Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) θελω να κανω μια ερωτηση για δικο μου ανθρωπο ο οποιος πρωτοδικα για κακουργημα εφαγε 3 χρονια με αναστολη χωρις χρηματικη ποινη/προστιμο και μετα εκανε αιτηση για εφεση. Το θεμα ειναι οτι τωρα αλλαξε γνωμη (αύριο εκδικαζετε η εφεση) και δε θα παει γιατι κυριως του ειναι ψυχοφθορο το ολο θεμα και δεν εχει φραγκα να δινει σε δικηγορο για παρασταση. Η εφεση εκδικαζετε σε 5μελες εφετιο κακουργηματων και θελουμε να μαθουμε ποσα μπορει να ειναι τα δικαστικα εξοδο? Η ποινη ξερουμε μενει η ιδια αν δε παραστει στην εφεση. Επειδη δεν θα παρουσιαστει φανταζομαι η λυπητερη θα του σκασει απο εφορια σωστα? ξερετε μετα απο ποσο καιρο φτανουν αυτα στην εφορια και ποσα μπορει να ειναι? γιατι ο δικηγορος τωρα ζηταει 1200 για παρασταση που δε τα εχει με τη καμια αλλα και να τα ειχε χεστηκε δε θελει να ξανα ζει ολο αυτο της δικης οποτε δε θα παει με κανενα σεναριο. Οποιος ξερει να βοηθησει για να εχουμε μια εικονα. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από Napier
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 24 minutes ago, Napier said: θελω να κανω μια ερωτηση για δικο μου ανθρωπο ο οποιος πρωτοδικα για κακουργημα εφαγε 3 χρονια με αναστολη χωρις χρηματικη ποινη/προστιμο και μετα εκανε αιτηση για εφεση. Το θεμα ειναι οτι τωρα αλλαξε γνωμη (αύριο εκδικαζετε η εφεση) και δε θα παει γιατι κυριως του ειναι ψυχοφθορο το ολο θεμα και δεν εχει φραγκα να δινει σε δικηγορο για παρασταση. Η εφεση εκδικαζετε σε 5μελες εφετιο κακουργηματων και θελουμε να μαθουμε ποσα μπορει να ειναι τα δικαστικα εξοδο? Η ποινη ξερουμε μενει η ιδια αν δε παραστει στην εφεση. Επειδη δεν θα παρουσιαστει φανταζομαι η λυπητερη θα του σκασει απο εφορια σωστα? ξερετε μετα απο ποσο καιρο φτανουν αυτα στην εφορια και ποσα μπορει να ειναι? γιατι ο δικηγορος τωρα ζηταει 1200 για παρασταση που δε τα εχει με τη καμια αλλα και να τα ειχε χεστηκε δε θελει να ξανα ζει ολο αυτο της δικης οποτε δε θα παει με κανενα σεναριο. Οποιος ξερει να βοηθησει για να εχουμε μια εικονα. Θα του επιβληθούν και τα δικαστικά έξοδα του Τριμελούς Εφετείου και τα δικαστικά έξοδα του Πενταμελούς Εφετείου. Με τις προσαυξήσεις, τα έξοδα ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ. Άγνωστο πότε θα του βεβαιωθούν στην εφορία. Πάντως 1.200 ευρώ για παράσταση δικηγόρου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι μάλλον... τσάμπα, αφού μόνο η ονομαστική αξία της προείσπραξης του δικηγόρου ανέρχεται στα 1.750 ευρώ. 2
Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 του εχει δωσει ηδη κανα 500 αρι νομιζω αλλα δεν ειναι σε φαση να ασχολητε ο ανθρωπος. το χει παρει αποφαση οτι καταδικαστικε (και μαλιστα πολυ καλη ποινη πρωτοδικα για το κακουργημα που δικαζοταν). τα εξοδα του τριμηλους εφετιου ομως γιατι ? κατευθειαν σε 5μελες εφετιο πηγε η εφεση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 8 minutes ago, Napier said: του εχει δωσει ηδη κανα 500 αρι νομιζω αλλα δεν ειναι σε φαση να ασχολητε ο ανθρωπος. το χει παρει αποφαση οτι καταδικαστικε (και μαλιστα πολυ καλη ποινη πρωτοδικα για το κακουργημα που δικαζοταν). τα εξοδα του τριμηλους εφετιου ομως γιατι ? κατευθειαν σε 5μελες εφετιο πηγε η εφεση. Τα πλήρωσε τα έξοδα του Τριμελούς Εφετείου; Όχι, γιατί άσκησε έφεση. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα της εκδίκασης της έφεσης και δεν εμφανιστεί ο κατηγορούμενος, η έφεση θα απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Έχω την εντύπωση ότι θα 'φάει' τα έξοδα και των δύο βαθμών (Τριμελές & Πενταμελές).
Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, N.World είπε Να πάει (πας) χωρίς δικηγόρο. οχι εγω δικος μου (πολυ δικος μου) ανθρωπος τις δικες μου δικαστικες περιπετιες τις γραφω στο αλλο θεμα για τη διαγραφη ποινικου μητρωου 3 λεπτά πριν, paredwse είπε Τα πλήρωσε τα έξοδα του Τριμελούς Εφετείου; Όχι, γιατί άσκησε έφεση. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα της εκδίκασης της έφεσης και δεν εμφανιστεί ο κατηγορούμενος, η έφεση θα απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Έχω την εντύπωση ότι θα 'φάει' τα έξοδα και των δύο βαθμών (Τριμελές & Πενταμελές). νομιζω δε πληρωσε κατι προτοδικα περα απο το δικηγορο. μιλαμε ειναι μια υποθεση 15 χρονια. ασε που εχω την εντυπωση οτι τον Σεπτεβριο παραγραφετε κιολας. Δε ξερω πως παει ακριβως αλλα 15 χρονια απο το χρονο τελεσης του αδικηματος δεν ειναι η παραγραφη κακουργηματος? το σεπτεβριο κλεινει 15 χρονια. εγω του ειπα να παει γιατι νομιζω δε θα γινει η δικη (εχει παρει ηδη 2 αναβολες οποτε στη 3η εχει δικαιωμα να ζητηση να μη γινει και να παρει μεγαλη αναβολη που ισως τον φτασει μεχρι τη παραγραφη. αλλα μου ειπε δε θελει αλλο να ασχολητε με αυτο το θεμα.πανε 15 χρονια και εχει βαρεθει
N.World Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Ε πες του να πάει χωρίς δικηγόρο Μεγαλύτερη ποινή δεν τρώει, μικρότερη δεν τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει, τότε τι να τον κάνει τον δικηγόρο?
Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 εγω το ειπα. ασε που παιζει και να παραγραφη αλλα δεν ακουει κανενα. θελει να μην ασχοληθη ξανα με αυτο γιατι παει 15 χρονια. να μας πει και ο παερεδωσε για τη παραγραφη μηπως τον μεταπισω να παει εστω μονος
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1. Παραγραφή είναι πολύ δύσκολο να πετύχει. Οπότε κατ'αρχήν το ξεχνάμε. 2. Στα κακουργήματα είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου. Εάν ο κατηγορούμενος δεν έχει, του διορίζει αυτεπάγγελτα το δικαστήριο.
Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 ξερω ειναι δυσκολη η παραγραφη αλλα εχει γινει το εξις . ειναι 2 κατηγορουμενοι και εχουν ζητησει αρκετες αναβολες που εχουν παρει . νομιζω απο το 2016 δικαζετε η εφεση . στα τελευταια 2 εχει παρει αναβολη λογο ωραριου και απο οτι θυμαμαι και απο τα δικα μου δικαστιρια τη 3η φορα εχει δικαιωμα ο δικηγορος να ζητησει να μη γινει και να παρει νεα αναβολη. αυτο που ρωταω για τη 15ετια σε κακουργηματα ισχιει?
N.World Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Εξαρτάται το κακούργημα , αν προβλέπονται ισόβια τοτε η παραγραφή ειναι στα 20 χρονια , στις περιπτώσεις που η ποινή φτανει μέχρι τα 20 χρονια τοτε η παραγραφή ειναι στα 15 ! Θα παει μόνος του στο δικαστήριο , θα του διορίζουν και δεν πληρώσει φραγκο , αυτο εννοούσα , δεν χρειάζεται να πληρώσει δικηγόρο!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 15ετία από την τέλεση της πράξης, ναι. Αλλά σπανίως φτάνει εκεί. Κι αυτό για το δικαίωμα να λάβει και τρίτη αναβολή κλπ δεν ισχύει.
N.World Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, Napier είπε αυτο που ρωταω για τη 15ετια σε κακουργηματα ισχιει? Το πότε παραγράφεται ένα έγκλημα, το ορίζει ο Ποινικός Κώδικας ως εξής : 1. Τα κακουργήματα : μετά από 20 έτη, αν γι' αυτά προβλέπεται η ισόβια κάθειρξη και 15 έτη σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου δηλ. προβλέπεται πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 έτη). 1
Napier Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 ε το σεπτεβριο κλεινει 15 χρονια παρεδωσε ακου τι εγινε ο δικηγορος του ειπε οτι δε θα γινει αυριο το δικαστιριο τηλεφωνικα. οτι θα ζητησει να μη γινει γιατι εχει αλλο πιο σημαντικο δικαστιριο και αυτο τον συμφερει γιατι μπορει να δωσουν αναβολη που θα περασει τον σεπτεβριο. οποτε ο δικηγορος του το ειπε αλλα μετα με περνει εμενα τηλεφωνο και μου λεει κουραστικα δε θελω να ασχοληθω αλλο 4 λεπτά πριν, paredwse είπε 15ετία από την τέλεση της πράξης, ναι. Αλλά σπανίως φτάνει εκεί. Κι αυτό για το δικαίωμα να λάβει και τρίτη αναβολή κλπ δεν ισχύει. 2 λεπτά πριν, N.World είπε Το πότε παραγράφεται ένα έγκλημα, το ορίζει ο Ποινικός Κώδικας ως εξής : 1. Τα κακουργήματα : μετά από 20 έτη, αν γι' αυτά προβλέπεται η ισόβια κάθειρξη και 15 έτη σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου δηλ. προβλέπεται πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 έτη). δε νομιζω προβλεπετε ισοβια για να του λεει ετσι ο δικηγορος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 minute ago, Napier said: ε το σεπτεβριο κλεινει 15 χρονια παρεδωσε ακου τι εγινε ο δικηγορος του ειπε οτι δε θα γινει αυριο το δικαστιριο τηλεφωνικα. οτι θα ζητησει να μη γινει γιατι εχει αλλο πιο σημαντικο δικαστιριο και αυτο τον συμφερει γιατι μπορει να δωσουν αναβολη που θα περασει τον σεπτεβριο. οποτε ο δικηγορος του το ειπε αλλα μετα με περνει εμενα τηλεφωνο και μου λεει κουραστικα δε θελω να ασχοληθω αλλο Ακόμη κι αν πετύχει αναβολή (πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο εάν τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 15 έτη), η αναβολή θα είναι της τάξης του ενός μήνα. Πιο πιθανό, εάν ο δικηγόρος πετύχει κάτι, είναι να διακόψει το δικαστήριο για 2-5 ημέρες μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα