Προς το περιεχόμενο

Battle Brothers

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Snoob,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Διπλό named σε ερείπια με undead, στο μήνα επάνω:

20190524213915_1.jpg.0b65f1838cdf32b4ec1399d0676a0791.jpg

Το wolf coif είναι ένα πολύ συμπαθητικό 180+, το nordic είναι 300+ αλλά με 18 fatigue, που σημαίνει πως δύσκολα θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω άμεσα.

Η αναζήτηση για damage dealers, zweihanders συνεχίζεται, μέχρι στιγμής τζίφος.

Δύσκολα τα πράγματα και στο μέτωπο των τοξοτών, έχω έναν deserter που με λίγη τύχη θα φτάσει στα 70, αλλά προφανώς για late game, δεν... 

Υ.Γ. Ο ένας companion είναι fat, που σημαίνει έχω -10 fatigue, ο άλλος έχει πολύ μέτρια level ups στο fatigue. Γενικά, στέκεται η ομάδα, αλλά οριακά.

• Like 1
  • Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Snoob πραγματικά το έχω απορία. Τι εξοπλισμό έχεις στο μήνα και μπορείς να βγάζεις τέτοιες μάχες?

Κάτι πρέπει να κάνω λάθος χωρίς να το καταλαβαίνω, μάλλον είμαι πολύ επιφυλακτικός στις αποστολές. Κάπου στις 3 με 4 εβδομάδες έχω κλείσει από chainmails (90 - 115) και έχω τα περισσότερα όπλα της προκοπής, ανάλογα με το τι θα πέσει (fighting spears, arming swords, flails, military pickaxe, pikes). Βρίσκω πολύ σπάνια bandit leader (σε αυτό το campaign είμαι στις 50 μέρες και έχω σκοτώσει έναν σε αποστολή, ενώ εμφάνισε έναν σε τυχαίο λημέρι) οπότε δε μπορώ να κάνω συστηματικό farming, και οι τριάρες αποστολές που μου βγάζει δεν είναι με bandits/ humans για να πεις ότι θα μαζέψω κάτι. Και στο προηγούμενο campaign και εδώ όταν ξέσπασε η κρίση είχα απλά επαρκή εξοπλισμό, πχ δεν είχα βρει heater shields και έπρεπε να ξοδεύω χιλιάρικα για όπλα (οι καλές πανοπλίες ήταν απλησίαστες). Προσπαθώ να κάνω αυτό που είχες συστήσει να περιπολώ γύρω από bandit camp αλλά δεν έχω το οικονομικό περιθώριο να περνάω πολλή ώρα, ενώ αν επιτεθώ στο camp αυτό θα εξαφανιστεί (ΑΝ κερδίσω με τα χάλια μου).

Μήπως καθυστερώ? Μήπως πρέπει να πιέσω πολύ περισσότερο επιθέσεις σε undead lairs κλπ? Πότε θεωρητικά βγαίνει μια τριάρα αποστολή?

• Super Moderators
Δημοσ.

Leader, μέχρι στιγμής, μου έβγαλε έναν, πολύ νωρίς και με υποστήριξη 2 backliners με pike/axe (από εκεί κονόμησα το 2-tile axe που έχει ο βασικός backliner μου τώρα), οπότε για να μην έχω απώλειες έπεσε το ξύλο της αρκούδας, οπότε δεν κατάφερα να αποσπάσω το μοναδικό καλό αντικείμενο που είχε ο leader, το κράνος του. Ίσως πρέπει να κινηθώ προς το βορρά, γιατί barbarians σε αυτό το campaign έχω παίξει ελάχιστα, αλλά ο νότος στο χάρτη είναι καλός, έχει 2 πόλεις σε λογική απόσταση και παίρνω αποστολές σε ένα νοητό ρόμβο, οπότε γυροφέρνω εκεί. Το πρόβλημα με τον εξοπλισμό των barbarians είναι πως ζυγίζει πάρα πολύ.

Σε άλλα campaigns μου έβγαζε νωρίτερα και συχνότερα leaders, τώρα στις 35 περίπου ημέρες μόνο έναν.

Named items έχω τρία αυτή τη στιγμή, που προέκυψαν από tavern rumors (1 ασπίδα, με πολύ καλό ranged defense, και τα δύο κράνη στο screenshot). Έχω πληροφορία και για ένα ακόμη κράνος, αλλά δεν έχω καταφέρει να το βρω. Γενικά, μόλις φτιάξουν λίγο τα οικονομικά, το να δίνεις 100-120 νομίσματα με πιθανότητα να σου δώσει πληροφορία για named item είναι καλή επένδυση. Υπόψη, κάθε ταβέρνα δίνει 4 tips (από flavor text μέχρι πληροφορίες για named items) και πρέπει να περάσουν 1-2 μέρες για να δώσει νέα.

Front line τώρα έχουν όλοι 115 πανοπλία (μου έβγαλε μια αποστολή με 3 αντιπάλους -στους 12- με 115αρες, εγώ σε ύψωμα, τους λιάνισα και έριξα τρελό farming, τις πήρα και τις τρεις) και 115-140 κράνη (και το wolf coif, 180+) Aπό όπλα, flails, spiked maces, arming swords, boar spears. Ελπίζω να μου βγάλει τίποτε leaders, αλλιώς θα αρχίσω να αγοράζω -αν και είμαι πολύ χαμηλά από fatigue, 2 καλούς που έχω σε fatigue, ο ένας πάσχει από άμυνα, ο άλλος από επίθεση, άρα και να είχα βαρύτερες πανοπλίες, θα έμενα με πολύ λίγο fatigue.

Δύο τοξότες αυτή τη στιγμή (και έχω πάρει το ambition με τους 3 τοξότες, βλακεία μου -αλλά και τα άλλα δύο χάλια ήταν), θέλω οπωσδήποτε έναν τρίτο.

Οι backliners κάπως καλύτερα, έχω έναν retired soldier που θα βγει καλός στην επίθεση/άμυνα (πάσχει σε αντοχή/hp) και άλλους τρεις συμπαθητικούς, αλλά όχι αστέρια. 3 pikes, 1 axe, και το λάβαρο. 

Με τα χίλια ζόρια βρήκα έναν bannerman (αλλά υστερεί πολύ σε αντοχή, παρότι έχει 2 αστέρια, γιατί είναι βάρδος, ξεκίνησε από 80, νομίζω...), και έχω κι έναν αναπληρωματικό militia, αυτός θα έχει καλύτερη αντοχή, ίσως πρέπει να τον αναπτύξω από τώρα.

Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω ούτε έναν που θα πω "αυτός θα σκίζει στις 200 ημέρες". Συμπαθητικοί, αλλά ως εκεί.

Γενικά, έχω ένα πλάνο κατά νου (6-7 καλούς μπροστά, 3 τοξότες οι 2 οπωσδήποτε 85+, 3-4 backliners, 1-2 bannermen) και ανάλογα με το τι θα βρω στο recruitment. Δυστυχώς, ως τώρα όπου έδωσα παραπάνω λεφτά για κάτι καλύτερο, ήταν εντελώς φόλα από αστέρια, τζάμπα έξοδα. Σε δύο χωριά μέσα στα δάση, σε 35 ημέρες δεν μου έχει βγάλει μισό hunter, και μονάχα έναν monster hunter που ήταν μύωπας και ασθματικός...)

Προσπαθώ στο μήνα μέσα να έχω αρχίσει να παίρνω αποστολές για ευγενείς. Είναι απόλυτα εφικτό αυτό (friendly relations/12 men/2,000 coins/discover and plunder locations/professional) και έτσι αρχίζουν και αποστολές που πληρώνουν καλά, ενώ με το DLC μπορεί και να σου σκάσει champion (ακόμη δεν...)

Μετά, είναι θέμα εμπειρίας. Θα κοιτάξω μέσα στο Σ/Κ να δω τι αποστολές θα βρω, να γράψω κάποιο βίντεο που φαίνεται πώς τις προσεγγίζω.

Υ.Γ. Αν σου βγάλει χάλια πίστα (λ.χ. να πρέπει να επιτεθείς σε ύψωμα που το κρατάνε τοξότες) υποχώρησε. Ήταν το συχνότερο λάθος που έκανα όταν ξεκίνησα να παίζω, με έπιανε το πατριωτικό μου, "όχι θα τα καταφέρω" και σε σακάτευαν. Live to fight another day.

Υ.Γ.2 Heater shield βγαίνουν αργότερα (πάντως πριν την πρώτη κρίση) και σπανιότερα από τις kite. Προσωπικά, αγοράζω. Δύο που έχω τώρα, αγοραστές είναι (αλλά περισσότερο παίζω με kite).

Υ.Γ.3 Αν θέλεις, γράψε σε βίντεο μια μάχη που σου φάνηκε ενδιαφέρουσα, να δούμε στην πράξη τι θα μπορούσες να βελτιώσεις.

Υ.Γ.4 Από το 5% δεν σε γλιτώνει κανείς :D

• Super Moderators
Δημοσ.

Η αναζήτηση για τοξότη της προκοπής συνεχίζεται: βρήκα έναν με προοπτικές να γίνει 85+, αλλά χωρίς άμυνα και με malus στο ηθικό του, οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει, ελπίζω να αντέξω να τον ανεβάσω πέντε επίπεδα μπας και βγει το ρημάδι το ambition με τους τρεις τοξότες...

Μου έβγαλε 1 hunter (μάπα) και 3 beast slayers (τραγικούς, μονά αστέρια και στους τρεις, και αλλού γι' αλλού, στο resolve, στα hp, στο initiative...).

Έχασα σε τριάρα με undead (3 μάχες με 14 -2 gheist, necomancer- 14 -2 gheists, necromancer, 19 -necromancer) τον δεύτερο καλύτερο αμυντικό μου από 3 διαδοχικά headshots με κάτω του 20% πιθανότητες (το καλύτερο ήταν ενός possessed fallen hero, 19%, το τελειωτικό ενός armored ζόμπι με 12%...) οπότε ψάχνω και αμυντικό τώρα.

Βρήκα μια συμπαθητική περίπτωση frontliner/επιθετικού, εδώ:

Spoiler

Recruit4.jpg.d349fc64692f63b80b990695a78f98b6.jpg

Tίποτε το συγκλονιστικό, αλλά στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι.

Ψάχνοντας να βρω τοξότη, έφτασα σε οικισμό που προσφέρεται (χωρίο σε δάσος κτλ.) και μου εμφάνισε αυτό;

Spoiler

20190525132503_1.jpg.9a89495f55aec22e93946120d8cb5eba.jpg

Η 3αρα τoυ λαού είναι απέναντι σε raiders, άρα ευελπιστώ για leader ή/και champion, η 2αρα του Κολωνακίου είναι να κυνηγήσω -στου διαόλου τη μάνα- βάρβαρο πολέμαρχο.

Θα πάνε σε βίντεο και τα δύο (αν υποτεθεί πως θα επιβιώσω από τους raiders).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσα έγραψες παραπάνω κρατάω περισσότερο τα tips της ταβέρνας, που τα αγνοώ μονίμως - τις περισσότερες φορές δεν κάνω καν κλικ και με συνεπαίρνει η ροή των αποστολών, συν τοις άλλοις επειδή είμαι μπατίρης. Ο εξοπλισμός σου είναι (με εξαίρεση τα named) ό,τι έχω κι εγώ αλλά πιο νωρίς στο παιχνίδι. Έχω καεί τόσες φορές στο χυλό που φυσάω και το γιαούρτι, δε ρισκάρω σε δυσκολία αποστολών και αποφεύγω τα κτήνη όσο γίνεται, είναι πολύ απρόβλεπτα. Το άλλο αρνητικό που έχω είναι πως εσύ είσαι πολύ πειθαρχημένος στις ζημιές του εξοπλισμού και στην περικύκλωση των αντιπάλων. Ανάλογα με τις περιστάσεις, εγώ θα ρισκάρω να δεχτώ ένα χτύπημα αν έχω καλές πιθανότητες να σκοτώσω αντίπαλο και να δεχτώ λιγότερες επιθέσεις πιο μετά, να σπάσω τις γραμμές τους, να έρθει ένα morale check κλπ. Αποτέλεσμα είναι πως τα πράγματα στραβώνουν πιο συχνά και έχω κάποιες φθορές που θα μπορούσα να αποφύγω.

Το campaign μου έχει στρώσει αρκετά. Έφτασα τρεις φορές 6 - 7 χιλιάδες όπου τζογάρισα κάθε φορά σε μεσαιοκαλά backgrounds (συν ό,τι ενδιάμεσο). Την πρώτη φορά ήταν απόπατος αλλά τη δεύτερη από τους τρεις κράτησα με χαρά τους 2 και ξαπόστειλα έναν απαράδεκτο squire, ενώ την τρίτη επένδυσα και σε εξοπλισμό (heater, billhook). Τώρα είμαι με μισθό 370+ και κάβα κάπου στο χιλιάρικο, θέλω να διώξω τρία άτομα αλλά είχα πολλούς τραυματισμούς πρόσφατα και μου έχουν μείνει, και γενικά γίνεται παιχνίδι. Οι backliners μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο επιθετικά αλλά πάσχουν στο ranged defence, οι frontliners μου τώρα αρχίζουν και έρχονται σε λογαριασμό αλλά δεν έχω κλασσικό τανκ και αυτό θα μου κοστίσει πολύ σύντομα, είχα γενικά μεγάλο ζήτημα με το resolve, η κατάσταση με τους bannermen είναι λίγο περίεργη όπως θα δεις αλλά δεν τη θεωρώ κακή, ΑΚΟΜΑ δεν έχω sergeant γιατί έχω κολλήσει με ένα ηλίθιο ambition για προσθετικά πανοπλιών, και αρχίσανε στις 65 μέρες τα πρώτα σημάδια για endgame crisis. Ευτυχώς δεν πρέπει να είναι Ork, οι Warriors θα με έκαναν κιμά. Ανακαλύπτω επίσης τη χρησιμότητα να έχεις συστηματικά axeman backliner, μου έχει λύσει τα χέρια ενάντια στις round shields που ακόμα κρατάνε οι raiders. Από απώλειες, αυτή που πόνεσε ήταν ένας υποσχόμενος frontliner με προοπτικές μισοtank στο τρίτο level του. Πρέπει να βγω στη γύρα για φτηνά backgrounds που να βολεύουν.

Κάτω από την κίτρινη γραμμή τα στατιστικά χωρίς αντικείμενα

Frontliners

Frontliners_zpsozn36qjy.png

Backliners

Backliners_zpstjqdoaqf.png

Για level up

Auxiliary_zps6ntzuo8w.png

Προς απόλυση

Sacking_zpspfbbvsu6.png

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πρόσεξε τα hp του jester, είναι χαμηλά. Jesters και killers on the run είναι μανούλες για backliner, επειδή συχνά υστερούν σε hp/resolve/fatigue αλλά έχουν +5% και +10% cth τα ξεροκέφαλα των αντιπάλων. Με ένα καλό named item, ειδικά οι killers μπορούν να πιάσουν ακόμη και 50% (με το head hunter παραπάνω... Αν είναι και bloodthirsty, μιλάμε για όργιο αποκεφαλισμών, τύφλα να έχει η Γαλλική Επανάσταση).

Ο disowned noble θα έχει θέμα με την αντοχή του, 91 lvl. 3 είναι χαμηλά. Ο Jester επίσης, 107/6 είναι χαμηλά, αλλά όχι τόσο χάλια όσο του noble.

Τον Hanke τον βοηθάει πολύ το iron lungs, κι αυτός είναι χαμηλά σε fatigue.

Kαι οι δύο archers σου σηκώνουν τόξο, αν θες. Ένα τόξο (εγώ λέω 2) είναι απολύτως απαραίτητο. 

O μονόφθαλμος πώς και δεν φοράει το sash; Μια χαρά bannerman. O Erwin θεός, φτου σκόρδα. Τον Kundold δεν μήπως τον αντικαταστήσεις κάποια στιγμή, κακός δεν είναι βέβαια. 

Robert (στα level up) μην ασχοληθείς, δεν λέει κάτι. Γενικά, και οι τρεις στο level up δεν μου λένε κάτι (προφανώς τα 3 αστέρια στο melee defense είναι σημαντικά, αλλά μόνο για τοξότης πάει αυτός και πάσχει -όπως και ο άλλος disowned noble- από fatigue).

Οι προς απόλυση, όπως το είπες. Τζάμπα μισθοί (εξαιρώ τον Rollo που θα μπορούσες να τον έχεις απλά για schrats και να σπάει ασπίδες -δεν υπάρχει cth εκεί- αλλά βρίσκεις άνετα καλύτερο).

Στα δικά μου, πήγα και έκανα εκείνες τις δύο ενδιαφέρουσες αποστολές (3αρα bandits, 2αρα barbarian king) αλλά κάτι έγινε και δεν μου εμφανίζει το βάρβαρο. Θα το προσπαθήσω ξανά αργότερα.

Η 3αρα με τους ληστές εδώ:

Spoiler

Θέλω να ανεβάσω και την άλλη με το βάρβαρο βασιλιά, γιατί έκανα ένα λάθος κι έχει αξία να το επισημάνουμε μέσα από το βίντεο και τη ροή της μάχης, αλλά το ρημάδι το γιουτούμπι μου το έχει processing εδώ και μία ώρα... Μεγάλο παίδεμα για να ανεβάσω ένα βίντεο, κρίμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα την τριάρα - όπως είπες, δεν ήταν ανάλογης δυσκολίας. Σε 40 μέρες να σου βγάζει raiders με απλές leather armors και απλά κάποια κράνη της προκοπής ε, είναι δωράκι. Το ότι είχες kite shields σε βοήθησε αρκετά απέναντι στους τοξότες, όπως και το ότι ο ένας βγήκε ουσιαστικά εκτός μάχης από το wavering του πρώτου βέλους, με κερασάκι στην τούρτα τον τραυματισμό του δεύτερου βέλους. Πολύ καλό παίξιμο όπως πάντα, αν και ο axeman backliners σου να είχε μαζέψει ένα καλό χτύπημα από τον αντίπαλο στο ύψωμα εκεί στα τελειώματα. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις θα ήταν να σπάσεις τις ασπίδες του leader και του τελευταίου με τους axemen ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, αλλά ίσως τις ήθελες για ρεζέρβες. Θέλω να δω το barbarian king!

Ο Jester κατέληξε frontliner γιατί εκεί τον χρειαζόμουν περισσότερο, γενικά υπήρξε πολύ μπρος πίσω στις σειρές μέχρι να καταλήξω Για τα κεφάλια, το flail του κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα ξέρω τα θέματα με την αντοχή αλλά δε μπορώ να κάνω πολλά, και επιπλέον έπρεπε να λύσω τα θέματα του resolve. Ο ένας τοξότης είναι δεμένος crossbowman γιατί χρειάζεται το επιπλέον to hit, συν το ότι κρατά το crossbow ενός Goblin Overseer οπότε γιατί όχι? Ο δεύτερος πολύ σύντομα θα γυρίσει σε τόξο αλλά ακόμα δεν τον εμπιστεύομαι. O bannerman δε φοράει sash γιατί δεν έχω κάνει το σχετικό ambition :D .

Γενικά μέχρι πρόσφατα δεν είχα "κανονικό" bannerman με resolve της προκοπής, ήμουν ανάμεσα στον τριάστερ τωρινό, που όμως έχει πολύ χαμηλό attack για backliner και το διάστερο πλην υποσχόμενο Balon, που όμως ξεκινούσε από χαμηλά. Το Balon αποδείχτηκε πως ούτε ο Χάρος δεν τον θέλει (δύο μόνιμοι τραυματισμοί :D ) οπότε προκειμένου να πηγαινοέρχεται στο επεκείνα του έδωσα Colossus για να καλύψω τα HP, τον κράτησα σχεδόν χωρίς λόγο και τη δεύτερη φορά μου έδωσε το +15% resolve που ήταν δωράκι και τώρα είναι ο δεύτερος sergeant/ bannerman, χωρίς όμως καμία επιθετική προοπτική.

Για τις αλλαγές, ο Robert είχε πολύ καλό επιθετικό roll οπότε σκέφτηκα πως είναι 80+ μέσα στο νερό, συν τα δύο αστέρια στην άμυνα για backliner. Σκέφτηκα να τον δοκιμάσω και να δω στην πορεία, κυρίως για αντικαταστάτη του Kunold όπως είπες κι εσύ. Το Bjarne το χρυσοπλήρωσα, χτύπαγα το κεφάλι μου όταν είδα τα αστέρια του και δε μου πάει η καρδιά να τον στείλω οπότε θα γίνει τρίτος τοξότης εκτός μεγάλου μποναμά.

(έχει λίγο ενδιαφέρον το πώς σκότωσα τον Overseer. Μυστήριος λοφώδης χάρτης με βουνό στα αριστερά, δεύτερο βουνό πάνω με ένα μεγάλο πάγκο γύρω γύρω και μπαλώματα στην υπόλοιπη επίπεδη έκταση. Καταλαμβάνω το αριστερό βουνό και βάζω τους τοξότες να δουλεύουν, βγάζω από τη μέση αργά αργά τους frontliners με προσοχή γιατί οι goblin frontliners δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους και οι ambushers καραδοκούν, και σε μια στιγμή ο Overseer ξεμοναχιάζεται και αποφασίζω να τον "πιάσω". Στέλνω το Hanke πάνω του μένοντας 1 εξάγωνo μακριά, υπολογίζοντας πως θα απομακρυνθεί και δε θα ρίξει και πως ακόμα κι αν ρίξει έχω kite. ΔΕΝ είχα υπολογίζει τα δύο ξεχασμένα goblins στο βόρειο πάγκο που του πετάξανε δίχτυ (...) και τα δύο καραμπινάτα βέλη που του έσκασε ο Overseer μέχρι με τα χίλια ζόρια να φτάσει μισοπεθαμένος πάνω του. Πάλι καλά που κάπου εκεί σταμάτησαν τα χειρότερα, αλλά μέχρι να ανοίξω δρόμο μάζεψα πολύ ξύλο)

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εφτακόσιες ώρες μέχρι να κάνει process το βίντεο (πρώτη φορά τόσο πολύ) αλλά η 2αρα με barbarian king είναι εδώ:

Spoiler

Δύο είναι τα συμπεράσματα από αυτή τη μάχη, το ένα το εξηγώ προς το τέλος του βίντεο και έχει να κάνει με τον εξοπλισμό.

Το δεύτερο, έχει να κάνει με το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει το να βγάλεις νωρίς 1000 reputation ώστε να παίρνεις αποστολές από τους ευγενείς. Τεράστια διαφορά στα χρήματα.

Λ.χ., έκανα μία με hunt monsters, πολύ κοντά στον οικισμό που μου έδωσε την αποστολή, και για 25 αράχνες (12-14 περίπου, αρχική ομάδα) βγήκε σε μιάμιση μέρα 1700 + trophies. Ε, ο barbarian king είναι ακόμη πιο ψηλά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μετά από πάμπολλα πεταγμένα λεφτά, επιτέλους ένας recruit με προοπτικές για ranged (αρκεί να επιβιώσει μέχρι να πάρει άμυνες):

Spoiler

Recruit5.jpg.8fb16d58719af60632e497ca7f148fb3.jpg

Τέλειος δεν είναι, κυρίως γιατί έχει χαμηλό fatigue, αλλά σε σχέση με τα λιμά που έχουν παρελάσει εδώ και 50+ ημέρες, μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Snoob, βίντεο!

Βρήκα κι εγώ Barbarian King, μια δυάρα αποστολή που πλήρωνε κάπου 3200. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με ηχογράφηση και ανέβασμα οπότε έκανα τα απολύτως απαραίτητα και ήμουν και λίγο αγχωμένος για το πώς θα βγει, αν θα πάνε όλα καλά, ποιότητα κλπ.

https://www.youtube.com/watch?v=bfXmbc84vUI&feature=youtu.be

Η ποιότητα είναι κακή γιατί δεν ήξερα πόσο μπορεί να αντέξει το μπρίκι μου σαν πρώτη δοκιμή. Επίσης ξέχασα δύο πολύ βασικά πράγματα, 1) να ανοίξω το κουτί με τα rolls, αν και φαίνεται το πόσο πρέπει να πιάσουν 2) να μιλάω (με εξαίρεση ένα μπινελίκι) - και να σκεφτείς ότι το είχα κατά νου.

Έπαιξα πολύ γρήγορα και βιαστικά, έκανα αρκετά λάθη συγκεντρωμένα ανεξάρτητα αν δεν τα πλήρωσα (και αρκετά από αυτά εν γνώσει μου αλλά θα το συζητήσουμε μετά),

(είχα μια απώλεια! Το Robert, που τον προόριζα για tank που δεν είναι αναντικατάστατος αλλά ήταν αρκετά χρήσιμος)

και είναι ολοφάνερη η έλλειψη του Rotate που ήταν το επόμενο στη λίστα μου.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Super Moderators
Δημοσ.

@Tobajara εμφανίζει μήνυμα "video unavailable"

Στο μεταξύ, κυνήγησα μια φήμη για named item στο τέρμα του χάρτη. Ενδιαφέρον είχει η μάχη, απέναντι σε ancient dead:

Spoiler

• Super Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να βλέπω ποσοστά, δεν μπορώ να το πω με 100% βεβαιότητα, αλλά η απώλεια είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα του ότι κάθισε πολύ δυνατό χτύπημα νωρίς. Μία ελπίδα -θεωρητικά- θα ήταν να έδινες στον τραυματία το ύψωμα, αλλά χωράει κι αυτό κουβέντα.

Οι τοξότες τα πήγαν περίφημα, ειδικά ο τύπος με τη βαλίστρα έκανε πολύ καλή δουλειά.

Οι backliners αξιοπρεπέστατοι.

Αν έπρεπε να επισημάνω ένα λάθος, αυτό ήταν η τοποθέτηση του Hanke (νομίζω, του τύπου με το μαύρο kettle hat) ανάμεσα σε δύο αντιπάλους -και μάλιστα ο ένας με το double grip παραλίγο να τον φάει: δεν χρειαζόταν να ανοιχτεί τόσο.

Κατά τα άλλα, μια χαρά, κρίμα για την απώλεια αλλά αν ήταν disowned noble μάλλον θα είχε χαμηλό fatigue.

Δημοσ.

Η δική σου μάχη ήταν πολύ κοντά στο όπως θα την έπαιζα κι εγώ. Οι frontliners σου ήταν εκ των πραγμάτων σε πολύ καλή αμυντική μοίρα, οι πάνω από το δέντρο μέσα στο βούρκο δε σε προβλημάτιζαν καθόλου και το μόνο ζήτημα ήταν το πόσο και αν θα άντεχαν οι δικοί σου χωρίς να τους κάνουν ζημιά οι backliners σκελετοί. Το μόνο που ίσως έκανα διαφορετικά ήταν να μη χρησιμοποιήσω καθόλου backliners στους πάνω (να τους αφήσω να χτυπούν τους δικούς μου με -25%) και να ρίξω όλους τους backliners στους κάτω σκελετούς. Θα δαπανούσα επίσης 1 - 2 γύρους όπου ο Όμηρος και ο Wernhardt θα χτυπούσαν με 50 - 60% και αντίθετα θα έριχνα μερικές ασπίδες. Το άλλο που θα μπορούσες να είχες κάνει - καθώς είμαι λιγότερο υπομονετικός - είναι να έριχνες τους backliners με shield bash μέσα στο βάλτο, ώστε να μην καθυστερήσεις.

Στη μάχη μου, το Rotate στο ύψωμα θα ήταν καλύτερη επιλογή και εκείνη την ώρα αν είχα θυμηθεί ότι υπήρχε ύψωμα (ναι, ναι) θα το είχα κάνει. Ο κίνδυνος ήταν η μικρή ομάδα που προσπαθούσε να περάσει στους τοξότες να τον περικυκλώσει, με αντίστοιχη ζημιά στο ηθικό (πιθανότατα θα έπεφτε breaking) και από penalties. Καθώς πάλι ήταν δίπλα στο βασιλιά, ρίσκαρα το attack roll πίσω από Shieldwall και κατέληξε σε κασόνι. Το δεύτερο, και ουσιαστικότερο, λάθος ήταν πως στον πρώτο γύρο τον διάλεξα για να σκοτώσω τον κοκκινοτρίχη αντί να χρησιμοποιήσω τον axeman από την πίσω γραμμή, με αποτέλεσμα να μην έχει Shieldwall και να καταλήξει να δεχτεί τα δύο χτυπήματα. Μεγάλη αβλεψία γιατί δεν έλεγξα τη σειρά.

Άλλο λάθος ήταν το ότι άφησα τους τοξότες τόσο ακάλυπτους ώστε να καταλάβω το ύψωμα, και από καθαρή τύχη δεν είχα περισσότερα προβλήματα. Δε μπορούσα να μεταφέρω κάποιον frontliner οπότε θα έμπλεκαν, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, οι backliners.

Με το που έπεσε ο Robert μπήκα σε περιπέτειες διαλέγοντας όλο και περισσότερο επιθετικές κινήσεις κυνηγώντας τα morale checks με περικυκλώσεις κλπ. Δε χρειαζόταν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να εγκαταλείψω το πάνω ύψωμα (και να δέχεται ακόντια ο φουκαράς ο pikeman) και δεν έπρεπε να κυνηγήσω το morale check με την κίνηση του Hanke (έφαγε παραπάνω ξύλο από όσο περίμενα, ομολογουμένως). Τα χρειάστηκα πάρα πολύ όταν έπεσε η ασπίδα του Reynhard, που ήταν εκεί για την περικύκλωση, τα χρειάστηκα ακόμα περισσότερο με τις πολλές άστοχες επιθέσεις που ακολούθησαν (εκεί με έφτυσε λίγο το ζάρι, εξ'ου και το μπινελίκι που μου ξέφυγε) και ευτυχώς με έσωσε ο billhookman γιατί ακόμα θα έτρεχα.

Δεν ξέρω πώς μου βγήκε τόσο γιούργια αυτή η μάχη, τρία με τέσσερα άτομα εκτέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ήμουν πάντως αγχωμένος με την εγγραφή, ακούγεται τελείως χαζό αλλά βιαζόμουν να δω το αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...