eidikos33 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 καλησπερα ακουσα απο φιλο που εργαζεται part time και επαιρνε 435 ευρω το 6ωρο οτι τωρα με την αυξηση των μισθων δεν ειδε καποια σημαντικη αυξηση και οτι επειδη δεν ειναι εναν χρονο στην δουλεια δεν δικαιουται καποια μεγαλη αυξηση και οτι θα παρει καποια λεφτα σαν επιστροφη οταν γινει η επομενη εκκαθαριση εισοδηματος ισχυει κατι τετοιο?
nikos2004dj Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Αν είναι άνω των 25 δεν έχει ουσιώδη διαφορά στον μισθό !για να πάρει λεφτά πίσω από την εφορία θα πρέπει να μην περάσει το αφορολόγητο και ανάλογα τα τεκμήρια του
Baator Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Το πόσο καιρό είναι στην δουλειά δεν έχει σχέση με το αν έπρεπε να πάρει αύξηση ή όχι. Και ένα μήνα να ήσουν στην δουλειά, από την στιγμή που παίρνεις τον βασικό μισθό πρέπει να δεις αύξηση στον μισθό σου. Ο φίλος σου αν δούλευε 6ωρος και έπαιρνε 435 ευρώ καθαρά ΔΕΝ έπαιρνε τον βασικό μισθό, οπότε λογικό να μην δει και αύξηση (έπαιρνε ΠΑΝΩ από τον βασικό μισθό, έστω και λίγο). Τώρα λογικό να αυξήθηκε λίγο, πλέον παίρνει τον νόμιμο βασικό μισθό για 6ωρο, απλά η αλλαγή δεν του φάνηκε σημαντική γιατί πριν όπως είπα έπαιρνε πάνω από τον βασικό. (Όχι ότι η διαφορά είναι τρελή ούτως ή άλλως, καταλαβαίνεις τι λέω πάντως φαντάζομαι, κάποιος π.χ. που έπαιρνε πριν τον βασικό θα έβλεπε διαφορά 70 ευρώ, ο φίλος σου είδε 30, ενδεικτικά τα νούμερα γιατί βαριέμαι να ψάξω πόσο ακριβώς είναι για τον 6ωρο).
eidikos33 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 58 λεπτά πριν, Baator είπε Το πόσο καιρό είναι στην δουλειά δεν έχει σχέση με το αν έπρεπε να πάρει αύξηση ή όχι. Και ένα μήνα να ήσουν στην δουλειά, από την στιγμή που παίρνεις τον βασικό μισθό πρέπει να δεις αύξηση στον μισθό σου. Ο φίλος σου αν δούλευε 6ωρος και έπαιρνε 435 ευρώ καθαρά ΔΕΝ έπαιρνε τον βασικό μισθό, οπότε λογικό να μην δει και αύξηση (έπαιρνε ΠΑΝΩ από τον βασικό μισθό, έστω και λίγο). Τώρα λογικό να αυξήθηκε λίγο, πλέον παίρνει τον νόμιμο βασικό μισθό για 6ωρο, απλά η αλλαγή δεν του φάνηκε σημαντική γιατί πριν όπως είπα έπαιρνε πάνω από τον βασικό. (Όχι ότι η διαφορά είναι τρελή ούτως ή άλλως, καταλαβαίνεις τι λέω πάντως φαντάζομαι, κάποιος π.χ. που έπαιρνε πριν τον βασικό θα έβλεπε διαφορά 70 ευρώ, ο φίλος σου είδε 30, ενδεικτικά τα νούμερα γιατί βαριέμαι να ψάξω πόσο ακριβώς είναι για τον 6ωρο). Μπορεί να του έχει παρεμεινει ο ίδιος μισθός η θα έχει σίγουρα αυξηθεί? Το 6ωρο πόσο είναι καθαρά αυτή την στιγμή το κατώτατο?
Baator Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Μπορεί να του έχει παρεμεινει ο ίδιος μισθός η θα έχει σίγουρα αυξηθεί? Το 6ωρο πόσο είναι καθαρά αυτή την στιγμή το κατώτατο? Αν ΔΕΝ κάνω λάθος ο 6ωρος πάει αναλογικά με του 8ωρου, δηλαδή παίρνει τα 3/4 από αυτά που παίρνει ο 8ωρος. Ο 8ωρος παίρνει πλέον καθαρά 546 ευρώ, άρα ο 6ωρος καθαρά 410; Ίσως δεν πάει ακριβώς 3/4 αλλά παίρνει και κάτι (ελάχιστα) παραπάνω; Κάπου εκεί πάντως είναι σίγουρα τα ποσά. Από την στιγμή που ο φίλος σου δεν έπαιρνε τον βασικό μισθό, δεν είχε υποχρέωση ο εργοδότης του να του κάνει αύξηση. Αυτό φυσικά με την προυπόθεση ότι ο παλιός μισθός του δεν ήταν μικρότερος από τον τωρινό κατώτατο. ΔΕΝ ήταν, αν έπαιρνε 435 καθαρά, άρα ναι, πολύ πιθανό να μην του έκανε καθόλου αύξηση. Edit: Δες τώρα περίπτωση που μπορεί να τύχει. Είμαι εγώ σε μια δουλειά και παίρνουν πες 5 άτομα τον βασικό, όλοι είμαστε 6ωροι, εμένα για να με ξεχαζώσει το αφεντικό μου δίνει ένα 50ρικο παραπάνω από το νόμιμο κατώτατο για τον Α, Β λόγο, επειδή έχω πτυχίο ενώ οι άλλοι δεν έχουν, επειδή και καλά έχω πιο υπεύθυνη θέση, κτλ. Με την αύξηση στον κατώτατο, οι άλλοι πλέον παίρνουν παραπάνω από μένα και εμένα δεν έχει υποχρέωση το αφεντικό να μου δώσει αύξηση. Οπότε μου κάνει μια αύξηση πολύ μικρή για να συνεχίσω να είμαι και καλά πάνω από τους άλλους και να μην φωνάζω. Μπορεί τέτοιο σενάριο να παίζει με τον φίλο σου. Καταλαβαίνεις φυσικά ότι πάντα μιλάμε για μικροποσά εδώ, της τάξεως των 30 και 40 ευρώ τον μήνα, επειδή το παραπάνω σενάριο έγινε σε αρκετές επιχειρήσεις, δεν το θεωρώ απίθανο. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από Baator
Fotis Deutschland Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, eidikos33 είπε καλησπερα ακουσα απο φιλο που εργαζεται part time και επαιρνε 435 ευρω το 6ωρο οτι τωρα με την αυξηση των μισθων δεν ειδε καποια σημαντικη αυξηση και οτι επειδη δεν ειναι εναν χρονο στην δουλεια δεν δικαιουται καποια μεγαλη αυξηση και οτι θα παρει καποια λεφτα σαν επιστροφη οταν γινει η επομενη εκκαθαριση εισοδηματος ισχυει κατι τετοιο? Νομίζω ότι ο φίλος σου δεν πήρε αύξηση γιατί τα 435€ είναι χαμηλότερα από τον βασικό μισθό,δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά λογικά για αυτό είναι.
phanispal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, eidikos33 είπε Το 6ωρο πόσο είναι καθαρά αυτή την στιγμή το κατώτατο? ~410€ πλέον με την αύξηση. Αν και είχα την εντύπωση ότι θα ισχύει μόνο για όσους παίρνουν τα ~490€ του οκταώρου. 1
eidikos33 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, phanispal είπε ~410€ πλέον με την αύξηση. Αν και είχα την εντύπωση ότι θα ισχύει μόνο για όσους παίρνουν τα ~490€ του οκταώρου. Μα δε γίνεται να αυξηθεί μόνο στους 8ωρους σε όλους αυξάνεται το ωρομισθιο. Με την νέα σύμβαση πόσο είναι το ωρομισθιο μικτό?
tsioulak Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, eidikos33 είπε Μα δε γίνεται να αυξηθεί μόνο στους 8ωρους σε όλους αυξάνεται το ωρομισθιο. Με την νέα σύμβαση πόσο είναι το ωρομισθιο μικτό? 3,9 μικτα (εφοσον μιλαμε για 14 μισθους).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα