parlapipas25 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στον σύλλογο μου για αγώνα μου ζητάνε 50 με δύο κουτιά σφαίρες.Αμα πάρω δικό μου πιστόλι θα μπορώ να χρησιμοποιώ σφαίρες δικές μου;Δηλαδή να τις αγοράζω εγώ.
Fotis13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Στον σύλλογο μου για αγώνα μου ζητάνε 50 με δύο κουτιά σφαίρες.Αμα πάρω δικό μου πιστόλι θα μπορώ να χρησιμοποιώ σφαίρες δικές μου;Δηλαδή να τις αγοράζω εγώ. Το ιδιο ειναι σε ολους 2 κουτια =40 και 10 ο αγωνας .Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις αγωνα με 1 κουτι γιατι θελει 60 σφαιρες οποτε υποχρεωτικα παιρνεις 2 . Επομενως καθε αγωνας στοιχιζει 50 . Ναι αν εχεις δικο σου οπλο οπως εγω μπορεις να παιρνεις εσυ τις σφαιρες μεσα απο μια διαδικασια που ειναι αποθαρυντικη και χρονοβορα εκτος αν εχεις ελευθερο χρονο να τρεχεις σε αστυνομικα τμηματα ασφαλειας και οπλοπωλεια .Τοτε το κοστος πεφτει περιπου στα 15+- το κουτι αλλα υποχρεωτικα θα αγορασεις 10 κουτια απο το οπλοπωλειο .Προσωπικα το εχω κανει αυτο καποιες φορες και πλεον βαρεθηκα και δεν το κανω, παιρνω απο τον σκοπευτικο ομιλο σε καθε αγωνα . Προσεξε τωρα ποιο ειναι το σημαντικοτερο. Η κατοχη οπλου ειναι ισοβια δεσμευση , η θεωρηση/ανανεωση της αδειας του οποιου γινεται σε τακτα διαστηματα ανα 6μηνο και ανα τριετια και υπαρχει υποχρεωτικη συμμετοχη σε συγκεκριμενο αριθμο αγωνων (που εχουν την ταση να αυξανουν με την παροδο του χρονου και την νομοθεσια ) μεσα στην τριετια προκειμενου να μπορεις να ανανεωνεις την αδεια . Σε αντιθεση με την μη κατοχη σκοπευτικου οπλου που δεν εχεις καμμια απολυτως υποχρεωση καθως χρησιμοποιεις τα οπλα του ομιλου και συμμετεχεις οποτε και σε οσους αγωνες θες εσυ εχοντας μονο την υποχρεωση (την οποια εχεις ακομα και αν κατεχεις δικο σου οπλο ) να ανανεωνεις καθε χρονο την σκοπευτικη σου ταυτοτητα . Και μπορεις στην αρχη να εισαι ενθουσιασμενος για να παρεις το δικο σου οπλο αλλα μετα απο μια δεκαετια θα σε εχει κουρασει ολη αυτη η διαδικασια η' ενδεχομενως να εχουν αλλαξει κατα πολυ οι συνθηκες της ζωης σου και δεν ειναι σιγουρο αν θα εισαι σε θεση να συνεχισεις .Η διακοπη θα εχει φυσικο επακολουθο την δεσμευση του οπλου απο τις αστυνομικες αρχες κατι που στατιστικα συμβαινει για την πλειοψηφια των σκοπευτων αργα η' γρηγορα .Ειναι αυτονοητο το λευκο ποινικο μητρωο , η επαγγελματικη δραστηριοτητα και οτι δεν επιτρεπεται κανενος ειδους παραβατικη συμπεριφορα διοτι αφορμη γυρευουν για να μην εγκρινουν αδειες(κατι που ειναι λογικο ). Συμπερασματικα αν εισαι βεβαιος πως μπορεις να αντεπεξελθεις στις υποχρεωσεις που απορρεουν σε βαθος χρονου και την ευθυνη που συνεπαγεται παρε οπλο αλλα μην διαλεξεις κατι πολυ ακριβο οπως εκανα εγω . Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Fotis13 3
jimis98 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 @Fotis13 με προσωπικο οπλο δεν μπορεις να πας στον συλλογο? σου δεσμευουν το οπλο το οποιο εχεις αγορασει?τι χρησης μπορεις να δηλωσεις στην αστυνομια για το οπλο? 3 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Πρέπει να γραφτείς σε σύλλογο. Από περιέργεια όσοι πάτε σκοποβολή και παίρνετε σφαίρες από τον σύλλογο, πόσο σας χρεώνουν το κουτί των 50 τεμαχίων 9mm; αν δεν γραφτο και πηγενω μονος μου, θα εχω προβλημα?
Fubar.gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Το παράβολο του αγωνα ειναι στανταρ στα 10 αλλα σε καποιους συλλογους πληρωνεις ακριβη εγγραφή καθε χρόνο αλλα εχουν το κουτί στα 15 ευρώ.
haris013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 IPSC και CZ 75 shadow 9mm, production κατηγορία. Μακάρι να είχα χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο. Παίζει κανείς open κατηγορία με extended mags, red dot και γενικά βελτιωμένα όπλα;
jimis98 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 τα σκοπευτικα οπλα απο τα κανονικα διαφερουν?
Fubar.gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Fotis13 είπε Το ιδιο ειναι σε ολους 2 κουτια =40 και 10 ο αγωνας .Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις αγωνα με 1 κουτι γιατι θελει 60 σφαιρες οποτε υποχρεωτικα παιρνεις 2 . Επομενως καθε αγωνας στοιχιζει 50 . Ναι αν εχεις δικο σου οπλο οπως εγω μπορεις να παιρνεις εσυ τις σφαιρες μεσα απο μια διαδικασια που ειναι αποθαρυντικη και χρονοβορα εκτος αν εχεις ελευθερο χρονο να τρεχεις σε αστυνομικα τμηματα ασφαλειας και οπλοπωλεια .Τοτε το κοστος πεφτει περιπου στα 15+- το κουτι αλλα υποχρεωτικα θα αγορασεις 10 κουτια απο το οπλοπωλειο .Προσωπικα το εχω κανει αυτο καποιες φορες και πλεον βαρεθηκα και δεν το κανω, παιρνω απο τον σκοπευτικο ομιλο σε καθε αγωνα . Προσεξε τωρα ποιο ειναι το σημαντικοτερο. Η κατοχη οπλου ειναι ισοβια δεσμευση , η θεωρηση/ανανεωση της αδειας του οποιου γινεται σε τακτα διαστηματα ανα 6μηνο και ανα τριετια και υπαρχει υποχρεωτικη συμμετοχη σε συγκεκριμενο αριθμο αγωνων (που εχουν την ταση να αυξανουν με την παροδο του χρονου και την νομοθεσια ) μεσα στην τριετια προκειμενου να μπορεις να ανανεωνεις την αδεια . Σε αντιθεση με την μη κατοχη σκοπευτικου οπλου που δεν εχεις καμμια απολυτως υποχρεωση καθως χρησιμοποιεις τα οπλα του ομιλου και συμμετεχεις οποτε και σε οσους αγωνες θες εσυ εχοντας μονο την υποχρεωση (την οποια εχεις ακομα και αν κατεχεις δικο σου οπλο ) να ανανεωνεις καθε χρονο την σκοπευτικη σου ταυτοτητα . Και μπορεις στην αρχη να εισαι ενθουσιασμενος για να παρεις το δικο σου οπλο αλλα μετα απο μια δεκαετια θα σε εχει κουρασει ολη αυτη η διαδικασια η' ενδεχομενως να εχουν αλλαξει κατα πολυ οι συνθηκες της ζωης σου και δεν ειναι σιγουρο αν θα εισαι σε θεση να συνεχισεις .Η διακοπη θα εχει φυσικο επακολουθο την δεσμευση του οπλου απο την αστυνομικες αρχες κατι που στατιστικα συμβαινει για την πλειοψηφια των σκοπευτων αργα η' γρηγορα .Ειναι αυτονοητο το λευκο ποινικο μητρωο , η επαγγελματικη δραστηριοτητα και οτι δεν επιτρεπεται κανενος ειδους παραβατικη συμπεριφορα διοτι αφορμη γυρευουν για να μην εγκρινουν αδειες(κατι που ειναι λογικο ). Συμπερασματικα αν εισαι βεβαιος πως μπορεις να αντεπεξελθεις στις υποχρεωσεις που απορρεουν σε βαθος χρονου και την ευθυνη που συνεπαγεται παρε οπλο αλλα μην διαλεξεις κατι πολυ ακριβο οπως εκανα εγω . +1 στα παραπάνω. Η σκοποβολή είναι ένα χόμπυ που έχει τα έξοδα του, και μάλλον συγκρινόμενο με άλλα χόμπυ βγαίνει και σχετικά φτηνό Γνώμη μου οτι κάτω απο 200 σφαίρες καθε φορά δέν έχει νόημα, εκτός αν το μόνο που σε νοιάζει είναι απλά να κάνεις τρύπες σε ένα χαρτί. Η βελτίωση (ταχύτητα, tight groupings, έλεγχος της ανάκρουσης κτλ.) θα έρθει με την επανάληψη, και αυτό σημαίνει πολλές σφαίρες και οσο το δυνατόν πιό τακτικά. 1
Fubar.gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πιστόλι είναι CZ P10F, το glockοειδές της εταιρίας αντίστοιχο με το Glock 17 Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Fubar.gr 1
jimis98 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 αν δεν θέλετε να ρίξετε όσες σφαίρες που σας δίνουν, τις παραδίδεται ή τις κρατάτε?
haris013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, jimis98 είπε αν δεν θέλετε να ρίξετε όσες σφαίρες που σας δίνουν, τις παραδίδεται ή τις κρατάτε? μπορεις να τις κρατήσεις εφόσον δηλωθεί η ποσότητα με την οποία φεύγεις από το σκοπευτήριο. Αν σε βρούν με έστω και 1 σφαίρα παραπάνω από αυτές που δήλωσες έχεις μεγάλο θέμα. Παραδόξως δεν ισχύει το αντίθετο.
jimis98 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 18 ώρες πριν, haris013 είπε μπορεις να τις κρατήσεις εφόσον δηλωθεί η ποσότητα με την οποία φεύγεις από το σκοπευτήριο. Αν σε βρούν με έστω και 1 σφαίρα παραπάνω από αυτές που δήλωσες έχεις μεγάλο θέμα. Παραδόξως δεν ισχύει το αντίθετο. τι προβλημα?βαζεις και δασκαλο αν σε μαθει στον συλλογο?
Fotis13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 20 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Το πιστόλι είναι CZ P10F, το glockοειδές της εταιρίας αντίστοιχο με το Glock 17 Kεβοπ ε?
Fubar.gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Fotis13 είπε Kεβοπ ε? Ναί, Χαιδάρι
Fubar.gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Επιτέλους πρώτη φορά πήγα Χαιδάρι χθες για το 2020. Ο κοβιντ μας έσκισε για τα καλά. Επίσης πρώτη φορά που χρησιμοποιώ ηλεκτρονικές ωτασπίδες (3M Peltor Sporttac) και μπορώ να πώ οτι αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. Όποιος δοκιμάσει ηλεκτρονικές δέν επιστρέφει σε απλές ωτασπίδες. 200 βολές με CZ P-10C για να ξεσκουριάσω. Πίστευα οτι μετά απο τόσους μήνες απραξίας θα το είχα χάσει εντελώς, όμως πήγε πολύ καλύτερα απ όσο περίμενα 2
Fotis13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Ναι ειναι γνωστες οι peltor πολυ καλη επιλογη. Εδω εγω απο το ιδιο σωματειο που εισαι αλλα στο αλλο τους σκοπευτηριο . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα