christospvl Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε ολους, Θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα που ισως εχει απασχολησει αρκετα ατομα συμπεριλαμβανομενου και μενα.. Εδω και καιρο σκεφτομαι να αυτοματοποιησω το σπιτι μου (συγκεκριμενα με ενδιαφερει θερμοσυφωνας και φωτα) Εχω βρει μια συσκευη αρκετα φθηνη που λεγεται Sonoff για οσους δε ξερουν απλα εχει ενα relay ενα τσιπ σε μια πλακετα ολα αυτα και ουσιαστικα το ελεγχεις με το κινητο σου και κοβει το ρευμα απο το ενα καλωδιο στο αλλο (βασικα απλα ψαξτε το google ειμαι κακος στην περιγραφη) anyway αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ολα αυτα γινονται με τη χρηση Wi-Fi .. Και κανοντας εξονυχυστικη ερευνα εχω καταληξει οτι δεν εχει επιδρασεις στην υγεια... Ενα μεγαλο μερος υποστηριζει οτι ειναι εως και 1000 φορες μικροτερη η ραδιενεργεια του απο το φουρνο μικροκυματων και πως ταξιδευει με το φως πολλες φορες κλπ κλπ.. Ομως υπαρχουν ποστ που λενε για καλυτερο υπνο κλεινετε το Wi-Fi κλπ και εχω μπερδευτει ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Συνεπως το Wi-Fi της συσκευης Sonoff που ειναι συνεχως αναμενο και ετοιμο για να λαβει την εντολη να αναψει ή να σβησει τα φωτα... Ειναι κακο για την υγεια και για τη ποιοτητα ζωης / υπνου κλπ ή δεν επηρεαζει? Ευχαριστω για το χρονο σας
dimitris_sal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω καμια 10ρια sonoff και 3 διαφορετικα wifi να παιζουν στο σπιτι Απο θερμοσιφωνο και θερμαινομενο υποστρωμα μεχρι καμερες και server. Προς το παρον δεν εχω παθει κατι και ελπιζω οτι δεν θα αλλαξει αυτο στο μελλον! Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από dimitris_sal
kostas_anes Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Σε οτι διαβασες να λεει "ραδιενεργεια" μεσα, το αποκλειεις σαν πηγη πληροφορησης απευθειας. Σοβαρο site που αναφερει μικροκυμματα σαν ραδιενεργεια ειναι οσαν την γιαγια μου που μου λεει οτι το PC μου ειναι δαιμονισμενο επειδη βγαζει ηχους. Για ποιοτητα υπνου κτλ, εχω να πω οτι ειναι τερμα βλακειες τα σχετικα αρθρα. Αναφερουν οτι τα "ηλεκτρομαγνητικα πεδια" μας επηρεαζουν αρνητικα και επηρεαζουν την λειτουργεια του εγκεφαλου, παραγωγη διαφορων ουσιων κτλ. Λες και στην καθημερινοτητα σου δεν βρισκεσαι μεσα σε διαφορα ηλεκτρομαγνητικα η μαγνητικα πεδια, για παραδειγμα αυτο της γης το οποιο ειναι αρκετα ισχυρο, απο ραδιοφωνικα σηματα, απο τα καλωδια του σπιτιου σου, απο καθε συσκευη που καιει ρευμα, απο το δυκτιο τηλεφωνου σου, απο... απο.... απο..... Τα μικροκυμματα γενικα δεν μπορουν να σε επηρεασουν τοσο οσο νομιζεις. Ειδικα, αν μιλαμε στην συχνοτητα που παιζει το Wi-Fi (2-5GHz) και το αντιστοιχο μηκος κυμματος (12 με 6cm) . Το Wi-Fi σου προσφερει λιγοτερη ενεργεια ανα τετραγωνικο εκατοστο, απο οτι το ορατο φως. Η λαμπα που καιει στο δωματιο σου αυτην την στιγμη, ειναι πιο επιβλαβης πανω σου, απο οτι το Wi-Fi. Και μεγαλυτερη συχνοτητα εχει (και αντιστοιχα μικροτερο μηκος κυμματος) και μεγαλυτερη ενεργεια μεταφερει. Περαν αυτου, πιστευω να ξερεις οτι ο φουρνος μικροκυμματων ειναι παντελως ακινδυνος ετσι δεν ειναι? Ο κλωβος Faraday που τον περικλυει, δεν ειναι για διακοσμηση. 6
christospvl Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Στις 27/3/2019 στις 10:52 ΜΜ, dimitris_sal είπε Εχω καμια 10ρια sonoff και 3 διαφορετικα wifi να παιζουν στο σπιτι Απο θερμοσιφωνο και θερμαινομενο υποστρωμα μεχρι καμερες και server. Προς το παρον δεν εχω παθει κατι και ελπιζω οτι δεν θα αλλαξει αυτο στο μελλον! και γω το ελπιζω αδερφε αχαχαχαχαχ εσυ το τερματισες μεχρι και στη κουβερτα λεει.. Στις 27/3/2019 στις 11:12 ΜΜ, kostas_anes είπε Σε οτι διαβασες να λεει "ραδιενεργεια" μεσα, το αποκλειεις σαν πηγη πληροφορησης απευθειας. Σοβαρο site που αναφερει μικροκυμματα σαν ραδιενεργεια ειναι οσαν την γιαγια μου που μου λεει οτι το PC μου ειναι δαιμονισμενο επειδη βγαζει ηχους. Για ποιοτητα υπνου κτλ, εχω να πω οτι ειναι τερμα βλακειες τα σχετικα αρθρα. Αναφερουν οτι τα "ηλεκτρομαγνητικα πεδια" μας επηρεαζουν αρνητικα και επηρεαζουν την λειτουργεια του εγκεφαλου, παραγωγη διαφορων ουσιων κτλ. Λες και στην καθημερινοτητα σου δεν βρισκεσαι μεσα σε διαφορα ηλεκτρομαγνητικα η μαγνητικα πεδια, για παραδειγμα αυτο της γης το οποιο ειναι αρκετα ισχυρο, απο ραδιοφωνικα σηματα, απο τα καλωδια του σπιτιου σου, απο καθε συσκευη που καιει ρευμα, απο το δυκτιο τηλεφωνου σου, απο... απο.... απο..... Τα μικροκυμματα γενικα δεν μπορουν να σε επηρεασουν τοσο οσο νομιζεις. Ειδικα, αν μιλαμε στην συχνοτητα που παιζει το Wi-Fi (2-5GHz) και το αντιστοιχο μηκος κυμματος (12 με 6cm) . Το Wi-Fi σου προσφερει λιγοτερη ενεργεια ανα τετραγωνικο εκατοστο, απο οτι το ορατο φως. Η λαμπα που καιει στο δωματιο σου αυτην την στιγμη, ειναι πιο επιβλαβης πανω σου, απο οτι το Wi-Fi. Και μεγαλυτερη συχνοτητα εχει (και αντιστοιχα μικροτερο μηκος κυμματος) και μεγαλυτερη ενεργεια μεταφερει. Περαν αυτου, πιστευω να ξερεις οτι ο φουρνος μικροκυμματων ειναι παντελως ακινδυνος ετσι δεν ειναι? Ο κλωβος Faraday που τον περικλυει, δεν ειναι για διακοσμηση. Πολυ δυνατη απαντηση σε ευχαριστω για τη βοηθεια.. Πραγματικα δεν ηξερα αυτο για το φουρνο μικροκυματων.. Εγω παντου διαβαζα ποσο επικυνδινος ειναι και μη στεκεστε μπροστα κλπ.. και γω να πω την αληθεια το σκεφτομουν γιατι οντως ρε φιλε οι κεραιες στο βουνο που μας πιανουν μεσα στο βεληνεκες δεν ειμαστε?! χειροτερο μου φαινεται.. 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, christospvl είπε και γω το ελπιζω αδερφε αχαχαχαχαχ εσυ το τερματισες μεχρι και στη κουβερτα λεει.. Πολυ δυνατη απαντηση σε ευχαριστω για τη βοηθεια.. Πραγματικα δεν ηξερα αυτο για το φουρνο μικροκυματων.. Εγω παντου διαβαζα ποσο επικυνδινος ειναι και μη στεκεστε μπροστα κλπ.. και γω να πω την αληθεια το σκεφτομουν γιατι οντως ρε φιλε οι κεραιες στο βουνο που μας πιανουν μεσα στο βεληνεκες δεν ειμαστε?! χειροτερο μου φαινεται.. Ο φουρνος περα απο το γεγονος οτι στελνει τα μικροκυμματα υπερβολικα συγκεντρωμενα προς ενα σημειο, ειναι κλεισμενος με ενα πλεγμα (σε μερικους μπορεις να το δεις κι ολας στο τζαμακι). Αυτο που κανει το πλεγμα (ο κλωβος Faraday που ανεφερα) ειναι να μην αφηνει τα μικροκυμματα να βγουν απο τον χωρο που ειναι κλεισμενα. Οποτε οπου και να καθεσαι κτλ, μια χαρα εισαι. Οσο για τις κεραιες.... μακαρι να ηταν μονο οι κεραιες. Αν μπορουσαμε να δουμε τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια στον χωρο, τοτε δεν θα μπορουσες να διακρινεις κατι αλλο περα απο αυτα. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από kostas_anes
christospvl Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, kostas_anes είπε Ο φουρνος περα απο το γεγονος οτι στελνει τα μικροκυμματα υπερβολικα συγκεντρωμενα προς ενα σημειο, ειναι κλεισμενος με ενα πλεγμα (σε μερικους μπορεις να το δεις κι ολας στο τζαμακι). Αυτο που κανει το πλεγμα (ο κλωβος Faraday που ανεφερα) ειναι να μην αφηνει τα μικροκυμματα να βγουν απο τον χωρο που ειναι κλεισμενα. Οποτε οπου και να καθεσαι κτλ, μια χαρα εισαι. Οσο για τις κεραιες.... μακαρι να ηταν μονο οι κεραιες. Αν μπορουσαμε να δουμε τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια στον χωρο, τοτε δεν θα μπορουσες να διακρινεις κατι αλλο περα απο αυτα. Πωπω και τόσο καιρό αναρωτιόμουν γι αυτό το δίχτυ που λες στη πόρτα του φούρνου.. Τι μαθαίνει κανείς.. Καλα και όντως πλάκα θα χαμε πάθει.. Άσε οι γείτονες που κρύβουν κεραίες για να παίρνουν λεφτα από εταίρες τηλεφωνίας Στις 27/3/2019 στις 10:52 ΜΜ, dimitris_sal είπε Εχω καμια 10ρια sonoff και 3 διαφορετικα wifi να παιζουν στο σπιτι Απο θερμοσιφωνο και θερμαινομενο υποστρωμα μεχρι καμερες και server. Προς το παρον δεν εχω παθει κατι και ελπιζω οτι δεν θα αλλαξει αυτο στο μελλον! Επίσης βρε αδερφέ να σε ρωτήσω επειδή λογικά ξέρεις από sonoff.. Στο σπίτι μένω και με τους δικούς μου που δεν έχουν γνώσεις τεχνολογίας άρα θα ήθελαν να ανάβουν με διακόπτη τα φώτα.. Γίνεται να βάλεις το sonoff να ανάβει και με διακόπτη και με κινητό κάπως? Ή απ τη στιγμή που μπει ο διακόπτης χάνεται και έχει μόνο το κουμπάκι της συσκευής?
dimitris_sal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2019 στις 9:55 ΠΜ, christospvl είπε Πωπω και τόσο καιρό αναρωτιόμουν γι αυτό το δίχτυ που λες στη πόρτα του φούρνου.. Τι μαθαίνει κανείς.. Καλα και όντως πλάκα θα χαμε πάθει.. Άσε οι γείτονες που κρύβουν κεραίες για να παίρνουν λεφτα από εταίρες τηλεφωνίας Επίσης βρε αδερφέ να σε ρωτήσω επειδή λογικά ξέρεις από sonoff.. Στο σπίτι μένω και με τους δικούς μου που δεν έχουν γνώσεις τεχνολογίας άρα θα ήθελαν να ανάβουν με διακόπτη τα φώτα.. Γίνεται να βάλεις το sonoff να ανάβει και με διακόπτη και με κινητό κάπως? Ή απ τη στιγμή που μπει ο διακόπτης χάνεται και έχει μόνο το κουμπάκι της συσκευής? Όλοι οι διακόπτες sonoff απαιτούν την ύπαρξη ουδέτερου για να δουλέψουν Στην συντριπτική πλειοψηφία των διακοπτών τοίχου μας δεν εχει περαστεί ουδέτερος στο κανάλι οπότε δεν θα μπορέσεις να συνδέσεις τον sonoff Αν εχεις ουδέτερο ή μπορείς να τραβήξεις (πχ απο κοντινή μπρίζα ή κουτί) τότε δεν εχεις πρόβλημα Μπορείς να τον ενεργοποιείς είτε κατευθείαν απο τον διακόπτη είτε απο το κινητό. Αυτο ισχύει για ολους τους διακόπτες sonoff (είτε είναι διακόπτης τοίχου για φώτα,είτε είναι ο basic,είτε είναι μπρίζα) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από dimitris_sal
christospvl Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 20 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε Όλοι οι διακόπτες sonoff απαιτούν την ύπαρξη ουδέτερου για να δουλέψουν Στην συντριπτική πλειοψηφία των διακοπτών τοίχου μας δεν εχει περαστεί ουδέτερος στο κανάλι οπότε δεν θα μπορέσεις να συνδέσεις τον sonoff Αν εχεις ουδέτερο ή μπορείς να τραβήξεις (πχ απο κοντινή μπρίζα ή κουτί) τότε δεν εχεις πρόβλημα Μπορείς να τον ενεργοποιείς είτε κατευθείαν απο τον διακόπτη είτε απο το κινητό. Αυτο ισχύει για ολους τους διακόπτες sonoff (είτε είναι διακόπτης τοίχου για φώτα,είτε είναι ο basic,είτε είναι μπρίζα) Άρα μπορώ να το συνδέσω στη λάμπα απευθείας που λογικά έχει ουδέτερο?? Σε τοίχο δε γίνεται λογικά γτ μπριζα δεν έχει κοντά
dimitris_sal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, christospvl είπε Άρα μπορώ να το συνδέσω στη λάμπα απευθείας που λογικά έχει ουδέτερο?? Σε τοίχο δε γίνεται λογικά γτ μπριζα δεν έχει κοντά Οι λάμπες δεν εχουν ουδέτερο Χρήστο. Μόνο η φάση περνάει απο εκεί και ανοιγοκλείνει το κύκλωμα απο τον διακόπτη στον οποίο ουτε εκει υπάρχει ουδέτερος (συνήθως). Αν δεν εχεις εκει κοντά θα χρειαστεί να τραβήξεις ουδέτερο απο τον πίνακα σου. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από dimitris_sal 1
VonLoutsos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 12 hours ago, kostas_anes said: Ο φουρνος περα απο το γεγονος οτι στελνει τα μικροκυμματα υπερβολικα συγκεντρωμενα προς ενα σημειο, ειναι κλεισμενος με ενα πλεγμα (σε μερικους μπορεις να το δεις κι ολας στο τζαμακι). Αυτο που κανει το πλεγμα (ο κλωβος Faraday που ανεφερα) ειναι να μην αφηνει τα μικροκυμματα να βγουν απο τον χωρο που ειναι κλεισμενα. Οποτε οπου και να καθεσαι κτλ, μια χαρα εισαι. Οσο για τις κεραιες.... μακαρι να ηταν μονο οι κεραιες. Αν μπορουσαμε να δουμε τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια στον χωρο, τοτε δεν θα μπορουσες να διακρινεις κατι αλλο περα απο αυτα. Βασικά ένα μέρος του φάσματος(ορατό) το βλέπουμε αλλά το θεωρούμε φυσιολογικό!! Η τρομολαγνεία πάντως καλά κρατεί. 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε Βασικά ένα μέρος του φάσματος(ορατό) το βλέπουμε αλλά το θεωρούμε φυσιολογικό!! Η τρομολαγνεία πάντως καλά κρατεί. Εννοω, περαν του ορατου ρε συ 1
VonLoutsos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 1 hour ago, kostas_anes said: Εννοω, περαν του ορατου ρε συ Κάτσε να το γράψουμε γιατί πολλοί δεν το ξέρουν 1
Fubar.gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Προσωπικά απομακρύνομαι απο το φούρνο μικροκυμάτων την ώρα που λειτουργεί. Δέν είναι πραγματικός κλωβός Faraday, δηλαδή συνεχόμενο πλέγμα ή μασίφ μεταλλικό φύλλο. Η πόρτα γύρω γύρω έχει κενό, και βασίζεται σε ένα τσόκ (quarter wavelength choke) ωστε να μήν υπάρχει διαρροή απο τα πλαινά Είναι αυτές οι μεταλλικές γωνίες που φαίνονται περιμετρικά Και εδώ ένα σχηματικό: Αν η πόρτα κρεμάσει ή αποκτήσει μπόσικα με τον καιρό, μπορεί να υπάρχει σημαντική διαρροή απο αυτά τα σημεία. Ο πιό σημαντικός κίνδυνος είναι στα μάτια, που είναι πολύ ευαίσθητα στη θέρμανση απο μικροκύματα και μπορεί να αναπτυχθεί καταρράκτης. 6
likoyrgos Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω και εγώ κάτι αντίστοιχο: Ο αδελφός μου ενδιαφέρεται να πάρει το Smart Home της Panasonic. Το hub που χρησιμοποιεί και συνδέει ασύρματα όλα τα άλλα "εξαρτήματα" έχει μεγάλη εμβέλεια γύρω στα 150μ απ' ότι διάβασα. Τι είδους ακτινοβολία "χρησιμοποεί" το hub? Μήπως επειδή έχει και μικρά παιδιά είναι επικίνδυνη ? Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από likoyrgos
crash21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικα σε θεμα wifi αν ειναι καλο/κακο, να το αφηνω ανοικτο κτλ η ερωτηση ειναι η εξης: Και να κλεισεις τα δικα σου ολα τα wif, αν κανεις ενα scan και δεν ζεις σε απομονωμενη περιοχη τοτε θα βρεις καμια 10αρια δικτυα στην καλυτερη να σε "βαρανε" 24/7. Οποτε τελικα και να σου κανουν κακο δεν μπορεις να το ελεγξεις... Αρα αστα και θα ξερουμε σε καμια 40αρια χρονια τι επιπτωση θα εχουν (αν εχουν) σε ανρθωπους που τα βαραγαν 24/7 απο τοτε που γεννηθηκαν Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από crash21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα