j0hnn1e Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Έχω στο διαμέρισμα ενα airport express 2nd gen το οποίο έχει ενεργή σύνδεση στο ιντερνετ, με ethernet δουλεύω κανονικά. Για λόγους που δεν θέλω να αναλύσω, δεν έχω τον κωδικό του wifi (και είναι δύσκολο να το βρω) οπότε το αφήνουμε αυτό. Η σύνδεση λοιπόν γίνεται μόνο μέσω Ethernet cable. Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να συνδέσω μέσω ethernet 2ο ρούτερ πάνω στο airport express το οποίο να αναμεταδίδει το σήμα έτσι ώστε να μπορώ να συνδέομαι ασύρματα στο 2ο ρουτερ ή δεν γίνεται αυτό; Δοκίμασα με κάποια how to αλλά πάντα κάπου το χάνω στις ρυθμίσεις ή απλά δεν γίνεται και πέφτω σε αδιέξοδο. Τα ρουτερ που έχω διαθέσιμα είναι τα Huawei HG633 και ZTE ZXHN H298A. υ.γ. εαν είναι σε λάθος ενότητα παρακαλώ να μεταφερθεί.
j0hnn1e Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Είμαι τελείως άσχετος όσον αφορά τα definitions. Μπορώ να το σετάρω εαν έχω ενα how to guide αλλά δεν έχω τεχνολογική εκπαίδευση. Έχεις κάποια παραπάνω πληροφορία για το access point? Ευχαριστώ! 6 minutes ago, zx1234r said: Με access point καλύτερα.
zx1234r Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 35 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε Είμαι τελείως άσχετος όσον αφορά τα definitions. Μπορώ να το σετάρω εαν έχω ενα how to guide αλλά δεν έχω τεχνολογική εκπαίδευση. Έχεις κάποια παραπάνω πληροφορία για το access point? Ευχαριστώ! Παίρνεις κάτι σαν αυτό με κόστος γύρω στο 30άρι. https://www.tp-link.com/gr/home-networking/access-point/ Το συνδέεις σε μία πόρτα του ρούτερ και το σετάρεις σαν access point. Πληροφορίες για το πως, περιέχονται είτε στο manual της συσκευής είτε στο site του κατασκευαστή. Συνήθως είναι απλή διαδικασία.
lamargos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το airport express είναι router (απ' όσο γνωρίζω) και όχι modem/router. Πώς λες ότι έχεις ενεργή σύνδεση στο ίντερνετ από αυτό? Είναι συνδεδεμένο σε κάποιο άλλο modem? Σε κάθε περίπτωση,αφού δεν ξέρεις κωδικούς wifi κτλ γιατί δεν κάνεις ένα hard reset και να βάλεις αυτούς που θες μετά? Έχεις συνδεθεί σ' αυτό μέσω του Airport Utility? Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από lamargos
j0hnn1e Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 12 minutes ago, zx1234r said: Παίρνεις κάτι σαν αυτό με κόστος γύρω στο 30άρι. https://www.tp-link.com/gr/home-networking/access-point/ Το συνδέεις σε μία πόρτα του ρούτερ και το σετάρεις σαν access point. Πληροφορίες για το πως, περιέχονται είτε στο manual της συσκευής είτε στο site του κατασκευαστή. Συνήθως είναι απλή διαδικασία. Ευχαριστώ. Θα παραγγείλω ένα! Υποθέτω δεν χρειάζεται το wpa key του router και απλά μεταφέρει την σύνδεση στο WiFi έτσι;
zx1234r Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Ακριβώς. Θα χρειαζόταν τον κωδικό αν ήταν repeater. Δες όμως πρώτα στο site του κατασκευαστή αν σε καλύπτει για αυτό που θες να κάνεις.
leonidas_fs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Προτείνω το hard reset που είπε ο φίλος πιο πάνω. Είναι λιγο χαζό να μην εχεις καθόλου πρόσβαση στο ρουτερ σου!
j0hnn1e Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Το θέμα WiFi password και hard reset δυστυχώς δεν τίθεται γιατί το συγκεκριμένο δίκτυο δίνει Ίντερνετ και άλλου. Θα δοκιμάσω το acess point μιας και υπάρχουν αρκετά φθηνές επιλογές για το μέγεθος του διαμερίσματος. Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις
atheatos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Το θέμα WiFi password και hard reset δυστυχώς δεν τίθεται γιατί το συγκεκριμένο δίκτυο δίνει Ίντερνετ και άλλου. Θα δοκιμάσω το acess point μιας και υπάρχουν αρκετά φθηνές επιλογές για το μέγεθος του διαμερίσματος. Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις Το air port utility μπορεί να σου δείξει τον κωδικό του WiFi αν έχει πρόσβαση στο airport express.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, atheatos είπε Το air port utility μπορεί να σου δείξει τον κωδικό του WiFi αν έχει πρόσβαση στο airport express. Λέει ότι το έχει συνδεδεμενο μεσω Ethernet και δεν έχει το wifi password. Τι ακριβώς να του δείξει το AirPort utility? Ένα password που λογικά δεν έχει αποθηκευτεί ποτέ;
atheatos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Λέει ότι το έχει συνδεδεμενο μεσω Ethernet και δεν έχει το wifi password. Τι ακριβώς να του δείξει το AirPort utility? Ένα password που λογικά δεν έχει αποθηκευτεί ποτέ; Ναι να του δείξει το password του WiFi. Στο airport utility για windows κλικάρει το base station tab και μετά το equivalent network password . ΥΓ. Φτάνει το airport utility να έχει πρόσβαση. Μια χαρά το δείχνει το password που έχει αποθηκευτεί στην συσκευή. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από atheatos
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 18 λεπτά πριν, atheatos είπε Ναι να του δείξει το password του WiFi. Στο airport utility για windows κλικάρει το base station tab και μετά το equivalent network password . ΥΓ. Φτάνει το airport utility να έχει πρόσβαση. Μια χαρά το δείχνει το password που έχει αποθηκευτεί στην συσκευή. Δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει επομένως.
j0hnn1e Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 hour ago, atheatos said: Το air port utility μπορεί να σου δείξει τον κωδικό του WiFi αν έχει πρόσβαση στο airport express. Το έχω δοκιμάσει και ο @natural_sgf έχει δίκιο, το airport utility δεν δείχνει το wifi password. Αναμένω το access point απο δευτέρα που ελπίζω να δώσει λύση! Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε Το έχω δοκιμάσει και ο @natural_sgf έχει δίκιο, το airport utility δεν δείχνει το wifi password. Αναμένω το access point απο δευτέρα που ελπίζω να δώσει λύση! Ευχαριστώ για την βοήθεια! Λογικό μου φαινεται. Γι'αυτό και το είπα. Αυτό που ίσως δεν κατάλαβε ο @atheatos είναι ότι το password που λογικά βλέπει το Airport Utility έπεται της σύνδεσης με το airport express μέσω wifi, και όχι μέσω Ethernet. Edit: δοκίμασε μια να βάλεις σαν wifi password το 'public', να δούμε αν έχουν κρατήσει το default. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από natural_sgf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα