jim_p Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Ναι, θα συνεχισω μεχρι να εχω προβλημα με εφαρμογες που χρησιμοποιω, πχ o chromium που σταματησε να δουλευει σε xp στις αρχες του 2016, 2 χρονια μετα το τελος της επισημης υποστηριξης τους. Οταν θα φτασω στο απροχωρητο, και εφοσον εχω ακομα το ιδιο hardware που ειναι ηδη 11 χρονων, θα του βαλω ltsc (ή ltsb αμα τρελαθω, μιας και εκεινη θα παιρνει ενημερωσεις ακομα). Linux εχω ηδη, απλα δεν γινετια να κανω ολοκληρωτικη μεταβαση εκει λογω ελλειψης σοβαρων εφαρμογων. Αν παρω καινουριο hw, θα βαλω ltsc εκει και την ιδια λινουξοδιανομη που εχω τα τελευταια 11 χρονια. Αν παρω μεταχειρισμενο θα ξαναβαλω 7, ολα τα security updates και μονο αυτα, και παλι την ιδια διανομη. 1
micos000 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Ακόμα και να σταματήσει η υποστήριξη των 7 δε σημαίνει ότι δε θα δουλεύουν. Όπως και με τα xp, θα συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά μεχρι να το πάρουν όλοι απόφαση ότι δεν πάει άλλο και να αποφασίσουν να αναβαθμιστούν. Όποιοι δεν θέλουν μπορούν να μείνουν έτσι ή να πάνε σε linux, δικό τους θέμα. 1
Iliaskrs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Ακόμα και να σταματήσει η υποστήριξη των 7 δε σημαίνει ότι δε θα δουλεύουν. Όπως και με τα xp, θα συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά μεχρι να το πάρουν όλοι απόφαση ότι δεν πάει άλλο και να αποφασίσουν να αναβαθμιστούν. Όποιοι δεν θέλουν μπορούν να μείνουν έτσι ή να πάνε σε linux, δικό τους θέμα. Θα υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας κ μερικές εφαρμογές δεν θα παίρνουν αναβαθμίσεις.
micos000 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Iliaskrs είπε Θα υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας κ μερικές εφαρμογές δεν θα παίρνουν αναβαθμίσεις. Συμφωνώ. Γι αυτό έγραψα στο τέλος να πάνε σε linux και ότι είναι δικό τους θέμα (πλέον) αν θα μείνουν με τα κενά ασφαλείας που θα αρχίσουν να συσσωρεύονται στα 7 ή θα το πάρουν απόφαση ότι ακόμα και σκύλος να ήταν θα είχε μάλλον ψοφήσει μετά από 14 χρόνια. 1
asmilon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Bspus είπε Μια φορα το εκανε το λαθος η MS, δεν θα το ξανακανει. Αν μπορουσαν να κοψουν απο τωρα τα 7 χωρις κυρωσεις θα το ειχαν κανει. Αν καποιος εχει προβλημα σε παλιο hardware με drivers, μπορει να δοκιμασει τα 8.1. Ειναι αρκετα πιο ανεκτικα σε παλιο hardware απο τα 10 και δεν θα αλλαζουν τα μενου καθε 6 μηνες οπως με τα 10. Μεχρι το 2023 εχουν υποστηριξη, μετα, ε καιρος ειναι να πεταξουν το χρεπι και να πανε σε κατι καινουριο αν ακομα δεν εχει χαλασει απο μονο του. Εχεις καποιο παραδειγμα συσκευης που εμπαινε στα 8 και δε δουλευε στα 10; Μου κανει τρομερη εντυπωση αυτο. 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Παιδιά πάντως για όσους δεν θέλουν τα άθλια, ελεεινά 10άρια και το αθλιότατο upgrade κάθε έξι μήνες, υπάρχει η απίστευτη, μοναδική έκδοση LTSC, όπως έχει ειπωθεί χίλιες φορές εδώ στο forum και παντού σε όλα τα τεχνολογικά sites. Αυτή η έκδοση είναι τα 10άρια ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι. Δεν έχει Store (ζήτω ! ), δεν έχει όλες τις άθλιες εφαρμογές metro/uwp πως διάολο τις λένε (ξανά ζήτω! ), δεν έχει διαφημίσεις/προτεινόμενα/παιχνίδια και λοιπές σαβούρες (ζήτω και πάλι ζήτω !! ), δεν έχει τον Edge (ζήτω και πάλι! ) και τέλος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΜΗΝΑ UPGRADES (βαρεθήκατε τα ζήτω; πάμε άλλη μια φορά: Ζήτω!! ). Μιλάμε είναι τα 7άρια σε έκδοση 10αριών. Δοκιμάστε την σε ένα VM να δείτε! ΑΥΤΗ θα έπρεπε να είναι η κύρια έκδοση των 10. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε 1
czarjuly Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Ναί θα παραμείνω στα 7άρια μέχρι να πάει στο απροχώρητο το πράμα(μετά θα μπουν Linux) τα 10άρια δεν θέλω ούτε να τα βλέπω,έτσι κι αλλιώς για το καθημερινό browsing χρησιμοποιώ Linux ακόμα και τώρα 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Να προσθέσω και εγώ ότι εννοείται ότι ήδη εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ Linux για απλές εργασίες και σε όλα τα laptops, και win μόνο για εργασία/παιχνίδια. Και μάλιστα η αύξηση της χρήσης της... μέντας (Linux Mint) έγινε ακριβώς όταν παρουσιάστηκαν τα 10άρια και διαπίστωσα έντρομος ότι η MS άλλαξε πολιτική και τα Win δεν είναι πλέον όπως τα ήθελα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, RTW4ever είπε Παιδιά πάντως για όσους δεν θέλουν τα άθλια, ελεεινά 10άρια και το αθλιότατο upgrade κάθε έξι μήνες, υπάρχει η απίστευτη, μοναδική έκδοση LTSC, όπως έχει ειπωθεί χίλιες φορές εδώ στο forum και παντού σε όλα τα τεχνολογικά sites. Αυτή η έκδοση είναι τα 10άρια ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι. Δεν έχει Store (ζήτω ! ), δεν έχει όλες τις άθλιες εφαρμογές metro/uwp πως διάολο τις λένε (ξανά ζήτω! ), δεν έχει διαφημίσεις/προτεινόμενα/παιχνίδια και λοιπές σαβούρες (ζήτω και πάλι ζήτω !! ), δεν έχει τον Edge (ζήτω και πάλι! ) και τέλος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΜΗΝΑ UPGRADES (βαρεθήκατε τα ζήτω; πάμε άλλη μια φορά: Ζήτω!! ). Μιλάμε είναι τα 7άρια σε έκδοση 10αριών. Δοκιμάστε την σε ένα VM να δείτε! ΑΥΤΗ θα έπρεπε να είναι η κύρια έκδοση των 10. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε Ναι αλλά αυτή διατίθεται προς πώληση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς να τη βρεις εύκολα.
Bspus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, elorant είπε Ναι αλλά αυτή διατίθεται προς πώληση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς να τη βρεις εύκολα. Μονο για επιχειρησειςκαι με ειδικο license. Οπως και μια αντιστοιχη εκδοση για τα 7 32bit που κυκλοφορουσε (δεν θυμαμαι πως λεγεται) και οπως η XP fundamentals for legacy pcs πιο παλια. Οποτε και να την εχεις ακομα δεν θα την εβαζα στον καθενα που απλως δεν του αρεσει η κλασικη εκδοση των 10, ειδικα αν τα εχει ηδη αυθεντικα. 9 ώρες πριν, asmilon είπε Εχεις καποιο παραδειγμα συσκευης που εμπαινε στα 8 και δε δουλευε στα 10; Μου κανει τρομερη εντυπωση αυτο. Σε desktop καρτες γραφικων nvidia απο γενια 7000 και πριν (2005 - 2006) δουλευουν στα 8 αλλα οχι στα 10. Επιτηδες το εχουν κανει αφου μπορεις να πειραξεις τους drivers και να τις κανεις να δουλεψουν αλλα μετα θα πρεπει να το κανεις καθε φορα που αλλαζει η major εκδοση των windows 10 οποτε δεν αξιζει τον κοπο. Το ιδιο ισχυει και για τις ATI της ιδιας εποχης. Τρανο παραδειγμα planned obsolescence. Αλλη περιπτωση ειναι καποια laptop, συνηθως επωνυμα που ειτε δεν λειτουργουν καθολου με τα 10 ειτε λειτουργουν με πολλα προβληματα σταθεροτητας και επισημα υποστηριζουν μεχρι 8-8.1 Πολλες φορες τα φτιαχνουν μετα με καποιο BIOS update η απλα παιζουν καλυτερα σε αλλη εκδοση των 10, αλλα καθε φορα που θα αλλαζει η εκδοση θα πρεπει να ριχνεις ζαρια. Δεν αξιζει τον κοπο 1
dpolal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Έχω σταματήσει να τα χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια περίπου και έχω γλυτώσει από το απίστευτο βάσανο των 200τόσων ενημερώσεων που κατεβάζουν μετά την πρώτη εγκατάσταση. Ειδικά σε πολύ παλιά και αργά χρέπια έχει τύχει να δώ να φτάνουν και τις 10 ώρες προκειμένου να τις περάσουν. 10ρια βάζω παντού, ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται και μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. 2
Alex-V Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, dpolal είπε Έχω σταματήσει να τα χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια περίπου και έχω γλυτώσει από το απίστευτο βάσανο των 200τόσων ενημερώσεων που κατεβάζουν μετά την πρώτη εγκατάσταση. Ειδικά σε πολύ παλιά και αργά χρέπια έχει τύχει να δώ να φτάνουν και τις 10 ώρες προκειμένου να τις περάσουν. 10ρια βάζω παντού, ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται και μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. για να μην καθεσαι και περιμενεις τοσες ενημερωσεις, δοκιμασε το wsus. μου εχει λυσει τα χερια σε αυτην την περιπτωση 1
Balantakos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Εμπρος πισω, κατακουζηνος, οχι ευχαριστω. Τα Windows 10 ειναι μια χαρα, και δουλευουν ρολοι. 1
cabdik Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) αν ειχαν φτασει στην σταθεροτητα των 7, θα λειτουργουσα με τα 10αρια, δεν εχω κανενα κομπλεξ. αλλα μετα απο ~15~ προσπαθειες να μεινω στα 10αρια (με 3 διαφορετικες εκδοσεις, και χωρις κλειδι, και με κλειδι αγορασμενο), παντα η Microsoft μου ριχνει BSOD και τερμα. δεν μπορω να λειτουργησω τα 10αρια. τι να κανω και τι να πω εγω τωρα? 7αρια και παλι 7αρια.........αναγκαστικα....!!!! Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από cabdik 1
Iliaskrs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Αυτό που σκέφτομαι πιο πολύ είναι οι εφαρμογές,μετά την ασφάλεια βέβαια.Μόνο και μόνο οι browsers,που δεν θα παίρνουν αναβαθμίσεις κ ίσως να μην φορτώνουν και ορισμένες σελίδες ύστερα από καποιο διάστημα.Πιθανό όμως είναι να βγούν διάφορα unofficial patches π να κάνουν θαύματα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα