mindreader Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενταξει, φανταζομαι οτι δεν ειμαι ο πρωτος που μπερδευει ολα αυτα τα 'μικρα' usb. Ειχα παραγγειλει ενα μικρο hub-ακι για συνδεση σε υβριδικο tablet/netbook, που εχει μονο μια θυρα micro-usb, για φορτιση, ή συνδεση με οποιαδηποτε αλλη συσκευη usb, απλα με ενα καλωδιο usb. Το εν λογω hub-ακι, εκτος απο θυρες, εκανε και pass-through charge, δηλαδη φορτιζες ταυτοχρονως και το tablet σου. Ειχα την -εσφαλμενη-μαλλον εντυπωση, οτι οταν μιλαμε για usb 3-3.1, εννοουμε ουσιαστικα την γνωστη μας micro-usb. Αλλα επεσα εξω. Αποτελεσμα, το χαμπακι ηρθε (μετα απο πολυμηνη καθυστερηση απο κινα), αλλα δεν μπορει να συνδεθει στον υπολογιστη. Δειτε την εικονα Το μαυρο ειναι το καλωδιο-τροφοδοσιας απο το tablet, ενω το ασπρο απο το hub-ακι. Φυσικα, το χαμπακι ως εχει, παει ακλαφτο, δεν συνδεεται. Μπορει καποιος να μου ξεκαθαρισει το τοπιο με ολες αυτες τις μικρες usb? Δεν θελω να την ξαναπατησω... Και για να κανω τη δουλεια μου, αν μπορει καποιος να μου προτεινει απο eshop.gr ενα μετατροπεα σε micro usb να καταληγει, και να μπορει να μπει αυτο το ασπρο που βλεπετε...ποιο πρεπει να αγορασω. https://www.e-shop.gr/ypologistes-antaptores-kalodion-usb-list?table=PER&category=CONVERTERS&filter-10121=1 Υπαρχει περιπτωση να μην λειτουργει η φορτιση απο το hub αν μπει ο adapter? Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από mindreader
inflation Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Eίναι usb type c, θες έναν αντάπτορα από type c σε mini usb ή απλά άλλο καλώδιο απο το hub σε μινι usb. Ο αντάπτορας κάνει 0,20 του ευρώ από aliexpress δεν ξέρω για Ελλάδα. Θες το ανάποδο από την φωτογραφία Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από inflation 3
kostas_anes Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Οτι ειπε ο προλαλαησαντας. Δεν θα χρειαστεις κατι αλλο, δουλευει κανονικα.
mindreader Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Παιδια, το χαμπακι, δουλευει με usb 3.1. Εγω τωρα, θελω να το κανω να λειτουργησει, με micro usb. Και οπως ειπα, ειναι charge through. Δηλαδη, δεχεται καλωδιο απο φορτιστη/τροφοδοσια σε 3.1, και συνδεεται με την συσκευη, παλι με 3.1 καλωδιακι. Ομως, οπως ειπα, το tablet εχει micro usb. Αυτο σημαινει, αν τα υπολογιζω καλα οτι χρειαζομαι: - female micro-usb to male 3.1 , για να ριξω το καλωδιο του φορτιστη στο hub και μια λυση που βρηκα ειναι αυτο https://www.ebay.com/itm/USB-3-1Type-C-Male-Connector-to-Micro-USB-Female-Converter-USB-C-Data-Adapter/282979406887?hash=item41e2e31427%3Ag%3AZWYAAOSwKE9Z10mb&LH_BIN=1&frcectupt=true και - male micro usb to female 3.1, για να μπορεσω να συνδεσω το hub στο tablet (το 3.1 καλωδιακι του hub, στον μετατροπεα, και αυτος, στο tablet). και βρηκα αυτο εδω σχετικα https://www.ebay.com/itm/USB-3-1-Type-C-Female-to-Micro-USB-Male-Data-Adapter-Connector-Converter-USB-C/382394700331?hash=item590880122b%3Ag%3AUnMAAOSwtypallJf&LH_BIN=1 Τα υπολογισα σωστα; Ειναι σωστες οι ανωτερω επιλογες;;;; Ξεφτιλα βεβαια, γιατι το hub κοστισε 8 ευρω, και θελω 8 ευρω για τους adapters....δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο τελικα...αλλα anyway, θα δω τι θα κανω. Μπορειτε να μου πειτε, αν καλα τα λεω, και αν επελεξα σωστα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα