Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Αναφορά σε κείμενο

Ποσό που διαθέτουμε : 12.000

Χρήση υπολογιστή : Υπολογιστες φάρμα για να κάνω 4K (animated και μη-animated) φωτορεαλιστικά (Architectual Visualization) σε 3dsMax, v-ray renderer CPU(!) OXI GPU! ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΗΣΩ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑ. τοσο σε hardware όσο και software. Η φάρμα θα τρεχει μονο για ρεντερ, εχω άλλο workstation για Single threaded processes. Οποτε ρίξτε πυρήνες αβέρτα με όσο το δυνατότερο συγχρονισμό!

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 3dsMax 2019 με v-ray NEXT plug-in. Αυτά θα τα αγοράσω, τώρα τα'χω σπασμένα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. 16:9 4K οπωσδήποτε με βραχίωνα μεγαλο για επιτοίχια βάση. Ιντσες όσο περισσοτερες μπορούμε να βρούμε και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ IPS!

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Αδιάφορο.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα (payPal, πιστωτική, αντικατάβολη, κατάθεση σε λογαριασμό).

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συνθέσει φιλος μου τεχνικός τζαμπα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ! ΔΕΝ μπορω να βάλω WIN10 με πάνω από 32 πυρήνες και γώ θέλω να βαλω ΠΟΛΥ περισσότερους. Πρεπει να βάλω καποιο windows server  ή linux. AΛΛΑ! : δεν τρέχει το max σε windows server, και όσων αφορά το λίνουξ δεν θέλω να μπλέξω σε μια τοσο κοστοβορα επένδυση χωρίς να ξέρω το λειτουργικό. ΟΠΟΤΕ? ΤΙ?

EDIT: Ανασκευάζω για το λειτουργικό και τους πυρήνες. Διάβασα αυτό: https://superuser.com/questions/1365470/can-windows-make-use-of-16-core-processors

Τα φωτα σας.

Επεξ/σία από hole
Δημοσ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν σε συμφέρει. Χρήστες που αποφασίζουν να φτιάξουν τέτοιες φάρμες για την δουλειά τους, συνήθως έχουν κάνει λεπτομερή υπολογισμό του κόστους λειτουργίας και του χρόνου απόσβεσης και είναι σίγουροι για αυτό που κάνουν. Και συνήθως μιλάμε για μικρά γραφεία, που έχουν όμως αναλάβει τομείς με ζήτηση. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοιο υπόβαθρο (δεν το λέω προσβλητικά, απλά λες ότι δεν έχεις ιδέα πώς στήνεται μια τέτοια φάρμα).

Πρέπει να έχεις χρόνους απόσβεσης πολύ σύντομους για να σε συμφέρει. Όταν λέω σύντομους, εννοώ μερικούς μήνες και οπωσδήποτε όχι πάνω από χρόνο. Σκέψου απλά ότι η είσοδος νέων επεξεργαστών στην αγορά σε μερικούς μήνες (από AMD αλλά και από Intel), θα καταστήσει την αγορά που θα κάνεις τώρα παρωχημένη και ασύμφορη ως προς τον λόγο τιμής/απόδοσης κάθε επεξεργαστή (και πλατφόρμας γενικά). 

Tα βασικά ερωτήματα είναι:

- Θα σε βοηθήσουν οι συντομότεροι χρόνοι rendering να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου; Πόσο χρόνο σου παίρνει τώρα το rendering και σκέφτηκες να φτιάξεις φάρμα; 

- Έχεις την τεχνογνωσία να στήσεις φάρμα με local network κ.λπ. και να κάνεις το troubleshooting μόνος σου; Ή θα φωνάζεις τεχνικούς για ό,τι στραβώνει στην πορεία;

- Το ποσό που διαθέτεις μπορεί να σου εξασφαλίσει τεράστιο αριθμό δουλειών στατικών renderings και animations αν στέλνεις τις δουλειές σου σε online φάρμες για Vray. Οι τιμές που δίνουν είναι πολύ ανταγωνιστικές πλέον και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για την περίπτωσή σου σε συμφέρει, ειδικά αν μιλάμε για το final production rendering. 

Θα μπορούσες να φτιάξεις απλά ένα 2ο σύστημα με κλάσμα του budget που διαθέτεις (π.χ. με 2000-2500€) για δοκιμαστικά renderings με το Vray, ή για να το αφήνεις να τελειώνει μικρές δουλειές την νύχτα ή όσο εσύ δουλεύεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις και ένα βασικό setup μεταξύ master WS και slave ώστε να μάθεις να δουλεύεις με αυτό το σχήμα χωρίς να έχεις ξεπαραδιαστεί. Θα μπορούσε αυτό το 2ο σύστημα να φτιαχτεί από μεταχειρισμένα κομμάτια ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό pc που έχεις παροπλίσει. Έτσι θα μειώσεις ακόμα περισσότερο το κόστος και θα αποκτήσεις χρήσιμη εμπειρία και γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις σταδιακά αν σε συμφέρει τελικά να κάνεις δική σου φάρμα, ή αν δεν έχει νόημα με τις πολύ χαμηλές τιμές των online rendering farms, και για Vray και Corona ειδικά υπάρχουν πολλές και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. 

Αυτά για αρχή. Αν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω, ευχαρίστως.  

• Sad 1
Δημοσ.

Όντως δεν μπορώ να τους ανταγωνιστώ αυτούς. Render 9000 καρέ βγαινει σε 6.5 ώρες 1500 ευρώ. Τρελά πράγματα.
Αλλά πώς δουλεύει; Τα v-ray settings μου, τα materials και textures μou.... Πώς συγχρονίζονται με αυτούς; Πώς ξέρω ότι εχουμε τα ίδια plug-ins kai versions?
Τέλος παντων.... ξενέρωσα... :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hole είπε

Όντως δεν μπορώ να τους ανταγωνιστώ αυτούς. Render 9000 καρέ βγαινει σε 6.5 ώρες 1500 ευρώ. Τρελά πράγματα.
Αλλά πώς δουλεύει; Τα v-ray settings μου, τα materials και textures μou.... Πώς συγχρονίζονται με αυτούς; Πώς ξέρω ότι εχουμε τα ίδια plug-ins kai versions?
Τέλος παντων.... ξενέρωσα... :)

Δεν θα ήταν χειρότερο ξενέρωμα να έριχνες τόσα χρήματα για φάρμα, και τελικά να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα τα βγάλεις ποτέ, ας πούμε; Και ότι μετά από 4-5 μήνες, πάνω που θα άρχιζες να συνηθίζεις να δουλεύεις με αυτά, να έβλεπες να βγαίνουν στην αγορά επεξεργαστές που με τα ίδια χρήματα που έριξες εσύ, θα σου έδιναν διπλάσια απόδοση; Καλύτερα προσγειωμένος ομαλά τώρα, παρά ανώμαλα σε λίγο καιρό και αφού είχες ξοδέψει τόσα χρήματα. 

Μπορείς να μου πεις περίπου τί κάνεις με τα προγράμματα αυτά στο περίπου; Τί αρχιτεκτονικά κάνεις; Τί απαιτήσεις έχουν;  

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pnick είπε

Δεν θα ήταν χειρότερο ξενέρωμα να έριχνες τόσα χρήματα για φάρμα, και τελικά να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα τα βγάλεις ποτέ, ας πούμε; Και ότι μετά από 4-5 μήνες, πάνω που θα άρχιζες να συνηθίζεις να δουλεύεις με αυτά, να έβλεπες να βγαίνουν στην αγορά επεξεργαστές που με τα ίδια χρήματα που έριξες εσύ, θα σου έδιναν διπλάσια απόδοση; Καλύτερα προσγειωμένος ομαλά τώρα, παρά ανώμαλα σε λίγο καιρό και αφού είχες ξοδέψει τόσα χρήματα. 

Μπορείς να μου πεις περίπου τί κάνεις με τα προγράμματα αυτά στο περίπου; Τί αρχιτεκτονικά κάνεις; Τί απαιτήσεις έχουν;  

Έχεις δίκιο. Κάνω για 2 Γερμανους και εναν Ολλανδό περίπου Bauhaus κτίρια από τα .dwg  τους FHD και οι Γερμανοί μου ζήτησαν timelapse 9000 4Κ καρέ. ΤΟΥΣ ΕΊΠΑ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΏ ΤΟ ΚΑΡΈ. Ρεζιλης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, hole είπε

Έχεις δίκιο. Κάνω για 2 Γερμανους και εναν Ολλανδό περίπου Bauhaus κτίρια από τα .dwg  τους FHD και οι Γερμανοί μου ζήτησαν timelapse 9000 4Κ καρέ. ΤΟΥΣ ΕΊΠΑ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΏ ΤΟ ΚΑΡΈ. Ρεζιλης.

Όπως είδες, δεν συμφέρει να φτιάξεις μόνος σου φάρμα σε αυτή την περίπτωση. Το κόστος σε σχέση με την απόδοση είναι συντριπτικά υπέρ των Online render farms. Και πολύ βασικό, ο χρόνος παράδοσης. Ό,τι και να έφτιαχνες με 12Κ€, δεν θα τελείωνες 9000 frames σε 4Κ μέσα σε 6.5 ώρες με καμία κυβέρνηση. Θα έπαιρνε αρκετές μέρες να τελειώσεις. 

To κύριο μηχάνημά σου τί κομμάτια έχει; Σε βολεύει να δουλεύεις; Έχεις καλά real time previews για διορθώσεις; Ίσως εκεί να έριχνες βάρος. 

Ως προς τα settings σου και τα plugins που έχεις, μην ανησυχείς. Η online φάρμες έχουν 100άδες plugins, αλλά και να μην έχουν κάτι, τους το λες και το βάζουν. Τα settings σου θα τα πάρουν από τα αρχεία που θα τους στείλεις. Απλά. 

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.

Το WS μου εχει ιντελ 6πύρηνο 990x OC 4.8 GHz, 1080ti, Evo 960 500 gb, κάτι άλλους ssd, 32 GB 2600.
Σκέφτομαι να τους προτείνω 1200 για την εργασία μου + τα έξοδα της online farm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@hole To WS που έχεις είναι αρκετά παλιό. Σίγουρα θα αναβάθμιζα, ειδικά εφόσον με αυτό βγάζεις το ψωμί σου.

Το πόσο θα χρεώσεις δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι ΟΚ, γιατί δεν ασχολούμαι με 3d επαγγελματικά. Πάντως, για 9000 frames 4Κ νομίζω ότι τους ζητάς πολύ λίγα. Εδώ γνωρίζω από γνωστούς στο εξωτερικό ότι ένα καλό στατικό αρχιτεκτονικό μπορεί να χρεωθεί από 200-300€ έως και 1000€ για κάτι πιό εξειδικευμένο. Καλύτερα να συμβουλευτείς ανθρώπους που το κάνουν χρόνια αυτό για να μη κάψεις οικονομικά την δουλειά σου. Μπες σε κάποιο σχετικό forum και ρώτα (π.χ. cgarchitect.com, cgtalk κλπ). 

8 ώρες πριν, hole είπε

Σκέφτομαι να τους προτείνω 1200 για την εργασία μου + τα έξοδα της online farm.

Έκανα μια μικρή έρευνα για αρχιτεκτονικό animation. Νομίζω ότι 1200€ για 6' βίντεο είναι σχεδόν εξευτελιστικό ποσό. Για 3d animation χρεώνουν πάνω από 100$ το δευτερόλεπτο στο εξωτερικό. Εσύ, με 25 fps θα κάνεις animation 6 λεπτών ουσιαστικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να το ψάξεις παραπάνω το θέμα. Είναι κρίμα. 

Επεξ/σία από pnick
ορθογραφικό
  • Like 4
Δημοσ.

Ναι και γω αυτά κοιταγα τοση ωρα.

Και καμια τηλεορασουλα IPS με μακρυ βραχιωνα ψάχνω. Μεχρι 55" εχω βρει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hole είπε

Και καμια τηλεορασουλα IPS με μακρυ βραχιωνα ψάχνω. Μεχρι 55" εχω βρει.

Αν έχει vesa από πίσω η τηλεόραση βάζεις ό,τι βραχίωνα θέλεις εσύ. Εγώ έτσι έχω την δικιά μου στο σαλόνι. 47" LG με vesa 400x400 έχω και χρησιμοποιώ ένα βραχίονα τέτοιου τύπου 

https://www.skroutz.gr/c/489/baseis-tv/f/360064_360412_532901/epitoichia-vrachionas-50-kai-ano.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...