Tobajara Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολύ καλή δουλειά! Τα named items είναι από τα τμήματα του παιχνιδιού που πρέπει οπωσδήποτε να δώσω βάρος. Η βαλίστρα του Overseer είναι τρομερά χρήσιμο όπλο και αξίζει να έχεις ειδικευμένο crossbowman μόνο για αυτή. Λειτουργεί αντί για shield bash, κάνει τις πανοπλίες σουρωτήρι, επίθεση με επιπλέον ευστοχία, το μόνο αρνητικό είναι η μόνο μία επίθεση το γύρο αλλά αξίζει κάργα. Έχω να δηλώσω ότι οι Barbarian Chosen είναι από τα πιο !@#@%$%!! πράγματα στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή, δεν παλεύονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Κουβαλάνε όλο κάτι τεράστια τσεκούρια και cleavers οπότε χρειάζεσαι διπλές ασπίδες, τραβάνε κάτι ασύλληπτα critical και δε χάνουν εύκολα ηθικό.Μου έστησαν ενέδρα όπως περνούσα δίπλα από ένα δάσος (ούτε καν μέσα) και βέλαξα. Επίσης ένα περίεργο πράγμα. Τανκ 50+ χωρίς shield wall και 50 resolve (και το perk ενάντια στην περικύκλωση) πρώτον τρώει ανελέητο ξύλο ώρες ώρες και δεύτερον ρίχνει πολύ εύκολα resolve. Δεν ξέρω... Το άλλο που έζησα σήμερα (πολύς πόνος) ήταν δυάρα αποστολή να σκοτώσω ένα βάρβαρο βασιλιά, που πλήρωνε κανά τεσσάρι. "Πολύ ωραία" λέω, "έχω παράδοση". Βλέπω 11 άτομα και καταλαβαίνω τι εννοεί το παιχνίδι με το "δυάρα". Ο βασιλιάς. Ένας Beastmaster Ένας Armored Unhold 8 Reavers. Με το που ξεκινά η μάχη βλέπω τι είναι Armored Unhold και αρχίζω και τρέχω, γιατί ο βασιλιάς κρατά - ως συνήθως - ένα τεράστιο τσεκούρι που δεν έχω τι να το κάνω. Το βάζω στα πόδια λοιπόν και αρχίζω να πηγαίνω το βάρβαρο βόλτα ψάχνοντας για περιπολία. Στο δρόμο ο βασιλιάς καθαρίζει κανά δυο καραβάνια για άθλημα, μέχρι που βλέπω φιλική ομάδα μισθοφόρων με τα σέα, τα μέα της και το showrdmaster. Φρονίμως ποιούντες, οι μισθοφόροι αρχίζουν και τρέχουν και αρχίζει ένα γαϊτανάκι μέσα και έξω από κάτι βάλτους για το ποιος θα επιτεθεί σε ποιον και που. Τελικά οι βάρβαροι μαγκώνουν τους μισθοφόρους και ορμάω από το πλάι. Αυτό που ακολούθησε μόνο σα σφαγή μπορεί να περιγραφεί. Ο βασιλιάς από τσεκούρι είχε αλλάξει σε ένα σπαθί (?) cleaver (2) με κάτι ρούνους που πολύ το λιγουρεύτηκα. Ένας μισθοφόρος και ο Unhold πήγαν λίγο πιο πάνω μόνοι τους και παραδόξως ο τύπος άντεξε μόνος του 4 γύρους ενάντια στο κτήνος. Ο βάρβαρος βασιλιάς ΞΕΣΚΙΣΕ τους μισθοφόρους χωρίς οίκτο και έλεος, οι οποίοι δεν του έκαναν τίποτα, ενώ οι frontliners των μισθοφόρων τα βρήκαν πολύ σκούρα απέναντι στους Reavers. Ο Swordmaster επιτέλους πέφτει στη μάχη πάνω στο βασιλιά, οι δικοί μου καθαρίζουν τους Reavers που δεν έχουν χαμπαριάσει τίποτα και πάνω εκεί σκοτώνω το beastmaster με δυο απομακρυσμένους δικούς μου. Και ξεκινάει το καλό. Ο Unhold τρελαίνεται, πέφτει πάνω στο βασιλιά, τον κάνει κιμά, ο swordmaster μένει βράχος, οι backliners μου συνεχίζουν να χτυπάνε, ο swordmaster αποτελειώνει το βασιλιά (στερώντας μου το named item αλλά ας μην τα θέλω όλα δικά μου) και πέφτει πάνω του ο Unhold. Ο τύπος κράτησε ολόκληρο Unhold πάνω του χωρίς να δεχτεί χτύπημα για κι εγώ δεν ξέρω πόση ώρα, έφαγε μια γερή που του στέρησε ένα κομμάτι πανοπλία και συνέχισε να του επιτίθεται. Δεν τον άφησα να πεθάνει, ασφαλώς, και στο τέλος από τους 10 μισθοφόρους είχαν μείνει δυο τοξότες και ο swordmaster. Μάζεψα τα φτωχά λάφυρα και έφυγα. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Tobajara
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Οι Chosen είναι πράγματι δύσκολοι, για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερες, και με προβληματίζουν άσχημα γιατί έχω μόνο έναν με κάποιες προοπτικές για zweihander, που όμως έχει αρνητικό πρόσημο στο ranged... Θέλεις armor piercing όπλα, αν δεν έχεις (μιλάμε για 150% τουλάχιστον, μη σου πω τα δικά τους που είναι 200%) δεν είναι για πολλά-πολλά, πάνω από 1-2 θα έχεις θέμα. Αλλιώς, δίχτυα ή κάποιους με mace και proficiency στο όπλο, να βγάζουν stun εγγυημένο εφόσον ευστοχούν. Μαστίγια, επίσης (βρήκα ένα, αγοραστό, τώρα πρέπει να βρω κάποιον backliner να τον κάνω dedicated σε cleaver, για να αντέχει κάμποσους αφοπλισμούς). Το ζάρι (ή, τέλος πάντων, οι πιθανότητες) είναι αυτό: ζάρι. Έχω βγάλει 5 unhold με 1 τανκ να κρατάει τα 3 μόνος του επί καμιά δεκαριά γύρους (καμιά 90αριά επιθέσεις, δηλαδή...) χωρίς να πάθει γρατσουνιά, και σε μια μάχη που έδωσα το πρωί με 4 απλά (όχι λευκά, δηλαδή) unholds το βασικό μου τανκ έφαγε άγριο βρωμόξυλο στην 3η και 4η επίθεση που δέχτηκε. 4 unhold, τέσσερις τραυματίες, αν ήταν περισσότερα θα είχα απώλειες. Και οι backliners σε ένα γύρο αστόχησαν σε 90, 87 και 79, o δε τοξότης μου σε 89 και 95... Πέντε αστοχίες, και το "σίγουρο" kill μετατράπηκε σε τραυματισμό για τον frontliner που κρατούσε το γομάρι. Το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή (πέρα από την απουσία damage dealers στην πρώτη γραμμή, zweihanders ή duelists) είναι ότι έχω 2-3 με εξαιρετική αντοχή αλλά μέτρια άμυνα, και 2-3 με καλή άμυνα αλλά μέτρια αντοχή (έχεις δει historian tank; Έφτιαξα και τέτοιον...)
Tobajara Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 ΔΥΣΤΥΧΩΣ το παιχνίδι συνηθίζει να βγάζει ομάδες μόνο με Chosen - 8 με 10, σαν τους Necrosavants ένα πράμα. Περίπτωση να σταθείς απέναντί τους σε παράταξη δεν υπάρχει γιατί είναι χειρότεροι από Ορκ με τις ασπίδες. Νομίζω πάντως υπάρχει trigger στη συμπεριφορά τους, αν σπάσουν την ασπίδα και την αντικαταστήσεις δεν προσπαθούν να σπάσουν τη δεύτερη. Μόνη ασφαλής λύση να αρχίσεις να ψάχνεις για περίπολο, για βάλτο ή για ύψωμα. Μια φορά που τους έριξα σε βάλτο η μάχη βγήκε, γιατί τα -25% παραήταν βαριά, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Περίπολοι σπανίζουν, ύψωμα μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη κατάσταση (να μη μπορούν να σταθούν οι backliners ή κάποιος να περικυκλωθεί), οπότε θα πρότεινα βάλτο. Δεν έχεις να ανησυχείς και για ranged, οπότε χρειάζεσαι μόνο ένα κομμάτι σταθερού εδάφους. Για Armored Unhold πραγματικά δεν ξέρω. Σε συνδυασμό με Chosen ή Barbarian King δεν έχεις πού να πρωτοχτυπήσεις (συν το ότι οι βάρβαροι χρησιμοποιούν πολύ έξυπνα το rotate για να αποφύγουν παγίδες, βάλτους, υψώματα κλπ). Ή τρως όσο το δυνατό πιο γρήγορα το Beastmaster και απομακρύνεσαι (είτε με τοξότες είτε με 1 - 2 άτομα που θα τα πας από πολύ γύρω ενώ οι άλλοι σε κυνηγάνε) είτε ψάχνεις για περίπολο. Αν έχεις ΠΟΛΥ καλά tank μπορείς να τους κρατήσεις σε ένα σημείο αλλά είναι πολύ δύσκολο να τοποθετήσεις τους backliners σε σημεία που δε θα προκαλέσουν throw (οι Unholds δε διστάζουν καθόλου, τους έχω δει να το κάνουν για να βρεθούν από βάλτο σε στέρεο έδαφος χωρίς να προσπαθούν να φτάσουν backliner), οπότε μάλλον θα πρέπει να καθαρίσεις όλους τους υπόλοιπους και να εστιάσεις στο θηρίο. Προσωπικά θα τους απέφευγα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Η αλήθεια είναι πως περισσότερο έχω ασχοληθεί με το νότιο τμήμα του χάρτη, μονάχα μια φορά με έφερε ο δρόμος προς το βορρά, που κυνηγούσα έναν πολέμαρχο (ήταν νωρίς και η ομάδα που τον συνόδευε ήταν 2 reavers και οι υπόλοιποι thralls). Chosen δεν έχω δει ακόμη ούτε για δείγμα, αλλά, είπαμε, στο βορρά μόνο τουρίστας μέχρι στιγμής. Σε ποιο στάδιο είσαι, πόσες μέρες έχουν περάσει; Τώρα προσπαθώ να βγάλω την αποστολή με τους 4 οικισμούς orc, εντόπισα ένα με beserkers, αλλά γενικά, ενώ στον πρώτο 1,5 με 2 μήνες που έδινε πολύ καλά ambitions, οι 3 τελευταίες εβδομάδες ήταν ολίγον τι μάπα. Μετά το κάρο (15k κομπόδεμα), αναγκάστηκα να πάω πάσο (no ambition) γιατί μου έβγαλε κάτι κουλά, μετά οι τρεις τοξότες (θέλω να βρω 1 90αρη, αλλά πού...) και τώρα τα ορκ. Προτιμούσα goblin, που ξέρω 2-3 οικισμούς. Τέλος πάντων, ξέρω στο περίπου πού υπάρχει άλλος ένας καταυλισμός orc (στου διαόλου τη μάνα...) και, γενικά, προβλέπεται χάσιμο χρόνου για να βγει το ambition, αλλά θέλω το χαϊμαλί που δίνει για έπαθλο, οπότε θα κάνω υπομονή. Τριάρες αποστολές μέχρι στιγμής μου έχει βγάλει μόνο με τέρατα (πεντακόσιοι πτωματοφάγοι και ένα εκατομμύριο αράχνες), δεν έχω δει champion ούτε για δείγμα. Τουλάχιστον μου έβγαλε 2 καλούς leader και κονόμησα καλές πανοπλίες. Το recruitment παραμένει φόλα, έχω τώρα γύρω στις 14-15 χιλιάδες, στο δρόμο έχω ένα κάστρο, θα πάω να τα ξοδέψω εκεί μου φαίνεται, αλλά δεν ελπίζω σε πολλά. Βρήκα 2 οικονομικούς sellsword (στα 3 χιλιάρικα περίπου το κομμάτι), μάπα το καρπούζι αμφότεροι (ο ένας χάλια traits, ο άλλος χάλια αστέρια: πλέον, αν δεν έχει 2 άμυνα, δεν ασχολούμαι καν, zweihander/duelist ψάχνω, όχι μπαλαρίνες). Μου έβγαλε και μια αποστολή να προστατέψω έναν οικισμό από orc, σκέφτηκα να την αποφύγω, αλλά τελικά δέχτηκα για να δω τα ίχνη, από πού έρχονται για να βρω τον οικισμό (ambition γαρ). 2 ομάδες ήταν, 9 και 10, 2 και 4 warriors, οι υπόλοιποι young. Αβρόχοις ποσί, έχω indomitable σε αρκετούς, δεν καταλαβαίνουν από ζημιά (ειδικά αυτός με τα 300+ και battle forged, με indomitable τον βρήκε τσεκούρι και έκανε ελάχιστη ζημιά). Ούτε throw, ούτε τίποτε. Τώρα έχω και 2 orc shields, λίγο χειρότερη άμυνα, αλλά δεν σπάνε με τίποτε. Ό,τι πρέπει για να μπλοκάρω warriors. Πρέπει να βρω polehammer οπωσδήποτε. Κοντεύω στις 80 ημέρες, λογικά από βδομάδα θα πέσει και το hint για το τι θα είναι το πρώτο crisis.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Έπεσε το hint, μάχη μεταξύ των οίκων θα δοθεί, μάλλον έχω αποφασίσει ήδη με ποια πλευρά θα συνταχτώ -ο χάρτης ουσιαστικά το επιβάλει, ο ένας από τους τρεις οίκους έχει μόνο 3 οικισμούς, άρα αποκλείεται, ή με τους πράσινους δράκους του βορρά, ή με τα λευκά βέλη του νότου, και με βλέπω με τους νότιους αυτή τη φορά, έχω περισσότερα πάρε-δώσε, κι έχουν 2 κάστρα στα σύνορα με τα orcs/goblins. Εντωμεταξύ, η επιδρομή στο βορρά δεν απέδωσε κάτι το ιδιαίτερο, 2/4 καταυλισμοί των ορκ έχουν καταστραφεί, πέτυχα άλλον έναν bandit leader, κατέστρεψα και ένα νεκρομάντη στο ανέβασμα, αλλά αντικείμενα μηδέν (κάτι πανοπλίες οκ, ένα 200αρι κράνος, ένα 2-handed σπαθί αλλά δεν έχω ακόμη πού να το δώσω). Το ενδιαφέρον είναι πως έσκασε 3αρα αποστολή με marauding greenskins, αγόρασα και ένα polehammer και ψήνομαι. Προβλέπω να το μετανιώνω, αλλά...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι: Κατεβαίνω αρματωμένος στα νοτιοδυτικά σύνορα για την 3αρα μάχη, πλησιάζω και βλέπω κάτι αποτυπώματα, να, με το συμπάθειο, περιμένω να δω ορδές ork warriors, και σκάνε μύτη 18 wolf riders... Υποχωρώ λίγο προς κάτι λόφους, έρχονται καταπάνω μου γιατί φαντασιώνονται πως με έχουν, γρήγορη μεταβολή και προκαλώ μάχη σε ύψωμα (άρα ακυρώνω σε σημαντικό βαθμό το flanking, αφού έχουν να ανεβούν πλαγιές. Το πώς θα εξελισσόταν η μάχη φάνηκε από τον πρώτο γύρο, όταν ο ένας από τους δύο backliners με billhook (ένας αμετανόητος τζογαδόρος, που τον πήρα για bannerman αλλά δεν είχε resolve) έσκασε δύο headshots σε ισάριθμους riders, σκοτώνοντάς τους με τη μία: στη θέση τους έμειναν δυο τραυματίες λύκοι, αλύχτησαν ανώφελα και τους περιέλαβαν οι frontliners. Να μην τα πολυλογώ, σε κάθε γύρο οι backliners θέριζαν, τα δύο τανκ στη βόρεια πτέρυγα καθυστέρησαν 5-6 riders μέχρι να πάψει να υφίσταται νότιο μέτωπο, και η μάχη έληξε σε 5 γύρους με 15 νεκρούς riders και 3 που πήγαιναν για flanking και πρόλαβαν να λακίσουν. Λάφυρα γελοία, champion (έχουν οι goblins champions, δεν ξέρω...) ούτε για δείγμα, αλλά 3180 για τόσο εύκολη μάχη δεν θυμάμαι άλλη φορά. Spoiler
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 3αρα με αράχνες (ξανά, να δω πότε θα μου βγάλει champion, μάλλον μετά την πρώτη κρίση, έτσι που το πάει...) 38 στην αφετηρία, χρειάστηκε να σκοτώσω 50 για να τραπούν σε φυγή: Spoiler Tελικά, εκεί που βολόδερνα μπας και πετύχω ορκ, βρήκα φωλιά necros (many, αποδείχτηκε πως ήταν 8 ) και λέω, μια ψυχή κτλ. Ενδιαφέρουσα μάχη, κινδύνεψαν άσχημα δύο δικοί μου, αλλά τελικά τους κατάφερα χωρίς απώλειες, και είχε και δωράκι: Spoiler Μισό fatigue σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση και -1 στις επιθέσεις. Αποκεφάλισα κάμποσα ζόμπι με δαύτο λίγο αργότερα, επιστρέφοντας στον πολιτισμό. Δύο εβδομάδες απομένουν για τον πόλεμο των οίκων. Ίσα που προλαβαίνω να ανηφορίσω μέχρι τους άλλους necros, μπας και καταφέρω να πάρω το named item που υπάρχει εκεί. Ήλπιζα να βγάλω το ambition με τα ορκ, αλλά δεν το βλέπω...
Tobajara Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Έχουν champion τα goblins, τον σκότωσα σήμερα και μου έριξε αυτό το...πράμα. Πρακτικά είναι σχεδόν το ίδιο με το Boar Spear (το αμέσως χειρότερο του Fighting) αλλά το χαμηλό fatigue μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιο tank, που ως γνωστόν όλα πάσχουν. Βρίσκομαι στη μέρα 160, ολοκλήρωσα την πρώτη κρίση, ελάχιστα έχουν αλλάξει και μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τριάστερους. Έναν backliner lvl 5 μου έχει βγάλει ΣΕ ΟΛΑ τα level up +3, εκεί που τον υπολόγιζα πολύ εύκολα 90 τώρα είναι 68 και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Το ίδιο μου έκανε και σε κάτι τανκ. Τοξότης αναζητείται, πραγματικά δεν ξέρω πού να ψάξω γιατί δε μου βγάζει σχετικές classes και σκέφτομαι μήπως αρχίσω να τζογάρω raider/ sellsword/ nobleman κλπ. Αυτοί όμως δεν έχουν bonus στο ranged...Μετο ζόρι να βρω κανένα poacher που όσους έχω δει ήταν αίσχος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Θετικό το ότι έχουν champions και τα goblins, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ρίξει από όπλα. Το συγκεκριμένο (Vile Thorn) πάσχει στην αντοχή, λ.χ. spearwall για να κρατήσει τα ζόμπι μακριά από τη μία πτέρυγα (μου συμβαίνει συνέχεια σε ομάδες των 20+, τρελό flank τα ζόμπι) δεν βολεύει, έχει 38 απέναντι σε 64 -και ήδη, παρότι δεν έχω σε αυτό το campaign dedicated spearman- αν βγουν σε κάποιον οι άμυνες για 3-4 γύρους το boar spear βγάζει μήνυμα πως θα διαλυθεί. Aυτό εδώ, ακόμη χειρότερα. Από την άλλη, -2 fatigue είναι τίποτε (σκέφτομαι κάποιο nimble build, ας πούμε) και, προφανώς, για κυνήγι alps είναι ιδανικό. Για τοξότη: Με διαφορά, starting roll είναι ο hunter (high 50s). Τριάστερος hunter είναι εγγυημένος κατοστάρης. Όμως: Witchhunter, poacher, bowyer militia, squire είναι όλοι με αρχική τιμή mid/high 40s. Αυτό σημαίνει πως ένας τριάστερος θα σου δώσει σίγουρα έναν 90αρη τοξότη. Ειδικά οι witchhunters είναι εξαιρετικοί στο να κυνηγάνε μάγισσες (duh...) γιατί στο resolve τους έχουν +20 στο mind control και μπορείς να παίξεις πολύ πιο επιθετικά με τις μάγισσες. Ειδικά αν κολλήσεις από δίπλα τον bannerman (κλασική μάχη όπου πάντα λέω να φέρω 2, αλλά ο δεύτερος έχει μείνει πίσω και πλέον δύσκολα ανεβάζει επίπεδο). Οι sellswords μπορεί να σου βγάλουν και 50 αρχική τιμή, αλλά για να είμαι ειλικρινής είναι κρίμα να κλείσεις sellsword για τοξότη, για zweihander/duelist τους προτιμώ. Προφανώς, αν δεν βρίσκεις πουθενά και σου βγάλει τριάστερο στο ranged attack/defense, μην το συζητάς, τοξότη θα τον κάνεις και μπορεί θεωρητικά στο 11 να είναι και κατοστάρης και, τέλος πάντων, στο 13-14 θα είναι σίγουρα. Poacher/bowyer είναι οι οικονομικότερες λύσεις, και militia αν τον βρεις με φτηνό εξοπλισμό. Squire πάλι κρίμα μου έρχεται για τοξότης, αλλά ισχύει ό,τι είπαμε για τους sellswords.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Πρέπει να σπατάλησα γύρω στις 15-20 μέρες με τα βλαμμένα τα ορκ και τους εξαφανισμένους οικισμούς τους. Τελικά, είδα κι απόειδα, τράβηξα στις ερημιές όπου ευτυχώς βρήκα μια σπηλιά με κάτι beserkerks και youngs, τους πετσόκοψα και πέτυχα το 4/4. Και, κλασικά, το πρώτο ερείπιο που αποφάσισα να εξερευνήσω επιστρέφοντας είναι ορκ, 8 beserkers. Αντικείμενα μηδέν από όλη αυτή την ιστορία, κάτι undead μου έδωσαν χρυσάφι, γενικά πολύς χαμένος χρόνος. Στο μεταξύ έχω 3 σταμπαρισμένους οικισμούς goblin και 1 πληροφορία για τον τέταρτο, οπότε όταν έρθει η ώρα για εκείνο το ambition δεν θα αργήσω τόσο. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, αλλά η πλευρά που έχω αποφασίσει να στηρίξω δεν λέει να μου δώσει αποστολή της προκοπής, όλο κάτι περιπόλους και να κυνηγάω goblin. Ελπίζω μόλις κάνει trigger το ambition με τα ορκ να μπορέσω να βάλω μπρος τον πόλεμο. Την ίδια ώρα, στις 100 μέρες πλέον, μου βγάζει κάτι γελοίους bandit leaders με εξοπλισμό επιπέδου raiders/armored zombies (μην πω και χειρότερα). Παράδειγμα: Spoiler Το recruitment τραγικό, έδωσα ένα δεκαχίλιαρο για ένα disgraced noble και ένα sellsword, αμφότεροι φόλες, ούτε για backliner δεν έβγαιναν (ο sellsword ήταν και 4ο lvl, και μου ανέβασε επίθεση 1, 1, 2, 1... Έφυγε όπως ήρθε).
Tobajara Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Εγώ πάλι καληνύχτα σας. 167 μέρες, φήμη 3100. Προχωρώ σε δρόμο που περνά μέσα από βάλτους, κλασσικά μου εμφανίζει τελευταία στιγμή τρεις ομάδες βαρβάρων δίπλα μου που οι άλλες δύο κινούνται και η μία επιτίθεται σε ένα δύσμοιρο καραβάνι. Ίσα που προλαβαίνω να πατήσω pause και να βάλω δεύτερες ασπίδες για να ξεκινήσει η μάχη σε βάλτους και να μου βγάλει εικοσιτρείς (23) βάρβαρους, όλοι Reavers (αρκετοί με τσεκούρια), δύο Chosen και έναν Champion. Για να μην τα πολυλογώ, έφτασα σε στέρεο έδαφος ενώ οι βάρβαροι ήταν σε βάλτο εκτός από τον Champion και κανά δυο άλλους, όσο είχα την ασπίδα τα πράγματα πήγαιναν καλά αλλά οι backliners μου αποφάσισαν να αστοχήσουν ομαδικά σε 80ρες βολές, οι απέναντι μου έσπασαν τις ασπίδες και πέρασαν τις γραμμές μου (ξεκινούσα περικυκλωμένος) και καληνύχτα σας. Εν τω μεταξύ είχα τους καλύτερους frontliners τραυματίες από προηγούμενη μάχη με Unholds, οπότε τζίφος. Με έφτυσε και το ζάρι κανονικά, οπότε έληξε άδοξα. Είναι έκπληξη το πόσο μακριά πήγε ένα campaign που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και είχα μόνο έναν τοξότη. Τουλάχιστον ολοκλήρωσα την πρώτη μου κρίση σε Ironman και πήγα πιο μακριά από κάθε άλλη φορά. Δοκίμασα και μερικά builds, όπως utility bannerman - ο τύπος είχε base attack 53 , έδωσα Backstabber/ Fast Adaptation/ Overwhelm και αποδείχτηκε πάρα πολύ καλό στήσιμο, και χτυπούσε με το banner με καλή συχνότητα και ήταν χρήσιμος όταν αστοχούσε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Και εγώ έχασα, σε 3αρα αποστολή απέναντι σε οίκο ευγενών. Άγριο παλούκι ούτως ή άλλως (24 με 34...) αλλά ενδεχομένως να κρίθηκε στην προηγούμενη μάχη, όταν ο bannerman μου τραυματίστηκε άσχημα (έχασε τη μύτη του...) και τέθηκε εκτός συνέχειας. Αυτό σήμαινε πως ο αναπληρωματικός δεν μπορούσε να κάνει rally τους πανικόβλητους δικούς μου (συν του ότι τον είχα για undead build, δηλαδή πολύ εξειδικευμένο, χωρίς ranged άμυνα, δεν το ξανακάνω...), που είχαν για βοήθεια 1 ιππότη και κάτι ελάχιστους footmen/billmen. 3 ιππότες ο αντίπαλος, συν 6 billmen και 1 σημαιοφόρο. Οι αντίπαλοι τοξότες αποδείχτηκαν καθοριστικοί. Κρίμα, με λίγη τύχη θα είχαν εξελιχτεί αλλιώς τα πράγματα, με κρέμασε άσχημα ο σύμμαχός μου (2 αντίπαλοι sergeants, τους σκότωσα, μηδέν δικοί μου) και γενικά ενώ οι αντίπαλοι προχωρούσαν πυκνά και οργανωμένα, οι δικοί μου σύμμαχοι έμεναν ακάλυπτοι, άρα έρμαια των αντιπάλων τοξοτών. Ο βασικός μου (300+) παλικάρι, τελευταίος έπεσε απέναντι σε δέκα και σκότωσε και έναν πριν πέσει νεκρός. Χωρίς σοβαρούς συμμάχους, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενδεχομένως με την καλή μου δωδεκάδα να ήταν άλλη η κατάληξη, αλλά με δύο 19αρες μάχες πριν και μία μόλις μέρα ξεκούρασης, ήταν πολύ δύσκολο. Δεν πειράζει, άλλη φορά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Ξεκίνησα δυνατά, αλλά ο τρόπος που υπολογίζει τη δυσκολία είναι πέρα βρέχει ώρες-ώρες. Παράδειγμα, στο 15νθημερο, μου εμφανίζει δυσκολίας 2 με ancient dead, άντε λέω θα είναι lots aux, και μου σκάνε ούτε λίγο, ούτε πολύ, 12 legionaries, οι μισοί backliners. Τράπηκα σε φυγή και ακύρωσα την αποστολή, πράγμα που με έριξε αρκετά πίσω στο reputation, καθώς είχα πάρει και μια γελοία προκαταβολή. Το αποτέλεσμα τώρα, στις 30+ ημέρες, δεν έχω πάρει ακόμη το ambition που επιτρέπει τις αποστολές για ευγενείς, είμαι δηλαδή μία εβδομάδα με δέκα μέρες πίσω στον προγραμματισμό μου. Δεύτερο παράδειγμα, μου εμφανίζει δυσκολίας 1 να υπερασπιστώ έναν οικισμό. Εμφανίζονται brigands, 5 marksmen και 4 raiders, και ενώ είναι πεδιάδα η εγκατάσταση που υπερασπίζομαι, μάλλον ακουμπάει λόφο, οπότε μου βγάζει battlefield με υψώματα, κόντρα τελείως: 5 marksmen μαρκάρουν τον καινούργιο μου τοξότη (hunter, lvl. 2/58 με ένα αστέρι επίθεση και 2 άμυνα, δηλαδή σίγουρα mid 80s στο 11) και τον σκοτώνουν... Είναι, επίσης, ώρες-ώρες αυτό το 5% τόσο σπαστικό... Παράδειγμα, εδώ: Spoiler O