Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Είναι εγκληματικό για έναν γιατρό να έχει στα χέρια του μετρήσεις ημερών/εβδομάδων/μηνών ανα 3-4 λεπτά που παίρνει το watch? Ακόμη κι αν αυτά είναι από έναν απλό αισθητήρα; 

Ενταξει μας πείσατε! 

Εκτος αν νομίζετε πως ο γιατρός θα δει απλά τις μετρήσεις από το ρολόι και θα μου κάνει ηλεκτροσόκ ενώ στέκομαι μπροστά του όρθιος και του μιλάω... 😛 

Aπό  κάπου πρέπει αν τα πάρουν και αυτοί!!! τι περιμένεις να σου πουν?

it's impossible to know exactly how accurate it is, but it's probably accurate enough. Why? Well, to get clearance from the FDA in the US and then the CE mark for use in the EEA, it has to meet a certain bar of accuracy. And during testing of 600 subjects in a controlled environment, the Watch was able to accurately detect the sinus rhythm classification with 99.6% accuracy, and reach the AFib classification with 98.3% accuracy.

• Like 3
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, MTX είπε

και εγώ ξέρω άλλους δυο που έγινε ακριβώς το ίδιο και ο ένας κατέληξε σε 5x5 την ώρα που έπαιζε , για να σου βρούνε κάτι σε έναν έλεγχο ρουτίνας πρέπει να είναι πολύ χοντρό το πρόβλημα να κάνει μπαμ , η μονη σίγουρη εξέταση είναι στεφανιογραφία τίποτα άλλο για να είσαι σίγουρος για τι κατάσταση στις αρτηρίες σου , για να πάθεις κάποιο επεισόδιο από αρρυθμία πρέπει να είσαι με πολύ υψηλούς παλμούς πάνω από 150 -170 και να έχεις πρόβλημα με την ηλεκτρική πλεξούδα τις καρδιας να σου κάνει αρρυθμίες και να σου βάζει σφήνα παλμούς από διαφορες κοίλες οποτε ο ρυθμός πλέον δεν είναι φλεβοκομβικός

Και στεφανιογραφία δεν είναι 100% μου φαίνεται. Συνάδελφος την περασμένη Κυριακή έπαθε έμφραγμα, πήγε στο νοσοκομείο, του κάναν την εξέταση, έδειξε μια αρτηρία βουλωμένη 94% και του κάναν μπαλονάκι. Την ημέρα που ήταν για να βγει, το προηγούμενο βράδυ, πόνος ξανά στο στήθος, δεύτερο μπαλονάκι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, crossmo είπε

Aπό  κάπου πρέπει αν τα πάρουν και αυτοί!!! τι περιμένεις να σου πουν?

it's impossible to know exactly how accurate it is, but it's probably accurate enough. Why? Well, to get clearance from the FDA in the US and then the CE mark for use in the EEA, it has to meet a certain bar of accuracy. And during testing of 600 subjects in a controlled environment, the Watch was able to accurately detect the sinus rhythm classification with 99.6% accuracy, and reach the AFib classification with 98.3% accuracy.

Δες ταυτοχρονα και τι αναλυσεις τραβανε τα ιατρικα μηχανηματα για να βγουν στην αγορα και συγκρινε το με τα 600 ατομα του τεστ. Αυτα τα κριτιρια προφανως και ειναι οκ για μια πολυ χοντρικη ιδεα αλλα οχι για να τα παρει σοβαρα η ιατρικη κοινοτητα. Αυτο ειναι για σενα και μονο.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ανησυχήσει άδικα και απο αίσθημα παλμών που θα έχει, που θα οφείλεται καθαρά σε άγχος. Για παράδειγμα.

Ενας γιατρός μπορεί να αμελήσει να γράψει εξετάσεις ή να ειναι υπερβολικός και να τρομάξει τον ασθενή.

Ολα αυτά χωρίς οποιαδήποτε συσκευη. 

Το πως θα χρησιμοποιηθεί ενα τετοιο εργαλείο επηρεάζεται απο τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Το πως θα αξιολογηθεί, επηρεάζεται απο τον εκάστοτε γιατρό. Αν αυτοί ειναι ζώα, αναίσθητοι, αδιάφοροι, άχρηστοι κλπ θα γίνει η βλακεία και χωρίς το ρολοι.

Οι συσκευες αυτές προφανώς ειναι σε πρώιμο στάδιο και λειτουργούν επικουρικά. Προφανώς δεν αντικαθιστούν ουτε το γιατρό ουτε τις εξετάσεις. Μη λέμε αυτονόητα πραγματα. 

Προσωπικα έχοντας το galaxy watch αλλα και αισθητήρα παλμών στο s10, τα χω συγκρίνει με omron μηχάνημα, με οξυμετρο νοσοκομείου, με τον κλασσικο τροπο μέτρησης με το χέρι. Και ειδικά το ρολοι, ΠΟΤΕ δε λεει βλακείες. Και για μένα που έχω καποια θέματα ειναι τρομερά χρήσιμο!!! Καταγράφονται ολα στο app και τα δείχνω στους γιατρούς μου και ξέρουν πως παει κάθε βδομάδα, αν χρειαστεί. Φυσικά αν ειχα ενα σοβαρό πρόβλημα παλμών θα με έστελναν για εξετάσεις άλλες, θα φορούσα holter κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν πρωτοέγινε η ανακοίνωση ενθουσιάστηκα. Δυστυχώς καλύπτει περιοριμένο αριθμό προβλημάτων προς το παρόν, αλλά είναι προς τη σωστή κατευθυνση. Η τεχνολογία ακόμη δεν υπάρχει που να καλύπτει προβλήματα και για τους λιγότερο νέους που δεν πάνε καθημερινα στα γυμναστήρια., Ίσως στο μέλλον να έχουμε κάτι καλύτερο...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, green gordon είπε

Αυτά είναι πολύ καλά νέα.Χαιρομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα,φυσική εξέλιξη της επιστήμης σε ώφελος των ανθρώπων.

Δεν είμαι apple fanboy αλλά μπράβο τους!

Φαντάσου  που φτάσαμε . Να δηλώνουμε πως δεν ημαστέ apple fanboy για να μην μας κράξουν που λέμε την γνώμη μας

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ntarlas είπε

Φαντάσου  που φτάσαμε . Να δηλώνουμε πως δεν ημαστέ apple fanboy για να μην μας κράξουν που λέμε την γνώμη μας

Δες το βίντεο αυτό και θα καταλάβεις

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που με ανησυχεί, και όχι μόνο για την Apple (αφού σίγουρα θα ακολουθήσουν όλες οι μεγάλες στο χώρο) είναι που θα πωλούνται τα δεδομένα που θα συλλέγονται από τέτοιου είδους εφαρμογές. 

Οι ασφαλιστικές και οι φαρμακευτικές θα πλήρωναν όσο όσο για να έχουν τέτοια δεδομένα. (Βλέπε το χαρτί που σου δίνουν να υπογράψεις σε όποιο μικροβιολογικό/διαγνωστικό κέντρο πας για εξετάσεις, που στην ουσία τους εξουσιοδοτείς να πουλήσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σου σε ασφαλιστικές). 

Κατά τ'άλλα, η τεχνολογία προς τα εκεί θα πάει και σε μερικά χρόνια δεν θα χρειάζεται καν να καλέσουμε το 166 (ή το 112) αφού θα ειδοποιούνται από το κινητό μας αυτόματα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Jlaxy είπε

Αυτό είναι καινοτομία!

Πόσο αξιόπιστο όμως είναι?

Τη τελευταία φορά που έκανα ο καρδιογράφος είχε 6 ηλεκτρόδια και με την καρδούλα μου δεν παίζω!

Πάντως στους παλμούς που μέτρησα με το σύστημα που είχε η παθολόγος μου, σε Series 3, δεν είχε καθόλου απόκλιση! Βέβαια για το ΗΓΚ δεν ξέρω...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, crossmo είπε

Επιστήμονες του google

Καλύτερα επιστήμονας του Google παρά με πτυχίο από Βουλγαρία και μπάρμπα στη Κορώνη , έχω άποψη μόνο για ότι έχω βιώσει , και επειδή έχω κάνει και ηλεκτροφυσιολογικη μελέτη και καυτηριασμό σε κοίλες για αρρυθμίες κάτι έμαθα και εγώ και μάλιστα από πρώτο χέρι

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, MTX said:

Καλύτερα επιστήμονας του Google παρά με πτυχίο από Βουλγαρία και μπάρμπα στη Κορώνη , έχω άποψη μόνο για ότι έχω βιώσει , και επειδή έχω κάνει και ηλεκτροφυσιολογικη μελέτη και καυτηριασμό σε κοίλες για αρρυθμίες κάτι έμαθα και εγώ και μάλιστα από πρώτο χέρι

Και τι σχέση έχει η δική σου περίπτωση με τη δυνατότητα του apple watch που συζητάμε και το αν οι μετρήσεις του έχουν νόημα ή όχι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο έχω ασχοληθεί εγώ με αυτά τα μπιχλιμπιδια φίλε δεν έχει ασχοληθεί άλλος εδώ μέσα , εβδομάδες ολόκληρες κυκλοφορούσα με καλώδια , χολτερ και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες , καλοδεχούμενη είναι σαν ιδέα αλλά βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο για να γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος , το garmin με το λουρί στο στήθος πολύ πιο αξιόπιστο

31 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και τι σχέση έχει η δική σου περίπτωση με τη δυνατότητα του apple watch που συζητάμε και το αν οι μετρήσεις του έχουν νόημα ή όχι? 

Επεξ/σία από MTX
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, MTX said:

Όσο έχω ασχοληθεί εγώ με αυτά τα μπιχλιμπιδια φίλε δεν έχει ασχοληθεί άλλος εδώ μέσα , εβδομάδες ολόκληρες κυκλοφορούσα με καλώδια , χολτερ και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες , καλοδεχούμενη είναι σαν ιδέα αλλά βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο για να γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος , το garmin με το λουρί στο στήθος πολύ πιο αξιόπιστο

Πού είναι μια μελέτη για την αξιοπιστία του garmin απέναντι στο Apple Watch? 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MTX είπε

Μα δε νομίζω οτι κάποιος αμφισβητεί αυτά που λες ή πως υποστηρίζει πως το ρολοι μπορεί να αντικαταστήσει όλες αυτές τις εξετάσεις!

Απλώς αυτο απέχει απο το να πουμε πως το ρολοι έχει μετρήσεις αναξιόπιστες χωρίς να το εχουμε δει. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...