Προς το περιεχόμενο

Modenas dynamik 2T 125cc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά έχω ένα modenas dynamik δίχρονο για όσους δεν ξέρουν 6ρι σαζμαν(σαν μηχανής 1 κάτω όλες πανω) λοιπόν τον τελευταίο καιρό η 1η ταχύτητα δυσκολεύεται πολύ να μπει η θέλει πολλές φορές να πατήσεις τον λεβιέ η με δύναμη όταν μπει όμως μπαίνει κανονικά και δουλεύει κανονικά τι λέτε να φταίει ;

Το σασμανολαδο ; 

Τα ελατήρια καμπάνας ; 

Η το σαζμαν ( σχεδόν το αποκλείω γιατί όταν κουρευεις ταχύτητα μπαίνει και δεν τσουλαει και στην πετάει κιόλας).

Γνώμες ;

Δημοσ.

Πατινάρει λίγο αλλά ελάχιστα πριν 3 χρόνια άλλαξα αλλά δεν είχα αλλάξει ελατήρια κατά 99% θεωρώ πως είναι τα ελατήρια ( οι δίσκοι θέλουν αλλαγή αλλά δεν επείγει και τόσο ).

Δημοσ.

Φίλε το πρόβλημα πολύ πιθανό να είναι στο σαζμαν.Ειχα το dinamik(πάνε 10 χρόνια που διαλύθηκε τελείως)και μου είχε παρουσιάσει πολλές φορές αυτό που περιγράφεις.Με τον καιρό γίνεται όλο και πιο έντονο.Εμενα μου το έκανε συνήθως στη δευτέρα η οποία μετα δεν έμπαινε καθόλου.Το είχα επισκευάσει πολλές φορές αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πιο εξάρτημα ήταν που χαλούσε.Στο τέλος έσπασε και η μια βάση του μοτέρ και το παράτησα..

Δημοσ.

Οταν κουρευεις ταχύτητα η ταχύτητα μπαίνει και όταν μπει κάνει χρακ χρουκ και δεν τσουλαει και συνήθως στην πετάει εμένα δεν μου την πετάει μπαίνει κανονικά η ταχύτητα απλά δυσκολεύεται γιατί τα ελατήρια έχουν φτύσει και η πρώτη είναι η ποιο σκληρή ταχύτητα με το μεγαλύτερο γρανάζι για αυτό δυσκολεύεται επίσης επειδή το έχω 7 χρόνια με τον καιρό ο συμπλέκτης γινόταν ποιο σκληρός, όταν σου γίνεται σκληρός ο συμπλέκτης φταίνε τα ελατήρια γιατί δυσκολεύεται να απομονώσει , ελατήρια δεν έχω αλλάξει ποτέ μόνο δίσκους παρεπιπτόντως! 99% είναι τα ελατήρια απλά ρωτάω να πάρω γνώμες γιατί ούτος η άλλος μόνος θα το φτιαξω.

Δημοσ.

Τα ελατήρια είναι εύκολο και φτηνό να τα αλλάξεις.Αλλαξε τα και βλέπεις.Τα πρώτα μοντέλα πάντως(όπως το δικό μου)είχαν προβληματικό σαζμάν και με είχε ταλαιπωρήσει πολύ.7 χρόνια το έχεις και το αντέχεις ακόμα;Εγώ 2-3 χρόνια το κράτησα και είχα δώσει τόσα λεφτά σε ζημιές που κατέθεσα πινακίδες και το πέταξα σε μια γωνιά στην αυλή.Θυμάμαι εκτος του σαζμάν και οι ζάντες στραβωναν για πλάκα και είχαν πάνω από 100 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά παρακαλώ πολύ όσοι είστε ανιδεοι μην μπαίνετε στην συζήτηση απλά για να πείτε κάτι παρακαλώ πολύ! Ζιαμπα.

Ανδραπος κοίτα το σαζμαν μου είναι σε τέλεια κατάσταση δεν έχει κακοποιηθεί ποτέ δεν έβαλα καρφωτή ταχύτητα και είναι από τα τελευταία μοντέλα τα λαδακια στην ώρα τους πάντα επισης το μοτερ είναι ανακατασκευασμένο με στρόφαλο μαλοσι φτιαχτος με μπιέλα από yamaha Z ανοιγμένα Κάρτερ με καινούριους πατους και φινιρισμενους εννοείτε γιατί φοράει πιστόνι wossner σφυριλατο Yamaha Z και κιλυνδρο Yamaha Z faito  racing χαμηλωμένο και θυριδομένω το ξέρω ότι τα ελατήρια είναι φθηνά έχω παραγγείλει wiseco περιμένω να έρθουν σε καμία βδομάδα μου ειπανε! Και παρεπιπτόντως πριν 4 χρόνια άλλαξα το καρεδακι του σαζμαν (άξονας που δίνει κίνηση στο εμπρός γρανάζι της αλυσίδας) και το σαζμαν ήταν σε πάρα πολύ καλή κατασταση! 

Καινουριους πατους και φινιρισμενος* εννοώ ότι τα Κάρτερ έχουν ανοιχτεί έχει πέσει πάνω υλικό κόλληση δηλαδή και έχει φινιριστει ώστε να πατάει σωστά ο κύλινδρος από Yamaha Z.

Επεξ/σία από Hayato Yoshi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...