[email protected] Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Γειά σας. Αγόρασα dvd-R και cd-R της verbatim και αφού αποθήκευσα ποικίλο υλικό (αρχεία, δεδομένα, μουσική, video), κάνοντας σχετικό έλεγχο ασφάλειας παρατήρησα έκπληκτος ότι μπορούσα να αφαιρέσω ό,τι είχα γράψει, να τα αντικαταστήσω με άλλα, να διαγράψω τμήματα κειμένου κ.λπ. Πώς γίνεται αφού τα R(OM) είναι υποτίθεται μόνο για ανάγνωση; Είχα επιλέξει και την σωστή από τις δυο επιλογές. Να χρησιμοποιούνται δηλαδή για χρήση για ανάγνωση-αναπαραγωγή cd, dvd. Πήγα στο Πλαίσιο όπου μου είπαν πως είναι αδύνατο και το ακούνε πρώτη φορά. Έκαναν προσεκτικό έλεγχο και απλά παρατήρησαν πως έχω δίκιο. Δοκίμασαν και ένα άλλης εταιρίας (νομίζω της at-work) και συνέβη το ίδιο. Τα επέστρεψα, ρώτησα και σε ένα άλλο κατάστημα στην Πάτρα. Κι αυτοί δεν το πίστευαν. Δηλαδή "προστασία χωρίς προστασία". Έχει κάποιος φίλος λύση; Μπορείτε να μου απαντήσετε και στο email. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, [email protected] είπε Γειά σας. Αγόρασα dvd-R και cd-R της verbatim και αφού αποθήκευσα ποικίλο υλικό (αρχεία, δεδομένα, μουσική, video), κάνοντας σχετικό έλεγχο ασφάλειας παρατήρησα έκπληκτος ότι μπορούσα να αφαιρέσω ό,τι είχα γράψει, να τα αντικαταστήσω με άλλα, να διαγράψω τμήματα κειμένου κ.λπ. Πώς γίνεται αφού τα R(OM) είναι υποτίθεται μόνο για ανάγνωση; Είχα επιλέξει και την σωστή από τις δυο επιλογές. Να χρησιμοποιούνται δηλαδή για χρήση για ανάγνωση-αναπαραγωγή cd, dvd. Πήγα στο Πλαίσιο όπου μου είπαν πως είναι αδύνατο και το ακούνε πρώτη φορά. Έκαναν προσεκτικό έλεγχο και απλά παρατήρησαν πως έχω δίκιο. Δοκίμασαν και ένα άλλης εταιρίας (νομίζω της at-work) και συνέβη το ίδιο. Τα επέστρεψα, ρώτησα και σε ένα άλλο κατάστημα στην Πάτρα. Κι αυτοί δεν το πίστευαν. Δηλαδή "προστασία χωρίς προστασία". Έχει κάποιος φίλος λύση; Μπορείτε να μου απαντήσετε και στο email. Ευχαριστώ. Απλά δεν τα "κλείνεις" με το πρόγραμμα εγγραφής που χρησιμοποιείς ίσως. Υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή. Εαν χρησιμοποιείς τον file explorer των windows για την εγγραφή νομίζω by default δεν τα κάνει finalize για να μπορείς να προσθέτεις αρχεία στο δισκάκι ανά πάσα στιγμή. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από NTC Labs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστός ο προηγούμενος συμφορουμίτης, απλώς να συμπληρώσω ότι με τα CD-R και τα DVD-R / DVD+R, αν διαγράψεις αρχεία δεν ελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβαναν. Αυτό συμβαίνει μόνο με τα επανεγγράψιμα δισκάκια. Επίσης μου κάνει εντύπωση που οι υπάλληλοι του Πλαισίου δεν ήξεραν το multisession στα οπτικά μέσα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από accipio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
[email protected] Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ για τα σχόλια. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα (γιατί πρόκειται για πνευματική ιδιοκτησία) είναι να μη δίνεται η δυνατότητα να διαγράφονται από κανέναν και να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενο (αλλαγή ολόκληρου ή τμήματος του κειμένου), όπως δυστυχώς συμβαίνει. ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Κάποιες σίγουρες λύσεις υπάρχουν; Αν γίνεται και δωρεάν ακόμα καλύτερα... Την εγγραφή την είχα κάνει με τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Στις 30/3/2019 στις 9:43 ΜΜ, [email protected] είπε Ευχαριστώ για τα σχόλια. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα (γιατί πρόκειται για πνευματική ιδιοκτησία) είναι να μη δίνεται η δυνατότητα να διαγράφονται από κανέναν και να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενο (αλλαγή ολόκληρου ή τμήματος του κειμένου), όπως δυστυχώς συμβαίνει. ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Κάποιες σίγουρες λύσεις υπάρχουν; Αν γίνεται και δωρεάν ακόμα καλύτερα... Την εγγραφή την είχα κάνει με τα windows. Τα windows σου δινουν δυο επιλογες για την εγγραφη πριν ξεκινησει , μια χρήση του δίσκου ως usb που αφήνει τον δίσκο "ανοικτό". Εσύ πρέπει να επιλέξεις την δέυτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Στις 30/3/2019 στις 12:31 ΜΜ, accipio είπε Σωστός ο προηγούμενος συμφορουμίτης, απλώς να συμπληρώσω ότι με τα CD-R και τα DVD-R / DVD+R, αν διαγράψεις αρχεία δεν ελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβαναν. Αυτό συμβαίνει μόνο με τα επανεγγράψιμα δισκάκια. Επίσης μου κάνει εντύπωση που οι υπάλληλοι του Πλαισίου δεν ήξεραν το multisession στα οπτικά μέσα. Γιατί σου κάνει εντύπωση; Νέα παιδιά είναι χωρίς εμπειρία στην -μάλλον- πρώτη τους δουλειά. Δεν πουλάνε πια τόσα CD/DVD όπως παλιά για να έχουν γνώση. @tsakirakisgeorge Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω δωρεάν πρόγραμμα για να γράψεις τα CD/DVD σου http://www.imgburn.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Με την ευκαιρία του θέματος να κάνω μερικές γενικές παρατηρήσεις για τον θεματοθέτη. Όταν αποθηκεύουμε αρχεία (οποιουδήποτε τύπου) σε κάποιο οπτικό μέσο (cd, dvd, bluray) έχουμε γενικά δύο επιλογές: είτε να αφήσουμε το δισκάκι "ανοιχτό" (για να συνεχίσουμε την εγγραφή αργότερα με την προσθήκη και άλλων δεδομένων) είτε να "κλείσουμε" το δισκάκι (να κάνουμε finalize ή οριστικοποίηση) ώστε να μην είναι δυνατό να προστεθούν άλλα αρχεία και να μην είναι επίσης δυνατό να πειραχθούν τα όσα αποθηκεύουμε σε αυτή τη μία εγγραφή. Όλα τα προγράμματα εγγραφής οπτικών μέσωn υποστηρίζουν αυτές τις δυνατότητες. Παραθέτω ως παράδειγμα τη σχετική ιστοσελίδα του CDBurnerXP που χρησιμοποιώ. Αυτό όμως (η οριστικοποίηση) δεν μας προστατεύει σε καμία περίπτωση από την αναπαραγωγή / αντιγραφή των αρχείων· όποιος έχει πρόσβαση στο δισκάκι μπορεί να αντιγράψει τα αρχεία και επομένως δεν υπάρχει καμία προστασία στο θέμα της αντιγραφής. Μπορεί επίσης (αν έχει τις κατάλληλες γνώσεις) να τα τροποποιήσει όπως θέλει, έστω κι αν είναι π.χ. pdf που -υποτίθεται ότι- δεν είναι εύκολη η επεξεργασία τους. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα αρχεία μας από την αντιγραφή, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο κρυπτογράφησης των αρχείων. Για παράδειγμα, να τα "κλείσουμε" σε ένα συμπιεσμένο αρχείο τύπου .zip ή .rar ή .7z το οποίο θα προστατέψουμε με ισχυρό κωδικό που θα ξέρουμε μόνον εμείς, και να αποθηκεύσουμε αυτό το αρχείο στο οπτικό μέσο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα σαν το VeraCrypt, που δημιουργεί ένα προστατευμένο με κωδικό "χώρο" (container - ένα αρχείο βασικά) μέσα στον οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε ό,τι θέλουμε και να το προσαρτούμε στο λειτουργικό σύστημα για τροποποίηση - Κάτι σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο αλλά με προστασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα