Προς το περιεχόμενο

Nas ή κάτι άλλο;

aggelos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Θέλω να φτιάξω κάτι αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο πιο οικονομικός και ο πιο απλός τρόπος.

Θέλω να έχω στο σπίτι μια μονάδα αποθήκευσης συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και να μπορώ από απόσταση να της δώσω εντολή να κατεβάσει κάτι. Αυτό μπορεί να είναι είτε torrent είτε καποιο http link είτε ένα αρχείο από ftp που απαιτεί σύνδεση με username και password. Το βασικό είναι να μπορώ να το κάνω από απόσταση, έστω και σε στυλ TeamViewer. Δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση στα αρχεία από απόσταση, μόνο να ρυθμισω τι θα κατεβάσει, ποτέ, αν χρειαστεί να το σταματήσω κλπ

Απ' ότι είδα στο Synology υπάρχει το quickconnect αλλά δεν ξέρω αν με αυτό θα μπορώ να έχω πρόσβαση και στον download manager

Έχετε να προτείνετε κάτι; 

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο πιο φτηνός είναι ένα raspberry pi.

https://www.google.com/amp/s/www.howtogeek.com/142044/how-to-turn-a-raspberry-pi-into-an-always-on-bittorrent-box/amp/

rpi 3 model b+ 39€

32gb sd card 10€

τροφοδοτικό 10€

WD 4tb usb 3.0 100€

κατανάλωση το χρόνο --->43 Kwh τον χρόνο! (άπιαστο νούμερο)

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 1

3 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Γεια σας,

Θέλω να φτιάξω κάτι αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο πιο οικονομικός και ο πιο απλός τρόπος.

Θέλω να έχω στο σπίτι μια μονάδα αποθήκευσης συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και να μπορώ από απόσταση να της δώσω εντολή να κατεβάσει κάτι. Αυτό μπορεί να είναι είτε torrent είτε καποιο http link είτε ένα αρχείο από ftp που απαιτεί σύνδεση με username και password. Το βασικό είναι να μπορώ να το κάνω από απόσταση, έστω και σε στυλ TeamViewer. Δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση στα αρχεία από απόσταση, μόνο να ρυθμισω τι θα κατεβάσει, ποτέ, αν χρειαστεί να το σταματήσω κλπ

Απ' ότι είδα στο Synology υπάρχει το quickconnect αλλά δεν ξέρω αν με αυτό θα μπορώ να έχω πρόσβαση και στον download manager

Ευχαριστω!

μπορεις να φτιαξεις ενα κλωνο synology με xpeonology.

σε ενα παλιο pc.

• Like 1

5 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Γεια σας,

Ευχαριστω!

ναι μπορεις με quickconnect

Στο ιδιο στυλ πρότασης με του φίλου @karaLRS

Mπορεις να χρησιμοποίησεις καποιο παλιο android (αν έχεις καποιο ξεμπαρκο), εναν φορτιστη,

ενα OTG που υποστηρίζει και φόρτιση και συνδεσιμότητα και εναν εξωτέρικο σκληρό δισκο.

Κατέβαζεις fluid, η οποιον client προτιμάς στο android και realvnc η teamviewer για πρόσβαση(που αν ειναι κινητο χωρις σπασμενη οθονη, τοτε δεν ξερω ποσο σου χρειαζεται)

Κατεβάζεις και το SambaDroid για να κανεις Fileserver και να εχεις προσβαση στα αρχεια του δίσκου απο τον υπολογιστη και είσαι έτοιμος.

• Like 2

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που ρίξατε, χωρίς να κάνω παραθέσεις για να μην βγει σεντόνι:

* rasberry pi το σκέφτηκα αλλά δεν έχω την διάθεση να ασχοληθώ τόσο ούτε τις γνώσεις για να το κάνω να δουλέψει όπως χρειάζομαι και με ασφάλεια

*Παλιό pc για xpenology  δεν υπάρχει

* Δεν θέλω να έχω μόνιμα το pc αναμμένο ώστε να χρησιμοποιώ το remote login εκεί

Η ιδέα του @TasosPk μου άρεσε, φαίνεται αρκετά απλή, αρχίζω τώρα κιόλας να το φτιάχνω για να δω πως θα δουλέψει και αν στο μέλλον προκύψουν και άλλες ανάγκες μπορεί να πάω σε syneology

Μια απορία μόνο, Καλώδιο otg που να υποστηρίζει και φόρτιση και συνδεσιμότητα με εξωτερικό σκληρό πως μπορώ να βρω; Το κινητό θα φορτίζεται μόνιμα απ τον σκληρό η υπάρχει σύστημα με 3+ ακροδέκτες;

Εγω θα ελεγα να παρεις ενα router που υποστηριζει OpenVPN ετσι ωστε να μπορεις να συνδεθεις στο δικτυο σου απο μακρια απο οποιαδηποτε συσκευη.

Μετα ρυθμιζεις Wake On Lan στο PC σου εαν εχεις και το υποστηριζει και εχεις το TeamViewer να ανοιγει με το boot και κανεις ο,τι θελεις.

18 ώρες πριν, aggelos87 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που ρίξατε, χωρίς να κάνω παραθέσεις για να μην βγει σεντόνι:

* rasberry pi το σκέφτηκα αλλά δεν έχω την διάθεση να ασχοληθώ τόσο ούτε τις γνώσεις για να το κάνω να δουλέψει όπως χρειάζομαι και με ασφάλεια

*Παλιό pc για xpenology  δεν υπάρχει

* Δεν θέλω να έχω μόνιμα το pc αναμμένο ώστε να χρησιμοποιώ το remote login εκεί

Η ιδέα του @TasosPk μου άρεσε, φαίνεται αρκετά απλή, αρχίζω τώρα κιόλας να το φτιάχνω για να δω πως θα δουλέψει και αν στο μέλλον προκύψουν και άλλες ανάγκες μπορεί να πάω σε syneology

Μια απορία μόνο, Καλώδιο otg που να υποστηρίζει και φόρτιση και συνδεσιμότητα με εξωτερικό σκληρό πως μπορώ να βρω; Το κινητό θα φορτίζεται μόνιμα απ τον σκληρό η υπάρχει σύστημα με 3+ ακροδέκτες;

Δεν ειναι κατι ιδιαίτερο το να έχεις ενα raspberry με remote access,oσον αφορα την ασφαλεια τουλαχιστον.
Ειναι σαν οποιονδηποτε υπολογιστη με linux.

Λοιπόν καλωδιο θελεις καιτ τετοιο
rBVaHVYppS6ABVmpAABqiK3jmp0452.jpg

στο μεγαλο usb βαζεις τον σκληρο, στο μικρο θυληκο τον φορτιστη και το αρσενικο το βαζεις στο κινητο και εισαι ετοιμος.
Να προτιμήσεις ενα τροφοδοτικο 2A, ωστε να μπορει να τροφοδοτει και τον δισκο αλλα και την μπαταρια στον ιδιο χρονο.

Eγώ παίζω με Xpenology, remote transmission app στο κινητό για τα torrent απο παντού, και DS get για τα λοιπά downloads.

To μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να δουλέψω wake on lan. Αν το έχει πετύχει κάποιος ας με διαφωτίσει 😀

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...