ίδιος poacher με μια σφεντόνα, από του διαόλου τη μάνα, ρίχνει ένα 5αρι και ένα 2αρι, διαδοχικά. Οκ, δεν σε σκοτώνει η σφεντόνα με καμία δύναμη, αλλά άντε τώρα να ήταν, ας πούμε, βαλίστρα... Και η αποζημίωση για τον αδικοχαμένο μου hunter ήρθε νωρίς και ανέλπιστα: Spoiler Αυτός έχει εγγυημένα +40 επίθεση (καμιά φορά μπορεί να σκάνε και 5αρια...) δηλαδή θα πάει τουλάχιστον 81+4 από το gifted, και στην άμυνα εγγυημένα +20, δηλαδή πάει 25+3 από το gifted. Οκ, δεν είναι να τον δει μάγισσα, προφανώς, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, αν ο τοξότης χρειάζεται το resolve του, δεν τον έχουμε τοποθετήσει σωστά. Το θέμα είναι να μη μου καθίσει πάλι καμιά στραβή όπως με εκείνο το ύψωμα...
Tobajara Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Snoob δε θα ήμουν τόσο σίγουρος για το +4 ανά level. Μου έχουν τύχει ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις τριάστερων και ΠΟΛΛΑ level-up που έβλεπα +3, και μάλιστα συνεχόμενα. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι σε αυτό. Εννοείται ότι θα τον ανεβάσεις, αλλά αν μπορείς θα ήθελα να καταγράψεις τα level up του. Πειραματίστηκα λίγο με τις διάφορες εκκινήσεις. Αυτό με τους poachers είναι χάλι μαύρο, ξεκινάς με τρία άτομα που οι δύο έχουν εκ των προτέρων λάθος αστέρια, και λιγότερα χρήματα. Αυτό με τους beast hunters πολύ αδιάφορο. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν οι culists of Davkul, που σε ξεκινά με 4 άτομα, 2400 χρυσό στο medium και μου έτυχαν και κάποιες πολύ καλές αρχικές περιπτώσεις. Για τη δυσκολία, έχω καλύτερο. Δεύτερη αποστολή του παιχνιδιού κυριολεκτικά, 7 άτομα εγώ καταλαβαίνεις με τι εξοπλισμό, και με βγάζει απέναντι σε τέσσερεις raiders. Αιδώς Αργείοι...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Λοιπόν, έχω βρει ένα απίθανο bandits' alley κοντά σε πόλη, απίστευτο πέρασμα, που σημαίνει πως μπορώ εύκολα και γρήγορα να μετατρέπω τo loot σε χρήμα. Καθώς πλησίαζα, κυκλοφορούσαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 5 ομάδες, από 4 έως 9 bandits, marksmen, thugs. Τις τρεις τις καθάρισα μόνος μου, τις δύο (μαζί) σε μάχη με κάτι άλλους μισθοφόρους και μια περίπολο: 32 εμείς, 13 αυτοί, νύχτα χωρίς γεράκι, τελείως στα τυφλά πήγαινα, ευτυχώς πρόλαβα και σκότωσα έναν, τσίμπησα 200+ χρυσάφι για 1 εχθρό. Τώρα έχω επιλογή μια πολύ ωραία αποστολή για ευγενείς (2αρα), περίπολος, αλλά οι κάτοικοι μου ζητάνε να τα βάλω με τους ληστές που τους ταλαιπωρούν, 3αρα, που σημαίνει leader ή/και champion. Αν είχα έναν, έστω, σοβαρό backliner για αξιόπιστη ζημιά θα το τολμούσα, αλλά ούτε 70 δεν έχουν πάει ακόμη, pike δεν έχω βρει, μονάχα κάτι hooked blades έχω και το λάβαρο. Τώρα, φοβάμαι πως θα έχω απώλειες, κι είμαι σε σημείο όπου πλέον μαζεύω αρκετά για να αρχίσω να σκέφτομαι ακριβότερους recruits. Ο τοξότης μου πήρε το πρώτο του επίπεδο (lvl. 2): Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα