Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχει παραγγείλει κανείς φίλος αμορτισέρ για πορτμπαγκάζ από ebay; Θα ήθελα μία γνώμη γιατί βρήκα https://www.ebay.com/itm/FOR-OPEL-ASTRA-G-HATCHBACK-1998-2004-REAR-TAILGATE-BOOT-TRUNK-GAS-STRUTS-SUPPORT/331707752461?fits=Model%3AAstra&hash=item4d3b52a00d:g:xwEAAOSwZVhWRyoz   και κάτι δε μου κάθεται καλά. Το αυτοκίνητο είναι astra g hatchback.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρίσκεις κ εδώ πολύ οικονομικά έως πολύ ακριβά.. ανάλογα την ποιότητα που θα διαλέξεις.

Είναι κοινά, σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα-των τελευταίων 10-15ετων περίπου (στα χατσμπακ-μινι-σουπερ μίνι κλπ).

Χρησιμοποιείς το παλιό σαν δείγμα, βγαίνουν πολύ εύκολα με ίσιο κατσαβίδι, κ προμηθεύεσαι νέα, απο καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Στο δικό μου, χρησιμοποιώ μία μέση ποιότητα, της valeo (περίπου 18eur το τεμάχιο) με περισσότερα νιουτον απο τα stock(απο 400n σε 480n). Έχει λίγο πιο δυνατό πέταγμα στο άνοιγμα κ θέλει ελαφρώς περισσότερη δύναμη στο κατέβασμα...2 χρόνια τώρα δουλεύουν πολύ καλά.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

μην παρεις ισχυροτερα,ρισκαρεις τις βασεις στο οχημα.παρε ακριβως την δυναμη που συστηνει ο κατασκευαστης......ελλαδα θα βρεις και φθηνοτερα,ανευ......

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TechnoState είπε

Βρίσκεις κ εδώ πολύ οικονομικά έως πολύ ακριβά..

Καλησπέρα

Τα πιο φτηνά επώνυμα που βρήκα ξεκινούν από 15€ το ένα - όχι το ζευγάρι.

1 ώρα πριν, dollyyy19 είπε

μην παρεις ισχυροτερα,ρισκαρεις τις βασεις

Lol!!!

Ήδη έσπασε μία - αυτή της πόρτας - και πρέπει να την ανοίξω να δω τι έχει από μέσα. Προφανώς κάτι σε πλαστικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.....με 15eur το σετ δεν θα εμπιστευόμουν... καθότι αερίου, θα περίμενα κάποια μικρο-έκρηξη σε κάποια συμπίεση-εκτόνωση χαχαχα.

Τι εννοείς έσπασες βάση? Η βάση τους είναι πάνω στο σώμα του αμαξώματος συνήθως κ από το ίδιο υλικό (αλουμίνιο) κ παρά τα όσα είπε ο φίλος πιο πάνω, έχουν μεγάλη αντοχή (τουλάχιστον στα δικά μου οχήματα).

Πιθανότατα, πρώτα θα γίνει φθορά/ζημιά στα αμορτισέρ αερίου κ μετά στις βάσεις τους.

Αν πάλι εννοείς τις βάσεις των ίδιων των αμορτισέρ αερίου(σε όλα σχεδόν, το στέλεχος είναι απο πλαστικό), μήπως προσπάθησες το κλείσεις "μονόμπαντα" κάποια στιγμή ή απο το πλάι?

Ίσως έτσι έπεσε μεγαλύτερη δύναμη ασύμμετρα κ έγινε η πρώτη ρωγμή η οποία με τη χρήση επιδεινώθηκε.

Επίσης, δεν πρότεινα να βάλεις με 2πλασια αντίσταση(Newton), σε καμία περίπτωση(είμαι κ εγώ κατά των ακραίων λύσεων), 80n παραπάνω στην πράξη είναι ελάχιστα αισθητή διαφορά.

Στο astra σου, οι βάσεις είναι διαφορετικά τοποθετημένες???(αν εννοείς την πρώτη περίπτωση)

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TechnoState είπε

Τι εννοείς έσπασες βάση?

Δεν έσπασε ακριβώς. Είναι στερεωμένη μάλλον με εσωτερικό παξιμάδι ή κάτι σαν πλαστική κεφαλή εσωτερικά. Έκανε ένα κρακ και κουνιέται πάνω κάτω χωρίς όμως να βγαίνει.

Δημοσ.

Googlαρε "βενιερης λεωφορος αθηνων", θα βγαλει "βενιερης ιακωβος" και κανε του ενα τηλ. Να εχεις προχειρα το μηκος του παλιου σου αμορτισερ απο "τρυπα σε τρυπα" και το ποσα Newton ειναι.. 99% θα σου πει οτι εχει παραπανω ΑΛΛΑ! Αυτα που εχει εχουν φρενο οταν ανοιγουν και στο τερμα τους ανοιγουν εντελως μαλακα.. Στο δικο μου ειχε 50cm 360 Newton, αλλοι μου εδιναν 300ρια και μου επεφτε στο κεφαλι, αλλοι 400ρια και ζοριζε τα ακρα/βασεις απο την δυνατη εκτονωση του αμορτισερ.. 360 κανεις! Σε ανταλλακτικαδικα τα 360ρια που δηλωναν ηταν λιγοτερα η περισσοτερα και μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα σε αυτον. Ανοιγει μιααα χαρα! Ασε που και στη δουλεια που παιρναμε απο αλλου και ηταν αναγκαστικα με περισσοτερη δυναμη εκαναν ζημιες μακροπροθεσμα. Να μια ξυλωμενη βαση, να κρακ στο gelcoat γιατι η βαση ηταν σε λεπτο σημειο.. Παιρνουμε αυτα πλεων και δεν εχει ξαναγινει ζημια ακομα και στο πιο χαζο σημειο που εχουν τοποθετηθει.. Α! τιμη 15€/τμχ.. μετα απο 1 χρονο δοκιμων ειναι μια χαρα ακομα.. Για εμενα τα αξιζουν τα λεφτα τους.. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

....αν στερεώνεται σε κάτι τέτοιο στην άκρη (βλ.συνημ.εικονα), διόρθωσε το σε έναν φανοποιο, πριν η ζημιά (στο εσωτερικό σπείρωμα) γίνει μη αναστρέψιμη.

 

Screenshot_20190329-223041__01.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TechnoState είπε

....αν στερεώνεται σε κάτι...

Ακριβώς σε κάτι τέτοιο στερεώνεται. Κουνιέται αλλά δε βγαίνει. Ίσως από την κόντρα του αμορτισέρ. Θα ασχοληθώ το ΣΚ και θα ενημερώσω.

  • Like 1
Δημοσ.

Στο ford μου αλλά κ στο renault μου είναι χυτά, κολλημένα, unibody, τόσο στην πόρτα όσο κ στο αμάξωμα. Ίσως γι αυτό να έχουν αντέξει επιπλέον δύναμη.

Δημοσ.

Κοίτα στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανταλλακτικών σίγουρα θα βρεις κάποιο και μην ξαχνεσαι στο εξωτερικό. Εγω είχα παραγγείλει από το autoflan για άλλη μάρκα αυτοκινήτου 13€ το κομμάτι. Άμα είναι και κανένα κοντά σου πας και το παραλαμβάνεις ο ίδιος και γλιτώνεις το κούριερ. 

Δημοσ.
Στις 29/3/2019 στις 10:32 ΜΜ, TechnoState είπε

....αν στερεώνεται σε κάτι τέτοιο στην άκρη (βλ.συνημ.εικονα), διόρθωσε το σε έναν φανοποιο, πριν η ζημιά (στο εσωτερικό σπείρωμα) γίνει μη αναστρέψιμη.

Screenshot_20190329-223041__01.jpg

Δυστυχώς την κάτσαμε. Αυτή η βάση της εικόνας βγήκε τελείως και δεν μπορώ να καταλάβω πάνω σε τι ήταν βιδωμένη. Μάλλον παξιμάδι αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση γιατί στο σημείο εκείνο υπάρχει διπλή λαμαρίνα (σαν κοιλοδοκός). Οπότε πάμε για τον μάστορα. Ευχαριστώ πάντως όλους για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...