Προς το περιεχόμενο

Battle Brothers

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Snoob,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι...:D

Ξεκινώ campaign με Cultists of Davkul ονόματι Devilspawn. Ξεκινώ και χαίρομαι γιατί οι δικοί μου από resolve σκίζουν, έχουν καλά αστέρια και rolls και γενικά οι προοπτικές είναι καλές. Μου εμφανίζονται μερικοί αξιόλογοι νεοσύλλεκτοι, κάνω καουμποϊλίκια προσλαμβάνοντας τοξότη του χιλιάρικου στο πρώτο χωριό που συναντάω (βγήκε μετριότατος backliner), κάθονται ένας - δυο εξαιρετικοί tank που βρήκα (ένας cultist που ήρθε από μόνος του και ένας αιχμάλωτος), δεν έχω κάνει farming ούτε για δείγμα, είμαι με κουρέλια και επιβιώνω στο μεροκάματο (επτά με οκτώ οικισμοί ολόκληρου Οίκου και δεν έχει πόλη, έλεος) αλλά κουτσά στραβά προχωράει ως τη 18η μέρα. Και σκάει η φόλαααα...

Ο Davkul ζητάει θυσία.

Διαλέγω το λιγότερο χρήσιμο από τους δύο, οι μισοί στο party καταχαίρονται, ο ένας γίνεται φανατικός μάλιστα, οι άλλοι μισοί φρίττουν με happiness στο μηδέν. Στο καπάκι με αφήνουν δυο άτομα, από τους 10 πέφτω στους 7 και βάζω τα γέλια με τα χάλια μου.

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω οι cultists είναι η πιο δύσκολη επιλογή, λόγω των θυσιών. Δεν ξέρω τι ανταμοιβές προσφέρει ο Davkul για τις θυσίες, ούτε κι αν θέλει συγκεκριμένες παραμέτρους (ή μπορείς να έχεις απλά 2-3 άχρηστους μαζί...) αλλά προσωπικά μου φαίνεται δυσκολότερη κατάσταση από ό,τι ο Lone Wolf (όπου αν χαθεί ο PC, game over).

Στα δικά μου, προτίμησα να πάρω την περίπολο, ποντάροντας σε απόκτηση εμπειρίας και εξοπλισμού χάρη στο bandits' alley, και οι καλοί μου λήσταρχοι δεν με απογοήτευσαν. Ο τοξότης μου συνεχίζει να εξελίσσεται:

lvl. 3

Spoiler

levelup3jpg.jpg.52cdf3129a6e9b90f0a21ea821a87a3b.jpg

lvl. 3 (gifted, εγγυημένες τιμές, απλά για τους τύπους):

Spoiler

levelupgifjpg.jpg.6543c322b1776e11d7401f9802c3ebe4.jpg

lvl. 4:

Spoiler

levelup4.jpg.75129b1593f7b1a0ecd5dcfdd44e82ab.jpg

Και το bandits' alley, αναμνηστική πριν πετσοκόψω ό,τι φαίνεται στο screenshot:

Spoiler

20190611091201_1.jpg.113b6abbbb81d29aa36f541227405084.jpg

Προφανώς, όχι μόνο βγήκε το 35/35, αλλά στο τέλος δεν είχα θέσεις να πάρω όλα τα λάφυρα (εντάξει, άφησα κάτι φαρέτρες και μια διαλυμένη 55αρα πανοπλία πίσω).

Εντωμεταξύ, βγήκε τόσο γρήγορα η αποστολή, ώστε η 3αρα με τους bandits με περιμένει, και τώρα με το τσεκούρι και την καλύτερη βαλίστρα/τοξότη ο πειρασμός είναι μεγάλος...

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάτι για μια 3αρα αποστολή απέναντι σε bandit λέγαμε νωρίτερα, ε;

Για leader ή/και champion, ε;

Και ότι θα ήταν δύσκολη κτλ, κτλ.

Ε, την δέχτηκα. Κατεβαίνω στα ερείπια του κάστρου, και μου βγάζει αυτούς:

Spoiler

20190611112139_1.jpg.04b62139c77ba3f9df12a3f535564741.jpg

Eντάξει, δυο kite shields, μια 115αρα πανοπλία, αλλά ούτε leader, ούτε champion.

Γενικά, ενώ στο προηγούμενο campaign μου έβγαζε πολλές φήμες για named, αυτή τη φορά τίποτε ως τώρα (40+ ημέρες). Αγόρασα ένα billhook, έχω και δυο καινούργιούς (δεν φαίνονται σε αυτό το screenshot, μου τους έβγαλε επιστρέφοντας στην πόλη) με καλές προοπτικές για τανκ αμφότεροι.

Ο τοξότης μου συνεχίζει την εξέλιξή του, lvl. 5:

Spoiler

levelup5.jpg.88f347e7847cac55621cd515392a1879.jpg

Βρήκα και έναν hunter με 2 αστέρια επίθεση (lvl. 2 είναι 61, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης) αλλά χωρίς καθόλου αστέρια στην άμυνα (lvl. 2 είναι στο 6) και μάλλον θα τον κρατήσω για το ambition, αλλά δεν έχει προοπτικές να μείνει ζωντανός στα ζόρια. Εντωμεταξύ, έχει 2 αστέρια επί 3, αλλά μόνο στην επίθεση είναι εκεί που τα θέλω, αλλιώς health και initiative (το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως άμυνα, αλλά ξοδεύοντας δύο perks και με όχι τόσο σίγουρα αποτελέσματα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το φόβο να γίνω κουραστικός, ξεκίνησα ένα νέο τυπικό Ironman campaign. Χρειάστηκε να διακόψω το βίντεο της πολύ αρχής, όπου έτυχαν τρεις μάχες στη διαδρομή χωριό - Hoggarth - χωριό. Το βάζω προς συμβουλές και σχόλια, αλλά κυρίως συμβουλές.

https://youtu.be/0IjHtbzW5eo

Έχει απ'όλα: αποτυχημένη έρευνα για μισθοφόρους και αγορές, τριάστερους που κάνουν level up και βγάζουν +3, δυο μάχες, τραυματισμούς, αποστολές, έναν ψόφο μελλοντικού τριάστερου τοξότη που ξεκινούσε από 31 roll νομίζω ή κάτι αντίστοιχα γελοίο, πολλά λάφυρα κλπ.

Περιμένω σχόλια!

ΥΓ. Σε ευχαριστώ πολύ για τον τοξότη. Δεν ξέρω, ίσως είναι κάποιο bug στην εγκατάστασή μου, μου τυχαίνει πολύ συχνά το +3 σε τριάστερους. Το campaign σου φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά η τριάρα μάχη που έβαλες μου φαίνεται και πάλι ζόρικη - τουλάχιστον δεν είχε pikeman. Τέλος, για εγγραφή χρησιμοποιώ το OBS που με βόλεψε πολύ. Σου συνιστώ να το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το campaign μου έληξε καταστροφικά, όταν πήρα ψηλά τον αμανέ και ανέλαβα 3αρα με 6800 αμοιβή, απέναντι σε barbarian king.

Την οποία θα έβγαζα, αν: α) ο King δεν ήταν και champion, με ένα υπέροχο όπλο (σαν πελώρια σπάθα δίχερη) που τσάκιζε όταν πετύχαινε και -καθοριστικό- β) δεν είχε μαζί του armored unhold που μου έκανε μεγάλη ζημιά πριν προλάβω να το ελέγξω: τελικά, με νίκησε ο beastmaster, το unhold και ο πολέμαρχος, τους άλλους 8 τους σκότωσα, αλλά τι να το κάνεις...

Τέλος πάντων, σε άλλα με υγεία.

Στο βίντεο:

Απίστευτο, τόσοι raiders, τόσο νωρίς. Γενικά τα πηγαίνεις μια χαρά. Στην τελευταία μάχη του βίντεο, όπως διαπίστωσες και στην πράξη, το λάθος ήταν που εγκατέλειψες το "τριγωνάκι" και πήγες να υποχωρήσεις, ήταν καλή αμυντική θέση και -τελικά- εκεί δόθηκε η μάχη. Αν είχες κρατήσει τη θέση από την αρχή, θα είχες ξοδέψει λιγότερη αντοχή στο πήγαινε-έλα και θα είχες πιο συγκροτημένη γραμμή.  Και πάλι, μία απώλεια για τέτοιο εξοπλισμό, καλά ήταν. Και, βέβαια, μπήκες στη μάχη με φθορές και τραυματισμούς.

Τους μοναχούς τους θέλουμε (νομίζω κάπου λες στο recruitment "δεν έχει τίποτε"). Τους θέλουμε γιατί α) έχουν ωραία events που μας δίνουν επιλογές σε διάφορες καταστάσεις και β) μπορούν να βγάλουν αξιοπρεπέστατο early bannerman.

Εργαλεία στην αρχή αγοράζουμε από α)κάστρα πέτρινα ή ξύλινα οχυρά και β) από οικισμούς με τους οποίους έχουμε καλές σχέσεις. Οι πόλεις στην αρχή είναι πανάκριβες, αλλά ακόμη και με καλές σχέσεις αρκεί ένα αρνητικό event για να στείλει τις τιμές στα ύψη.

Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις τις πανοπλίες σου. Επίσης, ακόμη κι έτσι, χωρίς οπλισμό, δες αν έχεις καλύτερες επιλογές στο stash (είχες, ας πούμε, καλύτερα ρόπαλα και ασπίδες, όπως θυμάμαι πρόχειρα).

Έχεις κάνει, όμως, πάρα πολύ δυνατό ξεκίνημα και μάλλον έχεις βρει bandits' alley, για να έχεις πολεμήσει raiders τόσες φορές, ανασυντάξου και θα πας καλά.

edit:

Να διευκρινίσω κάτι, που συνειδητοποιώ ότι δεν το έχω εξηγήσει ως τώρα:

Τα τρία/δύο/ένα αστέρια δίνουν διαφορετικές min/max τιμές ανάλογα με την κατηγορία όπου εμφανίζονται.

Παράδειγμα, 3 αστέρια στο ranged attack είναι γκαραντί 4 αστέρια ανά level και μπορεί (όπως απέδειξε ο αδικοχαμένος τοξότης μου) να δώσει και 5.

Αντίθετα, 3 αστέρια στο melee defense δεν θα δώσουν ποτέ 5 αστέρια, αλλά θα έχεις γκαραντί 3 και πολύ συχνά 4 ανά level.

Τρία αστέρια στο initiative/health δίνουν άνετα 5 ανά level, νομίζω initiative έχω δει και έξι. Τρία αστέρια στο fatigue είναι εγγυημένα 4/level, μπορεί και πέντε.

Κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Armored Unhold είναι κατάρα από μόνος του, πόσο μάλλον μαζί με βασιλιά. Είχα περιγράψει παρόμοια κατάσταση πιο πίσω, δεν ξέρω αν συμφωνείς με τα όσα είχα πει. Τι λες τώρα που το πέρασες?

Για τη μάχη, άλλαξα το σχεδιασμό όταν ο pikeman στάθηκε στο ύψωμα σε σημείο που μπορούσα να βρεθώ κατευθείαν δίπλα του. Έκρινα ότι δε μπορούσα να σταθώ καλά στο τρίγωνο οπότε κινήθηκα στις πίσω θέσεις για να έχω καλή άμυνα απέναντί του. Ήταν ρίσκο και βασίστηκα στο -15% που θα είχε σε επιθέσεις δίπλα του, και ευτυχώς έπεσε γρήγορα αλλιώς θα είχα δράματα. Το πρόβλημα με το τρίγωνο ήταν ότι θα κολλούσα στην πρώτη γραμμή τους και έβλεπα 1 - 2 επιθέσεις του pikeman.

Για τον άγιο πατέρα, το ξέρω αλλά παραδόξως ποτέ δεν έχω πρόβλημα να βρω bannerman, ακόμα και δύο. Τώρα πχ που προχώρησα έχω ένα συμπαθή διάστερο στο 62 - 65 που μαζί με το ambition θα κάνει καλά τη δουλειά του. Μέχρι να βρω καλόγερο - witch hunter - οτιδήποτε άλλο, βλέπουμε.

Δυστυχώς έπαθα ζημιά, καθώς όταν έγραφα τη συνέχεια έπρεπε να σταματήσω εν ώρα μάχης οπότε αναγκαστικά έκανα τεντυμποϊσμό με το save (έπρεπε να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτό), ενώ πιο μετά ξέχασα να πατήσω την εγγραφή. Ευτυχώς ήταν όλο μικροσυμπλοκές που μου έδωσαν καλό εξοπλισμό. Τώρα έχω μαρκάρει μια ομάδα goblins, 11 εναντίον 9 και τα σιχαίνομαι κιόλας τα ρημάδια. Θα τη γράψω σε πρώτη ευκαιρία. Γενικά όμως πάει αρκετά καλά σαν campaign.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τι να πω με το armored unhold, ήταν καταλύτης στην ήττα μιας ομάδας με γερές προοπτικές. Φταίω κι εγώ που πήγα για 6800, αλλά αν είχα νικήσει, εκείνη η οπλάρα του πολέμαρχου θα άξιζε. Με τα αν, βέβαια, δουλειά δεν γίνεται. Κατάφερα να το θέσω εκτός ελέγχου, και αν άντεχα 2-3 γύρους ακόμη θα το είχα σκοτώσει (ευστόχησε από την πρώτη του επίθεση με πιθανότητα 14% και τίναξε κάθε σχεδιασμό μου στον αέρα). Θεωρητικά, βγάζεις από τη μέση τον beastmaster, αλλά πρακτικά ο καθίκης κρύβεται, όταν τον εντόπισα ήμουν οριακά, είχα θέσει μεν εκτός ελέγχου το θηρίο, αλλά ο πολέμαρχος θέριζε. Ήταν νωρίς για μια τέτοια μάχη, απλά: με ένα σοβαρό τανκ και indomitable έβγαινε. Εδώ, κόντεψε να βγει στις ούτε 60 ημέρες... Δεν πειράζει, παθαίνω και μαθαίνω.

Τώρα, στις 15 μέρες, έχω βγάλει ήδη τρία ambition (περιμένω να κάνει trigger αυτό για τον εντοπισμό και καταστροφή αντίπαλου οικισμού), και η σύνθεση της ομάδας δείχνει πόσο νωρίς είναι, αφού έχω κομμάτια από raiders, βαρβάρους και ancient dead. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και το ζόμπι μου:

Spoiler

roster.jpg.26b80d76234f2439775e92ecccd3ecad.jpg

Το πρόβλημα είναι πως, εκτός από έναν wildman (ο τύπος με την 115αρα) που έχει κάποιες προοπτικές (φοβερή αντοχή, καλή άμυνα, μέτρια επίθεση), οι υπόλοιποι (μέσα και οι δύο frontline companions, λόγω traits) είναι μεχ.

Θετικό το lvl. 3 flail που κονόμησα από την τελευταία μάχη, και το pike από την προτελευταία. Υπάρχει πλέον μια βάση για αξιόπιστη στόχευση αντιπάλων υψηλής προτεραιότητας (high damage dealers) γρήγορης εξόντωσης ασκεπών και farming.

Δυστυχώς ο χάρτης είναι μεχ, πολλά δάση, σπασμένος σε δύο μέρη (βορρά-νότο) με αποστάσεις, και 1 πελώριο faction απέναντι σε δύο μικρά. Θα δείξει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Και μια "οικογενειακή φωτογραφία" δύο εβδομάδες αργότερα, στις 30 ημέρες:

Spoiler

roster2.jpg.dcc3630bfbd47e95bcffc3ccbcb90f27.jpg

Όπως είναι φανερό, έχω ένα θέμα με τα κράνη, παρά το φιλότιμο farming ακόμη και κράνη σε κατάσταση 100% δεν εμφανίζονται στο loot.

Οικονομικά μετριότατα (ο σπασμένος χάρτης, γαρ), ελπίζω κάποια στιγμή να σταμπάρω ένα bandits'/barbarians' alley, να στρώσει λίγο το πράγμα, και να μπορέσω να προχωρήσω σε στρατολόγηση.

Αυτή τη στιγμή, θέλω:

1. Bannerman 

2. Τοξότη (1-2)

3. Backliner (1-2)

4. Zweihander (1-2)

5. Tank 

Σαν να λέμε, πέντε με οκτώ "δωδεκαδάτους", ζητάω πολλά;

Δημοσ.

Ε είναι μερικά campaign που δε στρώνουν ό,τι και να τα κάνεις. Είναι ίσως και τα πιο εκνευριστικά, δαπανάς ώρες μήπως διορθωθεί κάτι και τρως μια κατραπακιά όπου σκέφτεσαι "γιατί ασχολήθηκα?". Ελπίζω να βρεις κάποιους να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα.

Εγώ αν έβλεπα τη μάχη με το βασιλιά και τον Unhold και δε με προλάβαιναν θα το έβαζα στα πόδια και θα έψαχνα περίπολο. Ακόμα και όταν την ξεκίνησες, ίσως μπορούσες να το βάλεις στα πόδια και να θυσιάσεις τον πιο αδύναμο χαρακτήρα όταν σε προλάβαινε το θηρίο.

Εδώ είναι μια σειρά από μάχες που τελικά αποδείχτηκαν πιο εύκολες απ'όσο περίμενα, και να μην το δεις δε χάνεις κάτι συγκλονιστικό (συν τη γκρίνια μου για προμήθειες κλπ, τα οχυρά είναι στου διαόλου το κέρατο). Το πιο σημαντικό σημείο του video, που θα καθορίσει το παιχνίδι μου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έρχεται μετά την πρώτη μάχη με τα goblins. Περίμενα κάτι πιο προκλητικό να πω την αλήθεια αλλά...τζίφος.

https://youtu.be/k0AyXNqvxT8

Πιο μετά που συνέχισα λίγο υπήρχε αρκετό πήγαινε έλα που δεν έβγαλε κάπου οπότε έσβησα το βίντεο. Αν βρω μάχη της προκοπής θα γράψω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τριάρα απέναντι σε ληστές. Έχει ενδιαφέρον, νομίζω:

Spoiler

edit: Να διευκρινίσω, σχετικά με την περικύκλωση αντιπάλου για farming (το είδα στο βίντεο του @Tobajara) : Εφόσον η υψομετρική διαφορά είναι πάνω από 1 επίπεδο, δεν χρειάζεται να μπει πολεμιστής εκεί, ο στόχος δεν μπορεί να διαφύγει από τέτοια σημεία. Επομένως, για να δώσω ένα παράδειγμα, ο τύπος με το wooden 2-handed flail (που ακυρώνει το shield bonus, εξ ου και καταφέρνει με -10% ή και -20% να βρει στόχο) ήταν σε σημείο όπου περικυκλωνόταν με 5, ο δε τελευταίος με 4 (είχε δύο hexes με +2 υψομετρική, άρα δεν μπορούσε να διαφύγει από εκεί).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Snoob είπε

Τριάρα απέναντι σε ληστές. Έχει ενδιαφέρον, νομίζω:

Εντάξει, το headshot του τοξότη σου στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά :D

Με εξαίρεση τον άδικο τραυματισμό του backliner σου πήγαν όλα δεξιά. Η κατάσταση με τον crossbowman και τον two-handed swordsman ήταν κάτι που θα το είχα κάνει κι εγώ - και το έχω κάνει στο παρελθόν για τους ίδιους ακριβώς λόγους - και θα είχα μπλέξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα το είχα χειριστεί λίγο διαφορετικά: shield bash στον τύπο με το σπαθί και την ασπίδα στη γραμμή σου, που ήταν πρακτικά εκτός μάχης, ώστε να μπορείς να φέρεις ενισχύσεις ή και να τον πας σπρώχνοντας μέχρι πίσω, και άμυνα με τους δύο προωθημένους πάνω στο λοφάκι. Οι 4 επιθέσεις που έκανες ήταν λογικές - λογικά πόνταρες σε τραυματισμό - αλλά μια τυχερή επίθεση που έπιανε και τους δύο θα σε είχε βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Τα λάφυρα ήταν μεγαλείο.

Έχω κι εγώ να δείξω κάτι, δυστυχώς με λιγότερη χάρη και τεχνική. Τρεις μάχες, δύο εναντίον undead και μια συνεργατική εναντίον Ορκ, πολλοί τραυματισμοί, πολλή γκρίνια, ελάχιστη τακτική, αγωνία, πόνος και γενικά ό,τι λατρεύει το ευρύ κοινό. Οι μάχες προσφέρονται και για κριτική, γιατί και τα πράγματα κάνω στραβά και εικάζω πως κάνω λάθη που δε μου ήταν προφανή (κάνω μια μεγάλη χοντράδα πχ στη μάχη με τα Ορκ).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ χτες το βράδυ εκεί που μπήκα να τελειώσω κάτι πέρα δώθε και να το κλείσω έπεσα σε δύο μάχες που προσφέρονταν πολύ για συζήτηση, η μία πολύ δύσκολη και η άλλη αφελής. Οι συνέπειες είναι παραπάνω από ορατές αλλά δεν έχω βίντεο.

https://youtu.be/JSch_ZWAynk

EDIT: Επιτέλους! Μια μάχη για την οποία μπορώ να είμαι υπερήφανος. Οι Και-οι-12-ήταν-Καθάρματα εναντίον βάρβαρου βασιλιά. Στάθηκα σωστά και ξεκίνησα με εδαφικό πλεονέκτημα, οι βάρβαρες ορδές έπαιξαν σωστά και μου δημιούργησαν αρκετά προβλήματα που έπρεπε να λύσω, και στο τέλος έβαλα τα πόδια στον ώμο. Νομίζω αξίζει!

https://youtu.be/bkq1VGNX0mE

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ καλή η μάχη με τους βαρβάρους, το ύψωμα καθοριστικό.

Εμένα, πάλι, μου κάνει τρελά γυμνάσια ο τρόπος που βαθμολογεί τη δυσκολία μιας αποστολής. Το προηγούμενο campaign έληξε όταν πήγα να πολεμήσω ένα βάρβαρο βασιλιά και με λιάνισε καθότι champion και είχε και unhold μαζί.

Μου ξαναβγάζει μία τέτοια στα 6+ χιλιάρικα (3αρα, προφανώς), κι εγώ αδιόρθωτος τη δέχομαι, και είναι ο βασιλιάς (σκέτος, χωρίς named) με 20 thralls και 2 τυμπανιστές...

Στο τέλος, έκανα διαγωνισμό ποιος θα αποκεφαλίσει τους περισσότερους... Τι 3αρα, τώρα, δυάρα και αυτό μόνο λόγο του αριθμού των αντιπάλων, αλλιώς άσος ήταν.

Και αργότερα, μια 2αρα με βάρβαρο βασιλιά, στα 3,5 χιλιάρικα, και με βγάζει απέναντι σε 10 chosen και τον πολέμαρχο... 2αρα; Βοήθησαν κάτι mercenaries εκεί κοντά, αλλά είχα δύο σοβαρές απώλειες, ένα τανκ (12, 15, 11 τα χτυπήματα που δέχτηκε...) και ο mace companion (δυο δεκάρια και το τρίτο δεν θυμάμαι τι ήταν. Όλα body shots). 

Άντε τώρα να βρω αντικαταστάτες (έχω έναν για επίθεση, θα φτάσει 85 περίπου και στην άμυνα 25 περίπου).

Τοξότη δεύτερο της προκοπής δεν βρίσκω ούτε με αίτηση, έχω ξοδέψει άπειρα λεφτά στο recruitment. 

Έχασα και πάρα πολύ χρόνο με το ambition να καθαρίσω 4 undead locations, 4ο δεν έβρισκα (ήταν ένα με some honor guards 4-6, many legionaries 7-10, και priest). Kλασικά, μόλις βρήκα και νίκησα το τέταρτο, μου εμφανίζει παντού βατά undead.

Τέλος πάντων, έχω περίπου 30 ημέρες για την πρώτη κρίση, προλαβαίνω οριακά να φτιάξω 1-2 χαρακτήρες. Νίκησα και κάτι αράχνες (της πλάκας) και εντάχθηκε στην ομάδα ένας retired soldier ταμάμ για backliner, είναι βέβαια πεσιμιστής αλλά θα πιάσει 90 στο 11, οπότε ας είναι και Βύζαντας Μεγάρων, θα τον ανεβάσω επίπεδο.

Ακόμη περιμένω έναν χαρακτήρα (κατά προτίμηση thief ή squire) με sure footed ή strong και determined και τρία αστέρια επίθεση/άμυνα/αντοχή. Ζητάω πολλά; Μάλλον...

Spoiler

20190612213420_1.jpg.a6826dc58a11acd1416965b722462164.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα rankings των αποστολών εξακολουθούν να είναι ό,τι να 'ναι:

3αρες με αστείες συνθέσεις (μέχρι και καταδίωξη 9 raiders/3 marksmen μου τη χαρακτήρισε "3αρα" κάποια στιγμή, έλεγα θα έχουν μαζί νεκρομάντη να περιπλέξει την κατάσταση, τρίχες, μόνοι τους ήταν), 3αρες σε οχυρά ληστών καμιά φορά χωρίς καν leader, ούτε ένας champion στις 90 ημέρες και, γενικά, εκτός από μια named πανοπλία, μεγάλη ξεραΐλα.

Την ίδια ώρα, οι αντίπαλοι ευστοχούν με γελοία ποσοστά: η πιο πρόσφατη απώλειά μου (τρίτη συνολικά σε τρεις μήνες) ήταν το κάτι άλλο: τα χτυπήματα που δέχτηκε, διαδοχικά (δηλαδή, ό,τι επιχείρησαν, βρήκε στόχο, ούτε μία αστοχία) ήταν 16, 16, 24, 16, 28... Παρ' τον κάτω.

Απέναντι σε goblin τοξότες, γίνεται το έλα να δεις: αρχή της μάχης, 1ος γύρος, βλέπω 6 τοξότες. Σημαδεύει ο πρώτος έναν δικό μου (ούτε καν αυτόν με τη χειρότερη ranged άμυνα, μπορεί να πήγαινε για τον δίπλα και να τον πέτυχε τυχαία) και ευστοχεί, με poison, πιθανότητα 37. Τελικά και οι έξι σημάδεψαν τον ίδιο, με τις ίδιες πιθανότητες. Αποτέλεσμα: 5/6 εύστοχα με 37%... Δεν τον σκότωσαν μεν, αλλά ήταν πραγματικά απίστευτο να βλέπεις τα διαδοχικά 37αρια να βρίσκουν στόχο.

Από λεφτά καλά αυτή τη στιγμή, στις 90 μέρες ούτε ένας 3αστερος επίθεση/άμυνα, τοξότη ακόμη ψάχνω ενώ ανεβάζω και έναν που θα ογδονταρίσει στο 11.

Αναμνηστική το named, καλό είναι:

Spoiler

20190614080904_1.jpg.a67b1f5c582a9ecb91fb437b74044dde.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα και οι τοξότες που βρίσκω απέναντι έχουν πολύ περίεργη ευστοχία. Goblin Ambushers μου αλλάζουν τα φώτα μέσα στη νύχτα, πίσω από shield wall, πίσω από θάμνους, πίσω από γραμμές, όλες οι βολές κάτω του 30 και η πλειοψηφία 20+/-. Overseer χτυπά ανέπαφο δικό μου στην τέταρτη σειρά στο κεφάλι, φεύγει όλο το κράνος και μένει με μονοψήφια HP. Marksmen μέσα σε βάλτο δεν κατεβάζουν fatigue με τίποτα (κάργα κλέψιμο), πάνω από warmed δε βρέθηκαν ποτέ. Μου έφαγαν και ένα δικό μου άδικα, άντε βρες frontliner και ανέβαζε.

Σκότωσα και leader μέσα σε βάλτο (είχε δύο το μενού σήμερα) με two-handed axe, τετραγωνιζέ κράνος και scale mail, έπεσε εντελώς ανέπαφος και δεν έριξε τί-πο-τα.

Έρχεται καταπάνω μου κρίση με Ορκ και με το ζόρι προλαβαίνω να είμαι έτοιμος, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχασα με τον πλέον απίστευτο τρόπο (κι έχω χάσει με διάφορους, από ενέδρα alps σε δάσος μέχρι παγίδα goblins και κάκιστες επιλογές αποστολών): ο πόλεμος μεταξύ των Οίκων είχε ξεκινήσει, ανέλαβα μια επιδρομή για να καταστρέψω κάτι εγκαταστάσεις, και λίγο πριν την πρώτη έρχομαι αντιμέτωπος με περίπολο: 14 ήταν, όχι εύκολοι αλλά έβγαιναν με λίγη προσοχή. Κι όπως ξεκινάει η μάχη, μου εμφανίζει στην περιγραφή lots of footmen (11-13), many billmen (7-10), sergeant, ιππότη, some zweihander (4-6) και some albalesters (4-6).

Αφού έτριψα τα μάτια μου, συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί: κινούνταν στο χάρτη δύο ομάδες, εντελώς ταυτισμένες πάνω στο σημείο όπου βρίσκονταν (δεν υπήρχε καν κάποια "σκιά" για να υποψιαστώ λαδιά) και εμφάνιζε τη "μικρή", χωρίς sergeant και ιππότη, κι ακριβώς από κάτω με περίμενε ο αγρός με τα αγγούρια.

Προφανώς με πετσόκοψαν, αν και πρόλαβα να σκοτώσω μερικούς zweihander, και η περιπέτεια έληξε άδοξα.

Στη νέα απόπειρα, ξεκίνησα κουλά, καθώς με μία μόνο αποστολή μου έβγαλε φιλικές σχέσεις με τον αρχικό οικισμό και μου έκαψε το πρώτο ambition. Τέλος πάντων, ανέκαμψα με 12 men, 2.000 coins, discover & destroy location, sergeant και τώρα θέλω 2 μέρες για να επισκεφτώ όλες τις τοποθεσίες στο χάρτη και έχω έτοιμο το professional για αμέσως μετά. Με ένα δεκαήμερο καθυστέρηση σε σχέση με το στόχο, αλλά δεν πειράζει.

Τα όμορφα καταγράφονται στον εξοπλισμό. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, κτλ., η απολύτως πρώτη κουβέντα που μου είπαν στην ταβέρνα ήταν για ένα Unshakable Bulwark, δυτικά από εκεί που βρισκόμουν. Δυστυχώς, το φυλάνε necrosavants (τους μισώ όσο κανέναν άλλο εχθρό στο παιχνίδι) και προφανώς ακόμη και some (4-6) που μου εμφάνιζε δεν είμαι σε θέση να τους νικήσω ακόμη. Υπομονή, θα τα ξαναπούμε με τα σιχάματα.

Στην πόλη που έχω για βάση (είναι περίπου στο κέντρο του χάρτη, ελαφρώς βόρεια, και βολεύει πολύ) μου είπαν για ένα ονομαστό όπλο νοτιοανατολικά. Νωρίτερα, είχα σταμπάρει ένα λημέρι undead (όχι ancient, με cloth banner) και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου, μιας και πλέον είχα sergeant. Τρία gheists και καμιά δεκαρία armored zombies, βγήκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι ένας companion λάκισε και ο sergeant δεν κατάφερε να τον επαναφέρει με την πρώτη (τη σκαπούλαρε χωρίς τραυματισμό) και, πράγματι, αυτό ήταν το μέρος που έλεγαν στην ταβέρνα, κι η αμοιβή λουκούμι:

Spoiler

20190615221728_1.jpg.7225717737a9773736ef8148a85a0667.jpg

Θα το ξαναπώ, τέτοια όπλα στα χέρια ενός killer on the run είναι θάνατος, ήδη με απλό χαρακτήρα έχω 48% για κεφάλι.

Κι όπως σεργιανάω για να επισκεφτώ τις ξέμπαρκες τοποθεσίες για το ambition μου, στην ταβέρνα ενός κάστρου μου λένε για έναν τύπο που λιποτάκτησε και πήγε να γίνει ληστής, να ζήσει το όνειρο, εδώ παραπέρα, ανατολικά στο δάσος. Μια γρήγορη ματιά στο χάρτη φανέρωσε, πράγματι, ένα μικρό δάσος, οπότε μιας και ο δρόμος θα αργούσε πολύ να με ξαναφέρει από εκεί (το κάστρο είναι στα σύνορα με τα wild lands, αργότερα θα αποτελέσει βάση για τον πόλεμο απέναντι σε goblins και orcs) είπα να καθυστερήσω λίγο το ambition και να δω μήπως υπάρχει κάτι στο δάσος.

Οπότε, στη μισή μέρα δρόμο, εντοπίζω στο δάσος ένα οχυρό ληστών, με some raiders, some thugs και few marksmen. Δεκατρείς ήταν στο σύνολο, 5/5/3 και παρότι η βαλίστρα κλασικά μου τραυμάτισε κόσμο, η ανταμοιβή ήταν εξαιρετική:

Spoiler

20190615225209_1.jpg.a1290b96b7faf16215157226ea2366d9.jpg

Θέλει προσοχή, βέβαια, απέναντι σε βαρβάρους, ορκ κτλ., που παίζουν πολύ με τσεκούρια, αλλά είναι ό,τι πρέπει για το τανκ μου.

Έχω σταμπάρει και κάτι ερείπια τώρα βορειότερά μου, δεν έχω πληροφορία για θησαυρό εκεί, αλλά λέω να το επιχειρήσω, μπας και κάνω χατ-τρικ πρώτη φορά στα χρονικά :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...