Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν σταθερό υπολογιστή που τρέχει win8.1 και έναν φορητό που τρέχει linux mint 19. Ο φορητός έχει πρόσβαση στο ιντερνετ μέσω wifi.

Γίνεται να τους συνδέσω έτσι ώστε ο σταθερός να έχει κι αυτός πρόσβαση στο ιντερνετ;  Έχω καλώδια ethernet και usb-to-usb.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από iwoof
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι δεν συνδεεις τον σταθερο απευθειας στο ρουτερ σου με ενα καλωδιο και να εχεις internet;

Αν δε βολευει λογω αποστασης, τοτε με ελαχιστο κοστος μπορεις να παρεις ενα usb wifi adapter για τον σταθερο σου και να συνδεθει και αυτος στο internet με wifi.

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.

Πάρε καλύτερα ένα usb wifi dongle και βάλε το στον σταθερό.
Λιγότερο θα παιδευτείς από το να δώσεις δίκτυο μέσω του linux φορητού.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις usb του σταθερού και συνέχεια χάνεται η συνδεση με το usb modem.

Ίσως και να είναι θέμα λογισμικού αλλά και πάλι η επανεγκατάσταση των win δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή.

Η μόνη λύση για την ώρα είναι η σύνδεση μέσω ethernet.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν και δεν το έχω κάνει, φαίνεται πανεύκολο σύμφωνα με αυτά που γράφουν εδώ κι εδώ οι ubuntάδες!

Πες μας αν δούλεψε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

@tassos1978Ακολούθησα τα βήματα από το 2ο λινκ που έστειλες, και όταν εισάγω στο mint 255.255.255.0 για netmask, αυτό αλλάζει αυτόματα σε 24 (χωρίς τελείες!) μόλις αποθηκεύσω τις αλλαγές. Η σύνδεση στα win όμως εμφανίζεται ως ενεργή και δουλεύει!

Επεξ/σία από iwoof
Δημοσ.

255.255.255.0 και 24 είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο γραφής. Το πρώτο είναι σε dotted decimal γραφή (255 decimal = 11111111 binary άρα, 255.255.255.0 είναι 24 άσοι στη σειρά) και το δεύτερο είναι σε CIDR notation, αναφέροντας απευθείας τα masked bits.

Συνήθως γράφουμε το subnet prefix μαζί με το CIDR mask έτσι. π.χ. 192.168.1.0/24, που είναι το ίδιο με το 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0

https://en.wikipedia.org/wiki/Classless_Inter-Domain_Routing

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...