yanyul Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι μανιακός φωτογράφος, αλλά μ'αρέσει να αποτυπώνω τις οικογενειακές στιγμές. Πριν από 3-4χρόνια απέκτησα την πρώτη μου DSLR φωτογραφική μηχανή Olympus E-410 ( με φακό ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6). Την αγόρασα μεταχειρισμένη δύο ετών όπως μου είπαν. Μετά από τόσα χρόνια, πιστεύω ότι έχω μάθει τα βασικά τουλάχιστον, και σκέφτομαι να κάνω μία αναβάθμιση. Ενώ στην αρχή η φωτογραφίες που έβγαζα, μου φαινόταν τέλειες, τώρα όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες. Αυτό που δε μου αρέσει στην συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή είναι ότι δεν έχει μεγάλο ζουμ και μικρή ανάλυση (10,0 Mp ). Επίσης δεν έχω καταφέρει να βγάλω μια πολύ καθαρή φωτογραφία, όταν το αντικείμενο που φωτογραφίζω κινείται. Έχετε υπ'όψην καμιά οικονομική DSLR που να έχει καλό ζουμ και σίγουρα πιο μεγάλη από 10 mp ανάλυση; Μήπως συμφέρει να ψάξω πιο καλό φακό; Και ποια πιστεύετε ότι θα ήταν λογική τιμή εάν πουλούσα την δική μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Dr_73 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Όταν λες δεν είναι καθαρές οι φωτογραφίες κινούμενων αντικειμένων που βγάζεις, τι ακριβώς εννοείς ;; Δεν είναι εστιασμένο ή είναι κουνημένο ; Μπορείς να τα πετύχεις αυτά με τη μηχανή σου, θέμα τεχνικής είναι . Η μηχανή σου έχει δυνατότητες . Θα ήταν πιο κατανοητό τι θες, αν έβαζες παραδείγματα αυτών που δεν σου αρέσουν .
babisskg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, yanyul είπε Καλησπέρα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι μανιακός φωτογράφος, αλλά μ'αρέσει να αποτυπώνω τις οικογενειακές στιγμές. Πριν από 3-4χρόνια απέκτησα την πρώτη μου DSLR φωτογραφική μηχανή Olympus E-410 ( με φακό ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6). Την αγόρασα μεταχειρισμένη δύο ετών όπως μου είπαν. Μετά από τόσα χρόνια, πιστεύω ότι έχω μάθει τα βασικά τουλάχιστον, και σκέφτομαι να κάνω μία αναβάθμιση. Ενώ στην αρχή η φωτογραφίες που έβγαζα, μου φαινόταν τέλειες, τώρα όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες. Αυτό που δε μου αρέσει στην συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή είναι ότι δεν έχει μεγάλο ζουμ και μικρή ανάλυση (10,0 Mp ). Επίσης δεν έχω καταφέρει να βγάλω μια πολύ καθαρή φωτογραφία, όταν το αντικείμενο που φωτογραφίζω κινείται. Έχετε υπ'όψην καμιά οικονομική DSLR που να έχει καλό ζουμ και σίγουρα πιο μεγάλη από 10 mp ανάλυση; Μήπως συμφέρει να ψάξω πιο καλό φακό; Και ποια πιστεύετε ότι θα ήταν λογική τιμή εάν πουλούσα την δική μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δουλεύω ακόμη και με την e 420 την οποία αγόρασα συνειδητά μιας και γνωρίζω τι ακριβώς μπορεί να κάνει και τι όχι και δεν σκοπεύω να την αποχωριστώ αφού τα τζάμια της Olympus είναι αρκετά καλά , όμως σε θέμα κουνήματα εικόνας με σκέτα χέρια μόνο όταν βάλω τον 40 - 150 στα 150 κάπως με δυσκολεύει και μην ξεχνάτε ότι σ' εκείνη την θέση είναι σαν να δουλεύετε με 300αρη λόγω του crop του αισθητήρα . Δουλεύω μια χαρά σε manual , κάποιες φορές με ζοριζει ότι βγάζει τις ενδείξεις στο πλάι δεξιά μέσα στο viewfinder , τι ακριβώς δεν μπορείτε να βγάλετε με ευκρίνεια στις εικόνες που τραβάτε ? Μήπως σας δυσκολεύει το auto focus στο οποίο όποια μηχανή και να πιάσετε στα χέρια σας θέλει κάποια προσοχή , αν εστιάζετε σε συγκεκριμένα πράγματα και όχι σε όλο το καρέ . Την καλημέρα μου ...... για το θέμα του ζουμ κάτι σας διαφεύγει σχετικά με τον φακό που χρησιμοποιείτε ...... μάλλον δουλεύετε ακόμη με τον 14 - 40 η τον 17 - 42 ...... αν επιμένετε να κάνετε κάποιο επόμενο βήμα μείνετε στην Olympus ........... πριν προχωρήσετε ξεδιαλυνετε το ζήτημα με την εστίαση , αλλιώς θα το ξαναβρείτε μπροστά σας ...... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από babisskg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα