Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην κοινοτητα, θα ηθελα παιδια την βοηθεια σας διοτι δεν πολυ καταλαβαινω απο κατι γειωσεις, κατι σουκο, κατι διπολικα και τριπολικα και δεν ξερω τι πολυπριζο να επιλεξω.

1η και ποιο σημαντικη ερωτηση: Ειναι ασφαλες να συνδεω πολυπριζο πανω στο πολυπριζο? Εχω αυτο εδω APC PM5-GR ESSENTIAL SURGEARREST 5 OULETS 230V το οποιο το εχω συνδεσει σε πριζα τοιχου και εχω τον υπολογιστη την οθονη και ενα αλλο πολυπριζο απο την LDNIO οπου εχω φορτιστες κινητων και μικρων συσκευων με ανταπτορες. Τα πολυπριζα που θα συνδεθουν πανω στο πολυπριζο ασφαλειας προστατευονται και αυτα?

2η ερωτηση: Θελω να παρω ενα πολυπριζο να το εχω πανω στο γραφειο για να βολευει περισσοτερο για φορτιστες κινητων, και λοιπων μικρων συσκευων, εχει σημασια αν θα εχει γειωση και ολα αυτα τα ακαταλαβιστικα? Κοιταγα να παρω κατι με Universal υποδοχες οπως αυτο Xiaomi Universal sockets Και να το συνδεσω πανω στο πολυπριζο ασφαλειας, οποτε θα εχω 2 πολυπριζα πανω σε 1 ασφαλειας. Ειναι λαθος αυτο?

Αν ολα τα παραπανω δεν ειναι ασφαλη, και παρω αυτο εδω Xiaomi standard grounding που λεει οτι εχει Standard Grounding θα ειμαι ενταξει? Και τελευταιο με τους ανταπτορες για τους Κινεζικους φορτιστες χανω την οποια ασφαλεια εχω απο τα πολυπριζα η οχι? 

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ.

α. Ναι μπορείς να συνδέσεις πολυπριζο πάνω σε πολυπριζο αρκεί να ΜΗΝ υπάρχει μεγάλο φορτίο. Δηλαδή άμα θες να πετάξεις τίποτα φορτιστές κανένα πορτατίφ καμια οθόνη pc είναι εντάξει (ζήτημα να πας στα 600w και αν).

Β. Στο πολυπριζο το Xiaomi στο κινέζικο, υπάρχει γειωση, και εκεί μπορείς να συνδέσεις πρίζες όπου είναι κινεζικές αμερικανικές διπολικές. Δεν μπορείς να συνδέσεις το δικό μας γερμανικό σουκο με γείωση.

Διπολικό= 2 σιδεράκια.

Γ. Ένα απλό πολυπριζο είναι αυτό.

Μην εμπιστευτείς καμία Xiaomi και κανέναν Κινέζο σε θέματα ηλεκτρισμού. Ακόμα και αν είναι καλύτερα από την τοπική αγορα. Μπορείς να πας να πάρεις οποίο πολυπριζο θες από ελληνικό κατάστημα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το μόνο που θα αγόραζα θα ήταν το κινεζοxiaomi στη περίπτωση που έχω πολλές κινεζικές συσκευές.

Για το αμερικανικό σε ευρωπαϊκό, δεν χάνεις καποια προστασία.

Προστασία δε σε όλα αυτά τα πολυπριζο ασφαλείας δεν υπάρχει. Υπάρχει δηλαδή η βασική, αν στείλει η δεδδηε ας πούμε πάνω από 260V. Εκεί θα κάνει το πολυπριζο και θα την γλιτώσουν οι συσκευές. Εάν στείλει λιγότερο (υπόταση) εκεί δεν την γλιτώνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω κανα 2-3 Κινεζοφορτιστες και τροφοδοτικα, και ελεγα να παρω ενα πολυπριζο για να μην βαζω ανταπτορες, αλλα μου φαινεται το καλυτερο και ποιο ασφαλες αποτελεσμα θα το εχω με τα δικα μας πολυπριζα. Θα παω να παρω κανα 2 ακομα της APC οπως αυτο που εχω και θα τα συνδεσω ολα μαζι.

Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια!

Δημοσ.

Εδω και χρονια, δουλευω με την εξης συνδεσμολογια:

- Πριζα τοιχου σε 5αρι πολυπριζο ασφαλειας που δινει σε 2 ups συν 2 ακομη 5αρια πολυπριζα.

- Στο καθε ups συνδεονται απο ενα pc και μια οθονη

- Απο τα 2 επιπλεον πολυπριζα, το ενα χρησιμοποειται για περιστασιακη φορτιση κινητων, tablet, ξυριστικης μηχανης και αλλων μικροσυσκευων

- Το αλλο επιπλεον πολυπριζο δινει σε 1 ακομα για λογους ευκολιας στον χωρο οπου υπαρχει εκτυπωτης/πολυμηχανημα αν και οχι laser, φωτιστικο και εξωτερικοι σκληροι δισκοι 3,5ρηδες. Επισης, επανω σε αυτο το επιπλεον πολυπριζο συνδεονται ενισχυτης ηχειων και ηχεια, φωτιστικο και καποιες "ελαφρες" δικτυακες συσκευες .

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

1) Πολλα τα καλωδια και εξαιτιας των 7 συνολικα πολυπριζων οπως και των συσκευων, κατι που λυθηκε ομως με ενα καλο cable management οπου κυριολεκτικα ολα τα καλωδια ειναι καρφωμενα σε δεστρες στην πισω επιφανεια του γραφειου αλλα και στον τοιχο χαμηλα. Με τετοιο τροπο οπου και δεν εμποδιζουν, δεν σκονιζονται αλλα ειναι και ευκολη η αλλαγη/τροποποιηση/ελεγχος τους. Βεβαια στο βαψιμο που εγινε περισυ το καλοκαιρι, το ξηλωμα και η επανατοποθετηση τους πηρε καμποσες ωρες.

2) Σε προβληματα κακης ποιοτητας ρευματος λογω τοπικης ζημιας κολωνας της ΔΕΗ φετος τον χειμωνα, και μετα απο περιεργη συμπεριφορα των pc, οπου εκλειναν σε τυχαια διαστηματα, το ενα ή και τα δυο μαζι, αλλαχτηκε το κεντρικο πολυπριζο ασφαλειας με ενα καινουργιο και το προβλημα λυθηκε. Το παλιο ειχε "αντεξει" περιπου  7 χρονια και με προβληματισε αρκετα ωσπου να βρω οτι αυτο ευθυνοταν για την παραπανω συμπεριφορα, ακριβως λογω του οτι η ασφαλεια του εδειχνε ενεργη. Τα ups βοηθησαν βεβαια καθως συμπτωματικα ειχαν φρεσκες μπαταριες 5μηνου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Θεμα στην δημιουργια αλυσιδας δεν υπαρχει, εκτος κι αν μια, δυο ή περισσοτερες συσκευες που θα μπουν επανω σε αυτην ειναι πολυ απαιτητικες. Για παραδειγμα δεν θα συνεδεα ποτε εκτυπωτη laser καθως αυτοι τραβουν μονομιας ολη την ενεργεια που χρειαζονται αλλα ουτε και καποιο θερμαντικο ή ψυκτικο σωμα.

• Like 1
Δημοσ.

@29gk Εαν υποθετικα εχεις εκτυπωτη Laser και δεν εχεις αλλη διαθεσιμη πριζα που να βολευει τοτε τι κανεις?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dr4In είπε

@29gk Εαν υποθετικα εχεις εκτυπωτη Laser και δεν εχεις αλλη διαθεσιμη πριζα που να βολευει τοτε τι κανεις?

Δεν θα το ρισκαρα σιγουρα να τον βαλω στην αλυσιδα. Αναγκαστικα θα εμπαινε σε καποιο αλλο σημειο και πριζα και θα χρησιμοποιουσα καποιον εκτυπωτη με δικτυακη δυνατοτητα, καλωδιο ή wifi,  για να τον συνδεσω στο ή στα pc. Eνας usb δηλαδη, δεν θα βολευε αν και παλια ειχα στησει εναν μικρο laser της ΟΚΙ με 3μετρο καλωδιο usb και δουλευε. Οχι ομως με το 5μετρο. 

Δυστηχως ομως  προσωπικα δεν εχω καποια προσφατη εμπειρια καθως ολοι οι εκτυπωτες/πολυμηχανηματα που χρησιμοποιω, ακομα και για το σπιτι, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχουν δυνατοτητα συνδεσης lan καλωδιου. Καθως ακομα και το wifi ανα μοντελο μπορει να εχει θεματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...