Προς το περιεχόμενο

Apple Photos & External HDD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, yazidis είπε

- Το Photos app έχει μια δική του library. Ότι φωτογραφίες ρίχνεις εκεί μέσα, κρατιούνται στην library της εφαρμογής.

- Όταν κάνεις εισαγωγή φωτογραφιών από το κινητό στον Mac, να μην χρησιμοποιείς το Import των Photos, αλλά καλύτερα την εφαρμογή "Καταγραφή Εικόνων". ε αυτή την εφαρμογή μπορείς να κάνεις εισαγωγή τις φωτογραφίες όπου θέλεις στον υπολογιστή σου, σε όποιο φάκελο θέλεις, χωρίς να μπλέξεις την εφαρμογή Photos του Mac. Επίσης, μπορείς μετά την εισαγωγή να ενεργοποιήσεις την επιλογή να διαγραφούν απ'το τηλέφωνο σου, οπότε να μην έχεις γεμάτο το Album κάμερας.

Μετά μπορείς να ξεχωρίσεις - φτιάξεις όποιες φωτογραφίες θέλεις. Όταν τις έχεις τακτοποιημένες σε ένα φάκελο, πέτα τες μέσα στο Photos app, και μετά μπορείς να δημιουργήσεις φακέλους στο Photos app για να τις έχεις τακτοποιημένες. Άπαξ και το κάνεις αυτό και έχεις και τις φωτογραφίες σου σε άλμπουμ, μετά θα μπορείς να τις συγχρονίσεις και με το κινητό σου άμα θέλεις (στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς icloud).

Γενικά ότι δεν καταλαβαίνεις ρώτα, ή πες μας και πως θα ήθελες να τα έχεις τακτοποιημένα για να σε βοηθήσουμε.

Εγώ απλά προτιμάω το photos για import, γιατί η καταγραφή εικόνων δεν μεταφέρει τα πορτρέτα αν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι όταν είχα γυρίσει από ένα μου ταξίδι ήθελα να μεταφέρω 2000 φωτό περίπου και η καταγραφή εικόνων με είχε παιδέψει πάρα πολύ. 

Σας ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις, μόλις βρω λίγο χρόνο και πάρω και έναν δίσκο ακόμα θα ασχοληθώ.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Εγώ απλά προτιμάω το photos για import, γιατί η καταγραφή εικόνων δεν μεταφέρει τα πορτρέτα αν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι όταν είχα γυρίσει από ένα μου ταξίδι ήθελα να μεταφέρω 2000 φωτό περίπου και η καταγραφή εικόνων με είχε παιδέψει πάρα πολύ. 

Σας ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις, μόλις βρω λίγο χρόνο και πάρω και έναν δίσκο ακόμα θα ασχοληθώ.

Να σου πω την αλήθεια έχω το 7άρι, οπότε δεν έχει λειτουργία πορτρέτου, και δεν είχα ξανά ακούσει πως δεν περνάει τέτοιες φωτογραφίες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yazidis είπε

Να σου πω την αλήθεια έχω το 7άρι, οπότε δεν έχει λειτουργία πορτρέτου, και δεν είχα ξανά ακούσει πως δεν περνάει τέτοιες φωτογραφίες.

Ναι, δυστυχώς δεν περνάει ούτε πορτρέτα, ούτε hdr κλπ.

Δημοσ.
15 hours ago, thodoris20s said:

Ναι, δυστυχώς δεν περνάει ούτε πορτρέτα, ούτε hdr κλπ.

Ακόμα κι αν τις περάσεις μετά στο Photos?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ακόμα κι αν τις περάσεις μετά στο Photos?

Νομίζω ναι, αν και δεν το έχω δοκιμάσει 

Δημοσ.
33 minutes ago, thodoris20s said:

Νομίζω ναι, αν και δεν το έχω δοκιμάσει 

Αν είναι να κάνεις Import στο Photos δεν θα ακολουθήσεις (προφανώς) την διαδικασία "Import σε folder και μετά Import στο Photos" για τις καινούριες φωτογραφίες.
Για τις παλιές, αφού τις κάνεις Import στο Photos και backup με Time Machine, θα μπορούσες και να τις σβήσεις, εκτός αν θες και 3ο αντίγραφο.
Στη θέση σου, θα έπαιρνα έναν δίτερο για τη Photos Library και όλα τα υπόλοιπα που δεν χωράνε στον εσωτερικό και ένα τετράτερο για Time Machine του Air και του δίτερου.
Ή κάποιον αντίστοιχο συνδυασμό που να περιλαμβάνει τον υπάρχοντα εξωτερικό.

Δημοσ.

Για τα HDR πάντως μπορώ να σου πω ότι περνάνε σίγουρα, όπως και όλες οι ριπές. Δεν ξέρω αν κάτι συμβαίνει με εσένα.

Επίσης, αν έχεις βάλει ios12, η Apple έχει αλλάξει των τύπο των αρχείων, για να πιάνουν λιγότερο χώρο κτλ. Αν πας ρυθμίσεις -> Κάμερα -> μορφές, σου δίνει 2 επιλογές, για Υψηλή απόδοση, και πιο συμβατή μορφή. Στο τελευταίο μου ταξίδι που δεν το είχα πάρει χαμπάρι, ήταν επιλεγμένο η υψηλή απόδοση, με αποτέλεσμα να έχω θέματα στο import. Μόλις το άλλαξα μου έστρωσαν όλα. Βέβαια μπορεί και να μη φταίει και αυτό αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, yazidis είπε

Για τα HDR πάντως μπορώ να σου πω ότι περνάνε σίγουρα, όπως και όλες οι ριπές. Δεν ξέρω αν κάτι συμβαίνει με εσένα.

Επίσης, αν έχεις βάλει ios12, η Apple έχει αλλάξει των τύπο των αρχείων, για να πιάνουν λιγότερο χώρο κτλ. Αν πας ρυθμίσεις -> Κάμερα -> μορφές, σου δίνει 2 επιλογές, για Υψηλή απόδοση, και πιο συμβατή μορφή. Στο τελευταίο μου ταξίδι που δεν το είχα πάρει χαμπάρι, ήταν επιλεγμένο η υψηλή απόδοση, με αποτέλεσμα να έχω θέματα στο import. Μόλις το άλλαξα μου έστρωσαν όλα. Βέβαια μπορεί και να μη φταίει και αυτό αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Και γω έτσι το είχα και μόλις το αντιλήφθηκα το άλλαξα. Έχω πλέον την κανονική μορφή, την πιο συμβατή.

Ίσως αυτό να έφταιγε που δεν γινόταν μετά σωστά το import από την καταγραφή εικόνων

Επεξ/σία από thodoris20s
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί χρειάζομαι μία διευκρίνηση, καθώς τώρα θα προβώ σε αγορά.

Για να μπορώ να βλέπω τις φωτό μου και σε Windows μηχάνημα, ή αν μελλοντικά φύγω από το macOS και επιστρέψω σε windows, σε τι μορφή θα πρέπει να είναι οι δίσκοι οι εξωτερικοι ή το nas; Γιατί διαβάζω ότι το photos app λειτουργεί μόνο με Mac OS extended (journaled) ή APFS, κάτι που δεν είναι συμβατό με τα windows.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
Στις 5/2/2020 στις 6:17 ΜΜ, thodoris20s είπε

.....φύγω από το macOS και επιστρέψω σε windows.......

Θέλει κουράγιο, πάντως, να επιστρέψεις σε Windows....😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, flyer είπε

Θέλει κουράγιο, πάντως, να επιστρέψεις σε Windows....😁

Χαχαχα. 

Προς το παρόν δεν το συζητώ, ούτε στο άμεσο μέλλον, απλά ποτέ δεν αποκλείω την πιθανότητα. Ειδικά και λόγω της δουλειάς μου που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί Mac στο γραφείο.

Επεξ/σία από thodoris20s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...