eurocenter Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 φάν +κουτί=? ευρώ , kraken m22= 81 ευρώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Στις 29/3/2019 στις 2:30 ΜΜ, Jargon είπε ώστε να έχεις αρνητική πίεση στο εσωτερικό του case Θετική είναι αυτό. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jargon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, mindtrapper είπε Θετική είναι αυτό. 😛 ααααχχχχ.....να πω ότι έχεις άδικο...δεν έχεις....ΝΑΙ θετική αν έχει αρνητική θα γίνει ηλεκτρική σκούπα το κουτί! LOL..πρέπει να διαβάζω ξανά τι γράφω πριν την υποβολή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kjtzemis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους θελω και εγώ την βοήθεια σας καθώς έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν ξέρω κατα που να κοιτάξω.το pc μου είναι στην υπογραφή μου..και εγώ με το ίδιο κουτό με το παλικάρι p400 με 3 ανεμηστιρακια πάνω (2 μαμά και 1 παλιό turbo x το οποίο το έβαλα για να πω ότι το έβαλα).ψυκτρα μαμά...με ενδιαφέρουν και εμένα καινουρια φανακια γτ τωρα που καλοκαίριαζει μέσα σε game οι δίσκοι μου φτάνουν 55+ στις θερμοκρασίες και εκτός παιχνιδιού μόνιμα παίζουν στους 28+.δυστηχως δεν έχω παρατηρήσει σε τι θερμοκρασία φτάνει cpu και gpu εν ώρα gaming για να σας πω ακριβώς. Μεχετε να προτείνεται κατι;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Στις 29/3/2019 στις 7:33 ΜΜ, jimmakosapple είπε Παίδες επί τη ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ μιας και βλέπω ότι ξέρετε πολλά για το airflow. Έχω ένα Phanteks P400 TG και έχω μπροστά 2 Corsair ML 120, πάνω 2 Corsair SP 120 και πίσω έναν SP 120, για ψύκτρα την Dark Rock 4 Pro. Από τα Settings του Bios έχω τον πίσω και τους 2 πάνω να ακολουθούν την CPU και να ανεβάζουν/κατεβάζουν ανάλογα και τους 2 μπροστά να ακολουθούν την θερμοκρασία μέσα στο κουτί. Σαν setup έχετε να προτείνεται κάτι? Ευχαριστώ πολύ. Καλησπέρα, βαλε τα SP μπροστά και τα ML πίσω. Μπροστά θες στατική πίεση, λόγω περιορισμού του ανοίγματος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jargon Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, βαλε τα SP μπροστά και τα ML πίσω. Μπροστά θες στατική πίεση, λόγω περιορισμού του ανοίγματος. Βασικά οι ML120 έχου μεγαλύτερη στατική πίεση σε όλα τα σημεία της καμπύλης noise/airflow και από κάποιο σημείο και μετά (42-45db) οι SP δεν ακολουθούν καν...γι'αυτό και κανείς δεν αγοράζει SP πλέον για ψυγεία... Με λίγα λόγια όσο ανεβάζει θερμοκρασία η CPU/GPU (δες παρακάτω τους sensors) και ταχύτητα η Front Intake Fans τόσο περισσότερο θα υπερέχει ο ML.. Στις 29/3/2019 στις 7:33 ΜΜ, jimmakosapple είπε Παίδες επί τη ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ μιας και βλέπω ότι ξέρετε πολλά για το airflow. Έχω ένα Phanteks P400 TG και έχω μπροστά 2 Corsair ML 120, πάνω 2 Corsair SP 120 και πίσω έναν SP 120, για ψύκτρα την Dark Rock 4 Pro. Από τα Settings του Bios έχω τον πίσω και τους 2 πάνω να ακολουθούν την CPU και να ανεβάζουν/κατεβάζουν ανάλογα και τους 2 μπροστά να ακολουθούν την θερμοκρασία μέσα στο κουτί. Σαν setup έχετε να προτείνεται κάτι? Ευχαριστώ πολύ. Για το λόγο ότι κάθε κουτί είναι διαφορετικό και η σύνθεση σου δρα αναλόγως στη διαδρομή του αέρα δεν υπάρχει μια συνταγή που να δουλεύει για όλους. Στη θέση σου θα δοκίμαζα το εξής αλλά θα μετρούσα και τα αποτελέσματα. Α) Κάνε ένα stress test και κράτα τις max θερμοκρασίες Β) Δοκίμασε να στήσεις το setup σου όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα το οποίο είναι από άλλο build αλλά το μετέτρεψα για το P400...Πιστεύω ότι αν ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγείες θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώσεις: 1) Τα PCI Slot Covers πρέπει να φύγουν 2) Ο κάτω ML120 μπορεί να συνδεθεί και πάνω στην Strix και ν'ακολουθεί τη θερμοκρασία της αλλά δεν ξέρω αν έχει fan headers απλά ξέρω ότι η δικιά μου έχει (1080Ti) και είναι ακριβώς γι'αυτή τη δουλειά. 3) Όσον αφορά το CPU, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του και ανεβαίνουν οι στροφές του CPU Cooler θέλεις αναλόγως και περισσότερο φρέσκο αέρα (ML120 Top intake) αλλά ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και μεγαλύτερη εξαγωγή (SP120 BACK & TOP). Γι΄αυτό βάζουμε αυτούς τους 3 ν'ακολουθούν τον ίδιο αισθητήρα. 4) Ο δεύτερος SP120 πάνω μόνο κακό κάνει διότι δημιουργεί εμπόδιο (& air turbulence) στην εισαγωγή αέρα της ψύκτρας του CPU. Θα τον έβγαζα και θα σφράγιζα την έξοδο καλά. Δοκίμασε τα αυτά και πες μας τι βλέπεις σε σχέση με τώρα. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αν δεν βαριέσαι. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, Jargon είπε Βασικά οι ML120 έχου μεγαλύτερη στατική πίεση σε όλα τα σημεία της καμπύλης noise/airflow και από κάποιο σημείο και μετά (42-45db) οι SP δεν ακολουθούν καν...γι'αυτό και κανείς δεν αγοράζει SP πλέον για ψυγεία... Με λίγα λόγια όσο ανεβάζει θερμοκρασία η CPU/GPU (δες παρακάτω τους sensors) και ταχύτητα η Front Intake Fans τόσο περισσότερο θα υπερέχει ο ML.. Για το λόγο ότι κάθε κουτί είναι διαφορετικό και η σύνθεση σου δρα αναλόγως στη διαδρομή του αέρα δεν υπάρχει μια συνταγή που να δουλεύει για όλους. Στη θέση σου θα δοκίμαζα το εξής αλλά θα μετρούσα και τα αποτελέσματα. Α) Κάνε ένα stress test και κράτα τις max θερμοκρασίες Β) Δοκίμασε να στήσεις το setup σου όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα το οποίο είναι από άλλο build αλλά το μετέτρεψα για το P400...Πιστεύω ότι αν ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγείες θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώσεις: 1) Τα PCI Slot Covers πρέπει να φύγουν 2) Ο κάτω ML120 μπορεί να συνδεθεί και πάνω στην Strix και ν'ακολουθεί τη θερμοκρασία της αλλά δεν ξέρω αν έχει fan headers απλά ξέρω ότι η δικιά μου έχει (1080Ti) και είναι ακριβώς γι'αυτή τη δουλειά. 3) Όσον αφορά το CPU, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του και ανεβαίνουν οι στροφές του CPU Cooler θέλεις αναλόγως και περισσότερο φρέσκο αέρα (ML120 Top intake) αλλά ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και μεγαλύτερη εξαγωγή (SP120 BACK & TOP). Γι΄αυτό βάζουμε αυτούς τους 3 ν'ακολουθούν τον ίδιο αισθητήρα. 4) Ο δεύτερος SP120 πάνω μόνο κακό κάνει διότι δημιουργεί εμπόδιο (& air turbulence) στην εισαγωγή αέρα της ψύκτρας του CPU. Θα τον έβγαζα και θα σφράγιζα την έξοδο καλά. Δοκίμασε τα αυτά και πες μας τι βλέπεις σε σχέση με τώρα. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αν δεν βαριέσαι. Έχεις δίκιο, τους μπέρδεψα με τους AF. Αν το AF σημαίνει Airflow, το SP StaticPresure, το ML τι σημαίνει; Νεα σειρά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jargon Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έχεις δίκιο, τους μπέρδεψα με τους AF. Αν το AF σημαίνει Airflow, το SP StaticPresure, το ML τι σημαίνει; Νεα σειρά; To ML είναι νεότερη σειρά και σημαίνει Magnetic Levitation.. Δεν χρησιμοποιούν ρουλεμάν (fluid η ball bearing) και ο άξονας δεν ακουμπάει στο bore (δεν ξέρω πως το λένε και ελληνικά!) όταν περιστρέφεται. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Παναής Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Ιδιο κουτί με kraken x62 μπροστά να βάζει και 2 πάνω και 1 πίσω corsair sp να βγάζουν. Μέχρι να έρθει το καινούργιο κουτί έβγαλα το καπάκι από μπροστά και οι διαφορές ήταν τεράστιες. Επεξεργαστής δεν περνάει ποτέ 50 βαθμους σε gaming και η κάρτα γραφικών μαξ 62. Απλά καθάρισμα πολύ συχνά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα