TrevieL Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στα μέλη του insomnia. Σήμερα παρέλαβα ένα προβληματικό Xiaomi Mi A2 μεταχειρισμένο από ένα "αξιόπιστο" μέλος του φόρουμ. Ποιο είναι το πρόβλημα ; Η κάμερα αδυνατεί να εστιάσει σε αντικείμενα που βρίσκονται 1 με 2+ μέτρα μακριά. Για πράγματα που είναι πολύ κοντά στην κάμερα δεν υπάρχει κανένα θέμα . Έχω ήδη δοκιμάσει να τραβήξω με manual focus και έχω παίξει με τις ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Επιπλέον ο bootloader του κινητού ήταν ήδη unlocked. Ευτυχώς απ' ότι διαβάζω δεν παραβιάζεται η εγγύηση του κινητού (συγκεκριμένα για τα Xiaomi) . Αν και ήταν unlocked o bootloader το κινητό είχε εγκατεστημένη την official Rom. Όλα τα παραπάνω να τονίσω ότι δεν τα είχε αναφέρει ο πωλητής. Έχω ήδη στείλει μήνυμα στο παιδί και περιμένω να ακούσω νέα του . Έτσι αποφάσισα , ακολουθώντας έναν οδηγό που βρήκα online, να το flashαρω άλλη μια φορά με την stock Rom ελπίζοντας πως το πρόβλημα θα ήταν λογισμικό. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και κλείδωσα και τον bootloader (με την χρήση του XiaoMiFlash) . Το πρόβλημα της εστίασης όμως παραμένει , οπότε είμαι πλέον σίγουρος ότι η ίδια η κάμερα του κινητού είναι ελαττωματική. Συσκευασία και απόδειξη υπάρχουν . Το κινητό απ'ότι βλέπω αγοράστηκε από το kaizershop τον Αύγουστο άρα πρέπει να έχει εγγύηση . Να αναφέρω επίσης ότι το κινητό βρίσκεται σε άριστη εξωτερική κατάσταση , δεν έχει κανένα απολύτως χτύπημα . Τι κάνω τώρα ; Θα μπορούσα να βγάλω άκρη με την εγγύηση ακόμα και αν δεν είμαι εγώ το άτομο στα στοιχεία της αγοράς ; Καλύπτονται τέτοια προβλήματα από την εγγύηση ; Ή ζητάω άμεσα τα χρήματα μου πίσω από τον πωλητή ; Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιοδήποτε feedback , είμαι χαμένος.. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από TrevieL
maneas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 είχα παρόμοιο πρόβλημα σε άλλη συσκευή (zuk z2), μετά απο γερό πέσιμο η κάμερα δεν εστίαζε. δοκίμασα manual focus, gcam, reboot, restore, αλλα τπτ, οπότε υπέθεσα οτι είναι πρόβλημα hardware (περιμένω το εξαρτημα απο κίνα για επισκευή οπότε ακομα δε μπορω να επιβεβαιώσω το οτι διορθώθηκε, αλλα 90% ζημια σε υλικό είναι, τλχστν στο zuk)
Xristaras12 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 ενημερωτικά, αν το πας μέσω εγγύησης το καιζερ δεν ειναι επισημος μεταπωλητης οπότε το κινητο εχει 1 ετος εγγύηση ΚΙΝΑΣ, και αναγκαστικά θα πρέπει να σταλεί εξω για επισκευη.
TrevieL Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάλιστα , κατάλαβα . Είμαι καταδικασμένος λοιπόν. Και είχα τεράστιο debate για το αν άξιζε να το αγοράσω καινούργιο ή μεταχειρισμένο για 40-50 ευρώ διαφορά.. Υποθέτω δεν μπορείς να εμπιστευτείς άτομο ακόμα και αν έχει πολλές αξιολογήσεις χωρίς έλεγχο λειτουργίας. Θα περιμένω νέα από τον πωλητή πριν αφήσω την αρνητική αξιολόγηση . Τα 40-50 € θα γίνουν τώρα 70-80 για την αγορά καινούργιου χαχα. Τέλος πάντων , αρκετά με το μονόλογο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά και καλή σας συνέχεια ! Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από TrevieL
saruman123 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Παίρνεις τηλέφωνο τον πωλητή και ζητάς τα λεφτά σου πίσω μιας και δεν αναφέρθηκαν κάποια πράγματα από την αρχή. Το πρόβλημα είναι στην κάμερα και δεν είσαι εσύ υποχρεωμένος να τρέχεις από δω και από εκει. Αυτός ήξερε το πρόβλημα και έκανε την πάπια.
tinapo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Και μια ανάλογη αξιολόγηση γι' αυτό το "αξιόπιστο" μέλος είναι επιβεβλημένη!
TrevieL Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μίλησα με τον πωλητή και αυτό ήταν το μήνυμα του . "Ποιο ειναι το προβλημα σου? και εμενα η ποιοτητα της φωτογραφιας δεν μ αρεσε γι αυτο οσο το χρησιμοποιουσα εβγαζα με google camera.δεν ξερω τι μου λες.Επισης ο bootloader κλειδωνετε με ενα command sto cmd.Το κινητο ηταν μεσα στο κουτι του για κανα 2μηνο και πανω σε ραφι.Δεν ξερω γιατι αγχωνεσαι τοσο και τι σε προβληματιζει.Οταν μπορω θα σε παρω τηλεφωνο" Τηλέφωνο δεν με πήρε ακόμα και εννοείται πως δεν απαντάει στα δικά μου. Τα λεφτά μου λίγο δύσκολο να τα πάρω πίσω , από την στιγμή που γνώριζε τι πούλαγε ο φίλτατος. Επίσης πέρασα από το κατάστημα σήμερα , μιας και είναι στο δρόμο μου και είχα χρόνο να σκοτώσω. Το κοίταξε για 1 λεπτό ένας υπάλληλος , ανέφερα το πρόβλημα αλλά και ότι δεν είμαι εγώ το άτομο στα στοιχεία της αγοράς και μου είπε πως μπορούμε να το στείλουμε στην αντιπροσωπεία από την στιγμή που βρίσκεται σε εγγύηση. Σε 10-15 εργάσιμες ημέρες τόνισε πως θα το έχω στα χέρια μου . Μου φαίνεται πολύ λίγος ο χρόνος εάν πράγματι τα στέλνουν πίσω στην Κίνα.. Εννοείται πως θα αφήσω αρνητική αξιολόγηση εάν δεν με πάρει τηλέφωνο ούτε σήμερα , για να βρούμε μία λύση άμεσα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από TrevieL
Xristaras12 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Η εργοστασιακή εφαρμογή δεν είναι τόσο σάπια για την κάμερα σε καμία περίπτωση, εχω το Α2 λαιτ και ο πατερας μου το κανονικο Α2. Σε καμια περίπτωση όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να βγάλω θολή φωτογραφία η με "προβληματική" εστίαση. Δυστυχώς την πάτησες και ο τύπος σίγουρα ηξερε τι σου πούλησε, αποκλείεται με GCam να έφτιαξε το πρόβλημα, όταν έχοντας φλασάρει απο την αρχή τη ρομ το πρόβλημα επιμένει κιόλας. Να αποδεχτώ ότι πχ ειναι πιξελιασμένες οι φωτο επειδή δεν τραβάει καλά σε σκοτεινό περιβάλλον ναι, αλλα οτι τραβάει θολά όχι. Για τα χρήματα που κοστίζει έχει αρκετά καλύτερη κάμερα απο αυτό που βλέπεις.
darksoul93 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Άμεσα αρνητική κριτική σε τέτοια άτομα για να μην την πατήσει άλλος!
svartevarg Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 https://forum.xda-developers.com/mi-a2/help/mi-a2-camera-focus-issue-t3874244 https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/a1zubv/mi_a2_camera_focus/ http://en.miui.com/thread-4840620-1-1.html Η αλήθεια είναι ότι όντως κάποια mi a2 έχουν εμφανίσει το πρόβλημα. όπως και να έχει ο πωλητής θα έπρεπε να το αναφέρει και όχι να περιμένει αν θα κάνεις την ερώτηση.
babisskg Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Στις 27/3/2019 στις 4:39 ΜΜ, TrevieL είπε Καλησπέρα στα μέλη του insomnia. Σήμερα παρέλαβα ένα προβληματικό Xiaomi Mi A2 μεταχειρισμένο από ένα "αξιόπιστο" μέλος του φόρουμ. Ποιο είναι το πρόβλημα ; Η κάμερα αδυνατεί να εστιάσει σε αντικείμενα που βρίσκονται 1 με 2+ μέτρα μακριά. Για πράγματα που είναι πολύ κοντά στην κάμερα δεν υπάρχει κανένα θέμα . Έχω ήδη δοκιμάσει να τραβήξω με manual focus και έχω παίξει με τις ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Επιπλέον ο bootloader του κινητού ήταν ήδη unlocked. Ευτυχώς απ' ότι διαβάζω δεν παραβιάζεται η εγγύηση του κινητού (συγκεκριμένα για τα Xiaomi) . Αν και ήταν unlocked o bootloader το κινητό είχε εγκατεστημένη την official Rom. Όλα τα παραπάνω να τονίσω ότι δεν τα είχε αναφέρει ο πωλητής. Έχω ήδη στείλει μήνυμα στο παιδί και περιμένω να ακούσω νέα του . Έτσι αποφάσισα , ακολουθώντας έναν οδηγό που βρήκα online, να το flashαρω άλλη μια φορά με την stock Rom ελπίζοντας πως το πρόβλημα θα ήταν λογισμικό. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και κλείδωσα και τον bootloader (με την χρήση του XiaoMiFlash) . Το πρόβλημα της εστίασης όμως παραμένει , οπότε είμαι πλέον σίγουρος ότι η ίδια η κάμερα του κινητού είναι ελαττωματική. Συσκευασία και απόδειξη υπάρχουν . Το κινητό απ'ότι βλέπω αγοράστηκε από το kaizershop τον Αύγουστο άρα πρέπει να έχει εγγύηση . Να αναφέρω επίσης ότι το κινητό βρίσκεται σε άριστη εξωτερική κατάσταση , δεν έχει κανένα απολύτως χτύπημα . Τι κάνω τώρα ; Θα μπορούσα να βγάλω άκρη με την εγγύηση ακόμα και αν δεν είμαι εγώ το άτομο στα στοιχεία της αγοράς ; Καλύπτονται τέτοια προβλήματα από την εγγύηση ; Ή ζητάω άμεσα τα χρήματα μου πίσω από τον πωλητή ; Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιοδήποτε feedback , είμαι χαμένος.. Κάντε μια εγκατάσταση του Snapseed και δοκιμάστε να τραβήξετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα