Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iNK είπε

Με γειά! Δυστυχώς δεν έχουμε μαστόρια εδώ όπως ο Louis Rossmann για να τη βγάλει καθαρή ο καταναλωτής με λίγα φράγκα και εγγύηση καλής εργασίας. Το after sales τους είναι απαράδεκτο όσον αφορά τα laptops.

-> Για μαστόρια: Apple Piraeus Data Center (δε νομίζω να φτιάχνουν τα τελευταία μοντέλα όμως)

Επεξ/σία από SeaLion
κλαριφιέ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Δεν ασχολούμαι εγώ με διοικητικά θέματα. Αλλά ναι Macbooks 2012-2018 έχει τμήματα που έχουν.

Τι να σου πω, πάντως όπως έγραψα και στην αρχή και με άλλα macbook πριν απο αυτό δεν είχα ποτέ πρόβλημα ακόμα και για μπαταρία εκτός εγγύησης.

Ούτε εγώ είχα προβλήματα. Είμαι μισή ζωή με apple - δεν λέμε χρόνια - και είχα ελάχιστα προβλήματα. Επειδή όμως βρίσκομαι σε χώρο που έγινε μαζική αγορά δεκάδων macbook pro 2016-2017  βλέπω τα θέματά τους. Γιατί δηλαδή δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα με τα imac?

Επεξ/σία από hted
Δημοσ.
1 minute ago, iNK said:

Με γειά! Δυστυχώς δεν έχουμε μαστόρια εδώ όπως ο Louis Rossmann για να τη βγάλει καθαρή ο καταναλωτής με λίγα φράγκα και εγγύηση καλής εργασίας. Το after sales τους είναι απαράδεκτο όσον αφορά τα laptops.

Προσωπικά εγώ δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Φίλε μου δεν είναι τυχαίο και συμβαίνει να το ξέρω από πρώτο χέρι (διάβασε προηγούμενο post μου παραπάνω).

Εγώ έχω απογοητευτεί πραγματικά. Θα πρέπει να είσαι τυχερός να σου κάτσει laptop χωρίς πρόβλημα για χρόνια. Αν είσαι επαγγελματίας, πρέπει να έχεις αγορασμένες 2 διαφορετικές μάρκες, όταν χαλάει η μία να έχεις την άλλη. Άσε που έτσι πως είναι τα πράγματα, διόλου απίθανο να χαλάσουν και οι 2 ταυτόχρονα. Ούτε μπαταρία πλέον δε μπορούμε να αλλάξουμε όπως παλιά (μόνο σε συγκεκριμένα thinkpad γίνεται πλέον). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, jimmy213 είπε

Ανάλογα τι βολεύει τον καθένα. Πήγα από μεμβράνης σε μηχανικό και δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Ναι, κάνουν θόρυβο (αναλόγως και τους διακόπτες) αλλά γράφω πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη.

Στα επίπεδα πληκτρολόγια των laptops (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο της Apple για να δω κατά πόσο διαφέρουν) και με το χαμηλό προφίλ που έχουν, δεν με ευχαριστεί το γράψιμο και έχω αρκετά missclicks (αν και είναι θέμα συνήθειας αυτό).

Εντελώς θέμα συνήθειας. Όταν δοκίμασα πρώτη φορά να γράψω σε laptop ήθελα απλά να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τραπέζι. Τώρα πληκτρολογώ πιο γρήγορα απ΄ότι σε desktop. Η μικρή διαδρομή των πλήκτρων ευνοεί την ταχύτητα. 

Επεξ/σία από johncorfas
Δημοσ.
5 hours ago, skiabox said:

Εγώ πάλι απορώ πως μπορεί κόσμος να πληκτρολογεί σε mechanical keyboards με μικρά σε εμβαδό και πανύψηλα πλήκτρα (να μην πω και για το ενοχλητικότατο κλακ ήχο)!

Ακόμα και ο Lou του Unbox Therapy για τέτοια πληκτρολόγια τρελαίνεται!

Όπως "once you go mac, you never go back" έτσι και με τα mech keyboards.
Μπορεί να έχουν μεγαλύτερο travel, να θέλουν περισσότερη δύναμη και να κάνουν "θόρυβο" (πάντα ανάλογα με τον τύπο του switch) αλλά έρχονται  και με τα θετικά τους.

Είναι πάρα πολύ ανθεκτικά, ειδικά σε σχέση με keys όπως αυτά των τελευταίων γενεών των mac.
Τα περισσότερα προσφέρουν δυνατότητες macro και την εναλλαγή του keyboard layout (DVORAK, COLEMAK).
Είναι customizable από case, μέχρι και τα keycaps.

Γενικά αν κάποιος πληκτρολογεί αρκετά και δεν εννοώ να κάνει google searches αλλά για documents ολόκληρα, κώδικα κλπ.
Νομίζω ότι θα "βρει την χαρά του" με ένα τέτοιο keyboard.
Φυσικά και είναι υποκειμενικό το feel που θέλει να έχει ο καθένας αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Για τις τιμές πάντως αδικείται η apple..όταν με 1200 παίρνεις macbook pro του 2017 με 256 δίσκο κ ι5 κ 8ραμ κ την πολύ υψηλή ποιότητα κ το λειτουργικό που σε κάποιους αρέσει σε κάποιους Όχι. Συγκριτικά τι windows μηχάνημα μπορείς να πάρεις που να έχει αντίστοιχη ποιοτητα; xps? Μάλλον παραπάνω θα πληρώσεις κ ας έχει καλύτερο hardware. Θα είναι πιο αποτελεσματικό; θα είναι πιο long term? Δεν είναι κακή επιλογή σε αυτά τα λεφτά η apple me to pro

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, G3orge_ είπε

Για τις τιμές πάντως αδικείται η apple..όταν με 1200 παίρνεις macbook pro του 2017 με 256 δίσκο κ ι5 κ 8ραμ κ την πολύ υψηλή ποιότητα κ το λειτουργικό που σε κάποιους αρέσει σε κάποιους Όχι. Συγκριτικά τι windows μηχάνημα μπορείς να πάρεις που να έχει αντίστοιχη ποιοτητα; xps? Μάλλον παραπάνω θα πληρώσεις κ ας έχει καλύτερο hardware. Θα είναι πιο αποτελεσματικό; θα είναι πιο long term? Δεν είναι κακή επιλογή σε αυτά τα λεφτά η apple me to pro

δεν ειναι μονο το xps, οτι refurbished εκδοση pro εχω δει πολυ παλιοτερο μαλιστα απο macbook του 17 οπως αναφερεις ειναι και ποιοτικο και πιο γερη κατασκευη και παει σφαιρα, και τιμη 300-400 ευρω. με 500 παιρνεις i7 8gb ram 512ssd και 15,6inch και 14αρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SeaLion είπε

-> Για μαστόρια: Apple Piraeus Data Center (δε νομίζω να φτιάχνουν τα τελευταία μοντέλα όμως)

Στην Φρανκφούρτη downtown την δουλειά την βγάζανε 2 πακιστάνια.

Btw το Πακιστάν έχει πλέον τρομερή παράδοση στην πληροφορική.

Βέβαια ο Έλληνας πολίτης έχει συναντήσει τους χειρότερους.

Τα σύγχρονα κράτη πάντα διαλέγουν τους καλύτερους ιστορικά, μιας και πάνω και σε αυτούς στηρίζουν την ανάπτυξή τους (π.χ Αμερική με τους Εβραίους επιστήμονες μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο).

Αντίθετα τα αδύναμα κράτη δεν έχουν καμία μεταναστευτική πολιτική και για αυτό μένουν αδύναμα!

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
22 ώρες πριν, skiabox είπε

Πάντως το apple magic keyboard 2 που χρησιμοποιώ για να γράψω αυτό το κείμενο είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο που είχα ποτέ!

Ανώτερο και από το apple magic keyboard 1.

Όχι απλά δεν συμφωνώ αλλά πολύ πιθανών δεν έχεις χρησιμοποιήσει πραγματικά καλό πληκτρολόγιο . Τα magic τα χαρακτηρίζουν σκουπίδια μπροστά στο apple A1048 . Επίσης για να καταλάβεις πόσο χάλια είναι χρησιμοποίησε ένα T4xx laptop της lenovo για να καταλάβεις τι πάει να πει πληκτρολόγιο αντάξιο της τιμής . Ειδικά στα νέα mbook εδώ και 5-6 χρόνια τα πληκτρολόγια δεν είναι καν μέτρια

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Όχι απλά δεν συμφωνώ αλλά πολύ πιθανών δεν έχεις χρησιμοποιήσει πραγματικά καλό πληκτρολόγιο . Τα magic τα χαρακτηρίζουν σκουπίδια μπροστά στο apple A1048 . Επίσης για να καταλάβεις πόσο χάλια είναι χρησιμοποίησε ένα T4xx laptop της lenovo για να καταλάβεις τι πάει να πει πληκτρολόγιο αντάξιο της τιμής . Ειδικά στα νέα mbook εδώ και 5-6 χρόνια τα πληκτρολόγια δεν είναι καν μέτρια

Μην το συζητάς οι Apple χρηστες είναι σαν τους οδηγούς που έχουν ενα παλιό suzuki του 1990 και λένε ότι έχει το καλύτερο steering την καλύτερη οικονομία κτλ και δεν χρειάζονται κάτι άλλο. Και ο άλλος με το καινούργιο toyota γιάρις να προσπαθεί να του εξηγήσει ότι είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.
P.S. αυτά τα thinkpad που λες έχουν όχι κορυφαίο keyboard αλλα κάνουν οτιδήποτε(keyboard) της apple να μοιάζει σαν φθηνό παιχνίδι από jumbo

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, skiabox είπε

Στην Φρανκφούρτη downtown την δουλειά την βγάζανε 2 πακιστάνια.

Btw το Πακιστάν έχει πλέον τρομερή παράδοση στην πληροφορική.

Βέβαια ο Έλληνας πολίτης έχει συναντήσει τους χειρότερους.

Τα σύγχρονα κράτη πάντα διαλέγουν τους καλύτερους ιστορικά, μιας και πάνω και σε αυτούς στηρίζουν την ανάπτυξή τους (π.χ Αμερική με τους Εβραίους επιστήμονες μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο).

Αντίθετα τα αδύναμα κράτη δεν έχουν καμία μεταναστευτική πολιτική και για αυτό μένουν αδύναμα!

That escalated quickly...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Stitch19 είπε

Μην το συζητάς οι Apple χρηστες είναι σαν τους οδηγούς που έχουν ενα παλιό suzuki του 1990 και λένε ότι έχει το καλύτερο steering την καλύτερη οικονομία κτλ και δεν χρειάζονται κάτι άλλο. Και ο άλλος με το καινούργιο toyota γιάρις να προσπαθεί να του εξηγήσει ότι είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.
P.S. αυτά τα thinkpad που λες έχουν όχι κορυφαίο keyboard αλλα κάνουν οτιδήποτε(keyboard) της apple να μοιάζει σαν φθηνό παιχνίδι από jumbo

Aυτο που λες ισχυει, αλλα απο την αλλη τα απλ στηριζονται στο οτι εχουν σταθεροτητα στην αποδοση τους..δηλαδη οσο γρηγορα θα τρεχουν τη 1η μερα τοσο γρηγορα θα τρεχουν και μετα απο 5 χρονια...-αν αντεξουν-. Το οποιο δεν ισχυει στα windows... με το καιρο γινεται ολο και ποιο αργο αποκτουν bugs κλπ και πρεπει να κανεις φορματ ή αναβαθμιση..Ναι εχουν περισσοτερες δυνατοτητες (και επιδοσεις ανα περισταση) αλλα ειναι ο ορισμος της ασταθειας ...

PS Αν τα θινκπαντ ετρεχαν ιος και τα μακ ειχαν τις υλοποιησεις των θινκπαντ δε θα υπηρχε αγορα , θα ειχαμε ολοι το ιδιο υπερτελειο λαπτοπ...

Επεξ/σία από cpgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/3/2019 στις 12:31 ΜΜ, billdanos είπε

Το αγόρασες αρχές του 2019. Έχεις εγγύηση. Στο αλλάζουν και δεν πληρώνεις τίποτα. Αν σου κάνουν κόλπα άλλαξε εξουσιοδοτημένο service ή ενημέρωσε την Apple. 

Εξάντλησα όλες τις δυνατότητες που είχα. Για να το δούνε μου είπαν ότι πρέπει να κρατήσω εγώ backup με time machine αλλιώς υπάρχει χρέωση. Επιπλέον χρειάζονται 5 εργάσιμες μέρες για να το δούνε και να μου απαντήσουν για το πόσο κοστίζει και αν μπορεί να το αναλάβει η Apple. Με αυτό το laptop δουλεύω και χρειάζεται αρκετή δουλεία από εξωτερικές εταιρείες για να μου το επαναφέρουν (vpn, virtual machines, erp κλτ) και μου είναι αδύνατον να το δώσω σε restore mode για 5 μέρες μόνο και μόνο για να μου πουν τι θα γίνει. Την άκρη μου θα την βρω αλλά δεν το λες και καλή εξυπηρέτηση, ειδικά για την κατηγορία τιμής. Μέτρο σύγκρησης η Dell που χαλάει η οθόνη, μου στέλνουν next day άλλη και μετά με ρωτάν τι είχε αυτή που χάλασε.

Θεωρώ φυσιολογικό κάτι να έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα. Λόγο δουλειάς 50 dell pc 10 surface κτλ με την μόνη εταιρεία που είχα πολλά προβλήματα λόγο κακής κατασκευής ήταν η Samsung. Όποια συσκεύη apple έχω, δεν είχα ποτέ κατασκευαστικό πρόβλημα, πρώτη φορά έτυχε και δεν κρίνω το πρόβλημα αλλά το κακό support.

Επεξ/σία από Andrew Politis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...