nvel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, dancer είπε λογικο μου ακουγεται αλλα δε θα πρεπε και η μπαταρια να ηταν χωρισμενη σε τμηματα ? παράλογο γιατί τα στοιχεία έχουν συγκεκριμένη τάση που εξαρτάται από την χημεία τους αλλά είναι ανεξάρτητη από το μέγεθός τους, δεν μπορείς να έχεις στοιχείο με όσο μικρή τάση θέλεις.
tsibosp Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, KAKADI είπε Αρα τι βασικα οχι.... Καινοτομησε χοντρα τοτε.. Ειτε με τη συσκευες, ειτε με τις υπηρεσιες.. "Βασικά όχι" εννοώ ότι δεν καινοτόμησε όσον αφορά το προϊόν σαν προϊόν, tablet δηλαδή με αυτή τη μορφή και διάφορες λειτουργίες υπήρχε χρόνια πριν, δεν ανακάλυψε-εφηύρε τον τροχό. Ότι το εξέλιξε και σχεδόν το τελειοποίησε για τα δεδομένα της εποχής δεν το συζητάμε καν και ότι ουσιαστικά έκανε τις συσκευές αυτού του τύπου mainstream. 1
dancer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, nvel είπε παράλογο γιατί τα στοιχεία έχουν συγκεκριμένη τάση που εξαρτάται από την χημεία τους αλλά είναι ανεξάρτητη από το μέγεθός τους, δεν μπορείς να έχεις στοιχείο με όσο μικρή τάση θέλεις. μα δε μιλησαμε για αλλαγη τασης, τα βολτ παραμενουν ιδια , για διαφορετικη ισχυ μιλησε το παλικαρι, και ας το παρουμε διαφορετικα εστω οτι εχεις μια μπαταρια με δεκα στοιχεια , βγαζεις ενα ζευγος καλωδιων για καθε στοιχειο. επομενως φορτιζεις ολα τα στοιχεια μαζι με συγκεκριμενη ισχυ, γτ να φορτιζεις ενα στοιχειο με 2Α και οχι 10 με 0,2?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 2 hours ago, dancer said: καποια εγκυρη πηγη για ολο αυτο υπαρχει?
nvel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, dancer είπε μα δε μιλησαμε για αλλαγη τασης, τα βολτ παραμενουν ιδια , για διαφορετικη ισχυ μιλησε το παλικαρι, και ας το παρουμε διαφορετικα εστω οτι εχεις μια μπαταρια με δεκα στοιχεια , βγαζεις ενα ζευγος καλωδιων για καθε στοιχειο. επομενως φορτιζεις ολα τα στοιχεια μαζι με συγκεκριμενη ισχυ, γτ να φορτιζεις ενα στοιχειο με 2Α και οχι 10 με 0,2? εγώ διαβάζω όμως άλλα και από ότι ξέρω τα volt μετρούν τάση και όχι ισχύ Στις 26/3/2019 στις 8:42 ΜΜ, papars είπε θα υπάρχουν πολλά στοιχεία χαμηλής τάσης τα οποία θα φορτίζουν ταυτόχρονα. Δηλαδή αντί να είναι μία μπαταρία 4.3 volt θα είναι πολλές π.χ. 0.2v συνδεδεμένες σε σειρά οι οποίες θα φορτίζουν ανεξάρτητα. Έτσι ναι μεν θες μεγάλο ρεύμα σε Amper αλλά αυτό χωρίζεται στο πολύ λιγότερο ρεύμα που απαιτούν οι μικρότερες κυψέλες της μπαταρίας.
dancer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, nvel είπε εγώ διαβάζω όμως άλλα και από ότι ξέρω τα volt μετρούν τάση και όχι ισχύ σωστο αυτο που λες απλως ο φιλος εγραψε λαθος γτ ταση 0.2v σε usb δεν υπαρχει.
papars Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, dancer είπε μα δε μιλησαμε για αλλαγη τασης, τα βολτ παραμενουν ιδια , για διαφορετικη ισχυ μιλησε το παλικαρι, και ας το παρουμε διαφορετικα εστω οτι εχεις μια μπαταρια με δεκα στοιχεια , βγαζεις ενα ζευγος καλωδιων για καθε στοιχειο. επομενως φορτιζεις ολα τα στοιχεια μαζι με συγκεκριμενη ισχυ, γτ να φορτιζεις ενα στοιχειο με 2Α και οχι 10 με 0,2? Το αυτό. Για μια μπαταρία π.χ. 12v βάζεις 6 στοιχεία των 2 volt σε σειρά και φορτίζεις αυτές ξεχωριστά. Αν θες μεγαλύτερη χωρητικότητα βάζεις μερικά στοιχεία παράλληλα. Την έχω δει αυτή την εφαρμογή σε χρήση πάνω από 10 χρόνια. Για 24V βάζουν 3x12V παράλληλα και σε σειρά με άλλες 3x12V παράλληλα. Κάθε 12V μπαταρία είναι 6x 2v και φορτίζουν αυτές ξεχωριστά. Φορτίζουν δηλαδή 36 μπαταρίες των 2v αντί μία των 24V. Μιά υπόθεση έκανα ότι μπορούν να κάνουν κάτι σχετικό και στις φορητές συσκευές σε πολύ μικρότερη κλίμακα από την παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα