Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι άσχετος από αυτά και ήθελα να ρωτήσω,

Είμαι 21 χρόνων και αγορασα μια μηχανή Yamaha virago xv530.

Έχω διπλωμα για 125 θα βγάλω όμως για 400 ήθελα να ρωτήσω αν με σταματήσει η τροχαία στον δρόμο με δίπλωμα για 125 η και 400 που θα βγάλω θα με πουν τίποτα;Μπορουν να με γράψουν ακόμα και αν έχω δίπλωμα για 400;

Δημοσ.

Όλο και κάτι θα σε πουν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι τι θα σε κάνουν... μέχρι και αυτόφωρο μπορούν να σε πάνε.

Δημοσ.

Είναι σαν να μην έχεις δίπλωμα...με ένα googlαρισμα βρίσκεις τον κοκ και τις ποινές. Το άρθρο 94 προσεγγίζει αρκετά την δικιά σου περίπτωση, εδώ. Έκτος από πρόστιμο νομίζω σε γράφουν και σε λίγο καιρό έρχεται σπίτι σου χαρτάκι με ημερομηνία για το δικαστήριο :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiannisSkroutz είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι άσχετος από αυτά και ήθελα να ρωτήσω,

Είμαι 21 χρόνων και αγορασα μια μηχανή Yamaha virago xv530.

Έχω διπλωμα για 125 θα βγάλω όμως για 400 ήθελα να ρωτήσω αν με σταματήσει η τροχαία στον δρόμο με δίπλωμα για 125 η και 400 που θα βγάλω θα με πουν τίποτα;Μπορουν να με γράψουν ακόμα και αν έχω δίπλωμα για 400; 

το ποιο πιθανό να σε πάνε αυτοφόρω για οδήγηση χωρίς δίπλωμα στην καλύτερη απλά δικαστήριο χωρίς αυτοφορο (αν είναι καλος αυτός που σε σταματήσει )

κοινός δικαστήριο και πρόστιμο είναι σίγουρο από εκεί και πέρα ανάλογα με τον τροχονόμο και αν έκανες κάτι (πέρα από το δίπλωμα)

κοινός είναι σαν να οδηγάς χωρίς δίπλωμα

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.

μα ρε παιδια πατε και βγαζετε διπλωμα και δεν ξερετε ουτε τι βγαζετε... το διπλωμα που θα βγαλεις δεν ειναι για 400 κυβικα δεν υπαρχει τετοιο διπλωμα. το διπλωμα που θα βγαλεις εχει περιορισμο με βαση την ιπποδύναμη. αρα μπορει να ειναι και 1000 κυβικα αλλα μεχρι  47 αλογα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν οδηγείς μηχανή που δεν καλύπτει το δίπλωμα σου σε περίπτωση ατυχήματος δεν σε καλύπτει η ασφάλεια σου.Αυτό πολλοί δεν το σκέφτονται γιατί η αστυνομία συνήθως δεν σε γράφει για ασφάλεια σε έλεγχο αλλά αν χτύπα ξύλο προκαλέσεις ατύχημα(και ειδικά αν υπάρξει ανθρώπινη απώλεια)την έχεις πατήσει.Η ασφάλεια πληρώνει τον άλλον κανονικά και μετά ζητάει τα λεφτά από εσένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, andrapos είπε

.....γιατί η αστυνομία συνήθως δεν σε γράφει για ασφάλεια σε έλεγχο

φίλε, σε γράφει κανονικά! 500eur έχει κ δικαστήριο . Εννοείται πλέον, σε κάθε έλεγχο ζητάνε άδεια-δίπλωμα ΚΑΙ ασφάλεια . Αν δεν έχεις το συμβόλαιο μαζί, βρίσκουν επιτόπου με ένα τηλέφωνο εάν το όχημα σου εμφανίζεται ασφαλισμένο η όχι. Εάν είναι ασφαλισμένο κ δεν εμφανίζεται στο σύστημα τους (σπάνια περίπτωση) εμφανίζεσαι το συντομότερο δυνατόν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, με το συμβόλαιο κ την κλήση, αφού γίνει έλεγχος κ διασταυρώσεις, σου επιστρέφονται άδεια δίπλωμα κ πινακίδες (η παράβαση επιφέρει κ  180 ημέρες στέρησης τους) και η κλήση ακυρώνεται.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
4 ώρες πριν, TechnoState είπε

φίλε, σε γράφει κανονικά! 500eur έχει κ δικαστήριο . Εννοείται πλέον, σε κάθε έλεγχο ζητάνε άδεια-δίπλωμα ΚΑΙ ασφάλεια . Αν δεν έχεις το συμβόλαιο μαζί, βρίσκουν επιτόπου με ένα τηλέφωνο εάν το όχημα σου εμφανίζεται ασφαλισμένο η όχι. Εάν είναι ασφαλισμένο κ δεν εμφανίζεται στο σύστημα τους (σπάνια περίπτωση) εμφανίζεσαι το συντομότερο δυνατόν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, με το συμβόλαιο κ την κλήση, αφού γίνει έλεγχος κ διασταυρώσεις, σου επιστρέφονται άδεια δίπλωμα κ πινακίδες (η παράβαση επιφέρει κ  180 ημέρες στέρησης τους) και η κλήση ακυρώνεται.

Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.Το ότι έχει το όχημα ασφάλεια δεν σημαίνει ότι η ασφάλεια καλύπτει όποιον το οδηγεί.Καλυπτει όσους το οδηγούν με δίπλωμα.Αν σε σταματήσει όμως η τροχαία χωρίς δίπλωμα(άρα και χωρίς να σε καλύπτει η ασφάλεια),δεν σε γράφει για ανασφάλιστο.

Δημοσ.

@andrapos .... πολύ σωστά αναφέρεσαι κ συμφωνώ μαζί σου.

Στο μόνο που διαφωνώ, το οποίο αναφέρω κ στο quote .... θεώρησε δεδομένο πλέον ό,τι σε έναν έλεγχο μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα περιλαμβάνεται κ η ασφάλεια.

Η αστική, ποινική, διοικητική ευθύνη που μπορεί να προκύψει κατά τα λοιπά, εξετάζεται κατά την περίπτωση.

Δημοσ.

Πάντως αυτό που θέλεις να κάνεις δε λέγεται "υπερκυβισμός". Οδήγηση χωρίς δίπλωμα λέγεται. :D

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/3/2019 στις 8:43 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Αν τους πεις οτι ο μπαμπάς σου είναι τροχονόμος την γλίτωσες, δεν χρειάζεσαι ούτε καν δίπλωμα

Τώρα ούτε αυτό πιάνει ,οι καινούργιοι τροχονόμοι και Μάνα τους γράφουν!!

Δημοσ.

κι εγω ειχα μεινει σε διπλωματα μεχρι 125κε, και απο 126 + πανω,  φτιαξαμε κι αλλες κατηγοριες?   μπραβο μας.... !!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...