Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 52 λεπτά πριν, Tobajara είπε Λάθος. Δεν έχεις. Έχεις θέμα όταν οι καλύτεροι επιθετικοί σου στις 30 μέρες είναι οι companions και χάσεις τον καλό frontliner σε τριάρα μάχη με νομάδες, όπου έφαγε δυο γερές από χαντζάρα στον ίδιο γύρο και μια τρίτη από mace στον επόμενο, και πήγε στα θυμαράκια. O επόμενος νεοσύλλεκτος ήταν απόκληρος ευγενής και...βγήκε τοξότης. 63 melee, 46 ranged με 2 αστέρια, 3 ranged def με δυο αστέρια και δύο αστέρια στο resolve για το σουρεαλισμό. Θα με φάει η μαρμάγκα. Με τι αφετηρία το resolve; Γιατί μπορεί να γίνει και bannerman έτσι όπως τον περιγράφεις (αλλά δεν θυμάμαι καθόλου τι range έχουν στο resolve οι συγκεκριμένοι). Εντωμεταξύ, έχω βάλει μπροστά να ξεπαστρέψω 4 λημέρια απέθαντων για να βγει το σχετικό ambition με το ωραίο αντικείμενο (πριν το nerf ήταν επικό, εξακολουθεί να είναι πολύ χρήσιμο), ένα από αυτά είναι που έχω την πληροφορία για το named όπλο, αλλά έχω μείνει τραγικά πίσω στις πανοπλίες/κράνη (210 και 115 οι δύο καλύτερες πανοπλίες μου, 140 και 130 τα κράνη). Έχω φάει τον τόπο να ψάχνω bandits, τίποτε. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου Η αποστολή να ξεπατώσω 4 λημέρια απέθαντων συνεχίζεται. Είχα από τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού μια πληροφορία για κάποιο όπλο σε λημέρι νεκρών, δυτικά ενός οικισμού, και μάλλον το είχα εντοπίσει, αφού σε κάποιο κυνηγητό με ληστές ξεφύτρωσε ένα τέτοιο λημέρι σε ένα δάσος. Προφανώς τις πρώτες μέρες δεν θα πλησίαζα καν, με τις χάρτινες πανοπλίες και τα ξύλινα όπλα, όμως στο μεταξύ οι δικοί μου καρδάμωσαν, έχω ένα γερό bannerman (με άθλια επίθεση, αλλά τι να κάνουμε) και μια συμπαθητική frontline, βελτιώνονται και οι backliners, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Και η μάχη είναι αυτή: Spoiler Σκανδαλώδης εύνοια της τύχης, αφού με εξαίρεση το Fallen Hero με το δίχερο τσεκούρι, οι άλλοι 11 δεν λένε τίποτε. Οι τοξότες μου δεν έχουν ανεβεί ακόμη τόσο ώστε να επιχειρήσω sniping του νεκρομάντη, ούτε και είναι τόσοι πολλοί οι αντίπαλοι. Η μάχη ανοίγει καλά, με κάμποσους αποκεφαλισμούς που χαλάνε την ψυχολογία του νεκρομάντη (η ΑΙ διάβασε ότι δεν έχω τόξα και δεν άφησε meat shield πίσω, στα υπόψη για πιο ζόρικες μάχες αυτό) και ο κίνδυνος είναι το possession που θα πάρει σίγουρα ο FH μόλις πλησιάσει αρκετά (καθυστερεί λόγω δάσους). Πράγματι, μετά από μια αστοχία που σκότωσε μάλιστα δικό του, κατάφερε να ρίξει μια ξεγυρισμένη στον ένα companion μου: Spoiler 109 αντοχή κράνους και τα 2/3 των hp μου χάθηκαν με ένα χτύπημα. Ευτυχώς τα pikes έκαναν δουλειά και, παρότι ο νεκρομάντης πρόλαβε να τον αναστήσει 2-3 φορές μέχρι να τον μαρκάρω, δεν του έδωσε άλλο possession, οπότε δεν κινδύνεψα σοβαρά. Κι εδώ, λίγο πριν το τέλος: Spoiler Loot screen, χωρίς άλλα σχόλια: Spoiler Διπλή δόση: Επιβελβημένη πλέον η πρόσληψη σιδερά στο retinue. Τρία λημέρια έφυγαν από τη μέση, έχω σταμπάρει ένα καλύβι με ζόμπι βορειότερα, μακριούτσικα μεν, αλλά θα πέσει φαρμάρισμα γιατί οι bandit leaders εξακολουθούν να αγνοούνται και μένω πίσω σε πανοπλίες/κράνη. Υ.Γ. Πρέπει να έχω δοκιμάσει να στρατολογήσω καμιά 20αριά άτομα την τελευταία εβδομάδα, τζίφος. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου Tέλος με την αποστολή των απέθαντων, έκλεισε με ένα καλύβι (όχι εκείνο που είχα σταμπαρισμένο, βρέθηκε τυχαία άλλο) που απέφερε μια 115αρα πανοπλία. Κανονικά, δεν είναι να το συζητάς καν, κοντά στις 50 μέρες, ότι βρήκες δεύτερη 115αρα, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα... Λίγο μετά, βρήκα αποστολή να διαλύσω το λημέρι κάτι ληστών. 2αρα, 900 νομίσματα, δέχομαι, μπας και... Πλησιάζοντας, βλέπω καμιά 12αριά νοματαίους, ανάμεσά τους και λίγους τοξότες. Γενικά, οι τοξότες θέλουν προσοχή, γιατί οι βαλίστρες μπορούν να σου κάνουν χοντρή ζημιά. Με δυο χαρακτήρες κοντά στο 80 επίθεση και στο 40+ άμυνα, προτίμησα να πάρω kite shields για καλύτερη ranged άμυνα. Ξεκινάω για μια εντελώς διαδικαστική μάχη, και μου βγάζει αυτό το μήνυμα: Spoiler Λήσταρχος από το πουθενά! Ευκαιρία χρυσή για φαρμάρισμα, αρκεί να με ευνοήσει η σύνθεση που θα βγει. Επειδή, όμως, έχω σταθεί αρκετά τυχερός ως τώρα, το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό: Spoiler Ένα δίχερο τσεκούρι, κι ένα 130αρι κράνος. Εντελώς αδιάφορα πράγματα (ειδικά σε συνάρητηση ρίσκου/ανταμοιβής), αλλά η ΑΙ πάλι έλουσε την επίθεσή της, επιδιδόμενη σε μια ανούσια μονομαχία τοξοτών, όπου υπερτερούσε αριθμητικά αλλά υστερούσε ποιοτικά. Και παρότι οι τοξότες ήταν που κατάφεραν τα μόνα δύο σοβαρά χτυπήματα που δέχτηκα (το ένα αγκαζέ με τραυματισμό στο μάτι), δεν απειλήθηκα καθόλου. Ο λήσταρχος αφού χασομέρησε κάμποσο εκεί πίσω, επιτέθηκε από το νότο, όπου εξοντώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, προλαβαίνοντας να ρίξει μόνο μια άστοχη τσεκουριά-ζεϊμπεκιά (προσπαθεί να χτυπήσει τους πάντες τριγύρω με malus στην πιθανότητα να ευστοχήσει), και πάμε στο loot: Spoiler Άριστο αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών, όλα τα καλά κομμάτια έπεσαν στο τέλος, αλλά με 110αρια στις πανοπλίες και 130αρια στα κράνη δεν πάμε πουθενά. Το θετικό ήταν πως δεν εμφανίστηκαν οι κεφαλοκυνηγοί που σκάνε μύτη συχνά όταν σου εμφανίσει λήσταρχο guest star, οπότε τσίμπησα 1800 νομίσματα για μια πολύ απλή μάχη: Spoiler H συνέχεια έχει φαρμάρισμα των ζόμπι σε εκείνη την καλύβα που θα πήγαινα ούτως ή άλλως, και μετά επιστροφή στο νότο να ψάξω καλύτερα μια πληροφορία για ένα ονομαστό όπλο. 2
Tobajara Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου Σύντομη αφήγηση των πεπραγμένων μου, που στις 50παρά μέρες δεν απέχουν πολύ από τα δικά σου. Έχω καλύτερα κράνη (140/150), τις ίδιες πανοπλίες (μόλις αγόρασα μια 180ρα γιατί ναι, είναι τόσο χάλια τα πράματα) και το recruitment είναι για κλάματα. Η ομάδα απλά δε στέκεται και δεν έχει προοπτικές, η μόνη πιθανότητα να ξεπεραστεί η κρίση είναι να κρυφτώ σε καμιά σπηλιά και να ελπίσω να μη με βρουν. Έχοντας αποτύχει 3-4 φορές για να βρω ΕΝΑ άτομο, κατάφερα μόνο να βρω bannerman μοναχό με 55 base resolve με δυο αστέρια, 46 melee attack και...huge, έτσι, για να είναι σίγουρο ότι θα τον βρίσκουν τα βέλη. Αρκεί να πω ότι απέλυσα χαρακτήρα 5 level που δεν έκανε για τίποτα, τζάμπα τα μιστά του. Εκεί που κλαίω τη μοίρα μου, λέω "ας ασχοληθώ με το ambition και τα λημέρια των απέθαντων". Είχα βρει ένα κοντά στην κύρια πόλη μου όπου έχωσα τη μύτη μου, είδα νεκρομάντη, δύο gheists και 11 wiedergangers (τα 2/3 ξεβράκωτα αλλά και πάλι) και έφυγα τρέχοντας. Ξαναπερνάω επίσκεψη, εξοπλίζω τους πάντες για melee και... 4 Nachzehrers, 16 Wiedergangers και 1 Fallen Hero με ασπίδα και mace. Χμ. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα αλλά δεν είναι και ιδανικά. Προσέχω ερείπια και υψωματάκια κάτω και αριστερά στην οθόνη και αποφασίζω να βελτιώσω τη θέση μου. Όταν φτάνω καταλαβαίνω πως είναι ένα πλατύ ύψωμα που χωράει 12 άτομα και τα ερείπια αναγκάζουν τα ζόμπι να κάνουν κύκλο για να φτάσουν στην πάνω πλευρά. Ψειρίζω την τοποθέτηση όσο δεν πάει, προσεύχομαι στον Τουτατή και περιμένω... ...και βγαίνει χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο . Πέρα από συντήρηση του fatigue και υπομονή δε χρειάστηκε να κάνω πολλά. Ήμουν τυχερός γιατί ο hero αποφάσισε να πάει στο μόνο δικό μου με flail, όπου απέναντι σε 3 άτομα με υψομετρική διαφορά δε μπορούσε να κάνει και πολλά. Τώρα μπορώ να κλάψω αλλού, τόσο σαπάκι ομάδα στις 50 μέρες δεν ξαναθυμάμαι, θέλουν όλοι αλλαγή. 2
Tobajara Δημοσ. 13 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου Γκρίνια για κάτι που γενικά με εκνευρίζει σε αυτό το παιχνίδι. Πιάνω κουβέντα με ένα ντόπιο στην ταβέρνα του Σάλτσμπουργκ και μου λεει για ένα στοιχειωμένο ερείπιο στους λόφους νοτιοδυτικά, όπου μπορεί να βρίσκεται μια αρχαία πανοπλία. Ορίστε η περιοχή. Spoiler Περιττό να πω πως έχω φάει όλους τους λόφους που υπάρχουν και δεν έχω βρει τίποτα. Το ερείπιο πάνω από το Greenmere αντιστοιχεί σε διαφορετική πληροφορία. Κοντεύω στο δίμηνο και πρώτη κρίση μυρίζει Ορκ. Θα με κάνουν του αλατιού, το party είναι για κλάματα. Θα ακολουθήσει βίντεο. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου Τι έλεγε η περιγραφή; Ορκ σημαίνει polehammer και indomitable. Δεν είναι κακό η πρώτη κρίση να είναι ορκ (αν και προτιμώ undead). edit, ώρες αργότερα: το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να περάσεις μέρα κατά προτίμηση μέσα από τα δάση, τόσο το μικρό που είναι πιο καθαρά στα νοτιοδυτικά, όσο και το μεγαλύτερο και πυκνότερο που είναι περισσότερο δυτικά. Μου έχει τύχει σούρουπο και βράδυ να είμαι σχεδόν δίπλα από το στόχο μέσα σε δάσος και να μη το εμφανίζει.
Tobajara Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Μέρα 71, ακόμα ψάχνω την πανοπλία και αρχίζω και σκέφτομαι μήπως διάβασα λάθος την ένδειξη. Εν πάσει περιπτώσει, ορίστε τα σαπάκια μου. Πραγματικά τα παιδιά δεν είναι για πολύ μακριά, ενώ πρέπει να αποφασίσω τώρα αν ο Wolf θα γίνει Frontliner ή Two-Hander. Ανησυχώ αρκετά για το fatigue του, οπότε δεν τον προορίζω για τανκ - σαν two-hander θα έχει κάπως λιγότερες ανάγκες ελπίζω https://youtu.be/lJe56DhNPTA 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου O Hilmar αν είχε τα 3 αστέρια στο fatigue θα ήταν θεός. Kι έτσι ωραιότατος είναι. Rambert τανκ, μια χαρά. Winrich αναπληρωματικός σε βάθος χρόνου, για την ώρα εντάξει. Πασπαρτού. Ο Waldemar είναι αυτός ο χλιαρός companion, καλά εξελίχτηκε όμως. Επίσης πασπαρτού. Ο Goswin είναι ξεκάθαρα bannerman, αλλά θα πρότεινα να απομακρυνθεί πάραυτα από την πρώτη γραμμή, με τέτοια άμυνα η ΑΙ θα τον σημαδεύει συνέχεια, και οι εχθροί συνέχεια δυσκολεύουν. O Galib δυστυχώς σακατεύτηκε, αλλαγή σε πρώτη ευκαιρία. 40 αντοχή με 115αρα πλεχτή, δηλαδή με μια σοβαρή πανοπλία δεν θα αντέχει ούτε ενάμισι γύρο. Ο Wolf ο τζογαδόρος έχει μεν δύο αστέρια στην άμυνα, αλλά το επάγγελμα δεν κάνει για τανκ (εκτός κι αν βγουν τρελά τριπλά αστέρια στα προβληματικά σημεία), καθώς δεν έχει ούτε hp, ούτε αντοχή για να σηκώσει βαριά πανοπλία και να αντέξει πάνω από δύο γύρους πριν μετατραπεί σε αγαλματάκι αμίλητο, ακούνητο, αγέλαστο. Αλλαγή. Carsten, για εφεδρικός bannerman. Αλλά: Έχεις ήδη τον Goswin και τον Alberich (που έχει και χρήσιμο επάγγελμα για διάφορα events). Bέβαια, η επίθεση του ιερομόναχου είναι πάρα πολύ χαμηλή. Ο Havard μια χαρά pikeman. Yπάρχουν και καλύτεροι; Ναι, αλλά μέχρι να βρεθούν καλύπτει τη θέση εντιμότατα. Ο Kunibert είναι για τρίτος τοξότης/hangunner/crosbow, για τόξο με 79 στο 11ο επίπεδο δεν... Ο Thilmann υπό ομαλές συνθήκες θα ήταν ο μόνος από τους τρεις companions με εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα (κι έχει και το brute, που κάνει δυνατό συνδυασμό με το headhunter), 90+ τοξότης. Δυστυχώς, είναι λαίμαργος, που σημαίνει πως κάποια στιγμή θα παχύνει, και θα χάσει fatigue. Σε συνδυασμό με τα μέτρια στατιστικά του Kunibert, η αναζήτηση επιπλέον τοξότη είναι επιβεβλημένη. Wilreich. Κι αυτός για bannerman θα πήγαινε, αλλά πόσους bannermen πια να έχεις σε αυτή την ομάδα; Nα 'τος ο τοξότης. Θα φτάσει στα 90 στο 11ο επίπεδο (όχι θεϊκό, αλλά μια χαρά στατιστικό και τσούκου-τσούκου θα το ανεβάζει στη συνέχεια), με δυο αστέρια στην άμυνα σε παίρνει σε κάποια level ups να δώσεις έμφαση στην αντοχή και στα hp για ενίσχυση σε τυχόν χτύπημα με 5 πιθανότητα (συμβαίνουν με εξοργιστική συχνότητα, αν και τα 60 hp είναι μια χαρά). Ludger, σπίτι του. Συνοπτικά: θα έλεγα πως χρειάζονται άλλα 2 τανκ (να έχουν άμυνα 40+ πριν πιάσουν ασπίδα), οπωσδήποτε 1 (δύο, μάλλον) εξαιρετικοί επιθετικοί (πάνω από 85, δηλαδή, ιδανικά 90+), ενδεχομένως και ένας τρίτος καλός (90+) τοξότης. Σε συνδυασμό και με τη λαιμαργία του companion, θα έλεγα ότι το ενδεχομένως τείνει στο οπωσδήποτε. Κενό βλέπω και στη backline, όπου θα χρειαστούν οπωσδήποτε άλλοι 2, ο ένας μάλιστα θα πρέπει να είναι 90αρης και με μεγάλη αντοχή, για να παίζει και μαστίγιο ανάλογα με τις ανάγκες, για αφοπλισμό επικίνδυνων στόχων κτλ. Δεν είναι, όμως, τόσο άσχημα τα πράγματα. Με εξαίρεση τον σακατεμένο Galib και τον Ludger που μάλλον είδε φως και μπήκε (ζογκλέρ και φονιάδες είναι εξαιρετικοί headhunters αλλά θέλεις αστέρια πολύ δυνατά και όλα σε κρίσιμες κατηγορίες), οι άλλοι στέκονται τίμια, και για πρώτο, και για δεύτερο crisis. Στα δικά μου: Spoiler οι τοξότες κάτι νομάδων σακάτεψαν έναν πολλά υποσχόμενο επιθετικό (απανωτά 5αρια...γκρ), με αποτέλεσμα να πέσει πίσω η εξέλιξη της ομάδας. Στάθηκα -σχετικά- τυχερός στο recruitment, αφού βρήκα μαζεμένους έναν συμπαθητικό τοξότη, έναν καλό bannerman και έναν υποφερτό επιθετικό, αλλά αυτό σημαίνει πως έχω τρεις νιούφηδες παράλληλα να ανεβάζω. Στο μεταξύ, προσπαθώ να βρω καλύτερο εξοπλισμό, και κάπως έτσι ανέλαβα να ξεπαστρέψω 2αρι λημέρι ληστών. Στάθηκα τυχερός και έβγαλε leader, αλλά σε βάλτο. Spoiler Oι βάλτοι είναι μεγάλη λοταρία, μπορεί να μετατρέψουν μια βατή μάχη σε παλούκι, αλλά εδώ στάθηκα τυχερός, αφού η πλευρά μου είχε μια αρκετά μεγάλη στεριά: Spoiler To πρόβλημα ήταν πως οι τοξότες των ληστών βγήκαν με τόξα και όχι βαλίστρες, οπότε ξεκίνησε η κλασική μονομαχία, καθώς καμία πλευρά δεν ήθελε να επιτεθεί, μέχρι που (έχοντας πάρει το headhunter) ο καλός μου τοξότης έβγαλε από τη μέση ένα από τα τόξα του εχθρού, η ΑΙ έκρινε (σωστά) πως έχανε τη μονομαχία κι επιτέθηκε: Spoiler Eδώ το πρόβλημα ήταν πως, οι δικοί μου σε στεριά και οι ληστές στο βούρκο, έπεσε γερό σακάτεμα και άρχισε να σπάει το ηθικό του αρχηγού από πολύ νωρίς. Ευτυχώς, δεν είχε ranged όπλο, οπότε πρόλαβε να ορμήσει (μάταια) πάνω στην αμυντική γραμμή μου, και δεν πρόλαβε καν να ρίξει χτύπημα, προτού πανικοβληθεί: Spoiler Οι τοξότες και κάτι σκόρπιοι νότια αντιστάθηκαν λιγάκι (αιφνιδιάστηκα, περίμενα πως θα λάκιζαν), αλλά η σεμνή τελετή δεν άργησε να λάβει τέλος: Spoiler Καλό και το loot. Το -αδιάφορο, έχω ένα tier καλύτερο ήδη- δίχερο σπαθί του αρχηγού, παρότι δεν έριξε ούτε ένα χτύπημα, δεν έπεσε, όμως μάζεψα τα σημαντικά, πανοπλία (κυρίως) και κράνος: Spoiler Με περιμένει και μια από τις πλέον βολικές αποστολές στη συνέχεια (περίπολος), ευκαιρία να πάρουν οι νέοι μερικά επίπεδα, γιατί η διαφορά με τους βετεράνους είναι αισθητή. Θα χρειαστώ, όμως, τουλάχιστον 1-2 γερά τανκ και οπωσδήποτε έναν 90+ επιθετικό. 3
Tobajara Δημοσ. 16 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου Είμαι σαφέστατα πίσω σε backline, έχω μαζέψει όπως είπες πολλούς bannermen αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι στον εξοπλισμό, ειδικά στις πανοπλίες. Δεν έχει βγάλει καθόλου ληστές στην περιοχή για farming και μόλις τώρα, που άνοιξαν οι αποστολές του Οίκου, βελτίωσα τα οικονομικά μου. Έχοντας βάλει στην άκρη ένα κομπόδεμα 8-10 χιλιάδων, σκέφτομαι να οργανώσω εκδρομή εις τας εξοχάς για να βρω αυτό το ρημαδολημέρι με την πανοπλία (και να πέσω πάνω σε κανένα Ancient Priest να γελάμε). Κλασσικά όμως μπλέκω με μια αχρείαστη αποστολή μεταφοράς, που με πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, και κάπως στο Saltzburg ο δήμαρχος με παρακαλάει να σώσω το γιο του από κάτι μάγισσες σε τριάρα αποστολή. Το ηθικό στην ομάδα μου δεν είναι καλό, λέω πως θα το σκεφτώ και, παραδίδοντας το δέμα, παίρνω μια δυάρα αποστολή να κυνηγήσω κάτι στα δάση. Αρχίζω το κυνήγι και, πλησιάζοντας τα δέντρα, μου πετάγονται... ...τρία Schrats. Με ΑΥΤΗ την ομάδα χωρίς backliners και πανοπλίες της σειράς. Βλαστημώ τη μοίρα μου, ξεθάβω 4-5 τσεκούρια, βάζω τους τοξότες στην πάντα και προσεύχομαι στο θεοδιάολο να μη χάσω πάνω από δυο άτομα. (Για τους μικρούς μας φίλους, τα Schrats είναι ζωντανά δέντρα που χτυπούν υπόγεια σε ευθεία γραμμή τριών εξαγώνων σαν τους Zerg Lurkers στο Starcraft προκαλώντας γερή ζημιά και τραυματισμούς, αναγεννούν μια ασπίδα που πρέπει σχεδόν υποχρεωτικά να σπάσει πριν προκληθεί ζημιά και όταν δέχονται ισχυρά χτυπήματα μπορεί να πεταχτούν φύτρες που επιτίθονται ανεξάρτητα. Η στρατηγική είναι να χρησιμοποιηθούν τσεκούρια γιατί δίνουν επιπλέον ζημιά, να κλειδωθούν με γερά τανκ που γίνονται rotate αν δεχτούν πολλή ζημιά, ιδανικά σε σημεία που ένα τανκ απασχολεί δύο, οι backliners να μπουν σε τυφλά σημεία ώστε να μη γίνουν κομμάτια, και στο βαθμό που είναι δυνατόν οι υπόλοιποι να σπάνε τις ασπίδες με τσεκούρια. Τα διασταυρούμενα πυρά είναι θάνατος.) Οι δικοί μου το σκέφτονται, το συλλογίζονται και καταλήγουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν σε παρατεταμένη μάχη - ή θα τα σκοτώσουν γρήγορα ρισκάροντας ή τετέλεσται. Καταφέρνω να κλειδώσω τα τρία Schrats με δυο καλούς frontliners, πλακώνω ανελέητα το πρώτο με ό,τι έχω και δεν έχω και πέφτει ευτυχώς γρήγορα. Τα άλλα δύο ήταν λίγο ανίκανα και δε μου προκαλέσανε ιδιαίτερα προβλήματα. Κατάφερα να τραβήξω έναν τραυματισμένο επιθετικό και κέρδισα μια αρκετά απαιτητική μάχη με 2-3 τραυματισμούς και χωρίς απώλειες. Γυρίζοντας στο χωριό, περνάω από την πλατεία εκεί που μαζεύονται όσοι ψάχνουν δουλειά. Ερημιά. Μόνο ένας έρημος που κρατούσε τόξο. "Τι θες ισύ πιδίμ?" "Είμαι κυνηγός και ψάχνω δουλειά, δε θα το μετανιώσεις". Τον κοιτάω μια, τον κοιτάω δυο, δε μου φάνηκε κουσουριασμένος και τον πλήρωσα 1100 χρυσά έναντι. Είχα ένα καλό προαίσθημα, οι καλοί τοξότες είναι σπάνιοι και αυτός ήταν ένας και μοναδικός. Τα αστέρια του ήταν για tank... Εν πάσει περιπτώσει, ξαναγυρίζω στο Saltzburg, παίρνω ανήσυχος την αποστολή με τις μάγισσες βάζοντας και τους τρεις τοξότες στην ομάδα, και η τριάρα αποδεικνύεται 9 λύκοι και μια καρακάξα που μου έστειλε ένα φιλάκι, έφαγε τρία βέλη και γιοκ. Τετέλεσται. 2
Tobajara Δημοσ. Παρασκευή στις 04:35 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 04:35 μμ Τα κατάφερα! Αποφασισμένος να βρω το λημέρι με την πανοπλία, φορτώθηκα τρόφιμα και άρχισα την εξερεύνηση. Δυο μέρες μετά, ξεπρόβαλε ένα ερείπιο στου διαόλου το κέρατο σε σχέση με το Saltzburg αλλά όντως νοτιοδυτικά σε ευθεία γραμμή. Κοίταξα στα χαλάσματα και είδα σκελετούς ντυμένους με βαριές πανοπλίες. Κοίταξα την πίσω γραμμή μου και κατάλαβα ότι δεν είμαστε για τέτοια, οπότε ώρα για εξοπλισμό. Εν τω μεταξύ αντί για εισβολή Ορκ ξέσπασε Τζιχάντ, εις το όνομα του Προφήτη κλπ. Σώζω έναν οικισμό από τις ορδές των απίστων, σώζω έναν άλλο οικισμό από κάτι Ορκ, δίνω μερικές ακόμα μάχες με Nachzehrers, εξοπλίζομαι με τσεκούρια, billhooks και άλλα κατάλληλα οπλικά συστήματα, φτιάχνω κανά δυο φυλαχτά και μια ασπίδα από ρετσίνι και ξύλο Schrat* (θα επανέλθω), και ξεκινάω να βρω τη μοίρα μου την κακιά. Και τη βρίσκω ενάντια σε 14 Ancient Dead, 8 Έφεδροι και 6 Λεγεωνάριοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ POLEARMS. Και κάπου εδώ αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, γιατί σιχαίνομαι τους Ancient Dead και δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στους πίσω ούτε στους μπροστά. Ανοίγω τη γραμμή και παρατηρώ ότι στην πρώτη επέλαση, σε ακτίνα 2 εξαγώνων, ο ένας λεγεωνάριος είναι σε ακτίνα βολής. Και ρισκάρω. Να μην τα πολυλογώ μου βγήκε με πολύ ζόρι και διαλυμένο πνεύμονα σε έναν κάτι-σα-backliner που ανέβαζα, αλλά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές. Ήταν πολύ οριακή μάχη για την ομάδα μου. Κοιτάζω τα λάφυρα λοιπόν, βλέπω ένα σωρό εργαλεία, όπλα και ασπίδες, ένα σωρό αρχαία νομίσματα και... Spoiler Άξιζε τον κόπο. *Τώρα βέβαια πρέπει να ξαναβρώ Schrats, και δεν έχω καμία διάθεση, καθώς χρειάζομαι επειγόντως το προσθετικό που ρίχνει το maximum fatigue. Θα πάρω σβάρνα πόλεις και χωριά και θα δούμε... 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. χθες στις 06:01 πμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 06:01 πμ Mετά από μια σύντομη παύση για κοψιδοκατάνυξη, ένα σύντομο update για το campaign μου. Ήξερα από τις 65 μέρες περίπου πως η πρώτη κρίση θα είναι ορκ/γκόμπλιν, αφού βγήκαν 1-2 σκηνές που προϊδέαζαν για τη συμμαχία των κοντοπίθαρων με τα γομάρια, οπότε το υπόλοιπο διάστημα αναλώθηκε στην προετοιμασία: βαριές πανοπλίες/κράνη για 3 (230+ και για το σχετικό ambition), αγορά δίχερου σφυριού, ανέβασμα level. Γενικά, άκεφα πράγματα, αφού δεν βγήκαν και ενδιαφέρουσες αποστολές. Οι δυάρες με bandits είναι τελείως διεκπαιρεωτικές πλέον και ευκαιρία για level σε νιούφηδες (μέχρι να φάνε καμία στο δόξα πατρί και να πέσουν με τη μία κάτω, δεν συνέβη ακόμη αλλά...) Είναι πρόβλημα η υπερβολική αυτοπεποίθηση. Κι όπως έλεγε ο Πρόγονος (με την αμίμητη φωνή του μακαρίτη Γουέιν Τζουν) "Remind yourself that overconfidence is a slow, and insidious killer". Κάπως έτσι, σε ένα πέρασμα από την αρένα, ξέχασα να περάσω το κολάρο στον τρίτο της ομάδας, και κατέβασα δύο. Ευτυχώς, 3 ύαινες δεν ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα, και ο βασικός επιθετικός μου τσίμπησε την πέμπτη νίκη και το +5 στο resolve. Aπαράδεκτο λάθος, όμως, και δείγμα χαλάρωσης. Spoiler Κάποια στιγμή, με τη μία άθλια αποστολή να διαδέχεται την άλλη (ούτε τα έξοδά μου δεν έβγαζα), επιτέθηκα σε ένα λημέρι νομάδων, με leader, μπας και μου φέξει και έρθει κανένα καλό αντικείμενο. Μέγας τζίφος, παρότι ο leader λάκισε εύκολα, αφού όμως πρώτα κόντεψε να σκοτώσει με τη μία έναν χλιαρό τυπά που προσπαθώ να αποφασίσω αν θα κρατήσω ή όχι, με ένα χτύπημα (ο οποίος, παρά την κατραπακιά και το bleed, εκεί, ηθικό ψηλά...) Δυστυχώς, 2/3 drops, δεν έδωσε το όπλο, το κράνος ήταν του σωρού, μια συμπαθητική 200αρα πανοπλία. Spoiler Οι χλιαρές αποστολές συνεχίστηκαν, με την εισβολή των ορκ και γκόμπλιν να συνεχίζεται και να μη μου βγάζει ούτε μία σχετική για να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στον αγώνα, ώσπου, λίγο πριν κατηφορίσω και πάλι προς το νότο, εκεί που ξέρω πως υπάρχουν λημέρια των κοντοπίθαρων, να ξεπαστρεύω τουλάχιστον ομάδες χωρίς ανάθεση, σκάει μια τριάρα με bandits. Εδώ είμαστε, λέω, πάνω από δυόμισι χιλιάρικα αμοιβή, κάτι καλό θα έχει. Spoiler Μάπα το καρπούζι. Αν εξαιρέσουμε ότι βγήκαν οι αντίπαλοι στο ύψωμα, που περιέπλεξε λίγο τα πράγματα, ήταν κάτι παραπάνω από βατή η επίθεση. Τελείως αδιάφορα τα αντικείμενα του leader, δεν μπήκα καν στον κόπο να φαρμάρω, τον πετσόκοψα, μόνο ένας pikeman και ένας δίχερος με το απλούστερο σπαθί, έφυγαν κι αυτοί με συνοπτικές, οι βαλίστρες τους δεν βρήκαν στόχο ούτε μία φορά, στο τέλος έπεσε ένας γενικός πανικός στους επιζώντες και πάμε παρακάτω. Spoiler Επόμενη στάση οι πόλεις στα νότια του χάρτη, μπας και δεήσει κανένας άρχοντας να με μπάσει στο πανηγύρι. Εξακολουθώ να ανησυχώ πως κατεβαίνω υπερβολικά χαλαρός (εκπαιδεύω 4 νιούφηδες εντωμεταξύ) και κάποια στιγμή θα την πατήσω, από την πρεμούρα να έχω συμμετοχή στον πόλεμο. Πρόγονε, φύλαγέ μας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα