Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !!

Έχω έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή F&U MPF3465H για την τηλεόραση. Τα κανάλια παίζουν μια χαρά. Το πρόβλημα είναι με τους υπότιτλους των ταινιών που παίζει από το usb στικάκι οι οποίοι δεν εμφανίζονται με Ελληνικά γράμματα αλλά κάτι ιερογλυφικά σχέδια , ασυναρτησίες δηλαδή ή δεν εμφανίζονται καθόλου. Έβαλα encoding utf-8 και utf-8 - BOM αλλά τίποτα. Κάποιες άλλες φορές τυχαία σε έτοιμα αρχεία srt που βάζω με UTF-8-BOM εμφανίζονται κανονικά. Ξέρεις κανείς τι παίζει ;  Αρχίζει και με εκνευρίζει απίστευτα το όλο θέμα. Δεν θέλω να βάλω το srt αρχείο embended στην ταινία γιατί μου απασχολεί πολλή ώρα τον Η/Υ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να δοκιμάσεις και unicode και ansi. Επίσης το subs4free σου δίνει την επιλογή να τους κατεβάσεις απευθείας σε utf-8 (τσεκ κάτω από το κουμπί download), το δοκίμασες;

Αν έχεις κάποιο αρχείο υποτίτλων που να παίζει σωστά σύγκρινε το με κάποιο που δεν παίζει να δεις αν έχουν κάποια διαφορά (στην κωδικοποίηση εννοείτε).

Ακόμα, να επισημάνω για να μη ψαχνόμαστε τζάμπα, ότι στα 7 και στα 10, αν φορτώσεις τον υπότιτλο στο σημειωματάριο και απλά πατήσεις αποθήκευση για αλλαγή encoding θα σου προσθέσει αυτόματα κατάληξη .txt, οπότε θα σου δημιουργήσει ένα δεύτερο αρχείο και ο αποκωδικοποιητής δεν θα το αναγνωρίσει και θα φορτώσει πάλι το αρχικό αρχείο srt. Καλά είναι να ελέγξεις μήπως σου έκανε τίποτα τέτοιο.

Τέλος, δοκίμασε να αλλάξεις το encoding με το subtitle edit αντί με το σημειματάριο μήπως και...

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην έχεις πρόβλημα σε συσκευές που δεν μπορούν να διαβάσουν σωστά ελληνικούς χαρακτήρες ή δεν υποστηρίζουν υπότιτλους μπορείς να κάνεις hard encode του υπότιτλους. Ουσιαστικά τους γράφεις πάνω στο αρχείο βίντεο και γίνονται ένα.

Μπορείς να το κάνεις με το VLC media Player :

Media -> Stream -> File -> Add.. -> Use a subtitle file και πατάς το βελάκι προς τα κάτω δίπλα στο Stream και επιλέγεις Convert .

Στο νέο παράθυρο επιλέγεις το format που θέλεις καθώς και την τοποθεσία που θες να σου αποθηκευτεί το νέο αρχείο.

Θα δεις τη πορεία τροποποίησης στη μπάρα που μετράει τα λεπτά από το βίντεο. 

Επεξ/σία από RcManiac
  • Like 1
  • Thanks 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...