Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη το SMB support εχει θεματα με το android, και θελω να εχω γρηγορη προσβαση για ενα Android BOX σε shared folders που εχω στο win 10 συστημα μου, θελω να δω τι παιζει με τις εναλλακτικες λυσεις.

Εστησα ενα ftp μεσω IIS με τον παρακατω οδηγο, αλλα δε παιζει μπαλα. Εχω κανει allow το ftpserver se private Και Public μεσα απο windows firewall, αλλα για να δει τη διαδρομη θελει πληρη απενεργοποιηση. Αφου το απενεργοποιησω τελειως μπορω στο android box να δω τα περιεχομενα του φακελου, αλλα αφου τρεξω πχ μια ταινια, γυρω στο 1ο λεπτο, με κοβει και δεν ξανανοιηει αρχειο. Σαν να εχει καποιου ειδους quota δε ξερω. Εν τελει ακρη δεν εβγαλα. Μηπως να στηθει αλλιως ο server, η επειτα εχουμε καποια δωρεαν λυση σε Nfs server?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν θες να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ any desktop OS από/προς any mobile OS, μπορείς (αντί για FTP πχ)  να χρησιμοποιήσεις διάφορες εφαρμογές, πχ duktoR6 (εντός του (W)LAN), send anywhere (LAN/WAN).

Αν θες να βλέπεις ταινίες/σειρές που είναι αποθηκευμένες στο PC σου τοπικά ή σε κάποιο δίσκο, αντί για SMB και sharing, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πχ Plex server στο PC και Plex client στο Android. Πιθανόν να παίζει το vlc αν χρησιμοποιήσεις SMB v1, μιας και το vlc έχει ακόμα θέμα με smbv2-v3 shares.

Δημοσ.

Ειναι λυσεις αλλα δυστυχως δεν ειναι καλες λυσεις. Η καθεμια για δικους της λογους.

Θελω απλα καποιο πρωτοκολο στο οποιο να βλεπω το φακελο του PC και απο κει και περα είτε να ανταλλαξω αρχεια ειτε να παιξω media αρχεια σαν να ηταν φακελος τοπικος του androidtv

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καταρχάς δεν έχει νόημα να κάνεις μεταφορά όπως δοκιμάζεις με FTP, ειδικά αν τα αρχεία είναι video-mutlimedia και αν αυτά βρίσκονται στο PC. Επίσης δεν βλέπω να έχει και πολύ μεγάλη εφαρμογή το να έχεις μεγάλα σε μέγεθος αρχεία που θες να μεταφέρεις από το Android TV (ή προς αυτό, μιας και λογικά δεν έχει κατι παραπάνω από λίγα GB storage) προς το PC. Αλλά σε κάθε περίπτωση μια χαρά μπορείς να τα μεταφέρεις όπως σου ανέφερα.

Αν σε ενδιαφέρει το να μπορείς να "δεις" multimedia περιεχόμενο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απ' το Plex. Φυσικά υπάρχουν και άλλες λύσεις για multimedia viewing που μπορείς να ψάξεις με dlna/SMB support. Παρεμπιπτόντως, με SMB v1 και vlc δοκίμασες (μια χαρά μου δουλεύει);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...