Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμαι σαλονικα και παιρνω ταξι (με τηλεφωνο το καλεσα, περιπου 2 ευρω κοστος)

Ερχεται ο ταριφας και ξεκιναμε. Μετα απο 10 λεπτα περναμε μπροστα απο μια σταση. Βλεπει μια φιλη του και την χαιρεταει. Γυρναει λοιπον σε μενα και μου λεει: φιλαρακι μπορω να παρω την φιλη μου μαζι στην κουρσα? μη περιμενει το κοριτσι..

Ξερο και κρυο ΟΧΙ απο μενα. Τιποτα αλλο.

Κουβεντα ο ταριφας. Συνεχιζουμε μεχρι να φτασουμε εκει που ηθελα, πληρωνω και φευγω.

Ερωτηση: γιατι ποτε στο εξωτερικο κανενας ταριφας δε πηρε την φιλη του σε κουρσα; γιατι δεν υπαρχει επαγγελματισμος στην ελλαδα; ειναι τα πραγματα τοσο χυμα και στην αθηνα ή μονο στην σαλονικα;

Επεξ/σία από sezebo
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sezebo είπε

ειμαι σαλονικα και παιρνω ταξι (με τηλεφωνο το καλεσα, περιπου 2 ευρω κοστος)

Ερχεται ο ταριφας και ξεκιναμε. Μετα απο 10 λεπτα περναμε μπροστα απο μια σταση. Βλεπει μια φιλη του και την χαιρεταει. Γυρναει λοιπον σε μενα και μου λεει: φιλαρακι μπορω να παρω την φιλη μου μαζι στην κουρσα? μη περιμενει το κοριτσι..

Ξερο και κρυο ΟΧΙ απο μενα. Τιποτα αλλο.

Κουβεντα ο ταριφας. Συνεχιζουμε μεχρι να φτασουμε εκει που ηθελα, πληρωνω και φευγω.

Ερωτηση: γιατι ποτε στο εξωτερικο κανενας ταριφας δε πηρε την φιλη του σε κουρσα; γιατι δεν υπαρχει επαγγελματισμος στην ελλαδα; ειναι τα πραγματα τοσο χυμα και στην αθηνα ή μονο στην σαλονικα;

Βλάκας είσαι; Έπρεπε να του πεις να τη πάρει, αν δεχόταν να πληρώσεις τα μισά από αυτά που θα γράψει το κοντέρ. Κατά τα άλλα, δεν γνωρίζω συγκεκριμένα αλλά κάπου είχα ακούσει ότι υπάρχει νόμος που λέει ότι όταν ο ταξιτζής έχει ήδη άτομο μέσα και το πάει κάπου, δεν μπορεί να πάρει ταυτόχρονα και κάποιον άλλον που είδε στην μέση της διαδρομής.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sezebo είπε

Πάει πακέτο μάστορα με τη γενικότερη χαλαρότητα και νοοτροπία που μας διακρίνει σα χώρα.

Κι εσύ σε κάποια πράγματα, ενδεχομένως πολύ διαφορετικά, θα προτιμάς την ευκολία σου από την τυπικότητα.

Ε, όλα όπως τα θέλουμε, δε γίνεται.

Δημοσ.

Νομίζω δεν είναι παράτυπο να το κάνει αυτό ο οδηγός ταξί. Μπορεί να ρωτήσει τον επιβάτη και εάν ο επιβάτης συμφωνεί, τότε μπορεί να πάρει και δεύτερο πελάτη. Τουλάχιστον αυτό με είχε πληροφορήσει κάποτε ένας υπάλληλος στα "κεντρικά" μίας από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όταν είχα πάρει για παράπονα (για διαφορετικού τύπου συμβάν). 

Σε μικρές πόλεις σε κεντρική και νότια Ευρώπη, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν είναι μόνο ελληνική πατέντα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει νομος που το απαγορευει . Γιατι τα κουμασια φορτωνουνε 4 - 4 και δε δεχονται να διαιρηται και το κομιστρο αναλογως  . Ασε που αν του ελεγε ναι θα πληρωνε και μερικους κυκλους γιατι αμα δουνε οτι μπορουν να σε γ@μησουν το βαρανε . Εχω κακη εμπειρια απο κουρσα  αεροδρομιο εκει κανονικα αρπαχτικα 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 2
Δημοσ.

Ο οδηγός ταξί,  έτσι όπως τα γράφεις, έκανε το προφανές.

Ρωτησε τον πελάτη του αν μπορεί να βάλει μια φίλη του στο ταξί (και όχι άλλον πελάτη)

Απάντησε, οπως ο ίδιος γράφεις με ένα ξερό όχι!

Το θέμα τελείωσε. Το μόνο που μένει είναι οτι με το ξερό όχι, (το οποίο έτσι οπως το γράφεις ηταν και απότομο), φάνηκες αγενής!

Η περίπτωση λοιπον που θέτεις ειναι ισως απο τις λιγες παρόμοιες που ο ταξιτζής το χειρίστηκε μια χαρά.

• Like 11
  • Confused 1
Δημοσ.

Όταν ο ταξιτζής βάζει 2ο άτομο/πελάτη μέσα (χωρίς καν να σας ρωτήσει), του λέτε να μοιραστεί η ταρίφα δια του δύο; Και αν ναι, για πείτε πώς έχει αντιδράσει ο ταξιτζής;
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι ν'αρχίσω να ζητάω να μοιράζεται η ταρίφα σε τέτοιες περιπτώσεις...έχω βαρεθεί να παίρνω ταξί και πάνω στην διαδρομή να παίρνει κι άλλο άτομο ο ταξιτζής χωρίς να με ρωτάει. Αντι-επαγγελματικό και αγενές φουλ.

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο στον οδηγό ταξί που ρώτησε και φυσικά μπράβο σε σένα που είπες Οχι μιας και αυτό είναι το σωστό. 

Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν σου είπε κατι στην συνέχεια. Από εμένα παίρνει πόντο ο ταξιτζής. 

Φυσικά το νόμιμο είναι να μην μπει καν στην διαδικασία να σε ρωτήσει και να σε πάει καρφι στον προορισμό σου χωρις να πάρει κανεναν άλλο επιβάτη. 

Προσωπικά με έναν οδηγό καταλήξαμε στο ΑΤ πίσω από τον σταθμό. Οι λόγοι ήταν οι εξής; Πήρε αλλα δύο άτομα, μου έκανε τον γύρο της Θεσσαλονικης και στο τέλος αρνήθηκε να με παει σπιτι γιατι λέει τελειωνε η βάρδια του. Αρνήθηκα να τον πληρώσω και πήγαμε στο τμήμα για να λυθεί η διαφωνία....Φυσικά όταν οι αστυνομικοί άκουσαν τι έγινε μου είπαν να μην πληρώσω και αν θέλω να κανω καταγγελία.... Μακάρι και μένα ο οδηγός να με ρωτουσε

• Like 3
Δημοσ.

Το σκεφτηκα μετα να ζητουσα τα λεφτα μισα-μισα. Εσεις τι νομιζεται, αν ο ταριφας ηθελε τοσο πολυ να παρει την φιλη του, δεν θα το προτεινε ο ιδιος πρωτα??

Μόλις τώρα, cons1985 είπε

Μπράβο στον οδηγό ταξί που ρώτησε και φυσικά μπράβο σε σένα που είπες Οχι μιας και αυτό είναι το σωστό. 

Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν σου είπε κατι στην συνέχεια. Από εμένα παίρνει πόντο ο ταξιτζής. 

Ο ταριφας ειπε κατι, μετα απο 1 λεπτο απο το συμβαν, γυρισε και μου ειπε κατεβασε το ποδι σου απο την καρεκλα και κατσε σωστα.

Τον ετσουξε το ξερο ΟΧΙ και ηθελε καπως να μου την πει

• Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Η περίπτωση λοιπον που θέτεις ειναι ισως απο τις λιγες παρόμοιες που ο ταξιτζής το χειρίστηκε μια χαρά.

Ξεκαθαρίζω ότι δε γνωρίζω για το θέμα.

Μήπως όμως είναι στα (άτυπα έστω) δικαιώματα του πελάτη να γίνει η κούρσα όπως προτιμά εκείνος, και χωρίς να αποφασίζουν άλλοι για εκείνον;

Μήπως είναι δικαίωμά του να είναι ο μόνος πελάτης στο ταξί;

Δημοσ.

Δεν ειναι ατυπο εχει περαστει νομος . Το θεμα ειναι οτι 99% ο ταριφας κανει οτι γουσταρει και πρεπει να τσακωθεις . Ναι αυτος της TS ηταν ok βεβαια αλλη απαντηση περιμενε :P

Δημοσ.

Εμενα η ερωτηση μου ειναι γιατι δεν χρησιμοποιησες καποια εφαρμογη του στυλ Beat και να για να μην χρεωθεις τα 2 ευρω κληση και για να εχεις μια μεγαλυτερη σιγουρια οτι θα πετυχεις επαγγελματια οδηγο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, asmilon είπε

Εμενα η ερωτηση μου ειναι γιατι δεν χρησιμοποιησες καποια εφαρμογη του στυλ Beat και να για να μην χρεωθεις τα 2 ευρω κληση και για να εχεις μια μεγαλυτερη σιγουρια οτι θα πετυχεις επαγγελματια οδηγο.

γιατι με beat βρισκεις πολυ σπανια ταξι στη σαλονικα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...