Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,λοιπον θελω την βοηθεια σας διοτι εχω χρονια να ασχοληθω με pc και εχω ξεχασει τα παντα. Μου ερχεται το εν λογο λαπτοπ και στα αρνητικα βλεπω οτι ερχεται με μια μνημη 16 single και οχι 2 μνημες.με αποτελεσμα να μην δουλευει dual channel και να χανει πολυ σε επιδοσεις. Το ερωτημα ειναι τι μνημη πρεπει να κοιταξω να παρω; με μια 16αρα γινεται dual channel η θελω 2 ολοιιδιες,ιδια μαρκα κτλπ;

Η μνημη απο τι διαβαζω ειναι so dimm4 2666mhz 260 pin pc4 21300.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

να χανει πολυ σε επιδοσεις

Είσαι σίγουρος; Όντως το dual channel είναι καλύτερο, αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές σε single channel ανά διεργασίες.

Ποια η χρήση του laptop?

Για το τι ram έχεις κατέβασε το CPU id.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alkis13 είπε

Είσαι σίγουρος; Όντως το dual channel είναι καλύτερο, αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές σε single channel ανά διεργασίες.

Ποια η χρήση του laptop?

Για το τι ram έχεις κατέβασε το CPU id.

Πιο πολυ για gaming.αλλη χρηση ειναι ταινιες και καποιες ελαφριες δουλειες του μαγαζιου.βλεπω σε βιντεο σε συγκριτικα οτι χανουν παρα πολλα frames σε single channel.ειδικα στο συγκεκριμενο λαπτοπ καποιοι ειδαν και τα διπλα frames  σχεδον με dual channel.γενικα στο φορουμ msi προτεινουν σαν πρωτη κινηση μια ραμ.

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα...το φορητο εχει 1x 16gb?Και σε χαλαει που ειναι μια και παιζει σε single channel και δεν ειναι π.χ. 2x 8gb που θα επαιζε dual channel?
Σιγουρα χανεις αποδοση , αλλα δεν πιστευω οτι ειναι τοσο μεγαλη οσο λενε...ισως σε συγκεκριμενες περιπτωσεις να ισχυει κατι τετοιο...

Απο την αλλη , εχει επιγνωση για τι τιμες μιλαμε σε αυτες τις μνημες ? Παρε μια ιδεα απο εδω.Και το θεμα περα απο την τιμη ειναι και η διαθεσιμοτητα.Κανεις δεν τις εχει ετοιμοπαραδοτες (οπως και τις 8αρες που ψαχνω εδω και καιρο) , και θα περιμενεις καποιες μερες να τις παρεις.
Αλλη λυση το ebay , αλλα δεν γλυτωνεις λεφτα (80-85 ευρω παιζουν και εκει) και παλι θα φας καποιες μερες αναμονης...

Μιλαμε για φορητο με RTX καρτα και σε καιει που χανει επιδοσεις λογω μνημης?Δεν παιζονται τα παιχνιδια ε? :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Εγω δεν καταλαβα...το φορητο εχει 1x 16gb?Και σε χαλαει που ειναι μια και παιζει σε single channel και δεν ειναι π.χ. 2x 8gb που θα επαιζε dual channel?
Σιγουρα χανεις αποδοση , αλλα δεν πιστευω οτι ειναι τοσο μεγαλη οσο λενε...ισως σε συγκεκριμενες περιπτωσεις να ισχυει κατι τετοιο...

Απο την αλλη , εχει επιγνωση για τι τιμες μιλαμε σε αυτες τις μνημες ? Παρε μια ιδεα απο εδω.Και το θεμα περα απο την τιμη ειναι και η διαθεσιμοτητα.Κανεις δεν τις εχει ετοιμοπαραδοτες (οπως και τις 8αρες που ψαχνω εδω και καιρο) , και θα περιμενεις καποιες μερες να τις παρεις.
Αλλη λυση το ebay , αλλα δεν γλυτωνεις λεφτα (80-85 ευρω παιζουν και εκει) και παλι θα φας καποιες μερες αναμονης...

Μιλαμε για φορητο με RTX καρτα και σε καιει που χανει επιδοσεις λογω μνημης?Δεν παιζονται τα παιχνιδια ε? :)

Ναι μιλαμε για οντως προβλημα και οχι του στυλ 5 10% πανω.(που παλι ειναι σεβαστο ποσοστο).σε ξενα φορουμ και στο youtube, καθως και το 8sf που ερχεται με single channel σε μερικα παιχνιδια ειδαν αυξηση απο τα 60 στα 100  120 frames.δεν ξερω γιατι κανει τοση μεγαλη διαφορα αλλα παραπονιεται πολυ κοσμος.και με μια μνημη λυνεται το προβλημα.

Δημοσ.

η καλύτερη λύση είναι να πουλήσεις την 16αρα και να αγοράσεις 2 8αρες. Για να αποφύγεις troubleshooting κλπ. 

Αν πας σε άλλη 16αρα , θα πρέπει να βρεις ίδιο rank( 1-2) , ίδιο bus rate (x8-x16) , ίδια ταχύτητα και ίδιο cl. Τότε θα ελπίζεις σε ένα 90% πιθανότητα να παίξει απροβλημάτιστα σε dual. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Ναι μιλαμε για οντως προβλημα και οχι του στυλ 5 10% πανω.(που παλι ειναι σεβαστο ποσοστο).σε ξενα φορουμ και στο youtube, καθως και το 8sf που ερχεται με single channel σε μερικα παιχνιδια ειδαν αυξηση απο τα 60 στα 100  120 frames.δεν ξερω γιατι κανει τοση μεγαλη διαφορα αλλα παραπονιεται πολυ κοσμος.και με μια μνημη λυνεται το προβλημα.

Αν σαν "οντως προβλημα" , θεωρειται το "ξενα φορουμ και youtube" απο καποιους που ισως να μην καταλαβαινουν τι γινεται , τοτε αφησε με να ειμαι σκεπτικος για το κατα ποσο ειναι οντως προβλημα...

Αρχικα , θα παραθεσω τον εαυτο μου :)

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Το οτι χανεις καποια αποδοση ειναι δεδομενο.Το οτι χανουν τοσο μεγαλη που λενε , δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.Να σου πω γιατι.
Καποτε η nvidia κολαγε το γραμμα Μ στις mobile καρτες της για να δωσει να καταλαβει ο κοσμος οτι ειναι υποδυεστερες απο τις αντιστοιχες desktop.Στην σειρα 10x0 , εβγαλε το γραμμα αυτο αλλα και παλι ειναι υποδυεστερες οι mobile καρτες αλλα κατα μικροτερο ποσοστο απο ο,τι στις προηγουμενες σειρες (~10% πιο αδυναμες στην σειρα 10x0)."
Στην σειρα 20x0 , το γραμμα δεν υπαρχει και παλι αλλα η αποδοση σε σχεση με τις αντιστοιχες desktop καρτες ειναι πολυ πιο μικρη απο ο,τι στην προηγουμενη σειρα.Περιπου 30%.
Ο κοσμος λοιπον βλεπει 10x0/20x0 στα λαπτοπ και περιμενει επιδοσεις desktop απο τις καρτες..αμ δε.Αρα η οποιαδηποτε συγκριση ειναι ακυρη.
Παμε σε αυτο που εχω υπογραμμισει στην παραθεση του εαυτου μου :) Καποια παιχνιδια λογω του τροπου που εχουν γραφτει και λειτουργουν κανουν βαρια χρηση της μνημης..φορτωνουν textures,3d objects..ξεφορτωνουν..ξαναφορτωνουν...εκει ναι , θα δεις μεγαλη διαφορα αποδοσης αν εχεις dual channel μνημες σε σχεση με single channel.
Σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις η διαφορα αποδοσης δεν θαναι τοσο τραγικη οσο λενε.

Απο την αλλη ...αν φτασεις σε σημειο ακομα και με μειωμενη αποδοση σε RTX καρτα να μην μπορει να παιχτει (κατω απο 60fps)  οποιοδηποτε παιχνιδι κυκλοφορει σε μεγιστες ρυθμισεις...τοτε καπου αλλου ειναι το προβλημα και οχι στις μνημες...οχι οτι δεν θα βοηθουσε dual channel , αλλα απο μονη της η καρτα θα πρεπε να οργωνει...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Τεσπα θα το δω απο αυριο.εχω ξεψαχνισει ολα τα review,τα βιντεο τα συγκριτικα τις δοκιμες ενα μηνα τωρα.αν δω τετιο προβλημα θα το καταλαβω.για αρχη ας το σεταρουμε και βλεπουμε αν παει κατι στραβα.πρεπει.να μπω στο κλιμα γιατι εχω χρονια αποχη.

Μεχρι τωρα επαιζα κανα game  στο xbox.πλεον η tv ειναι καβατζωμενη απο τα πιτσιρικια και την γυναικα με σειρες.τωρα πιστευω να λυσω το προβλημα μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...