gokuthelegend Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, Ctell είπε Καλησπέρα ! Εγώ ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη Winbank αν όταν κάνεις μια αγορά σου «τραβάει» κατευθείαν τα λεφτά από την κάρτα! Έχω αρκετά πεδία στο ιστορικό τα οποία είναι γκριζαρισμένα και γράφουν «Αγορά-Έγκριση». Αυτό σημαίνει ότι μόλις γίνει η έγκριση θα μου «τραβήξουν» αυτόματα τα λεφτά ή κάνω λάθος; Έχω μπερδευτεί τις τελευταίες μέρες γιατί βλέπω ότι τα λεφτά μου είναι παραπάνω από όσα θα έπρεπε να είναι και λέω μήπως από όλες αυτές τις συναλλαγές δεν έχουν «τραβήξει» ακόμα το ποσό που αναλογεί! Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει! Ναι, δεν τραβάνε αμέσως τα λεφτά. Τα δεσμεύουν και τα αποδίδουν στον πωλητή όταν αυτός κάνει εκκαθάριση. Εκκαθάριση μπορεί να κάνει την ίδια μέρα, μπορεί να κάνει και σε μερικές μέρες, και έχουν τύχει περιπτώσει που μπορεί να κάνει και σε μερικές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες (αν και πολύ σπάνιο εως απίθανο). Τα δεσμευμένα χρήματα δεν μπορείς να τα καταναλώσεις, έχουν δεσμευτεί κυριολεκτικά. Αν πας στο ΑΤΜ και επιλέξεις να σου εμφανίσει το υπόλοιπο του λογαριασμού σου, συνήθως σου εμφανίζει 2 ποσά, ένα λέει ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ και το άλλο λέει ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ. Το διαθέσιμο είναι που σε ενδιαφέρει, το οποίο είναι μικρότερο από το λογιστικό. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, Ctell είπε Καλησπέρα ! Εγώ ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη Winbank αν όταν κάνεις μια αγορά σου «τραβάει» κατευθείαν τα λεφτά από την κάρτα! Έχω αρκετά πεδία στο ιστορικό τα οποία είναι γκριζαρισμένα και γράφουν «Αγορά-Έγκριση». Αυτό σημαίνει ότι μόλις γίνει η έγκριση θα μου «τραβήξουν» αυτόματα τα λεφτά ή κάνω λάθος; Έχω μπερδευτεί τις τελευταίες μέρες γιατί βλέπω ότι τα λεφτά μου είναι παραπάνω από όσα θα έπρεπε να είναι και λέω μήπως από όλες αυτές τις συναλλαγές δεν έχουν «τραβήξει» ακόμα το ποσό που αναλογεί! Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει! Όταν βλέπεις "Αγορά-Έγκριση" σημαίνει ότι η έγκριση έχει γίνει ήδη, έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό, και απλά είναι θέμα χρόνου το πότε θα θα αφαιρεθεί το δεσμευμένο ποσό από το λογαριασμό σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) οκ Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης λαθος
arian18 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στις 3/8/2020 στις 12:07 ΜΜ, Ctell είπε Καλησπέρα ! Εγώ ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη Winbank αν όταν κάνεις μια αγορά σου «τραβάει» κατευθείαν τα λεφτά από την κάρτα! Έχω αρκετά πεδία στο ιστορικό τα οποία είναι γκριζαρισμένα και γράφουν «Αγορά-Έγκριση». Αυτό σημαίνει ότι μόλις γίνει η έγκριση θα μου «τραβήξουν» αυτόματα τα λεφτά ή κάνω λάθος; Έχω μπερδευτεί τις τελευταίες μέρες γιατί βλέπω ότι τα λεφτά μου είναι παραπάνω από όσα θα έπρεπε να είναι και λέω μήπως από όλες αυτές τις συναλλαγές δεν έχουν «τραβήξει» ακόμα το ποσό που αναλογεί! Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει! Καλησπέρα, τι ακριβώς σημαίνει αυτό το γριζαρισμενο αγορά έγκριση; είναι έγκυρη συναλλαγή; Ποιος εγκρίνει τη συγκεκριμένη συναλλαγή;
SkiLopSaRo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, arian18 είπε Καλησπέρα, τι ακριβώς σημαίνει αυτό το γριζαρισμενο αγορά έγκριση; είναι έγκυρη συναλλαγή; Ποιος εγκρίνει τη συγκεκριμένη συναλλαγή; Εσύ ο ίδιος την εγκρίνεις περνώντας την κάρτα σου απο ενα μηχάνημα POS. Τα χρήματα δεσμεύονται άμεσα, μην μπερδεύεστε με λογιστικά και διαθέσιμα υπόλοιπα, ακόμα και στις γκριζαρισμενες συνναλαγες τα χρήματα έχουν "φύγει" από τον λογαριασμο ως δεσμευμένα. Μόλις γίνει η εκκαθάριση της συνναλαγης, δηλαδή τα διεκδικήσει ο έμπορος, ξεγκριζαρει. Εαν θέλετε άμεσες ειδοποιήσεις για αγορες με χρεωστικες καρτες πρεπει να πληρώνετε 2,10€ το μήνα ή 21 ευρώ το χρόνο, εκει ειδοποιειστε άμεσα μόλις περάσετε την καρτα σε κάποιο POS. Οι δωρεάν ειδοποιήσεις μεσω email αφορούν εκκαθαρίσεις οπότε στην ουσία είναι άχρηστες.
arian18 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, SkiLopSaRo είπε Εσύ ο ίδιος την εγκρίνεις περνώντας την κάρτα σου απο ενα μηχάνημα POS. Τα χρήματα δεσμεύονται άμεσα, μην μπερδεύεστε με λογιστικά και διαθέσιμα υπόλοιπα, ακόμα και στις γκριζαρισμενες συνναλαγες τα χρήματα έχουν "φύγει" από τον λογαριασμο ως δεσμευμένα. Μόλις γίνει η εκκαθάριση της συνναλαγης, δηλαδή τα διεκδικήσει ο έμπορος, ξεγκριζαρει. Εαν θέλετε άμεσες ειδοποιήσεις για αγορες με χρεωστικες καρτες πρεπει να πληρώνετε 2,10€ το μήνα ή 21 ευρώ το χρόνο, εκει ειδοποιειστε άμεσα μόλις περάσετε την καρτα σε κάποιο POS. Οι δωρεάν ειδοποιήσεις μεσω email αφορούν εκκαθαρίσεις οπότε στην ουσία είναι άχρηστες. Ευχαριστώ. Έκανα μια πληρωμή σήμερα σε σκρουτζομαγαζο και μου λένε ότι η πληρωμή δεν έγινε κ θέλουν να ακυρώσουν την παραγγελία. Εγώ την βλέπω γριζαρισμενη.. Δλδ αυτοί πρέπει να κάνουν κάτι για να μ πληρωθούν η εγώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα