Προς το περιεχόμενο

Apple Photos & External HDD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Γενικώς η Lacie έχει ωραία πραγματάκια. Για μένα παραμένει ωραιότερος ο Porsche Design. Αν δεν είχα τον παλιό 4TB θα έπαιρνα τον slim. :)

Γνωρίζεις επίσης κανένα προγραμματάκι για να βλέπω την υγεία του δίσκου στο περίπου; Γιατί όλα μου τα αρχεία τα έχω σε έναν εξωτερικό αρκετά παλιό (2010 νομίζω) και φοβάμαι μην με κρεμάσει.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@thodoris20s

Time machine backup κρατάς? Υπάρχει επιλογή να σου κρατάει backup και τους εξωτερικούς σκληρούς, οπότε - αν δεν κρατάς time machine - είναι καλό να το σκεφτείς όχι μόνο για τις photos σου αλλά και για το γενικότερο σύστημα. Ή να βάλεις έναν σκληρό για τις φωτογραφίες όπως λες και τον δεύτερο να κρατάει συνολικά το time machine. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, thodoris20s said:

Γνωρίζεις επίσης κανένα προγραμματάκι για να βλέπω την υγεία του δίσκου στο περίπου; Γιατί όλα μου τα αρχεία τα έχω σε έναν εξωτερικό αρκετά παλιό (2010 νομίζω) και φοβάμαι μην με κρεμάσει.

Όχι, google it. Με το Disk Utility του MacOS, έχεις δοκιμάσει;

Αν έχεις όμως πολύτιμα πράγματα, μη βασίζεσαι και πολύ σ’ αυτά. Backup σε άλλον δίσκο!

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mistr4l είπε

@thodoris20s

Time machine backup κρατάς? Υπάρχει επιλογή να σου κρατάει backup και τους εξωτερικούς σκληρούς, οπότε - αν δεν κρατάς time machine - είναι καλό να το σκεφτείς όχι μόνο για τις photos σου αλλά και για το γενικότερο σύστημα. Ή να βάλεις έναν σκληρό για τις φωτογραφίες όπως λες και τον δεύτερο να κρατάει συνολικά το time machine. 

Κρατάω time machine αλλά μόνο του MacOS έτσι ώστε σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά να μπορώ ανά πάσα στιγμή να επαναφέρω τον υπολογιστή. Φωτογραφίες, βίντεο κλπ τις έχω σε ένα εξωτερικό σκληρό και τώρα ψάχνω ή για μία All in one solution ή να πάρω έναν ακόμα δίσκο και να κάνω το σενάριο που έγραψε ο φίλος πιο πάνω.

8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Αν έχεις όμως πολύτιμα πράγματα, μη βασίζεσαι και πολύ σ’ αυτά. Backup σε άλλον δίσκο!

Για το first aid μάλλον μιλάς. Η αλήθεια είναι πως δεν το δοκίμασα όχι.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/storage-hard-disk-drives-and-usb-sticks/external-hdd/182707-wd-my-book-new-4tb-3.5

Αξίζει ή να κοιτάξω καλύτερα για mobile;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, thodoris20s said:

Με δίσκους στις 5.400rpm, το μόνο κέρδος είναι η οικονομία σε σχέση με Lacie.
Δεν ξέρω αν θα έχεις καλύτερες ταχύτητες απ' τους mobile. Στα ίδια λεφτά παίρνεις αυτόν.
https://www.skroutz.gr/s/8395454/Seagate-Expansion-Portable-4TB.html

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Με δίσκους στις 5.400rpm, το μόνο κέρδος είναι η οικονομία σε σχέση με Lacie.
Δεν ξέρω αν θα έχεις καλύτερες ταχύτητες απ' τους mobile. Στα ίδια λεφτά παίρνεις αυτόν.
https://www.skroutz.gr/s/8395454/Seagate-Expansion-Portable-4TB.html

Γενικά θέλω κάτι να είναι always on, αλλά αυτό απ ότι καταλαβα είναι δυσανάλογο με την αξιοπιστία. Μήπως να πάρω δυο τέτοιους και να τελειώνω; 

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/storage-hard-disk-drives-and-usb-sticks/external-hdd/159990-wd-my-passport-1tb-noble-blue

Δημοσ.

It's up to you. Εγώ δεν τρελλένομαι για WD. Η σειρά της Seagate σαν κι αυτόν που έβαλα, είναι υπερδοκιμασμένη και πολύ αξιόπιστη.
Στη θέση σου θα έπερνα 2χ2TB για να βάζω και Time Machine μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εγώ πάντως είμαι πιο ευχαριστημένος με WD παρά με Seagate. Πιστεύω είναι τι θα τύχει στον καθένα.

Πάντως κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και συγκέντρωσε ότι σκληρούς χρειάζεσαι, κάντους μια σούμα, και στο τέλος πάρε έναν τουλάχιστον ίδιο από άποψη χωρητικότητας, ή έναν μεγαλύτερο, και κάνε ΟΛΟ το σύστημα backup με το time machine, δηλαδή να συμπεριλαμβάνεις και τους εξωτερικούς σκληρούς που θα έχεις κουμπωμένους. Προσωπικά έχω έναν 4TB τον οποίο λειτουργώ σαν time machine.

Όσον αφορά πάντως το θέμα των φωτογραφιών, εγώ έχω:

- Την Photos library που βρίσκεται στον εσωτερικό σκληρό όπου έχω βάλει όλες μου τις φτιαγμένες φωτογραφίες για να φαίνονται όμορφα και ωραία, και να έχω και τα φίλτρα ή και τους χάρτες όπου φαίνονται οι φωτογραφίες

- Τις φωτογραφίες που βρίσκονται σε εξωτερικό σκληρό όπου περιλαμβάνονται οι φτιαγμένες φωτογραφίες που έχω και στην άνω library καθώς και τα original files (raw κτλ)

- Time machine backup όπου κρατάει backup σε όλους τους δίσκους που βρίσκονται κουμπωμένοι στο σύστημα.

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, yazidis said:

Πιστεύω είναι τι θα τύχει στον καθένα.

Έτσι είναι, ο καθένας βγάζει συμπέρασμα απ' τα φτωχά στατιστικά του. Απλώς μου έτυχε ένα project, που επί 5 χρόνια περίπου χρησιμοποιούσαμε γύρω στους 1.000 εξωτερικούς δίσκους. Συνεχόμενες εγγραφές, συνεχόμενα formats, χρήση από πολλούς και διάφορους χρήστες, σε διάφορους υπολογιστές και συνθήκες. Οι 900~ ήταν seagate (500άρηδες και μονότεροι κυρίως απ' τη σειρά που έβαλα παραπάνω) και μόνο ένας έβγαλε "κίτρινο" στο διαγνωστικό (χωρίς να δείχνει σημάδια προβλήματος), ενώ απ' τους 100~ WD, οι 10 έβγαλαν πρόβλημα και αχρηστεύθηκαν.
Συνεχίζω σε παρόμοια projects να εμπιστεύομαι seagate μέχρι να συναντήσω πρόβλημα.

Δημοσ.

Μαζί σου! Απλά επένδυσε και πάρε σίγουρα έναν σκληρό για να παίρνει όλο το σύστημα backup. Και εγώ για το time machine έχω έναν seagate 4TB!

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, yazidis said:

Απλά επένδυσε και πάρε σίγουρα έναν σκληρό

Για τον Θοδωρή πάει αυτό. Εγώ έχω Lacie 8ΤΒ, eSATA στο PC και Lacie 8TB, TB2 στο Mac. 😃

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Για τον Θοδωρή πάει αυτό. Εγώ έχω Lacie 8ΤΒ, eSATA στο PC και Lacie 8TB, TB2 στο Mac. 😃

χαχα! Μπερδεύτηκα! :)

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί φουλ με τα backups και τα library του Apple photos. Πως μπορείτε και τα έχετε ξέχωρα και ανανεωμένα και τα δύο δεν μπορώ να καταλάβω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thodoris20s είπε

Έχω μπερδευτεί φουλ με τα backups και τα library του Apple photos. Πως μπορείτε και τα έχετε ξέχωρα και ανανεωμένα και τα δύο δεν μπορώ να καταλάβω.

- Το Photos app έχει μια δική του library. Ότι φωτογραφίες ρίχνεις εκεί μέσα, κρατιούνται στην library της εφαρμογής.

- Όταν κάνεις εισαγωγή φωτογραφιών από το κινητό στον Mac, να μην χρησιμοποιείς το Import των Photos, αλλά καλύτερα την εφαρμογή "Καταγραφή Εικόνων". ε αυτή την εφαρμογή μπορείς να κάνεις εισαγωγή τις φωτογραφίες όπου θέλεις στον υπολογιστή σου, σε όποιο φάκελο θέλεις, χωρίς να μπλέξεις την εφαρμογή Photos του Mac. Επίσης, μπορείς μετά την εισαγωγή να ενεργοποιήσεις την επιλογή να διαγραφούν απ'το τηλέφωνο σου, οπότε να μην έχεις γεμάτο το Album κάμερας.

Μετά μπορείς να ξεχωρίσεις - φτιάξεις όποιες φωτογραφίες θέλεις. Όταν τις έχεις τακτοποιημένες σε ένα φάκελο, πέτα τες μέσα στο Photos app, και μετά μπορείς να δημιουργήσεις φακέλους στο Photos app για να τις έχεις τακτοποιημένες. Άπαξ και το κάνεις αυτό και έχεις και τις φωτογραφίες σου σε άλμπουμ, μετά θα μπορείς να τις συγχρονίσεις και με το κινητό σου άμα θέλεις (στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς icloud).

Γενικά ότι δεν καταλαβαίνεις ρώτα, ή πες μας και πως θα ήθελες να τα έχεις τακτοποιημένα για να σε βοηθήσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...