Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Το τσέκαρα είναι σχεδόν το ίδιο. Αυτό που έχεις Εσυ φαίνεται ελαφρώς πιο δυνατό (αναφέρει ότι στον ίδιο χρόνο ψύχει μεγαλύτερη ποσότητα). Επίσης ελαφρώς καλύτερη κατανάλωση χωρίς να ξέρω τι σημαίνει σε € ανα έτος αυτό. Τέλος πιο ακριβό 80-100€. Φφφφφ ούτε αμάξι να έπαιρνα 

Δεν έχεις άδικο. Ίσως με περισσότερες άτοκες ένα ποσό +400€ δεν φανεί τόσο. 

Το εξετάζω :) 

Κι εγώ το ίδιο έχω τελικά τώρα που τσέκαρα το μοντέλο. Θυμάμαι ότι το είχα προτιμήσει ακριβώς λόγο του Α+++, ήταν σε προσφορά τότε. Από άποψη ρεύματος θέλεις σίγουρα πάνω από 7-8 χρόνια για να κάνεις απόσβεση το αυξημένο κόστος αλλά και πάλι ψυγείο δεν αλλάζεις συχνά. Γενικότερα αποφεύγω οποιαδήποτε γερμανικά προϊόντα, τα θεωρώ υπερτιμημένα και βρίσκεις ισάξια πολύ οικονομικότερα. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι τα Γερμανικά είναι υπερτιμημένα;;;; Παλιά επί Δυτικής Γερμανίας ναι ήταν πανάκριβα.Παλιά για να πάρεις ψυγείο bosch έπρεπε να πάρεις δάνειο.

Τώρα όμως είναι πολύ φτηνότερα από πολλά άλλα π.χ.για ψυγείο που συζητάμε βρίσκεις παρόμοιο (πόσταρα παραπάνω) πιο φτηνό από LG και samsoung.

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναθερμαίνω το θέμα....

Είμαι σε περίοδο αλλαγής του ψυγείου μου, οπότε σας ακούω αν έχετε feedback για κάποιο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

• Δεν με ενδιαφέρει να έχει πολλούς αυτοματισμούς και μπλιμπλίκια (οθόνες, WIFI, βρυσάκι, μηχανισμό για παγάκια )
  • Πλάτος απαραίτητα 70cm
  • Ενεργειακή κλάση θα ήθελα ιδανικά Α+++ αλλά δεν είναι και πολύ σίγουρος αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά με τα Α++
  • budget ~750€

Με μια έρευνα που έκανα παρατήρησα ότι τα Α+++ είναι οριακά στο budget Μου, οπότε το σκέφτομαι να πάω στο A++ 

κάτι μου κάνει το συγκεκριμένο SIEMENS KG49EVI4A (https://www.mediamarkt.gr/el/product/_siemens-kg49evi4a-1212515.html)

Επεξ/σία από drikoudis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/2/2020 στις 2:08 ΜΜ, drikoudis είπε

• Ενεργειακή κλάση θα ήθελα ιδανικά Α+++ αλλά δεν είναι και πολύ σίγουρος αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά με τα Α++

Στα χαρακτηριστικά τους αναφέρουν την εκτιμώμενη ετήσια ενεργειακή δαπάνη.

Ενδεικτικά για το SIEMENS KG49EBI30 που είναι το δίδυμο αδελφάκι αυτού που βρήκες αλλά με Α++ δίνουν 255 kwh/έτος και για το Α+++ που λες εσύ 190 kwh/έτος.

65 kwh η διαφορά το έτος, με ένα κόστος 0,2 ευρώ η κιλοβατώρα γλυτώνεις 13 ευρώ τον χρόνο. Οπότε αν το βλέπεις καθαρά οικονομικά αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη δεν αξίζει.

Το πλάτος γιατί αυστηρά 70; Είναι εντοιχιζόμενο; Ίσως βρεις περισσότερες επιλογές αν είναι λίγο μικρότερο.

Επεξ/σία από Conan2046
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Conan2046

ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις kwh. Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν αξίζει τόσο το A+++

Επέλεξα 70cm γιατί υπάρχει o  χώρος στην κουζίνα και σε σχέση με τα <70 είδα ότι είναι αρκετά πιο άνετο.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...