτ που έπεσε νεκρός, κινδύνεψα να χάσω τον Ομάρ, το καλύτερο τανκ μου και τον Έιναρ, ένα μονόφθαλμο γομάρι που εναλάσσεται μεταξύ επίθεσης και άμυνας, ανάλογα με τις ανάγκες της μάχης (εδώ ανέλαβε την επίθεση και κατάφερε να σκοτώσει τον overseer, παρότι τον βρήκε στον πρώτο γύρο βέλος στον ώμο, κι αργότερα puncture στο μπράτσο, κλείνοντας τη μάχη με 198/250 κράνος, 94/225 πανοπλία και 19/74 hp...) Ένας νεκρός, πέντε τραυματίες, και για ανταμοιβή, η ικανοποίηση πως τραυμάτισα ξανά τις δυνάμεις των goblins, διαόλισα τον πολέμαρχο λίγο ακόμη και τσίμπησα αυτό εδώ: (Ο νεκρός champion διακρίνεται παραπάνω, επάνω δεξιά, κάτω από το άσπρο κυνηγόσκυλο, κι οι τοξότες μου που τον καθάρισαν στο ύψωμα)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 O warlord με πήρε στο κατόπι: Κλασικά υποχωρώ σε πυκνό δάσος και εξαπολύω επίθεση μόλις πλησιάζει ο αντίπαλος (αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ενέδρας και περικύκλωσης). Το δάσος καθυστερεί τα ορκ, ο champion τοξότης τρέχει να πιάσει ένα ύψωμα αλλά είμαι κοντά και τον μπλοκάρω, λίγους γύρους μετά πέφτει νεκρός από το φοβερό και τρομερό polearm χωρίς να προλάβει να ρίξει ούτε ένα βέλος (αλλά πρόλαβε ένα puncture...) το indomitable/taunt κάνει εξαιρετική δουλειά και το αποτέλεσμα έρχεται -τελικά, και παρά την τρομάρα με το puncture- μάλλον εύκολα: Kαι πάνω στον ενθουσιασμό μου που τα κατάφερα, διαπράττω το πλέον νιούφικο λάθος: πατάω leave πριν μεταφέρω το loot Πάντως, δεν είναι το τόξο που θα κάνει τη διαφορά, ούτε αυτό που παράτησα εκεί, ούτε αυτό που κέρδισα από τον προηγούμενο champion. Χρειάζομαι melee όπλα, κάποια στιγμή. 1
Tobajara Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Snoob είπε Η μόνη περίπτωση να ήταν χειρότερος ο χάρτης, ήταν αν δεν υπήρχε καν το ύψωμα στο οποίο βρίσκονται οι δικοί μου. Τέλος πάντων, τρώω πάρα πολύ βέλος/σφαίρες με καρφιά μέχρι να οργανωθώ, και μάλιστα χάνω έναν "εκπαιδευόμενο" (με πάρα πολύ καλές προοπτικές) που δηλητηριάζεται από τα βέλη του champion και γίνεται εύκολος στόχος για τους υπόλοιπους. Με πολλούς κόπους και χτυπήματα, καταφέρνω να απασχολήσω ένα μέρος των δυνάμεων των goblins με τους τοξότες μου, όσο ο κύριος όγκος των δυνάμεών μου κατηγορίζει προς το νότο για να πλαγιοκοπήσει το οχυρό. Πραγματικά θα ήθελα να δω τη μάχη σε βίντεο. Αυτή η διάταξη στη φωτογραφία απέναντι σε ranged είναι σκέτη φρίκη. Εικάζω ότι ό,τι goblin είχε δίχτυα ή κάποια short-range επίθεση κινηθηκε στα χαμηλά, οι τοξότες σου το έφαγαν και όταν ισοφάρισαν λίγο τα πράγματα οι δικοί σου ξεχύθηκαν και ό,τι γίνει. Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι έκανε ο overseer με το crossbow. Εμένα τα παλικάρια μου είναι εδώ... https://www.youtube.com/watch?v=NeVWi5cEhcQ&feature=youtu.be
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Ήταν πάρα πολύ οριακή μάχη, ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησα με θάνατο (έστω του λιγότερο έμπειρου) και τραυματισμό βασικού μου χαρακτήρα. Μάλιστα, ένα πράγμα που μου άρεσε (κι ας μου έκοψε τα πόδια όταν το είδα να συμβαίνει) ήταν πως, βλέποντας τα goblin ότι χάνουν τη μάχη στο πλάι (βλ. screenshot παραπάνω) όρμησαν με τον champion και 3 skirmishers προς το δικό μου ύψωμα, όπου είχαν απομείνει οι δύο τοξότες (τελείως glass cannons, δεν τους έχω τίποτε άλλο πέρα από εφεδρικά βέλη) και ο τραυματίας (με breaking ηθικό) Ομάρ... Είδε η ΑΙ το αδύναμο σημείο και επιτέθηκε, πάρα πολύ καλή αντίδραση. Και στο άλλο μέτωπο έπιασε τα στενά που δημιουργούσε το οχυρό και με κράτησε γερά, εκεί κινδύνεψα από ένα puncture. Στάθηκα τυχερός, σίγουρα, γιατί οι τοξότες πρόλαβαν να σκοτώσουν ένα skirmisher όπως ανηφόριζε, το ρίσκαρα με τον βαριά τραυματία Ομάρ που έκανε taunt και βοήθησε τους τοξότες να μείνουν ζωντανοί (δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα έκανα αν έχανα έναν 95αρη και έναν 80+) από κοντά και τα σκυλιά, μέχρι να επιστρέψουν από το απέναντι ύψωμα οι δικοί μου, κατάκοποι και τραυματίες, και κυνηγήσουν τον champion μέχρι τέλους... Edit: Πορεύεται η ομάδα, κράτα ζωντανούς τους κορυφαίους όσο αναζητάς νέες προσθήκες στο melee κομμάτι. Έχεις τοξότες, έχεις banner, καλά πηγαίνει το πράγμα. Θέλει λίγο ακόμη ξεσκαρτάρισμα, βέβαια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Τελείωσε το πρώτο crisis και μπορώ να πω ότι, αφού δεν καταστράφηκε κάποιος οικισμός (από αυτούς που έχω ανακαλύψει, τουλάχιστον, δεν ξέρω αν με τον ανεξερεύνητο χάρτη λαμβάνεις ειδοποιήσεις για οικισμούς που δεν έχεις ανακαλύψει) είμαστε εντάξει. Ενδεικτικό του πόσο στράβωσαν τα ambitions μου με τον χαμένο ενάμισι μήνα των undead, στις 107 ημέρες εμφανίστηκε το ambition για sergeant (έκλεισε μια μέρα μετά) και καπάκι τα goblins (4 λημέρια). Δυστυχώς, μόνο αυτά τα δύο που είχα εντοπίσει κατάφερα να καταστρέψω μέχρι τώρα, η εξερεύνηση εμφάνισε ληστές, legendary locations και undead, αλλά όχι goblins. Ελπίζω να μη χαθεί πάλι κανένας μήνας με αυτή την ιστορία... Η μέρα έκλεισε με λίγο κυνήγι Unholds (βασικά, μια παρέα από 6 τσαμπουκαλευόταν) και, παρότι είχα μήνες να ασχοληθώ και είχα ξεχάσει βασικά, η ομάδα άντεξε -αν και θέλω επίσκεψη σε ναό.
Tobajara Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, Snoob είπε Είδε η ΑΙ το αδύναμο σημείο και επιτέθηκε, πάρα πολύ καλή αντίδραση. Και στο άλλο μέτωπο έπιασε τα στενά που δημιουργούσε το οχυρό και με κράτησε γερά, εκεί κινδύνεψα από ένα puncture. Έχω παρατηρήσει ότι όντως το AI παίζει καλύτερα. Κάνουν περισσότερους ελιγμούς, δε στοχεύουν τόσο φανερά τους αδύναμους χαρακτήρες και ακόμα και οι προβλέψιμες κινήσεις, όπως να σε χτυπήσουν στα πλάγια, εκτελούνται καλύτερα. Επιπλέον μου έχει τύχει αρκετές φορές οι πεζικάριοι να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κύκλο από το να περικυκλώσουν τον ακραίο μου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Πράγματι, πλέον το κάνουν συστηματικά, αν κρίνουν πως μπορούν να χτυπήσουν τις πίσω γραμμές. Βέβαια, όταν έχεις έναν 95αρη τοξότη και έναν που φλερτάρει με το 90, γίνεται πάρτι όπως τρέχουν ακάλυπτοι ή/και με τις ασπίδες κάτω. Όμως και τα 2-range παίζουν καλύτερα. Γενικά (ενδεχομένως και λόγω εξοικίωσης) βρίσκω τους bandits πιο βατούς από ό,τι τους barbarians (που έχουν πιο βαριά θωράκιση και adrenaline) ή τους nomads (που έχουν nimble/agile). Συν του ότι στη φάση που είμαι τώρα, με αρκετούς leaders μαζεύω και καλύτερο gear. Απέκτησα και τον πέμπτο ακόλουθο, bounty hunter μπας και αυξηθούν οι champions, γιατί με regular gear φοβάμαι πως στο δεύτερο crisis θα τα βρω μπαστούνια. Βέβαια, καθώς πλησιάζει το τέλος του τέταρτου μήνα, είμαι σε ένα στάδιο όπου μόνο με μαζεμένα χτυπήματα σε χαμηλό % κινδυνεύω, αφού οι "ελαφριοί" στην πρώτη γραμμή είναι στα 200/200 κράνος/πανοπλία, έχω σταθερά δύο two-handers και ετοιμάζω τρίτο. Αυτό που δοκίμασα για πλάκα σε αυτό το run και αποδείχτηκε πως έπαιζα τελείως λάθος τόσο καιρό που δεν το χρησιμοποιούσα είναι να φτιάξω έναν backliner με cleaver/μαστίγιο. Εξαιρετική λύση, τόσο για να καθυστερείς τους heavy hitters των αντιπάλων όσο κάνεις ζημιά, αλλά και πρώτης τάξης επιλογή για gear farming απέναντι σε leaders που συχνά παίζουν με 2-handed όπλα ή επικίνδυνα one-handed. Στο μέτωπο των ambitions, κλασικά σκάλωσα στα goblins. Έχω φάει το χάρτη και δεν μπορώ να βρω άλλο οικισμό. Έχω μαζέψει δεκαπέντε καλές πανοπλίες, βρήκα κι ένα named coif για τους τοξότες μου (ή το duelist αν πετύχω μια εξαιρετική περίπτωση) αλλά οι πράσινες κατσαρίδες που με το Invasion με είχαν πρήξει και ξεφύτρωναν παντού, τώρα έχουν εξαφανιστεί... Εντωμεταξύ, φλερτάρω με τα 500 νομίσματα τη μέρα σε μισθούς (με paymaster στο retinue, δηλαδή 15% έκπτωση) και κάτι η προσπάθεια να βρω έναν εξαιρετικό duelist/2-hander, κάτι οι επισκευές πανοπλιών/κρανών μετά από σκληρές μάχες ελλείψει εργαλίων (ένα φοβερό πράγμα με αυτό το χάρτη, σε όλο το κεντρικό τμήμα δεν υπάρχει κάστρο, μόνο στο βορρά και στις πόλεις του νότου) έπεσα στα 16 χιλιάρικα, που σημαίνει πως δεν μπορώ να αγοράσω τίποτε, εφόσον βρω κάτι χρήσιμο (και, θα το επαναλάβω, το polearm που αγόρασα υπήρξε καταλυτικό στην πορεία της ομάδας). Οπότε, μόλις βρέθηκε 3αρα με bandits σε πόλη με την οποία θέλω να τα έχω καλά, δέχτηκα αμέσως. Δυο leaders υπολόγιζα, ίσως και κάποιον champion με named item. Η χαρά μου μετριάστηκε μόλις είδα πως το λημέρι βρίσκεται πάνω σε λόφο. Και μου βγάζει αυτό το χάρτη: Spoiler Oύτε σπιθαμή για υποχώρηση και καμία ευκαιρία για προώθηση, αφού η ΑΙ πέρασε αμέσως στην επίθεση (αν και όχι απόλυτα μαζικά, θα ήταν πολύ δυσκολότερο αν είχε οργανωθεί καλύτερα για μια ομαδική έφοδο). Κι αντί για δεύτερο leader, το παιχνίδι ρίχνει στο πεδίο της μάχης ένα hedge knight. Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα πως την πάτησα άσχημα (ο leader είναι ο μάπας με την 90αρα πανοπλία, αλλά ψυχαναγκαστικά θέλω να τον farm-αρω, για το coif, που είναι ό,τι καλύτερο σε stock για archer χωρίς να μειώνει το visibility, μετά από το sallet που φοράει ο Μπέρτραμ -ο 96αρης, πλέον, τοξότης μου). Και εννοείται πως θέλω να φαρμάρω το hedge knight. Μαστίγιο και zweihanders κάνουν καλή δουλειά, με τους τοξότες να αποδεικνύονται φονικοί όπως πάντα. Στο screenshot, απομένουν από τους αρχικούς 20 οι 6, οι 3 έχουν πιλαλήσει ήδη off screen, ο τέταρτος, σακατεμένος, ετοιμάζεται να σωριαστεί, ο "leader" είναι μια νούλα, παραδομένος κι αυτός, σε σχέση με τον hedge που βαστάει γερά (για να ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος εδώ...) Spoiler Βέβαια, όσο βασταγεράς κι αν είναι ο ιππότης, κάποια στιγμή αυτά τα χέρια είναι μαχαίρια, και το τέλος έρχεται: Spoiler 'Εφαγα ένα γερό χτύπημα από τον ιππότη (για δυο γύρους το μαστίγιο δεν τα κατάφερε, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας), ο pikeman (πρώην/δευτερών bannerman, άρα με χαμηλό ranged defense) έφαγε κάμποσα χτυπήματα από ακόντια και βέλη -αριστερά, πάνω από το μαστίγιο- και οι δύο zweihanders μάζεψαν μερικές ψιλές από βέλη/χτυπήματα, γενικά, όμως, η μάχη πήγε καλά και η ανταμοιβή ήταν πλούσια: Spoiler Τρία στα τρία από αυτά που στόχευαν, συν τα δύο βαριά όπλα bonus. Y.Γ. Άμα είσαι κολλημένος με το farming, την πέφτεις μέχρι και σε AHG... Spoiler
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Τι να πω, δεύτερη φορά που την πατάω άσχημα με την αναζήτηση λημεριών συγκεκριμένης φυλής... Πάνω από δύο εβδομάδες πηγαινοέρχομαι προσπαθώντας να ανακαλύψω δύο ακόμη βάσεις goblin, αλλά άκρη δεν βγαίνει. Τι ληστές πολέμησα, τι τέρατα (από unholds μέχρι ύαινες και από φίδια μέχρι ίφριτ), τζίφος, πουθενά τα goblin. Αφού στο τέλος είδα κι απόειδα, κι άρχισα να μπουκάρω στα μαυσωλεία των necrosavants. Τουλάχιστον, εδώ βρίσκεις ενδιαφέροντα αντικείμενα: Spoiler
Witcher1st Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξεκινησα να παιζω σημερα. Θα διαβασω και ολες τις σελιδες στο θεμα συντομα, αλλα εχω μια απορια. Το παιχνιδι εχει καποιο τελικο στοχο; Τερματιζει καπου; Οκ τα σεναρια, αλλα με τα campaigns; Επισης, στην αρχη να τα ξεκιναω ολα στο ευκολο επιπεδο ή ετσι δεν θα μαθω κατι; Υπαρχει και τσατσια πριν αγοραζεις μισθοφορους να κανεις save/load και να βλεπεις τα στατιστικα τους, αλλα και το παιχνιδι εμπεριεχει αρκετα την τυχη μεσα, οποτε ας κλεψουμε και εμεις λιγο! Φαινεται ωραιο παντως, δεν εχω ασχοληθει ξανα με τετοιου ειδους παιχνιδια. Θελει αρκετες ωρες, τις οποιες δεν διαθετω βεβαια. Και καποια γνωση Αγγλικων θα ελεγα. Αρκετες λεξεις δεν τις ξερω, αλλα ετσι εμπλουτιζω το λεξιλογιο μου! Μια ακομα ερωτηση. Γιατι καποιες φορες οταν πλησιαζω ενα παικτη, μπορω να του επιτεθω στον ιδιο γυρο, και καποιες αλλες φορες οχι; Επισης γιατι καποιοι επιτιθονται 2 φορες; Μετα το tutorial campaign να ξεκινησω με τα σεναρια; Οταν προχωραω να το εχω στο normal ή στο fast speed; Και γιατι; ***** Επιπλεον αποριες : 1) Τη νυχτα ειναι καλυτερα να αποφευγω τις μαχες; Παρατηρουσα οτι αστοχουσα συχνα, ισως ειναι και η τυχη; Επισης τι ειναι το chance και rolled που δειχνει στις μαχες; 2) Δεν μπορεις να προκαθορισεις την διαταξη των στατιωτων πριν απο την μαχη; Ειναι τυχαια καθε φορα; 3) Camp συμφερει να κανω για να θεραπευονται οι στρατιωτες γρηγοροτερα ή οχι; ***** 17 σελιδες ποσταρουν μονο 2 ατομα!! Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2020 από Veggie_Chia
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Ξεκινησα να παιζω σημερα. Θα διαβασω και ολες τις σελιδες στο θεμα συντομα, αλλα εχω μια απορια. Το παιχνιδι εχει καποιο τελικο στοχο; Τερματιζει καπου; Οκ τα σεναρια, αλλα με τα campaigns; Επισης, στην αρχη να τα ξεκιναω ολα στο ευκολο επιπεδο ή ετσι δεν θα μαθω κατι; Υπαρχει και τσατσια πριν αγοραζεις μισθοφορους να κανεις save/load και να βλεπεις τα στατιστικα τους, αλλα και το παιχνιδι εμπεριεχει αρκετα την τυχη μεσα, οποτε ας κλεψουμε και εμεις λιγο! Φαινεται ωραιο παντως, δεν εχω ασχοληθει ξανα με τετοιου ειδους παιχνιδια. Θελει αρκετες ωρες, τις οποιες δεν διαθετω βεβαια. Και καποια γνωση Αγγλικων θα ελεγα. Αρκετες λεξεις δεν τις ξερω, αλλα ετσι εμπλουτιζω το λεξιλογιο μου! Μια ακομα ερωτηση. Γιατι καποιες φορες οταν πλησιαζω ενα παικτη, μπορω να του επιτεθω στον ιδιο γυρο, και καποιες αλλες φορες οχι; Επισης γιατι καποιοι επιτιθονται 2 φορες; Μετα το tutorial campaign να ξεκινησω με τα σεναρια; Οταν προχωραω να το εχω στο normal ή στο fast speed; Και γιατι; ***** Επιπλεον αποριες : 1) Τη νυχτα ειναι καλυτερα να αποφευγω τις μαχες; Παρατηρουσα οτι αστοχουσα συχνα, ισως ειναι και η τυχη; Επισης τι ειναι το chance και rolled που δειχνει στις μαχες; 2) Δεν μπορεις να προκαθορισεις την διαταξη των στατιωτων πριν απο την μαχη; Ειναι τυχαια καθε φορα; 3) Camp συμφερει να κανω για να θεραπευονται οι στρατιωτες γρηγοροτερα ή οχι; ***** 17 σελιδες ποσταρουν μονο 2 ατομα!! Τους στόχους του παιχνιδιού τους θέτεις εσύ, ως ένα βαθμό. Καθώς περνάει ο καιρός (και ανεξάρτητα με το πώς τα πηγαίνει η ομάδα σου) αρχίζουν και εμφανίζονται στον κόσμο ισχυρότεροι αντίπαλοι, που μπορούν να σου κάνουν τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη αν οι δικοί σου έχουν μείνει πίσω σε ανάπτυξη ή έχεις χάσει βασικούς χαρακτήρες. Το παιχνίδι τελειώνει (εμφανίζεται κάποιου είδους οθόνη με συνοδευτικό κείμενο) όταν συμβούν δύο πράγματα: είτε σκοτωθεί και ο τελευταίος μισθοφόρος σου (υπάρχουν αφετηρίες που αρκεί ο θάνατος ενός βασικού χαρακτήρα -στο σενάριο lone wolf- είτε τριών -gladiators- για να διαλυθεί η ομάδα, καθώς αυτοί οι χαρακτήρες είναι ο πυρήνας της ομάδας. Όμως, πρόκειται για σενάρια αυξημένης δυσκολίας που δεν θα σου τα πρότεινα για αρχή) είτε αποφασίσεις να αποσυρθείς και να παραδώσεις τα ηνία της ομάδας (στην όποια κατάσταση είναι) σε κάποιο άλλο μέλος. Εντωμεταξύ, θα έρθεις αντιμέτωπος με ονομαστούς πολεμιστές, κρίσεις που πλήττουν όλο τον κόσμο του ΒΒ (εισβολή της συμμαχίας orc/goblin, πόλεμο μεταξύ των αρχόντων, εισβολή των αρχαίων νεκρών και, με το νέο DLC, ιερό πόλεμο μεταξύ των ευγενών στο κέντρο/βορρά του χάρτη και των πόλεων-κρατών στο νότο), bosses κτλ. Υπάρχει, δηλαδή, υλικό να σε κρατήσει ακόμη και για 300-400 μέρες στο παιχνίδι που, πίστεψέ με, με τις μάχες που θα πρέπει να δώσεις για να αντέξεις τόσο, είναι τεράστιο διάστημα. Θα πρότεινα, σε πρώτη φάση, να ασχοληθείς με το να βρεις τα πατήματά σου στο παιχνίδι, που είναι δύσκολο (γι' αυτό και στην αρχική οθόνη, κάτω δεξιά, οι devs προτείνουν στους νέους παίκτες να ξεκινούν με beginner/beginner). Πράγματα θα μάθεις και στο beginner, η ΑΙ είναι ίδια (και αν σε βρει μπόσικο, σε έχει πατήσει) απλά ο αριθμός των αντιπάλων είναι μικρότερος και η οικονομία λίγο πιο ανεκτική. Προσωπικά, εδώ και πάρα πολύ καιρό, παίζω μόνο Ironman, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το προτείνω σε νέο παίκτη. Τώρα, για τις επιθέσεις: κάθε επίθεση (ανάλογα το όπλο) θέλει action points. Όλοι οι χαρακτήρες (άνθρωποι, δικοί σου και αντίπαλοι, τα τέρατα είναι άλλη ιστορία) έχουν εννέα. Που σημαίνει ότι αν δεν κουνηθούν μπορούν να επιτεθούν δύο φορές (μία αν έχουν όπλο που θέλει δύο χέρια ή βαλίστρα. Κι αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα, με perks, αλλά θα τα πούμε στην πορεία αυτά). Αν προχωρήσουν λίγο (έστω και μία θέση) μπορούν να επιτεθούν μία. Αν προχωρήσουν τρεις (λιγότερες, σε δύσκολα εδάφη, όπως χιόνια, βάλτους, δάση) δεν μπορούν να επιτεθούν. Το να αποφασίσεις αν θα μείνεις και θα περιμένεις την επίθεση των αντιπάλων ή θα ορμήσεις πρώτος είναι από τα βασικά σημεία του παιχνιδιού, και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το τι είδους αντίπαλο έχεις απέναντί σου, με τι όπλα έχει κατέβει στη μάχη και σε τι έδαφος πολεμάς. Ένας δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει τον αριθμό των επιθέσεων είναι η αντοχή (η μπλε μπάρα). Όσο αυτή γεμίζει, τόσο λιγότερα πράγματα θα μπορείς να κάνεις. Τη διάταξη των στρατιωτών την καθορίζεις από το party screen (ο αριθμός επάνω δεξιά -στην αρχή 3/20- στη μπάρα με τα εικονίδια). Εκεί μετακινείς τους χαρακτήρες μεταξύ front και back line ή τους στέλνεις στην εφεδρεία (σκηνές, τρίτη σειρά) αν δεν τους χρειάζεσαι ή είναι τόσο τραυματίες ώστε δεν μπορείς/θέλεις να τους ρισκάρεις στη μάχη. Το camp βοηθάει ώστε να επιδιορθώνονται οι ζημιές στα όπλα και τις πανοπλίες και να επανέρχονται τα hit points γρηγορότερα. Δεν επηρεάζει καθόλου το χρόνο επούλωσης των παροδικών τραυμάτων (pierced ribs, broken nose, fractured hand και αμέτρητες άλλες). Για να επουλωθούν οι παροδικές πληγές θέλεις θεραπευτικά υλικά -medical supplies, αλλιώς δεν κλείνουν τελείως. Οι μόνιμοι τραυματισμοί (permanent injury) είναι αυτό που λέει η περιγραφή: μόνιμοι, ό,τι σου βγάλει το ζάρι το κουβαλάς μέχρι να σκοτωθεί ο χαρακτήρας ή να τον απολύσεις. Το αρνητικό με το camp είναι πως η φωτιά που ανάβεις φαίνεται από μακριά και, αν είσαι στην ερημιά -κυρίως- δεν ξέρεις τίνος θα τραβήξεις την προσοχή. Κι επειδή ο χρόνος κυλά γρηγορότερα όταν είσαι σε camp, είναι πάρα πολύ μεγάλη η πιθανότητα να σου ορμήσει κάποιος αντίπαλος (αν κρίνει πως είναι ισχυρότερος από εσένα) και να βρεθείς σε κατάσταση ενέδρας, δηλαδή να δώσεις μάχη όχι σε παράταξη απέναντι στην παράταξη του αντιπάλου, αλλά περικυκλωμένος (που σημαίνει τυχαία διάταξη για τους δικούς σου, εκτεθειμένη back line, δυσκολότερη άμυνα). Θα σου πρότεινα να κάνεις camp έξω από πόλη με σοβαρή φρουρά (δηλαδή ή city -όχι village- είτε ξύλινο φρούριο είτε, ιδανικά, πέτρινο φρούριο) ή δίπλα στους ξύλινους -καλύτερα πέτρινους- πύργους που διαθέτουν αυτοί οι οικισμοί λίγο παραέξω. Όχι στις ερημιές, τουλάχιστον στην αρχή ή όταν υποψιάζεσαι/ξέρεις πως εκεί κοντά υπάρχει εχρθικό λημέρι ή βρίσκεσαι σε επικίνδυνο έδαφος (λ.χ. πυκνό δάσος, τα σκούρα πράσινα) που συχνά κάνουν spawn τέρατα, όπως αράχνες και λυκανθρώπους. Κατά τα άλλα, ό,τι απορία έχεις, εδώ είμαστε, και καλώς ήρθες στον κόσμο του Battle Brothers. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα