kougi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε διαδικασία αναζήτησης νέου αυτοκινήτου, με την κατηγορία των crossover να μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, χωρίς όμως να κλείνω την πόρτα και σε κάποια άλλη πρόταση. Budget: ~20.000€ Καύσιμο: Βενζίνη Κατάσταση: Καινούργιο (εκτός αν βρεθεί καμιά τρελή ευκαιρία στο car.gr, πράγμα δύσκολο γιατί δεν ειμαι όλη μέρα στο σαιτ να κοιτάω αγγελίες) Προς το παρόν έχω δει τα Suzuki Vitara (1.4 140HP 19.000€) και Seat Arona (1.5 TSI 150HP FR 20.000€) και μου άρεσαν αρκετά, στις επόμενες μέρες θα κλείσω και test drive. Τώρα είμαι με ένα seat ibiza του 2001 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αμάξι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από τα 2 παραπάνω μοντέλα, ή γενικότερα για τα συγκεκριμένα brands (για αμάξια σχετικά καινούργια, αν κάποιος έχει suzuki του 95' και του βγήκε σκυλί δε μου λέει κάτι γιατί οι εταιρίες έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και για άλλες 2-3 εναλλακτικές σε αυτά τα λεφτά, χωρίς αναγκαστικά η κατηγορία να είναι crossover. Η μετακίνηση θα είναι κυρίως εντός Αθήνας αλλά πηγαίνω και Πάτρα 1 φορά το μήνα περίπου. Οποιαδήποτε πρόταση/σχόλιο είναι καλοδεχούμενη!
sezebo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) φιλε κι εγω το vitara 2019 1.4 κοιταω...αλλα σκεφτομαι και το kona ή το νεο VW t-cross τωρα για seat, οι ισπανοι ειναι μονο για να κλοτσανε το τοπι, ας αφησουν τα αμαξια για αλλους (και μη πει κανεις οτι ειναι VW) Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από sezebo
kougi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Το VW t-cross δεν το είχα ξανακούσει, λίγο που το γκούγκλαρα φαίνεται πολύ ωραίο. Από VW είχα δει το T-roc που μου άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς ξεφεύγει σε τιμή. Αν είναι πιο φθηνό το t-cross από το t-roc θα το έχω στα υπόψιν, αν και γενικά μέσα στο επόμενο 2μηνο θα έχω κάνει την αγορά εκτός απροόπτου. Για το σεατ γιατι τετοιο hate? Δεν εχουν σχεδον ιδιους κινητηρες με VW ή έχω μείνει πίσω?
dtzgr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Opel Crossland X x-clusive 130hp 1.2 turbo βενζίνη βγαίνει κοντά στα 21000 (με εκπτώσεις) καινούριο και είναι υπερπλήρες σε εξοπλισμό. Πήγαινε να το δεις τελευταίο. Μεγεια και καλοταξιδο. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από dtzgr 2
kougi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Τιμή Μοντέλου € 21.850,00 Τιμή Επιλογών € 500,28 Rioja Red € 500,28 Σύνολο (*) € 22.350,28 Στο configurator με μόνο το χρώμα σαν εξτρα μου έβγαλε 22.300. Οδηγάω αρκετά συχνά το opel adam της κοπελιάς μου και μπορώ να πω ότι έχει τρομερή αίσθηση οδήγησης. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα μαζί με τέλη και έξοδα μετακίνησης κλπ να μην ξεπεράσω τα 21 χιλιάρικα.
kougi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, terry308 είπε Arona TGI φυσικό αέριο Το έχεις? Το έχεις οδηγήσει? Δε ρωτάω τόσο για τον κινητήρα όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (αίσθηση οδήγησης, εσωτερικό, εξοπλισμός)
terry308 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kougi είπε Το έχεις? Το έχεις οδηγήσει? Δε ρωτάω τόσο για τον κινητήρα όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (αίσθηση οδήγησης, εσωτερικό, εξοπλισμός) 10 μήνες οδηγώ το ibiza tgi (29.000χλμ) από οσα λένε είναι σχεδόν ίδια, ίσως αλλάζει το ύψος μόνο , μπες αν θες στη συζήτηση στους 4τροχούς , από ένα διάστημα και μετά αναφέρονται στο cng μοντέλο είδικά όταν έτρεχε και η επιδότηση της ΔΕΠΑ ήμουν ενα κλικ να το πάρω αλλά ήθελα μόνο cng μοντέλο , όταν το έψαχνα έλεγαν ότι η έκδοση θα ερχόταν τα περασμένα Χριστούγεννα , με τις αλλαγές στους ρύπους κτλ , έμεινε πίσω , τα πρώτα κομμάτια παραδόθηκαν στην Ιταλία πριν λίγες ημέρες , όσοι Ελληνες τ έχουν ήδη παραγγείλει αναμένουν περίπου προς τον Ιούνιο ... Υπάρχει και το αντίστοιχο θέμα του στο Ιταλικό cng forum Το μειονέκτημα ή "μειονέκτημα" των νέων μοντέλων cng είναι η μικρότερη δεξαμενή βενζίνης (~9 λίτρα), αφού μπήκε 3η δεξαμενή για αύξηση των κιλών του κύριου καυσίμου φ.α. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από terry308
panoskatos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, terry308 είπε Το μειονέκτημα ή "μειονέκτημα" των νέων μοντέλων cng είναι η μικρότερη δεξαμενή βενζίνης (~9 λίτρα), αφού μπήκε 3η δεξαμενή για αύξηση των κιλών του κύριου καυσίμου φ.α. Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο?
terry308 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, panoskatos είπε Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο? Seat ibiza /arona Vw polo Ενδέχεται και τα νέα Seat leon (Leon st) & Golf που θα έχουν τον νέο 1500αρη(130 hp) Δεν ξέρω για τα octavia Με μοναδικό τρέχων suvειδές cng το Arona, αν μπορούσα θα περίμενα το group για το επόμενο μοντέλο του με cng, ειδικά με τον 1500αρη, γράφτηκε ότι θα είναι ένα εκ των t-roc ή του νέου skoda vision x. Ή με τα 20.000€ θα κοιτούσα προς το νέο leon με τους ψηφιακούς πίνακες και dsg κιβώτιο... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από terry308
dtzgr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, kougi είπε Τιμή Μοντέλου € 21.850,00 Τιμή Επιλογών € 500,28 Rioja Red € 500,28 Σύνολο (*) € 22.350,28 Στο configurator με μόνο το χρώμα σαν εξτρα μου έβγαλε 22.300. Οδηγάω αρκετά συχνά το opel adam της κοπελιάς μου και μπορώ να πω ότι έχει τρομερή αίσθηση οδήγησης. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα μαζί με τέλη και έξοδα μετακίνησης κλπ να μην ξεπεράσω τα 21 χιλιάρικα. Πήγαινε και πάρε τιμή επί τόπου. Παίζουν εκπτώσεις. Αν εξοφλεις μετρητά (δεν εννοώ με χαρτί, αλλά με άμεση μεταφορά του ποσού και χωρίς χρηματοδότηση, το διαπραγματεύεσαι και παίρνεις επίσης έκπτωση). Πριν από 5 μήνες πήρα το ολοκαίνουριο μοντέλο '19 ολοκαίνουριο (του κουτιού) ακριβώς όσα είναι το ταβάνι σου (συμπεριλαμβανομένων τελών και διεκπεραίωσης). Σύνολο ~1500 κάτω απο την τελική τιμή που έβγαινε με βάση την τιμή του configurator. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από dtzgr
kougi Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, dtzgr είπε Πήγαινε και πάρε τιμή επί τόπου. Παίζουν εκπτώσεις. Αν εξοφλεις μετρητά (δεν εννοώ με χαρτί, αλλά με άμεση μεταφορά του ποσού και χωρίς χρηματοδότηση, το διαπραγματεύεσαι και παίρνεις επίσης έκπτωση). Πριν από 5 μήνες πήρα το ολοκαίνουριο μοντέλο '19 ολοκαίνουριο (του κουτιού) ακριβώς όσα είναι το ταβάνι σου (συμπεριλαμβανομένων τελών και διεκπεραίωσης). Σύνολο ~1500 κάτω απο την τελική τιμή που έβγαινε με βάση την τιμή του configurator. Μετρητά θα εξοφλήσω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Δεν ξέρω τι παίζει με την διαπραγμάτευση σε επίσημη αντιπροσωπεία για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου γι αυτό ρώτησα. Τα 1500 κάτω είναι μια καλή έκπτωση θα έλεγα. 3 ώρες πριν, DOR1K1N είπε Hyundai Kona Το είδα, μου το πρότεινε και ένας φίλος. Με χαλάει λίγο εξωτερικά αλλά σκοπεύω ή να κλείσω test drive ή να το νοικιάσω για καμιά μέρα αν το βρω πουθενά. 1
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 22 ώρες πριν, terry308 είπε Arona TGI φυσικό αέριο Πολύ αργό!
kougi Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και ένα σχετικό γκάζι στο αυτοκίνητο, γι αυτό και δεν κοιτάω πετρέλαιο. Πχ τα 0-100 να τα έχει σε κάτω από 10 sec, ή η επιτάχυνση με 3η/4η σε υψηλές στροφές να γίνεται σε εύλογους χρόνους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα