Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Xacti είπε

Ήταν κενό. Πατάς στον σύνδεσμο και σου ανοίγει μια καρτέλα με τα ποσά που πλήρωσες με πλαστικό/ιντερνετικό χρήμα από κάθε τράπεζα ξεχωριστά. Αυτά τα ποσά είναι όλες οι συναλλαγές και όχι μόνο αυτά που εκπίπτουν, οπότε από αυτά βάζεις εσύ ένα ποσό στο 049 που να σε καλύπτει. Εγώ ή όλα τα έβαζα ή ένα μέρος το ίδιο ποσό μου έβγαινε να πληρώσω. 

Δεν ξέρω αν σε κάποιους ήταν προσυμπληρωμένο (αμφιβάλλω πάντως)

Το σωστό, είναι ΑΠΛΑ να βάλεις το άθροισμα των ποσών αυτών και τίποτε άλλο.

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Το σωστό, είναι ΑΠΛΑ να βάλεις το άθροισμα των ποσών αυτών και τίποτε άλλο.

Όχι. Σου ξαναείπα ότι στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και ποσά που δεν εκπίπτουν. Πρέπει να κάτσεις να τα υπολογίσεις μόνος σου. Όπως παλιά που διάλεγες ποιες αποδείξεις θα βάλεις γιατί δεν πιάνονταν όλες.

Εγώ πάντως έβαλα το σύνολο γιατί όπως σου είπα δεν είχα διαφορά στο ποσό και βαριόμουνα να κάτσω να υπολογίσω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xacti είπε

Όχι. Σου ξαναείπα ότι στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και ποσά που δεν εκπίπτουν. Πρέπει να κάτσεις να τα υπολογίσεις μόνος σου. Όπως παλιά που διάλεγες ποιες αποδείξεις θα βάλεις γιατί δεν πιάνονταν όλες.

Εγώ πάντως έβαλα το σύνολο γιατί όπως σου είπα δεν είχα διαφορά στο ποσό και βαριόμουνα να κάτσω να υπολογίσω

Εισαι ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ !!!!!!

Δημοσ.

Οποιος δηλώνει φιλοξενούμενος σε σπίτι άλλου, πρέπει να περιμένει να προηγηθεί η δήλωση του άλλου (που τον φιλοξενεί);

Εμένα μου βγάζει μύνημα στην υποβολή του Ε1: "προσοχή υπάρχει πρόβλημα με τον κωδικό 019 ΠΙΝΑΚΑΣ 2".  Αυτό βέβαια είναι λίγο περίεργο γιατί δεν έχω δηλώσει πουθενά ότι φιλοξενώ αλλά ότι φιλοξενούμαι (στον ΠΙΝΑΚΑ 6).

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Xacti είπε

στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και ποσά που δεν εκπίπτουν. Πρέπει να κάτσεις να τα υπολογίσεις μόνος σου. Όπως παλιά που διάλεγες ποιες αποδείξεις θα βάλεις γιατί δεν πιάνονταν όλες.

Aναφερεται πουθενα ότι στις αγορες με καρτα υπαρχουν διακρισεις? δηλ. ότι υπαρχουν ποσά που μπαινουν στον 049 και ποσα που δε μπαινουν γιατι δε μετρανε?

Δημοσ.

Μικροεισοδήματα από πωλήσεις αντικειμένων που είχαμε (πχ κινητό κάποιο ρούτερ κ ίσως παπούτσια) τα δηλώνουμε?

Επίσης στον κωδικό 719-720 δηλώνουμε το παπάκι?Τι βάζουμε στο κελί?Κυβικά που γράφει η άδεια κ πότε μεταβιβάστηκε?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, rus είπε

Aναφερεται πουθενα ότι στις αγορες με καρτα υπαρχουν διακρισεις? δηλ. ότι υπαρχουν ποσά που μπαινουν στον 049 και ποσα που δε μπαινουν γιατι δε μετρανε?

Οι δαπάνες που εξαιρούνται

Ποιες δαπάνες εξαιρούνται:

Τα ενοίκια, δόσεις δανείων, τα τέλη κυκλοφορίες, αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, πληρωμή φόρων, αγορές μετοχών.

https://www.tovima.gr/2019/03/03/finance/aforologito-oi-e-apodeikseis-pou-eksasfalizoun-ekptosi-forou/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, aerodyne είπε

Τα ενοίκια, δόσεις δανείων, τα τέλη κυκλοφορίες, αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, πληρωμή φόρων, αγορές μετοχών.

https://www.tovima.gr/2019/03/03/finance/aforologito-oi-e-apodeikseis-pou-eksasfalizoun-ekptosi-forou/

Ε καλα, αυτά είναι αυτονόητα. Αυτοκινητο ή σκαφος αν αγορασεις δηλωνεται χωριστα, ενοικια ή δοσεις επισης είναι αλλη κατηγορια. Δαπανες σε εμπoρους(πx.s/m) μπαινουν στα στοιχεια της καρτας για περασμα στον 049.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, aerodyne είπε

Δηλαδή, αν κάποιος έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με την κάρτα η τον φόρο εισοδήματος, πρέπει να τα ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ !!!!

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, CoOliO είπε

Μικροεισοδήματα από πωλήσεις αντικειμένων που είχαμε (πχ κινητό κάποιο ρούτερ κ ίσως παπούτσια) τα δηλώνουμε?

Πουλησες τα παπουτσια σου και πηρες και αποδειξη?

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δηλαδή, αν κάποιος έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με την κάρτα η τον φόρο εισοδήματος, πρέπει να τα ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ !!!!

Υπαρχουν στις βεβαιώσεις που δινει η τραπεζα στην εφορια τα ποσά από τέτοιες πληρωμες?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Πουλησες τα παπουτσια σου και πηρες και αποδειξη?

Υπαρχουν στις βεβαιώσεις που δινει η τραπεζα στην εφορια τα ποσά από τέτοιες πληρωμες?

Παράδειγμα έδωσα για τα παπούτσια..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CoOliO είπε

Παράδειγμα έδωσα για τα παπούτσια..

Οτιδήποτε ειδος κι είναι δε μπορεις να το δηλωσεις αν δεν εχει κοπει αποδειξη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

Οτιδήποτε ειδος κι είναι δε μπορεις να το δηλωσεις αν δεν εχει κοπει αποδειξη.

Μα ήδη το έχω αγοράσει κ έχω πληρώσει ΦΠΑ..Δηλαδή ο νόμος τι λέει για κάποιον που δεν είναι έμπορας ότι πχ αγοράζει μια τηλεόραση και μετά από 5 χρόνια την πουλάει!!Πρέπει να κόψει απόδειξη?

Δημοσ.

Καλησπέρα σας...

Μια ερώτηση...

Έχω χάσει το διαβατήριο μου και έχω πάρει χαρτί απώλειας απο την αστυνομία με όλα μου τα στοιχεία πάνω κανονικά....

Δεν έχω κάνει ακόμα φορολογική δήλωση φέτος...Αλλά θέλω να κάνω για να μπορώ να παίρνω επίδομα ενοικίου και επίδομα ΚΕΑ....

Το θέμα μου είναι πως δεν έχω 130 ευρώ αυτη τη στιγμή που μου ζητάνε για καινούριο διαβατήριο...

Μπορώ να κάνω φορολογική δήλωση και έπειτα να κανω αίτηση για τα επιδόματα έχόντας απλά χαρτί απώλειας απο την αστυνομία?

Πραγματικά δεν βγαίνω με το νοίκι, και βασιζόμουν στα επιδόματα που θα έπαιρνα αλλά τώρα που έχασα το διαβατήριο μου.... :(

Ευχαριστώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, CoOliO είπε

Μα ήδη το έχω αγοράσει κ έχω πληρώσει ΦΠΑ..Δηλαδή ο νόμος τι λέει για κάποιον που δεν είναι έμπορας ότι πχ αγοράζει μια τηλεόραση και μετά από 5 χρόνια την πουλάει!!Πρέπει να κόψει απόδειξη?

Αγοραπωλησια χωρις αποδειξη σημαινει ότι καποιος τα πηρε 'μαυρα'. Δηλωνονται τα μαυρα στην εφορια?

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...