akis_tzev Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους.Πρόκειται να κάνω ένα βίντεο σχετικα με παιχνίδια που συνήθως είναι δωρεάν και επιτρέπουν στον εκάστοτε παίχτη να μπορεί να αγοράσει διάφορα αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.Εννοείται ότι αυτά τα αντικείμενα δίνουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι και δεν είναι διακοσμητικά όπως skins κλπ.Δυστυχώς,αν και έχω πείρα απο online παιχνίδια μιας και παίζω τουλάχιστον 15 χρόνια,έπαιξα για 1 χρόνο περίπου ένα παιχνίδι που σου επέτρεπε να αγοράσεις διάφορα αντικείμενα τα οποία σου δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.Αρχικά σκέφτηκα ότι θα παίξω με μυαλό και στρατηγική και ίσως παραπάνω ώρες ώστε να καλύψω την διαφορά έναντι όσων αγοράζουν διάφορα items..Βέβαια άκουσα για τεράστια ποσά που χαλάγανε κάποιοι απο το εξωτερικό και όπως είναι φυσικό η διαφορά μου μαζί τους δεν "έκλεινε" όσο σωστά και αν έπαιζα...Είδα ότι με τα χρήματα το παιχνίδι ήταν τελείως unbalanced οπότε και θεώρησα ότι απλά σπαταλάω τον χρόνο μου..Κάπου εδώ περιμένω και την δική σας άποψη,την γνώμη σας και παρόμοιες εμπειρίες!
zx1234r Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Παιχνίδια τύπου Guns of Glory είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Μετράει ποιος θα σκάσει τα περισσότερα χρήματα, όχι ποιος παίζει πιο σωστά ή στρατηγικά. Δεν πα να έχεις το μεγαλύτερο στρατηγικό μυαλό της χιλιετίας? Αν ο άλλος σκάει εβδομαδιαία 200€ θα σε φάει λάχανο, απλά.
forgotten Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 53 λεπτά πριν, akis_tzev είπε Καλησπέρα σε όλους.Πρόκειται να κάνω ένα βίντεο σχετικα με παιχνίδια που συνήθως είναι δωρεάν και επιτρέπουν στον εκάστοτε παίχτη να μπορεί να αγοράσει διάφορα αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.Εννοείται ότι αυτά τα αντικείμενα δίνουν πλεονέκτημα στο παιχνίδι και δεν είναι διακοσμητικά όπως skins κλπ.Δυστυχώς,αν και έχω πείρα απο online παιχνίδια μιας και παίζω τουλάχιστον 15 χρόνια,έπαιξα για 1 χρόνο περίπου ένα παιχνίδι που σου επέτρεπε να αγοράσεις διάφορα αντικείμενα τα οποία σου δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.Αρχικά σκέφτηκα ότι θα παίξω με μυαλό και στρατηγική και ίσως παραπάνω ώρες ώστε να καλύψω την διαφορά έναντι όσων αγοράζουν διάφορα items..Βέβαια άκουσα για τεράστια ποσά που χαλάγανε κάποιοι απο το εξωτερικό και όπως είναι φυσικό η διαφορά μου μαζί τους δεν "έκλεινε" όσο σωστά και αν έπαιζα...Είδα ότι με τα χρήματα το παιχνίδι ήταν τελείως unbalanced οπότε και θεώρησα ότι απλά σπαταλάω τον χρόνο μου..Κάπου εδώ περιμένω και την δική σας άποψη,την γνώμη σας και παρόμοιες εμπειρίες! εχω παρατησει τα παιχνιδια pay to win , βρισκω αρκετα δυσαρεστη την ιδεα πισω απο αυτα ,ουσιαστικα χαλαει το ποιοτικο παιχνιδι , ειμαι gamer και ειμαι gamer απο το γυμνασιο , και βρισκω την ολη κατασταση ως αποτρεπτικη για να παιζω τιτλους online ιδιαιτερα κατι fps , fortnite κλπ κλπ ειναι απογοητευση . Αντιλαμβανομαι οτι καποιοι αρεσκονται σε αυτα αλλα δεν τα βρισκω ως creative ή να προσφερουν ποιοτικο περιεχομενο ,βασικα ειναι σαν να cheataris επι πληρωμη.....
mike299 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα είναι απλά. Μακριά από pay2win παιχνίδια. Είναι χάσιμο χρόνου και κ κυρίως χρημάτων. Πάντα θα υπάρχει αυτός που δίνει περισσότερα και στην τελική, ακόμα και αν είσαι εσύ αυτός, τι θα έχεις κερδίσει? Την εφήμερη χαρά ότι νίκησες κάποιον άγνωστο στο ίντερνετ επειδή ήσουν περισσότερο κορόιδο από αυτόν? Και τα skins είναι μια βλακεία και μισή, αλλά εκεί τουλάχιστον δεν παίρνει κανείς το πλεονέκτημα με βάση πόσα χρήματα δίνει Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από mike299 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Η μηχανή τέτοιων παιχνιδιών, είναι έτσι φτιαγμένη ώστε η στρατηγική και η ικανότητα να παίζει έναν μικρό ρόλο, της τάξης του 10%. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είναι ο εξοπλισμός, που φυσικά τον έχει όποιος παίζει περισσότερο ή όποιος πληρώνει. Αλλά και πάλι, αν κάτσει κανείς να υπολογίσει νούμερα, χρειάζεσαι μήνες για να φτάσεις σε εξοπλισμό που ο άλλος αποκτάει ακόμη και με 10€. Και δεν πρόκειται βέβαια να φας όλη σου τη ζωή να παίζεις ένα παιχνίδι, εκτός αν εθιστείς, που αυτός είναι ο στόχος τους. Να σημειώσω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά από το λίγο που έπαιξα, μου φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι το πλάνο τους. Κάπου αργότερα, φαντάζομαι ότι έρχεται η εσωτερική διαπραγμάτευση/εκλογίκευση: "Αν πλήρωσω τώρα 5-10€, θα προχωρήσω μερικούς μήνες μπροστά στο παιχνίδι! Γλιτώνω χρόνο από τη ζωή μου, με μόλις 5-10€!" Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
akis_tzev Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 To 5-10 ευρώ δεν είναι απαγορευτικό για ένα παιχνίδι.Απο την στιγμή που είναι δωρεάν,κάποιοι πρέπει να αμοιφθούν και να βγούν έξοδα κλπ...Όταν τα ποσά ξεφεύγουν,τότε έρχεται το πραγματικό κέρδος για τους δημιουργούς αλλά πιστευω είναι εφήμερο γιατι καταστρέφεται και το παιχνίδι..Είμαι πολύ κατα στο να πληρώνω για αντικείμενα παιχνιδιού..να διευκρινήσω,για αντικείμενα,όχι για να αγοράσω κάποιον τίτλο παιχνιδιού.Απλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική(;) ανθρώπων που χαλάνε εκατοντάδες,ακόμα και χιλιάδες ευρώ για ένα παιχνίδι..Να αποδείξουν τί?Το παιχνίδι που έπαιζα ήταν το vikings war of clans..Είδα τύπους που παίζαμε μαζί να έχουν χαλάσει χιλιάδες ευρώ σε έναν χρόνο.Απίστευτα πράγματα
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, akis_tzev είπε To 5-10 ευρώ δεν είναι απαγορευτικό για ένα παιχνίδι. Δε θα μείνεις στα 5-10€ προφανώς. Όπως και στο τζόγο, πάντα χρειάζεται να ανεβάζεις το ποντάρισμα, αλλιώς μένεις πίσω και δεν μπορείς να παίξεις.
panosp1 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχει σημαντική διαφορά αν τα "πράγματα" που αγοράζεις είναι καθαρά cosmetic (βλέπε Overwatch, Apex Legends) Η' είναι απλά "Quality of Life" (βλέπε Tera που αγόραζες χώρο για "αποθήκη" και Inventory και έξτρα slots για χαρακτήρες) Η' επηρεάζουν κάποια στατιστικά (άμεσα Η' έμμεσα, βλέπε Lineage2, Blade n Soul) οπότε πάει για Pay2Progress και κατ'επέκταση Pay2Win. Από προσωπική εμπειρία βάζω το Pay2Progress στο ίδιο ράφι με το Pay2Win (και το QualityOfLife στο αμέσως από κάτω ράφι) γιατί εφόσον και δώσεις την δυνατότητα να ξοδέψεις αληθινά χρήματα ingame για κάτι το οποίο άμεσα Η' έμμεσα δίνει κάποιου τύπου πλεονέκτημα τότε είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι "φάλαινες" και να σπρώξουν γίουρο με το τσουβάλι. Και ναι όπως λέει ο Manuel από πάνω, δεν μένεις ποτέ στα 5-10ε. Αν μπείς στο τριπάκι θα σπρώξεις αλλίως μένεις πίσω... Και ναί θεωρητικά μπορείς να τα μαζέψεις με grind αλλά μιλάμε για τρελό No-life grind οπότε νομίζω απλά χρυσώνει το χάπι. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από panosp1
akis_tzev Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Ναι συμφωνω και εγώ με όλους.Απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός,ότι όλοι είναι κατα σε αυτα του ειδους τα παιχνιδια,αλλά τελικά ποιός χαλάει τα λεφτά?Γιατι σίγουρα για να υπάρχουν ακόμη,σημαίνει ότι κάποιοι χαλάνε λεφτά και τους συντηρούν!
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Οι ίδιοι που εθίζονται στον τζόγο. Και βέβαια, δεν απευθύνονται τόσο σε τακτικούς gamers ή κόσμο που θα έγραφε εδώ μέσα, αλλά περισσότερο σε casual τύπους, που απέκτησαν ένα κινητό, κατέβασαν μερικές "δωρεάν" εφαρμογές, ε, και κάπου μέσα από το παιχνίδι πείστηκαν να δώσουν και 5 ευρώ, γιατί "ε, σιγά, τι είναι 5 ευρώ". Αυτοί δεν εθίζονται, είναι κάτι που ενδεχομένως να κάνουν μόνο μια φορά, αλλά είναι τεράστιο μέρος των χρηστών, μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής πίτας. Ακόμη και το 5 εύρω που αφήνουν, φαντάζομαι ότι θα αποφέρει περισσότερα χρήματα από όσα βγάζει μια σοβαρή ανεξάρτητη παραγωγή κάποιου ποιοτικού παιχνιδιού, που κόστισε περισσότερο κόπο και χρήμα στην παραγωγή, και τελικά δεν έδωσε τόσα πολλά 5ευρα, καθώς απευθύνεται σε πιο περιορισμένο κοινό. Α, και βέβαια υπάρχουν οι διαφημίσεις από τις οποίες πληρώνονται, το οποίο είναι κλασικό μοντέλο, από την εποχή της κυριαρχίας της δωρεάν τηλεόρασης προφανώς έδινε τεράστια κέρδη.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Οι πωλήσεις virtual goods μέσω παιχνιδιών είναι πάνω από $2 δις ετησίως. https://www.quora.com/What-is-the-market-share-of-mobile-virtual-goods-sales-in-the-global-virtual-goods-market
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα