Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους τους αγαπητους φιλους του φορουμ. ελπιζω να ειστε καλα.

μετα απο δυο θεματα που ειχα ανοιξει κατεληξα να αγορασω ενα ford fiesta 2005 1.4 tdci το πηρα σε καλη τιμη απο φιλο αλλα δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος και ψαχνω για κατι αλλο. το αυτοκινητο καιει περιπου 25 ευρω Εκο avio στα 300 χλμ. Με το προηγουμενο βενζινη που ειχα εκαιγα 27. Ταχα μου παιρνεις ντιζελ για οικονομια. Τελος παντων στο θεμα μας τωρα. Στο budget μου εχω μερικες επιλογες και θα ηθελα να μου πειτε τις γνωμες σας. Παραθετω τα αυτοκινητα με σειρα απο το πιο φθηνο στην τιμη αγορας εως το πιο ακριβο. 

1) Volkswagen new beetle 2005 1.8 Turbo Βενζινη. Ειναι ο κινητηρας 1.8t 20vt της vw που βγηκε πολυ αξιοπιστος. το αυτοκινητο το εχω βρει σε πολυ καλη τιμη το μονο που με χαλαει ειναι η μεγαλη καταναλωση. ενταξει 18αρι turbo ειναι ξερω οτι θα καιει. Κοστος εγκαταστασης υγραεριου ~1200€. Αν καποιος γνωριζει απο καταναλωσεις για αυτο τον κινητηρα αν μπορει να με ενημερωσει

2)Fiat Grande Punto 1.4 90hp οχι το tjet. Κοστος εγκαταστασης υγραεριου ~ 700€

3)Citroen C4 VTRS 1600cc 109hp. Το συγκεκριμενο μου αρεσει πολυ αλλα δεν ξερω τι συμβαινει με το υγραεριο. Φιλος που εχει vts 1400 απο τοτε που το εβαλε μου ειπε μονο προβληματα. τον εχει αφησει και 2 3 φορες στον δρομο και μια μαλιστα χθες. μου ειπε φυγε μακρια. εμενα σαν αυτοκινητο ομως μου αρεσει. εχει διαφορα το vtrs 1600 ; θα βγαλει προβλημα με υγραεριο;  το εχει δοκιμασμενο κανεις;

4) Alfa romeo 147 1600cc. Ξεφευγουμε λιγο σε χρηματα για να βρεις κατι προσεγμενο με οχι πολλα χλμ αλλα ακου τα καλυτερα λογια. 

Υ.Γ. Το beetle & citroen c4 coupe 2006 ειναι τα αγαπημενα μου. Οχι οτι το puntaki ειναι ασχημο. 😛😛

Καθε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη και περιμενω τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας και καλο σας βραδυ!

Δημοσ.

Δεν μας λες ποιο ήταν το προηγούμενο αυτοκίνητο σου και αν είχα αέριο.. εγώ πάντως το πετρέλαιο δεν το αλλάζω με τίποτα ..αν και το γκάζι το λατρεύω ..

δεν έχω άποψη για κανένα από τα αυτοκίνητα που γράφεις ,

Δημοσ.

Φίλε άμα βάζεις και 2 redex στο γέμισμα θα πατσισεις τη βενζίνη. Το εκο αβιο παίζει 10 λεπτά πάνω από το απλό. Με πρόχειρους υπολογισμούς καις γύρω στα 5.5 τα 100. Είναι οκ κατανάλωση και αν το συγκρίνεις με τα λεφτά της βενζίνης είναι ένα 25% κάτω. 

Δημοσ.

Ε οχι και πουντακι ο παυνταρος...στο θεμα τωρα θα καις 8 λιτρα υγραεριο / συν οποια βενζινη σε κρυα εκκινηση...πχ 1 τεποσιτο 40 λιτρα / το μηνα η 2 μηνες...τα αλλα αμαξια δεν τα ξερω ειμαι στα 220,000 χλμ και κανενα προβλημα αλλα ολα τα σερβις στην ωρα τους, και στο υγραεριο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Το beetle απο μενα, αυτός ο κινητήρας που λες νομίζω τον φοραει και τα Α3

Και μου αρέσει και πολύ καλή τιμή. Είναι μια καλή λύση. Ξέρουμε περίπου με κατανάλωση με υγραέριο φορεμένο ; Θα βγαίνει πάνω από ένα 30αρι τα 300χλμ;

1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Ε οχι και πουντακι ο παυνταρος...στο θεμα τωρα θα καις 8 λιτρα υγραεριο / συν οποια βενζινη σε κρυα εκκινηση...πχ 1 τεποσιτο 40 λιτρα / το μηνα η 2 μηνες...τα αλλα αμαξια δεν τα ξερω ειμαι στα 220,000 χλμ και κανενα προβλημα αλλα ολα τα σερβις στην ωρα τους, και στο υγραεριο.

Και εγώ ακούω καλά λόγια για τα πουντο βενζίνη. Συν ότι είναι όμορφα και άνετα και οικονομικά κιολας είναι κ αυτό μια καλή λύση 

Δημοσ.

Προτίμησε το fiat.

Από τα λεγόμενά σου παίρνει το απλό σύστημα υγραερίου άρα λιγότερα πιθανά ενδεχομένως προβλήματα πιο εύκολη ρύθμιση από ένα τούρμπο ή αυτοκίνητο με πολλά άλογα γενικά.Επίσης δουλεύουν με ελάχιστο ψεκασμό βενζίνης έως και καθόλου όπως το δικό μου μόλις γυρίσουν υγραέριο.

Έχω το opel vectra 1,6 το απλό 16βάλβιδο με τους 100 ίππους και έχω κάνει  146.000 χιλιόμετρα με υγραέριο σύνολο 274.000.Έχω σωθεί λέμε.Μου καίει γύρω στα 8,5 λίτρα στα 100 υγραέριο μικτό κύκλο δηλαδή  5,7 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα και ελάχιστη βενζίνη γιατί όπως είπα τη χρησιμοποιώ μόνο στην εκκίνηση και στα πρώτα μέτρα μέχρι να πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και να γυρίσει υγραέριο.

Ένα θα σου πω.Μόνο με φυσικό αέριο καίνε λιγότερο από το δικό μου.Έχω ξεφτυλίσει και τα diesel λέμε.:lol: Έχω ακούσει ότι τα fiat δε βγάζουν προβλήματα με το υγραέριο και από ότι μου έχουν πει ο κινητήρας ο δικός μου Ζ16ΧΕ πρέπει να είναι της fiat.

Τώρα αν γουστάρεις άλογα κυβικά ανέσεις βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την οικονομία εκεί πας στα υπόλοιπα.:P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ απ ότι διαβάζω ότι και να πάρεις θα του βάλεις LPG. 

Σε αυτή την περίπτωση τα ιταλικά είναι τα πιο φιλικά.

Οπότε Punto και από εμένα που είναι και όμορφο  

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mp123 είπε

Δεν σας μπορώ αλλο. 

images (3).jpeg

Κάπως έτσι. Έχεις απόλυτο δίκιο. 

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Προτίμησε το fiat.

Από τα λεγόμενά σου παίρνει το απλό σύστημα υγραερίου άρα λιγότερα πιθανά ενδεχομένως προβλήματα πιο εύκολη ρύθμιση από ένα τούρμπο ή αυτοκίνητο με πολλά άλογα γενικά.Επίσης δουλεύουν με ελάχιστο ψεκασμό βενζίνης έως και καθόλου όπως το δικό μου μόλις γυρίσουν υγραέριο.

Έχω το opel vectra 1,6 το απλό 16βάλβιδο με τους 100 ίππους και έχω κάνει  146.000 χιλιόμετρα με υγραέριο σύνολο 274.000.Έχω σωθεί λέμε.Μου καίει γύρω στα 8,5 λίτρα στα 100 υγραέριο μικτό κύκλο δηλαδή  5,7 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα και ελάχιστη βενζίνη γιατί όπως είπα τη χρησιμοποιώ μόνο στην εκκίνηση και στα πρώτα μέτρα μέχρι να πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και να γυρίσει υγραέριο.

Ένα θα σου πω.Μόνο με φυσικό αέριο καίνε λιγότερο από το δικό μου.Έχω ξεφτυλίσει και τα diesel λέμε.:lol: Έχω ακούσει ότι τα fiat δε βγάζουν προβλήματα με το υγραέριο και από ότι μου έχουν πει ο κινητήρας ο δικός μου Ζ16ΧΕ πρέπει να είναι της fiat.

Τώρα αν γουστάρεις άλογα κυβικά ανέσεις βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την οικονομία εκεί πας στα υπόλοιπα.:P

Έκλεισε παιδιά fiat. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...