Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Είσαι σίγουρος ότι μια μπαταρία που φορτίζει στα 15-20W και μια που φορτίζει στα 100 ζεσταίνονται το ίδιο; Εγώ πάλι είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μια μπαταρία που «πουσαρεται» στο όριο κατά τη διαδικασία φόρτισης θα ζεσταίνεται πολύ περισσότερο. Και ως γνωστόν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εχθρός σε όλα τα ηλεκτρονικά. 

Φυσικα και θέλω η διαδικασία της φόρτισης να ολοκληρώνεται γρήγορα αλλά όχι ενός βάρος της ωφέλιμης ζωής της μπαταρίας.  Αν πάλι το πέτυχαν μπράβο τους και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι αλλά πολύ αμφιβάλω. 

Πιστεύω πως σίγουρα η όλη διαδικασία έχει ακόμα προβλήματα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε ότι αναφέρεις πιο πάνω γιαυτό τον λόγο κιόλας δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο official release...

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Σε 17 λεπτά φορτίζει και μετα από 17  φορτίσεις θα είναι για πέταμα η μπαταρία. 

Περιεγραψες την  xiaomaρα σε μια προταση.

Και στα κινητα το ιδιο χαλι ειναι. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Όντως, θα ήθελα να δω πόσο αντέχει στο χρόνο...

Επισης,θα ηθελες να το δεις σαν feature στο ios. Εκει θα ηταν innovation και δεν θα ρωτουσες περι αντοχων...🤣

• Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε

Επισης,θα ηθελες να το δεις σαν feature στο ios. Εκει θα ηταν innovation και δεν θα ρωτουσες περι αντοχων...🤣

νομίζω πως ο φίλος retromaniac το ίδιο θα έλεγε και για την apple. Σίγουρα οι περισσότεροι θα μιλούσαν για τη σημαντικότερη καινοτομία της δεκαετίας αλλά σίγουρα και άλλοι τόσοι θα είχαν δεύτερες σκέψεις. 

Στο θέμα μας τώρα, νομίζω πως η γρήγορη φόρτιση , μέσα το εγχειρίδιο την αναφέρει ως λύση ανάγκης και δε συνίστατε ως πάγια τακτική φόρτισης. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό πλέον. Τουλάχιστον σε αυτό που είχα , αυτό έγραφε.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε

Τι σχέση έχω εγώ με το iOS; Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον;

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά σε ένα άρθρο ενός ειδικού που διάβαζα πριν κάμποσο καιρό (του Mooch ή κάπως έτσι όσοι τον έχετε ακουστά) μου φαίνεται πως είχε πει πως το ασφαλέστερο για τη ζωή της μπαταρίας είναι (σαν πρόχειρος μπούσουλας) να φορτίζει με μάξιμουμ το μισό ρεύμα από τα αμπερώριά της. Δηλ αν η συγκεκριμένη μπαταρία είναι 4 αμπερώρια (4000mAh) το ιδανικό θα ήταν να φορτίζει με μάξιμουμ 2 αμπέρ ρεύμα. Το εξηγούσε βάσει της καμπύλης θερμοκρασίας που αναπτύσεται στη μπαταρία κατά τη φόρτισή της που είναι και ο κύριος λόγος μείωσης της ζωής της αφού αλλοιώνονται τα χημικά της στοιχεία.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, KAKADI είπε

Καλα η αληθεια ειναι οτι εβγαλαν το πρωτο smartphone και tablet οσο πιο κοντινο στη σημερινη εννοια και εικονα που εχουμε γι αυτα..

Οποτε καπου καινοτομησαν και αυτοι.. Λεω εγω τωρα..

Ο καθενας εχει το μεριδιο που του αναλογει..

Βασικα οχι. Το πρωτο smartphone και tablet οσο πιο κοντινο στη σημερινη εννοια και εικονα που εχουμε το εβγαλε η Microsoft το μακρινο 2000. Βεβαια απετυχε τοτε καθως ηταν ακομα καπως βαρια με την τοτε τεχνολογια και φυσικα την μετρια εως κακη υποστηριξη της στο μεσο. Η Apple 10 χρονια μετα εκμεταλλεύτηκε αριστα το timing, την τεχνολογια της εποχης, και με αριστη υποστηριξη υπηρεσιων -λογισμικου ( αν και κλειστου τυπου φυσικα αυτη ειναι αλλη συζητηση) εβγαλε ενα εξαιρετικο προιον για την εποχη. Μετα βεβαια την πηρε η κατρακυλα καθως (προσωπικη αποψη) ειναι ισως η πιο αντικαταναλωτικη εταιρεια που υπαρχει στον τομεα της σημερα. 

Επεξ/σία από tsibosp
Δημοσ.
22 ώρες πριν, AtiX είπε

Υπάρχει πάντα και η μέση λύση... το να πουσάρεις μπαταρίες και να τις φτάνεις στα όρια τους δεν είναι και ότι πιο σώφρων...

Λέτε να μην το έχουν βάλει αυτό στην συνάρτηση και να βγάλουν κάτι που θα σκάνε οι μπαταρίες σαν ποπ κόρν γνωρίζοντάς το; 

15 ώρες πριν, fg9000 είπε

Περιεγραψες την  xiaomaρα σε μια προταση.

Και στα κινητα το ιδιο χαλι ειναι. 

Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει προσωπική εμπειρία αμέσως όμως...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Τι σχέση έχω εγώ με το iOS; Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον;

Εχεις απολυτο δικιο retromaniac... My bad ... Sorry

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλουν, αυριο κι ολας, οι Αμερικάνοι δινουν στην αγορά μπαταρίες 50.000 mAh, στο μέγεθος των σημερινών, που φορτίζουν σε 5 λεπτάκια. Τα συμφέροντα ομως των πετραιλαικών λόμπυ, δεν τους αφήνουν να τις κυκλοφορήσουν για ευνόητους λόγους...

Επεξ/σία από Federer
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Federer είπε

Αν θέλουν, αυριο κι ολας, οι Αμερικάνοι δινουν στην αγορά μπαταρίες 50.000 mAh, στο μέγεθος των σημερινών, που φορτίζουν σε 5 λεπτάκια. Τα συμφέροντα ομως των πετραιλαικών λόμπυ, δεν τους αφήνουν να τις κυκλοφορήσουν για ευνόητους λόγους...

Δεν το κάνουν γιατί θα επαναστατήσουν οι τζιχαντιστές και δεν θα βάζουν ρεύμα ρε

Δημοσ.
Στις 26/3/2019 στις 3:34 ΜΜ, Istros είπε

Πολύ χρήσιμο για την καθημερινότητα μας.Μια τεχνολογία που περιμέναμε καιρό και την έφερε η Xiaomi.Για όσους αλλάζουν σύντομα συσκευη είναι σωτήριο οι υπόλοιποι που το κρατάνε 5-6 χρόνια λόγω update ας πληρώσουν και 30€ να αλλάξουν μπαταρία

Ρε αδερφε αμα κραταει καποιος μια συσκευη 5-6 χρονια, χαλαλι τα 30 ευρω της μπαταριας, εχει κανει πολυ καλυτερη αποσβεση απο καποιον που αλλαζει καθε χρονο/2 χρονια συσκευη, χωρις να αλλαξει μπαταρια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paris_chav είπε

Ρε αδερφε αμα κραταει καποιος μια συσκευη 5-6 χρονια, χαλαλι τα 30 ευρω της μπαταριας, εχει κανει πολυ καλυτερη αποσβεση απο καποιον που αλλαζει καθε χρονο/2 χρονια συσκευη, χωρις να αλλαξει μπαταρια

Αν κάποιος θέλει να κρατήσει μια συσκευή 5 και 10 χρόνια δικαίωμα του.Σιγουρα έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω.Εγω αναφέρομαι σε αυτούς που κλαίγονται γιατί θα τους χαλάσει η μπαταρία(αν) με τη γρήγορη φορτιση.Πας δίνεις 30€ και βάζεις καινούργια.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsibosp είπε

Βασικα οχι. Το πρωτο smartphone και tablet οσο πιο κοντινο στη σημερινη εννοια και εικονα που εχουμε το εβγαλε η Microsoft το μακρινο 2000. Βεβαια απετυχε τοτε καθως ηταν ακομα καπως βαρια με την τοτε τεχνολογια και φυσικα την μετρια εως κακη υποστηριξη της στο μεσο. Η Apple 10 χρονια μετα εκμεταλλεύτηκε αριστα το timing, την τεχνολογια της εποχης, και με αριστη υποστηριξη υπηρεσιων -λογισμικου ( αν και κλειστου τυπου φυσικα αυτη ειναι αλλη συζητηση) εβγαλε ενα εξαιρετικο προιον για την εποχη. Μετα βεβαια την πηρε η κατρακυλα καθως (προσωπικη αποψη) ειναι ισως η πιο αντικαταναλωτικη εταιρεια που υπαρχει στον τομεα της σημερα. 

Αρα τι βασικα οχι.... Καινοτομησε χοντρα τοτε.. Ειτε με τη συσκευες, ειτε με τις υπηρεσιες.. 

Δημοσ.
Στις 26/3/2019 στις 2:40 ΜΜ, MAFAKA είπε

Σε 17 λεπτά φορτίζει και μετα από 17  φορτίσεις θα είναι για πέταμα η μπαταρία. 

δημοφιλες σχολιο η πατατα, μπραβο για το επιπεδο του ινσομνια ας το κοιταξουν οι μοδερατορες

Στις 26/3/2019 στις 7:20 ΜΜ, mjaros είπε

Πάλι μισές δουλειές κάνει η σιαομι. Δεν ρώτησε πρώτα  τους εκατοντάδες ειδικούς του ινσομνια στις μπαταρίες. 

εννοειτε

Στις 26/3/2019 στις 8:42 ΜΜ, papars είπε

Να γράψω την υπόθεσή μου βάσει παλαιάς εμπειρίας σε ένα σχετικό θέμα για στρατιωτικό σκοπό.

Υποθέτω ότι αντί να υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο το φορτίζεις από 2 καλώδια - όπως γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος των φορητών συσκευών, θα υπάρχουν πολλά στοιχεία χαμηλής τάσης τα οποία θα φορτίζουν ταυτόχρονα.  Δηλαδή αντί να είναι μία μπαταρία 4.3 volt θα είναι πολλές π.χ. 0.2v συνδεδεμένες σε σειρά οι οποίες θα φορτίζουν ανεξάρτητα.

Έτσι ναι μεν θες μεγάλο ρεύμα σε Amper αλλά αυτό χωρίζεται στο πολύ λιγότερο ρεύμα που απαιτούν οι μικρότερες κυψέλες της μπαταρίας.

λογικο μου ακουγεται αλλα δε θα πρεπε και η μπαταρια να ηταν χωρισμενη σε τμηματα ?

16 ώρες πριν, Federer είπε

καποια εγκυρη πηγη για ολο αυτο υπαρχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...