Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό για να συζητούμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το άθλημα της σκοποβολής.

- Όπλα όλων των ειδών (Πιστόλια, περίστροφα, καραμπίνες, τυφέκια, αεροβόλα, BB guns)

- Ζητήματα σωστής χρήσης και ασφάλειας

- Εξοπλισμός ασφαλείας (γυαλιά, ωτασπίδες, γάντια κτλ)

- Τεχνικές, drills και κόλπα για καλύτερη ευστοχία/ταχυβολία

και άλλα πολλά.

Με την πρώτη ευκαιρία μόλις βρώ λίγο χρόνο, Θα ξεκινήσω γράφοντας ένα αναλυτικό πόστ σχετικά με την ασφάλεια, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τους βασικούς κανόνες πρίν κάν πιάσουμε όπλο οποιουδήποτε τύπου στα χέρια μας.

• Like 5
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο άθλημα η σκοποβολή. Είναι η βάση κάθε επιτυχίας, (επαγγελματικής, προσωπικής, κλπ). Βάζεις ένα στόχο ...και τον πετυχαίνεις!  Εντάξει οκ, χαριτολογώ αλλά όντως είναι ωραία ενασχόληση και ειδικά η πρακτική σκοποβολή, πολύ δυναμικό άθλημα. Ασχολήθηκα στο παρελθόν για 2-3 χρόνια.

Οι κανόνες ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηροί (και καλά κάνουν, σε μια ενδεχόμενη μ@λ@κί@ με το όπλο, δεν υπάρχει επιστροφή),  ενώ αντιβαλλιστικά γυαλιά, καπέλο  και ηλεκτρονικές ωτοασπίδες είναι σίγουρα απαραίτητες. Γάντια δεν φόραγα εγώ, ούτε και έβλεπα άλλους να φοράνε, τουλάχιστον για την πρακτική που γνωρίζω, αλλά ούτε και σε σκοπευτήριο με λειόκανα, (καραμπίνες, σούπερ ποζέ, δίκανα, κλπ) είδα να φοράνε.

Οι αγώνες (πρακτικής) είναι ωραίοι, έχουν ενδιαφέρον, υπάρχει ανταγωνισμός αλλά το σπουδαιότερο είναι όταν  "ανταγωνίζεσαι" τον ίδιο σου τον εαυτό. Προσπαθείς να βρεις τα όριά σου, εξασκείσαι και τα διευρύνεις βάζοντας συνέχεια καινούρια όρια.

Και ένα ωραίο βιντεάκι από ένα αστεράκι της πρακτικής στο αμέρικα, Tori Nonaka.

Επεξ/σία από Cummins
  • Like 3
Δημοσ.

Ειμαι αρκετα χρονια σκοπευτης και εκπαιδευτης σκοποβολης (ως hobby)  σε σταθερο στοχο .Θα ηθελα να ασχοληθω και με την πρακτικη την οποια βρισκω πολυ ενδιαφερουσα  αλλα επειδη ηδη κανω αρκετα αθληματα-δραστηριοτητες  δεν μπορω να  προσθεσω ενα  ακομα εξισου  απαιτητικο σε χρονο και χρημα .

Εχω κανει και  λιγο sporting   σε Μαλακασα και Σχιστο και γενικα δηλωνω λατρης των οπλων  και νιωθω πολυ ατυχος που δεν γεννηθηκα στις ΗΠΑ που ειναι παραδεισος  σε αυτα τα θεματα .  Σκεφτομαι να καταθεσω  τα χαρτια μου και για οπλοφορια   .

Ειναι αυτονοητα τα μεσα αυτοπροστασιας  γυαλια ,ωτοασπιδες ,γαντια δεν χρησιμοποιω.

Εχω ενα Sig Sauer Xsix p226 9mm  , 1  Βeretta  696 sporting   και 1 επαναληπτικη καραμπινα  Mossberg  blackwater 590 A1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/3/2019 στις 6:28 ΜΜ, Fotis13 είπε

Ειμαι αρκετα χρονια σκοπευτης και εκπαιδευτης σκοποβολης (ως hobby)  σε σταθερο στοχο .Θα ηθελα να ασχοληθω και με την πρακτικη την οποια βρισκω πολυ ενδιαφερουσα  αλλα επειδη ηδη κανω αρκετα αθληματα-δραστηριοτητες  δεν μπορω να  προσθεσω ενα  ακομα εξισου  απαιτητικο σε χρονο και χρημα .

Εχω κανει και  λιγο sporting   σε Μαλακασα και Σχιστο και γενικα δηλωνω λατρης των οπλων  και νιωθω πολυ ατυχος που δεν γεννηθηκα στις ΗΠΑ που ειναι παραδεισος  σε αυτα τα θεματα .  Σκεφτομαι να καταθεσω  τα χαρτια μου και για οπλοφορια   .

Ειναι αυτονοητα τα μεσα αυτοπροστασιας  γυαλια ,ωτοασπιδες ,γαντια δεν χρησιμοποιω.

Εχω ενα Sig Sauer Xsix p226 9mm  , 1  Βeretta  696 sporting   και 1 επαναληπτικη καραμπινα  Mossberg  blackwater 590 A1

Ωραίο το Sig Sauer.  Πολύ ποιοτικό και βαρύ όπλο, θέλει χέρια μεγάλα. Το έχω δοκιμάσει στο σκοπευτήριο, το είχαν 2-3 φίλοι.

Έχει ενδιαφέρον και ο σταθερός, γίνονται και τέτοιοι αγώνες στα σκοπευτήρια της πρακτικής, απλά είναι πιο δυναμικό άθλημα όπως προείπα η πρακτική. Σίγουρα λιγότερα τα χρήματα που απαιτούνται για τον σταθερό στόχο.

Για οπλοφορία φίλε πολύ δύσκολα, μόνο αν έχεις πολύ δυνατό πολιτικό βύσμα.

Πάντως και εδώ πάλι καλά είναι. Εντάξει σε σχέση με την Αμερική είμαστε 200 χρόνια πίσω, αλλά και εδώ με λίγα - σχετικά -  χρήματα και με 8-10 αγώνες, σε 15 μήνες παίρνεις το όπλο σου. Πάλι καλά να λέμε..

Στις 29/3/2019 στις 6:55 ΜΜ, Silverage είπε

Και πού πάτε και κάνετε σκοποβολή;

Εδώ Θεσσαλονίκη έχει δύο εκ των οποίων το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο είναι αυτό.

Και ένα στάδιο από το σκοπευτήριο είναι αυτό, τα οποία στάδια αλλάζουν ανά τους αγώνες.

Edit

Επίσης να πω ότι η πρακτική σκοποβολή είναι άθλημα εγκεκριμένο από την ΣΚΟΕ. Τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα διαδικαστικά. Ο κάθε αγώνας έχει την έγκριση της ομοσπονδίας γι΄αυτό και πριν τον αγώνα  ο αγωνιζόμενος κατά την διάρκεια της εγγραφής, πληρώνει παράβολο υπέρ της ΣΚΟΕ. Ο κάθε σκοπευτής - αθλητής έχει σκοπευτική ταυτότητα και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της ομοσπονδίας.Δεν είναι δλδ ο αγώνας μια απλή συγκέντρωση σκοπευτών.

Επεξ/σία από Cummins
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Οπλοστασιο κανονικό!

Δημοσ.
Στις 29/3/2019 στις 8:24 ΜΜ, txcellas είπε

Οπλοστασιο κανονικό!

Ε οχι και οπλοστασιο  .Ειναι η νομοθεσια και το κοστος  διατηρησης  οπλων   αποθαρρυντικο  στην Ελλαδα (εκτος απο τα κυνηγητικα ).Εδω δεν μπορουμε να εχουμε ραβδωτα ...

Οπλοστασιο κανονικο θα ειχα να ημουν στις ΗΠΑ ,  καθως τα οπλα τα βλεπω σαν gadgets  και μου αρεσει να εχω πολλα και διαφορετικα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Ε οχι και οπλοστασιο  .Ειναι η νομοθεσια και το κοστος  διατηρησης  οπλων   αποθαρρυντικο  στην Ελλαδα (εκτος απο τα κυνηγητικα ).Εδω δεν μπορουμε να εχουμε ραβδωτα ...

Οπλοστασιο κανονικο θα ειχα να ημουν στις ΗΠΑ ,  καθως τα οπλα τα βλεπω σαν gadgets  και μου αρεσει να εχω πολλα και διαφορετικα .

Καλημέρα.

Μπορείς να κατέχεις σκοπευτικό ραβδωτό  ως σκοπευτής, για την απόκτηση του οποίου υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, όπως και τα υπόλοιπα σκοπευτικά όπλα. Απλά απαγορεύεται το αυτόματο ραβδωτό (π.χ. Kalashnikov) για ευνόητους λόγους. Εκτός αν εννοείς κυνηγετικό ραβδωτό, αυτά όντως δεν επιτρέπονται εδώ.

Εdit:

Sorry, τώρα είδα ότι είσαι ο προηγούμενος που ασχολείσαι με το άθλημα και έχεις τις οπλάρες σου. Οπότε μάλλον το γνωρίζεις ήδη.

Επεξ/σία από Cummins
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cummins είπε

Καλημέρα.

Μπορείς να κατέχεις σκοπευτικό ραβδωτό  ως σκοπευτής, για την απόκτηση του οποίου υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, όπως και τα υπόλοιπα σκοπευτικά όπλα. Απλά απαγορεύεται το αυτόματο ραβδωτό (π.χ. Kalashnikov) για ευνόητους λόγους. Εκτός αν εννοείς κυνηγετικό ραβδωτό, αυτά όντως δεν επιτρέπονται εδώ.

Ναι αναφερομουν σε ολες τις αλλες κατηγοριες εκτος απο τα σκοπευτικα .Και αν δεν κανω λαθος δεν επιτρεπονται ραβδωτα ημιαυτοματα π.χ AR15  αλλα μονο μονου κλειστρου .

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση,για να κανεις σκοποβολη θελει απαραιτητα να εχει γραφτει σε συλλογο ή μπορεις και μονος σου να πηγαινεις?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, jimis98 είπε

να κανω μια ερωτηση,για να κανεις σκοποβολη θελει απαραιτητα να εχει γραφτει σε συλλογο ή μπορεις και μονος σου να πηγαινεις?

Πρέπει να γραφτείς σε σύλλογο.

Από περιέργεια όσοι πάτε σκοποβολή και παίρνετε σφαίρες από τον σύλλογο, πόσο σας χρεώνουν το κουτί των 50 τεμαχίων 9mm;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Πρέπει να γραφτείς σε σύλλογο.

Από περιέργεια όσοι πάτε σκοποβολή και παίρνετε σφαίρες από τον σύλλογο, πόσο σας χρεώνουν το κουτί των 50 τεμαχίων 9mm;

20

10 ώρες πριν, jimis98 είπε

Ναι  υποχρεωτικα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...