palamosteliaro Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα στο φόρουμ, ελπίζω να είστε όλοι καλα. Όσο πιο σύντομα μπορώ: Ξαφνικά την Τρίτη σταμάτησε να συγχρονίζει το VDSL στο W9980 μου το οποίο χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα για πάνω από ένα χρόνο και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να συνδεθεί το WAN, σαν να είναι ανύπαρκτη η γραμμή (δεν βγάζει στοιχεία Up/Down και γράφει Disconnected. Δοκίμάσα όλους τους συνδιασμούς που έχει για VDSL (ANEX A/B A+B SNR, swap). factory reset, αλλά τίποτα. Γυρίζοντας το W9980 σε ADSL δουλεύει κανονικά! Θεώρησα ότι έχει κάποιο πρόβλημα η γραμή και στέλνει μόνο ADSL αντί VDSL, γιατί μου φαίνεται αδύνατο να χαλάσει ΜΟΝΟ το vdsl κομμάτι στο Modem, αλλά δεν είμαι και expert να ξέρω σίγουρα. Μιλώντας με την τεχνική υποστήριξη, επέμεναν να δοκιμάσω με δικό τους εξοπλισμό και πήρα ένα TG788v v3 έτοιμο σεταρισμένο με το οποίο το VDSL συγχρονίζει και συνδέεται κανονικά. Δυστυχώς όμως είναι πιό αργό και απ το θάνατο οπότε δεν γίνεται να το κρατήσω. Στην αρχή νόμιζα ότι έχει πρόβλημα, γιατί χρειάζεται 5 λεπτά σχεδόν για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στη σελίδα του + LAN στα 100mbps και 2.4ghz wifi μόνο + δεν μπορώ ν αλλάξω DNS. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με VDSL της Nova και δικό του router τελευταία? Μακάρι απλώς να έχει χαλάσει το W9980 (τα έβγαλε τα λεφτά του), αλλά πριν δώσω κάνα 100άρικο πάλι να πάρω καινούριο, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει κάποια μαιμουδιά η Nova για να χρησιμοποιείς δικό τους router + DNS, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Ευχαριστώ που με ακούσατε!
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 14 minutes ago, palamosteliaro said: Καλησπέρα στο φόρουμ, ελπίζω να είστε όλοι καλα. Όσο πιο σύντομα μπορώ: Ξαφνικά την Τρίτη σταμάτησε να συγχρονίζει το VDSL στο W9980 μου το οποίο χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα για πάνω από ένα χρόνο και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να συνδεθεί το WAN, σαν να είναι ανύπαρκτη η γραμμή (δεν βγάζει στοιχεία Up/Down και γράφει Disconnected. Δοκίμάσα όλους τους συνδιασμούς που έχει για VDSL (ANEX A/B A+B SNR, swap). factory reset, αλλά τίποτα. Γυρίζοντας το W9980 σε ADSL δουλεύει κανονικά! Θεώρησα ότι έχει κάποιο πρόβλημα η γραμή και στέλνει μόνο ADSL αντί VDSL, γιατί μου φαίνεται αδύνατο να χαλάσει ΜΟΝΟ το vdsl κομμάτι στο Modem, αλλά δεν είμαι και expert να ξέρω σίγουρα. Μιλώντας με την τεχνική υποστήριξη, επέμεναν να δοκιμάσω με δικό τους εξοπλισμό και πήρα ένα TG788v v3 έτοιμο σεταρισμένο με το οποίο το VDSL συγχρονίζει και συνδέεται κανονικά. Δυστυχώς όμως είναι πιό αργό και απ το θάνατο οπότε δεν γίνεται να το κρατήσω. Στην αρχή νόμιζα ότι έχει πρόβλημα, γιατί χρειάζεται 5 λεπτά σχεδόν για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στη σελίδα του + LAN στα 100mbps και 2.4ghz wifi μόνο + δεν μπορώ ν αλλάξω DNS. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με VDSL της Nova και δικό του router τελευταία? Μακάρι απλώς να έχει χαλάσει το W9980 (τα έβγαλε τα λεφτά του), αλλά πριν δώσω κάνα 100άρικο πάλι να πάρω καινούριο, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει κάποια μαιμουδιά η Nova για να χρησιμοποιείς δικό τους router + DNS, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Ευχαριστώ που με ακούσατε! δεν το διαβασα ολο αλλα ειδα το 9980 tp link και καταλαβα. tp link 9980 ισον no vectoring.η καμπινα σου γυρισε σε vectoring οποτε ειτε δεν συγχρονιζει ειτε συγχρονιζει πιο χαμηλα. οι λυσεις ειναι. βαζεις το technicolor μπροστα και το tp link ως access point για να εχεις dual band β.το πουλας /χαριζεις και παιρνεις αλλο μοντελο. γ.του περνας dd wrt firmware που ενεργοποιει το vectoring αλλα μεχρι τελευταια εκδοση που ηξερα,εχανες τα 5 ghz. to v3 technicolor θελει 5 λεπτα περιπου για να μπορεις να μπεις στο web interface.ειναι αρκετα αργο.το εχω κανα 6 μηνο και εκτος απο αυτο για νορμαλ χρηση ειναι μια χαρα.και οχι δεν σου εκανε τιποτα η nova για να μην παιζει το δικο σου και να χρησιμοποιεις το δικο τους.δεν εχουν προβλημα να βαλεις εμποριου αλλα οταν καλεις support καλο ειναι να εχεις το δικο τους πανω η εστω να εχεις κανει δοκιμη με το δικο τους για να ξερεις αν φταιει η γραμμη ή ο εξοπλισμος
palamosteliaro Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου. Μου είπαν για το Vectoring και στο adslgr που άνοιξα το θέμα. Έπεσα και στο wrt και θα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το εγκαταστήσω. Ξέχασα ότι δουλέυει και σαν router με "εξωτερικό" wan το W9980 σε ευχαριστω για την ιδέα. Θα το κάνω έτσι για το Σαββατοκύριακο και απο εβδομάδα θα πάρω ένα VR2800 να ξεγνοιάσω!
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 On 30/03/2019 at 16:37, palamosteliaro said: Ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου. Μου είπαν για το Vectoring και στο adslgr που άνοιξα το θέμα. Έπεσα και στο wrt και θα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το εγκαταστήσω. Ξέχασα ότι δουλέυει και σαν router με "εξωτερικό" wan το W9980 σε ευχαριστω για την ιδέα. Θα το κάνω έτσι για το Σαββατοκύριακο και απο εβδομάδα θα πάρω ένα VR2800 να ξεγνοιάσω! ναι μπορει να μπει σαν ρουτερ μπορει να μπει και σαν access point. μεσα στο Forum για το dd-wrt ολο και καποιος θα σε βοηθησει.αλλα συμφωνα με τα τελευταια που ηξερα χανεις τα 5ghz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα