rus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/7/2019 στις 9:48 ΜΜ, artist1 είπε Καλησπερα ποσες φορες μπορω να κανω ελεγχο πριν την οριστικη υποβολη; Το Ε9 αφου δεν εχει αλλαξει κατι στα περουσιακα μου στοιχεια το αφηνω ως εχει και εχω υποχρεωση μονο να υποβαλω Ε1 σωστα; Πεντε, απ ότι λενε. Με ενα προγραμμα παντως μπορεις να κανεις απειρες δοκιμες. Εγω το Ε9 το εχω απειραχτο από τοτε που το συμπληρωσα για πρωτη φορα(δεν υπηρξε μεταβολη στα περ. στοιχεια). 14 ώρες πριν, raconteurs είπε Επίσης το γεγονός οτι οι δαπάνες μου είναι μεγαλύτερες κατά 300ε απο το φορολογητέο εισόδημα μου , δημιουργεί πρόβλημα? Προφανως οσοι ειμαστε ανεργοι ή με με μηδενικο/σχεδον μηδενικο εισοδημα εχουμε μεγαλυτερες δαπανες από το φορολογητεο εισοδημα μας. Κανεις δε ζει μονο με αερα:-) Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από rus 1
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Στις 19/7/2019 στις 9:02 ΜΜ, raconteurs είπε Καλησπερα, απ οτι κατάλαβα απ όσα διάβασα... στον κωδικο 049 πρεπει να βάλω όλο το ποσό (δαπανες) που εμφανίζει το πινακακι (ούτως ή άλλως χωρίς ενοικια κτλ τα εμφανιζει σε μενα τουλαχιστον). Σωστα? Επίσης το γεγονός οτι οι δαπάνες μου είναι μεγαλύτερες κατά 300ε απο το φορολογητέο εισόδημα μου , δημιουργεί πρόβλημα? α και δεν εχω τπτ αλλο που να μπερδευει την υποθεση τεκμηρια κτλ. Δεν πρέπει και δεν υπάρχει λόγος να κάνεις με την κάρτα μεγαλύτερες συναλλαγές από το εισόδημα σου. Στις 20/7/2019 στις 11:11 ΠΜ, rus είπε Πεντε, απ ότι λενε. Με ενα προγραμμα παντως μπορεις να κανεις απειρες δοκιμες. Εγω το Ε9 το εχω απειραχτο από τοτε που το συμπληρωσα για πρωτη φορα(δεν υπηρξε μεταβολη στα περ. στοιχεια). Προφανως οσοι ειμαστε ανεργοι ή με με μηδενικο/σχεδον μηδενικο εισοδημα εχουμε μεγαλυτερες δαπανες από το φορολογητεο εισοδημα μας. Κανεις δε ζει μονο με αερα:-) Κανείς δεν ζει μόνο με αέρα αλλά δεν υπάρχει λόγος να καρφώνεται. Θα κάνεις συναλλαγές με κάρτα ΜΕΧΡΙ το δηλωθέν εισόδημα και τα υπόλοιπα μετρητά. ΥΓ. Πας και καταθέτεις στην τράπεζα χρήματα, ακόμη και 30€ που προέρχονται από κάτι αδηλωτο ? Αν το κάνεις είναι λάθος. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι μηδαμινές, αλλά γιατί να το κάνεις ?
rus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Κανείς δεν ζει μόνο με αέρα αλλά δεν υπάρχει λόγος να καρφώνεται. Θα κάνεις συναλλαγές με κάρτα ΜΕΧΡΙ το δηλωθέν εισόδημα και τα υπόλοιπα μετρητά. ΥΓ. Πας και καταθέτεις στην τράπεζα χρήματα, ακόμη και 30€ που προέρχονται από κάτι αδηλωτο ? Αν το κάνεις είναι λάθος. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι μηδαμινές, αλλά γιατί να το κάνεις ? Oταν δεν εχεις να κρυψεις κατι δε τιθεται θεμα καρφωματος. Όταν το δηλωθεν εισοδημα λεμε είναι μηδεν, τι συναλλαγες να κανεις με βαση αυτό? Δε μιλαμε για καταθεση αδηλωτων χρηματων. Βεβαια αν πουλήσεις κατι, πχ. μια καρτα γραφικων σε έναν συμφορουμιτη τοτε θα σου κανει τετοιου ειδους καταθεση. 23 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν πρέπει και δεν υπάρχει λόγος να κάνεις με την κάρτα μεγαλύτερες συναλλαγές από το εισόδημα σου. Εκτος αν τα προηγουμενα χρονια ειχες εισοδηματα τα οποια δεν ξοδεψες πλήρως. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από rus
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, rus είπε Oταν δεν εχεις να κρυψεις κατι δε τιθεται θεμα καρφωματος. Όταν το δηλωθεν εισοδημα λεμε είναι μηδεν, τι συναλλαγες να κανεις με βαση αυτό? Δε μιλαμε για καταθεση αδηλωτων χρηματων. Βεβαια αν πουλήσεις κατι, πχ. μια καρτα γραφικων σε έναν συμφορουμιτη τοτε θα σου κανει τετοιου ειδους καταθεση. Εκτος αν τα προηγουμενα χρονια ειχες εισοδηματα τα οποια δεν ξοδεψες πλήρως. Άρα, είσαι στην περίπτωση που είχες εισοδήματα προηγούμενων ετών, που δεν τα ξοδέψεις πλήρως. ΥΓ. Ίσως δεν το κατάλαβες, αυτό που έγραψα ήταν ότι ΔΕΝ υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεις την κάρτα και να κάνεις την δουλειά με ΜΕΤΡΗΤΑ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Καλησπερα .Ισως εχει απαντηθει....Εκανα την φορολογικη δηλωση αλλα δεν βλεπω απο που μπορω να κανω 12 δοσεις πριν ληξη η πρωτη δοση. Στην ρυθμιση Ρ2 εχει μονο ληξιπροθεσμες οφειλες.
asdfnikos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 28 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Καλησπερα .Ισως εχει απαντηθει....Εκανα την φορολογικη δηλωση αλλα δεν βλεπω απο που μπορω να κανω 12 δοσεις πριν ληξη η πρωτη δοση. Στην ρυθμιση Ρ2 εχει μονο ληξιπροθεσμες οφειλες. Νομίζω Πρέπει να γίνουν ληξιπρόθεσμες για να μπορέσεις να της εντάξεις Στην P2 Ρύθμιση.μπορείς να καλέσεις Αύριο Την ΑΑΔΕ Και να ρωτήσεις για 100%.Η μπορείς μέσω πιστωτικής να τα βάλεις 12 δόσεις. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Νομίζω Πρέπει να γίνουν ληξιπρόθεσμες για να μπορέσεις να της εντάξεις Στην P2 Ρύθμιση.μπορείς να καλέσεις Αύριο Την ΑΑΔΕ Και να ρωτήσεις για 100%.Η μπορείς μέσω πιστωτικής να τα βάλεις 12 δόσεις. Ευχαριστω .Θα παρω αυριο τηλεφωνο την ΑΑΔΕ. Νομιζα το ανιθετο .Οτι γινεται πριν γινουν ληξηπροθεσμες.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω .Θα παρω αυριο τηλεφωνο την ΑΑΔΕ. Νομιζα το ανιθετο .Οτι γινεται πριν γινουν ληξηπροθεσμες. Δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω ότι και ΠΡΙΝ γίνουν ληξηπροθεσμες μπορεί να γίνουν δόσεις. 1
rus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΥΓ. Ίσως δεν το κατάλαβες, αυτό που έγραψα ήταν ότι ΔΕΝ υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεις την κάρτα και να κάνεις την δουλειά με ΜΕΤΡΗΤΑ. Γιατι, εχω να κρυψω κατι? Αυτά τα φοβουνται μονο οι παρανομοι. Τη καρτα την εχουμε για να διευκολυνομαστε, όχι για να την αφήνουμε στο συρταρι.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 50 λεπτά πριν, rus είπε Γιατι, εχω να κρυψω κατι? Αυτά τα φοβουνται μονο οι παρανομοι. Τη καρτα την εχουμε για να διευκολυνομαστε, όχι για να την αφήνουμε στο συρταρι. Εντάξει, πάω πάσο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω ότι και ΠΡΙΝ γίνουν ληξηπροθεσμες μπορεί να γίνουν δόσεις. Ετσι είναι ...Σημερα φανηκαν στην Ρ2 τα μη ληξιπρόθεσμα για ρυθμιση. Μαλλον θελει μια μερα για να φανουν.
Green Dragon Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά! Υπέβαλα χτες την φορολογική δήλωση της κόρης μου και έβγαλε μήνυμα: " Εκκρεμεί έλεγχος δικαιολογητικών και η εκκαθάριση της δήλωσης ". Μέχρι πότε πρέπει να πάει στη ΔΟΥ, με τα δικαιολογητικά; Επίσης αν εκτός από τα δικαιολογητικά που είναι αναρτημένα στο taxis ( βεβαίωση αποδοχών από εργοδότη, αντίγραφο συμβολαίου για το διαμέρισμα που ενοικιάζει και αντίγραφο τιμολογίου πώλησης για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγόρασε ), τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να της ζητήσουν; Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από Green Dragon
mezger Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Green Dragon είπε Καλημέρα παιδιά! Υπέβαλα χτες την φορολογική δήλωση της κόρης μου και έβγαλε μήνυμα: " Εκκρεμεί έλεγχος δικαιολογητικών και η εκκαθάριση της δήλωσης ". Μέχρι πότε πρέπει να πάει στη ΔΟΥ, με τα δικαιολογητικά; Επίσης αν εκτός από τα δικαιολογητικά που είναι αναρτημένα στο taxis ( βεβαίωση αποδοχών από εργοδότη, αντίγραφο συμβολαίου για το διαμέρισμα που ενοικιάζει και αντίγραφο τιμολογίου πώλησης για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγόρασε ), τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να της ζητήσουν; Ευχαριστώ πολύ! Μέσα σε 5 εργάσιμες πρέπει να πάει. Σύμφωνα με νέες οδηγίες φέτος, αν δεν πάει σε αυτό το διάστημα θα (πρέπει να) κάνουν την εκκαθάριση αφαιρώντας όποιο ποσό/στοιχείο χρειάζεται αιτιολόγηση και είναι προς όφελος του φορολογούμενου. Δηλαδή για να έβγαλε το μήνυμα υπάρχει κάτι που δεν διασταυρώνεται από τα στοιχεία που έχουν ήδη, και της μειώνει το φόρο.. Οπότε εκτός από αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να έχει κάποιο έγγραφο για οτιδήποτε άλλο έχει συμπληρωθεί. Κατά κανόνα όταν παει μια δήλωση για έλεγχο βγαίνει μια ενδιάμεση οθόνη πριν την οριστικοποίηση που σε προειδοποιεί και αναφέρει που ακριβώς είναι το θέμα. Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι) που δεν έβγαζε την οθόνη, αν έπεσες στην περίπτωση απλά φρόντισε να έχει κάτι μαζί για κάθε ποσό. Τέλος εκτύπωσε και όλους τους πίνακες που βγάζει το taxis για τοκους, δαπανες, δανεια κλπ, μην υποθέσεις ότι επειδή είναι στο σύστημα δεν θα τα ζητήσουν. Για να τα βρεις τώρα που έγινε η υποβολή, άνοιξε ένα άλλο Ε1, το δικό σου π.χ. (μπες στο μενου για τροποποιητική αν έχει υποβληθεί), άνοιξε τον πίνακα που θες να εκτυπώσεις, και κάνε copy το url του πίνακα. Μετά το κάνεις paste στην address bar στην εφαρμογη των δηλώσεων της κορης 1
rus Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Aν θες να κανεις μια μικροδιορθωση στο Ε9, πχ. να αλλαξεις τη διευθυνση ενος σπιτιου από αρ. 9 σε 10, μπορεις να το κανεις απλα στο gsis με λιγα κλικ ή θα εχεις κι άλλο μπλεξιμο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα