aleks.andra Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Ψάχνοντας αν θα κάνω το επόμενο βήμα στις σπουδές μου έπεσα πάνω στο εν λόγω μεταπτυχιακό από το Μετσόβιο, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2018. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι θα μπορούσα να το ακολουθήσω (έχω τελειώσει πολιτικός μηχανικός και έχω σαν χόμπυ την εκμάθηση C & C++ προς το παρόν), όμως μία γνώμη από άτομα που το σπουδάζουν ήδη θα βοηθούσε πολύ. Πώς είναι τα μαθήματα και το μεταπτυχιακό στο σύνολό του; Πόσο έυκολο/δύσκολο είναι να σε δεχτούν; Τι γνώσεις χρειάζεται να έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σπουδαζοντας αντιστοιχο μεταπτυχιακο αλλου, θελει αρκετες γνωσεις προγραμματισμου και στατιστικης. Ενδεικτικα λογικα θα ασχοληθεις με sql και no sql συστηματα, προγραμματισμο θα παιξεις κυριως με python-java-R και διαφορες βιβλιοθηκες και packages, και θα χρησιμοποιησεις αρκετη στατιστικη, εκτιμητες, bayes κλπ. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2019 από Chris92 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aleks.andra Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, Chris92 είπε Σπουδαζοντας αντιστοιχο μεταπτυχιακο αλλου, θελει αρκετες γνωσεις προγραμματισμου και στατιστικης. Ενδεικτικα λογικα θα ασχοληθεις με sql και no sql συστηματα, προγραμματισμο θα παιξεις κυριως με python-java-R και διαφορες βιβλιοθηκες και packages, και θα χρησιμοποιησεις αρκετη στατιστικη, εκτιμητες, bayes κλπ. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Στατιστική έχω κάνει ήδη αρκετή οπότε δεν με προβληματίζει, ούτε η γραμμική άλγεβρα (βλέποντας βιντεάκια-courses στο machine learning είδα ότι πιθανότατα χρειάζεται). Ποια έιναι η γνώμη σου για το μεταπτυχιακό σου, ακόμα κι αν είναι αντίστοιχο; Ήταν αυτό που περίμενες; Σε βοήθησε σε εργασιακό επίπεδο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Τπτ να σαι καλα, γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το αντικειμενο, και σχετικα δυσαρεστημενος με την δομη του(καθαρα θεμα πανεπιστημιου). Απο εκει και επειτα πριν ακομα ολοκληρωσω τις σπουδες μου, ειχα ηδη μια προσφορα εργασιας πανω στο τομεα του data analytics και χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο,και παρατηρωντας και τους υπολοιπους συμφοιτητες μου υπαρχει αρκετο ενδιαφερον. Γνωμη μου ειναι εαν το βρισκεις ενδιαφερον, κυνηγησε το αξιζει, ειδικα στο μετσοβιο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cloxp Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά έπεσα και εγω στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και με ενδιαφέρει αρκετά μπορώ να πώ. Το πρόβλημα είναι οτι έρχομαι απο τελείως διαφορετικό background βιολογικού περιεχομένου. Ωστόσο τώρα τελειώνω ένα μάστερ και ασχολούμαι με ηλεκτρικές καταγραφές του εγκεφάλου και καθώς αυτό αποτελεί έναν διεπιστημονικό χώρο πέφτω συνέχεια πάνω σε τεχνικές machine learning και προχωρημένης στατιστικής. Πέρα απο το οτι θα μου ήταν τρομερά χρήσιμο να αποκτήσω ένα υπόβαθρο σε όλα αυτά, με ενδιαφέρουν κιόλας αρκετά. Ωστόσο όπως είπα δεν έχω ούτε το μαθηματικό ούτε το προγραμματιστικό background. (βασικά πράγματα απο στατιστική, γραμμική άλγεβρα και matlab) όποτε δε ξέρω αν θα με δεχόντουσαν σε ένα τέτοιο μαστερ και αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Εσείς τι μου προτείνετε; Να το προσπαθήσω; και επίσης θα μπορούσα, και αν ναι πως, να αποκτήσω αρχικά μόνος μου ένα υπόβαθρο; Γιατί δε ξέρω με τι να πρωτοαρχίσω! Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2020 από cloxp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Στις 1/12/2020 στις 2:28 ΜΜ, cloxp είπε Παιδιά έπεσα και εγω στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και με ενδιαφέρει αρκετά μπορώ να πώ. Το πρόβλημα είναι οτι έρχομαι απο τελείως διαφορετικό background βιολογικού περιεχομένου. Ωστόσο τώρα τελειώνω ένα μάστερ και ασχολούμαι με ηλεκτρικές καταγραφές του εγκεφάλου και καθώς αυτό αποτελεί έναν διεπιστημονικό χώρο πέφτω συνέχεια πάνω σε τεχνικές machine learning και προχωρημένης στατιστικής. Πέρα απο το οτι θα μου ήταν τρομερά χρήσιμο να αποκτήσω ένα υπόβαθρο σε όλα αυτά, με ενδιαφέρουν κιόλας αρκετά. Ωστόσο όπως είπα δεν έχω ούτε το μαθηματικό ούτε το προγραμματιστικό background. (βασικά πράγματα απο στατιστική, γραμμική άλγεβρα και matlab) όποτε δε ξέρω αν θα με δεχόντουσαν σε ένα τέτοιο μαστερ και αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Εσείς τι μου προτείνετε; Να το προσπαθήσω; και επίσης θα μπορούσα, και αν ναι πως, να αποκτήσω αρχικά μόνος μου ένα υπόβαθρο; Γιατί δε ξέρω με τι να πρωτοαρχίσω! λογικά θα ξεκινήσεις από τον επόμενο χρόνο οπότε έχεις λίγο καιρό να προετοιμαστεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rockbot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Τελικά ξεκίνησε κάποιος το εν λόγω μεταπτυχιακό; Με ενδιαφέρει να μάθω ποιος είναι ο ημερήσιος φόρτος εργασίας καθώς και η δυσκολία του. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να υπολογίσω εάν θα ήταν εφικτό για κάποιον να εργάζεται παράλληλα, μιας και αν κατάλαβα καλά σε κάθε εξάμηνο επιλέγεις 6 μαθήματα..; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Rockbot είπε Τελικά ξεκίνησε κάποιος το εν λόγω μεταπτυχιακό; Με ενδιαφέρει να μάθω ποιος είναι ο ημερήσιος φόρτος εργασίας καθώς και η δυσκολία του. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να υπολογίσω εάν θα ήταν εφικτό για κάποιον να εργάζεται παράλληλα, μιας και αν κατάλαβα καλά σε κάθε εξάμηνο επιλέγεις 6 μαθήματα..; Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ακόμα δεν αξίζει να κάνεις τίποτα σχετικά με data science ή/και machine learning. Παρωχημένη (σχεδόν λάθος μερικές φορές) γνώση, μηδαμινά resources, και ανύπαρκτη πρακτική εφαρμογή για μετά. Υπάρχουν μερικοί διδάσκοντες που είναι αρκετά καλοί, αλλά: α) είναι ένας-δυο σε κάθε ίδρυμα, β) στα περισσότερα μεταπτυχιακά δεν διδάσκουν (γιατί είναι ένας-δυο), και γ) δεν ξέρω καν εάν διδάσκουν σε μεταπτυχιακά. Π.χ.. στο ΕΜΠ, ακόμα και ο *.Μ., που δημοσιεύει από το 88, έχει κάτω από 20k citations. Αντίστοιχοι σε καλά πανεπιστήμια, έχουν πάνω από 50k. Π.χ., ένας από τους γνωστούς στο ML, αυτός που έχει ίδιο όνομα με τον τεράστιο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, τον Air, δημοσιεύει μετά το 93 και έχει πάνω από 200k citations. Βέβαια, είναι τρελό όνομα ο τύπος, αλλά μπορεί να δώσει μία τάξη μεγέθους. Δεν λέμε για νομπελίστες που έχουν 20k από την αρχή αυτής της χρονιάς και πάνω από 500k συνολικά. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από DrKo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Rockbot είπε Τελικά ξεκίνησε κάποιος το εν λόγω μεταπτυχιακό; Με ενδιαφέρει να μάθω ποιος είναι ο ημερήσιος φόρτος εργασίας καθώς και η δυσκολία του. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να υπολογίσω εάν θα ήταν εφικτό για κάποιον να εργάζεται παράλληλα, μιας και αν κατάλαβα καλά σε κάθε εξάμηνο επιλέγεις 6 μαθήματα..; Πιστεύω σε μεταπτυχιακά πολυτεχνείου τέτοιου βεληνεκούς και σε τόσο hot κομμάτι αυτήν την περίοδο σίγουρα θα έχει κάποιο ζόρι. Εγώ θα ρωτούσα σε κάποιο φόρουμ σχετικό με το ΕΜΠ, φαντάζομαι κάτι θα υπάρχει... Επειδή ασχολούμαι με το ML να σου πω ότι είναι ότι καλύτερο για επένδυση γνώσεων καθώς τώρα έχει κάνει "έκρηξη" και κυριολεκτικά έχει σε πολλούς τομείς εφαρμογή...Καλή τύχη! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από pi314 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rockbot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Πολύ σωστά το περιέγραψες 40 λεπτά πριν, pi314 είπε Πιστεύω σε μεταπτυχιακά πολυτεχνείου τέτοιου βεληνεκούς και σε τόσο hot κομμάτι αυτήν την περίοδο σίγουρα θα έχει κάποιο ζόρι. Εγώ θα ρωτούσα σε κάποιο φόρουμ σχετικό με το ΕΜΠ, φαντάζομαι κάτι θα υπάρχει... Επειδή ασχολούμαι με το ML να σου πω ότι είναι ότι καλύτερο για επένδυση γνώσεων καθώς τώρα έχει κάνει "έκρηξη" και κυριολεκτικά έχει σε πολλούς τομείς εφαρμογή...Καλή τύχη! Πολύ σωστά το περιέγραψες, είναι και θα είναι hot δε βάθος χρόνου. Οι πρώτες μου σπουδές είναι Μαθηματικά και παρόλο που υπάρχει μία συνάφεια, θεωρώ πως και πάλι είναι αρκετά απαιτητικός τομέας λόγω του είναι σχετικά νέο αντικείμενο που εξελίσσεται καθημερινά. Τώρα είμαι στη φάση που μαθαίνω Python, απαραίτητη προϋπόθεση για να πατήσεις στα νερά του ML. Διόρθωσέ με εάν έχω λάθος. Εσύ ασχολείσαι επαγγελματικά ή σπουδάζεις ML ? 5 ώρες πριν, DrKo είπε Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ακόμα δεν αξίζει να κάνεις τίποτα σχετικά με data science ή/και machine learning. Παρωχημένη (σχεδόν λάθος μερικές φορές) γνώση, μηδαμινά resources, και ανύπαρκτη πρακτική εφαρμογή για μετά. Υπάρχουν μερικοί διδάσκοντες που είναι αρκετά καλοί, αλλά: α) είναι ένας-δυο σε κάθε ίδρυμα, β) στα περισσότερα μεταπτυχιακά δεν διδάσκουν (γιατί είναι ένας-δυο), και γ) δεν ξέρω καν εάν διδάσκουν σε μεταπτυχιακά. Π.χ.. στο ΕΜΠ, ακόμα και ο *.Μ., που δημοσιεύει από το 88, έχει κάτω από 20k citations. Αντίστοιχοι σε καλά πανεπιστήμια, έχουν πάνω από 50k. Π.χ., ένας από τους γνωστούς στο ML, αυτός που έχει ίδιο όνομα με τον τεράστιο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, τον Air, δημοσιεύει μετά το 93 και έχει πάνω από 200k citations. Βέβαια, είναι τρελό όνομα ο τύπος, αλλά μπορεί να δώσει μία τάξη μεγέθους. Δεν λέμε για νομπελίστες που έχουν 20k από την αρχή αυτής της χρονιάς και πάνω από 500k συνολικά. Πολύ σοβαρά αυτά που αναφέρεις, καταλήγεις στο ότι στην ουσία είναι τόσο Out of date εδώ ακόμη, που ίσως να καταντάει να είναι και χάσιμο χρόνου το να μπεις σε σπουδές DS & ML. Το ότι είναι πίσω τα πράγματα εδώ τουλάχιστον στο εργασιακό κομμάτι, το γνώριζα. Δε μου είχε περάσει από το μυαλό όμως ότι μπορεί να φτάνουμε και σε λάθος/ελλιπή διδασκαλία λόγω έλλειψης γνώσης. Επίσης σίγουρα όταν μιλάμε για ένα τέτοιο μεταπτυχιακό θα περίμενε κανείς ότι βγαίνεις και μπορείς σχετικά άμεσα να ξεκινήσεις να εργάζεσαι σε Junior Level ως data analyst/scientist. Αναφέρεις από προσωπική εμπειρία το "Παρωχημένη (σχεδόν λάθος μερικές φορές) γνώση, μηδαμινά resources, και ανύπαρκτη πρακτική εφαρμογή για μετά." ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Rockbot είπε Αναφέρεις από προσωπική εμπειρία το "Παρωχημένη (σχεδόν λάθος μερικές φορές) γνώση, μηδαμινά resources, και ανύπαρκτη πρακτική εφαρμογή για μετά." ; Δεν έχει καμία ουσία αυτό που ρωτάς. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω (υποφέρεις και υποφέρω) και ό,τι και να σου απαντήσω σε αυτό είναι άχρηστο. Εδώ ο αποπάνω λέει «ασχολούμαι με ML» και ήταν αρκετά αστείο. Έδωσα στοιχεία για αυτό που λέω, είναι στη κρίση του καθενός να κοιτάξει και να βγάλει συμπεράσματα. 2 ώρες πριν, Rockbot είπε Πολύ σοβαρά αυτά που αναφέρεις, καταλήγεις στο ότι στην ουσία είναι τόσο Out of date εδώ ακόμη, που ίσως να καταντάει να είναι και χάσιμο χρόνου το να μπεις σε σπουδές DS & ML. Το ότι είναι πίσω τα πράγματα εδώ τουλάχιστον στο εργασιακό κομμάτι, το γνώριζα. Δε μου είχε περάσει από το μυαλό όμως ότι μπορεί να φτάνουμε και σε λάθος/ελλιπή διδασκαλία λόγω έλλειψης γνώσης. Επίσης σίγουρα όταν μιλάμε για ένα τέτοιο μεταπτυχιακό θα περίμενε κανείς ότι βγαίνεις και μπορείς σχετικά άμεσα να ξεκινήσεις να εργάζεσαι σε Junior Level ως data analyst/scientist. Το Μετσόβειο είναι αρκετά πίσω σε ML. Ακόμα και ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά ονόματα σε ML, ήταν (πλέον είναι ομότιμος) στο ΕΚΠΑ. Αλλά ακόμα και αυτός, πλέον ασχολείται με κάτι διδασκαλίες στην Κίνα, από ότι έλεγε τελευταία (προ COVID). Μακριά από Ελλάδα, εάν θέλεις να μάθεις κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pi314 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 @Rockbot Τσέκαρε στο site του εν λόγω μεταπτυχιακού πόσες αιτήσεις έγιναν φέτος και πόσους πήραν για να καταλάβεις πόση ζήτηση έχει...αυτά! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα