Reasonable Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Γεια σας παιδιά... ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τις σπουδές μου για την πληροφορική στο ΕΑΠ... γνωρίζει κανείς πως γίνονται τα μαθήματα και πόσο δύσκολα είναι; Επίσης δεν είμαι καλός στα μαθηματικά και βλέπω ότι έχει 1-2 τέτοια υποχρεωτικά μαθήματα στον οδηγό σπουδών.. θα μπορέσω να ανταπεξέλθω; Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επίπεδο δυσκολίας των Μαθηματικών στο ΕΑΠ, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι...reasonable! Ποιο το δικό σου επίπεδο; Ας πούμε από συναρτήσεις - όρια - παράγωγο είμαστε καλά;...Πίνακες - Διανύσματα; Μέχρι εκεί νομίζω ότι είναι όσα θα χρειαστεί ένας πληροφορικάριος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 21 λεπτά πριν, Reasonable είπε Γεια σας παιδιά... ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τις σπουδές μου για την πληροφορική στο ΕΑΠ... γνωρίζει κανείς πως γίνονται τα μαθήματα και πόσο δύσκολα είναι; Επίσης δεν είμαι καλός στα μαθηματικά και βλέπω ότι έχει 1-2 τέτοια υποχρεωτικά μαθήματα στον οδηγό σπουδών.. θα μπορέσω να ανταπεξέλθω; Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει ευχαριστώ! Τα Μαθηματικά ειναι το Α και το Ω στη Πληροφορική του ΕΑΠ. Για να καταλάβεις το βαθμό δυσκολίας, μεγάλο ποσοστό κάνει φροντιστήριο στα μαθηματικά για να ανταπεξέλθει, ενω αποτελεί κοινή παραδοχή πως θα δυσκολευτεί ακομα και απόφοιτους του μαθηματικού ή πληροφορικής συμβατικού Πανεπιστημίου (βέβαια γενικά τα μαθήματα του ΕΑΠ δυσκολεύουν πτυχιούχους συμβατικών πανεπιστημίων) Τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, ή δια ζώσης, με 5 συναντήσεις το έτος ανά μάθημα. Παραδίδεις 4 εργασίες το έτος σε κάθε ενότητα και στο τέλος δινεις και εξεταστική. Το αν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις ειναι καθαρά στο χέρι σου. Γενικά πάντως, άτομα που τα μαθηματικά τους ήταν...γυμνασιακού το πολύ επιπέδου, ειχαν σοβαρό πρόβλημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, mechpanos είπε Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επίπεδο δυσκολίας των Μαθηματικών στο ΕΑΠ, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι...reasonable! Ποιο το δικό σου επίπεδο; Ας πούμε από συναρτήσεις - όρια - παράγωγο είμαστε καλά;...Πίνακες - Διανύσματα; Μέχρι εκεί νομίζω ότι είναι όσα θα χρειαστεί ένας πληροφορικάριος... Και ολοκληρωματα και μιγαδικους και λιγο απο διανυσματα, και αυτα για βαση, πανω σε αυτα χτιζουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Reasonable Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Όποτε εμβαθύνει πολύ στα μαθηματικά... παρά στην πληροφορική γενικότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, Reasonable είπε Όποτε εμβαθύνει πολύ στα μαθηματικά... παρά στην πληροφορική γενικότερα Η πληροφορικη (αλλιως επιστημη των υπολογιστων) είναι μαθητικα, οπως ειναι και η φυσικη και (σε καπως μικροτερο βαθμο) οι υπολοιπες θετικες επιστημες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gian Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλίσαντες. Τυγχάνει να φοιτώ στα τελευταία έτη του. Είναι δύσκολο, ειδικά αν έχεις και άλλες υποχρεώσεις βλέπε εργασία, σπίτι, οικογένεια. Απαιτητικό στα μαθήματα του, εργασίες σχεδόν κάθε 45 ημέρες (εξαρτάται την ενότητα, άλλες έχουν 4 και άλλες 6 εργασίες) κατά την διάρκεια του έτους. Μαθήματα έχω παρακολουθήσει και δια ζώσης και ηλεκτρονικά μέσω Skype. Οι καθηγητές είναι απ' όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Θα συναντήσεις και καλούς και κακούς. Τα δύσκολα μαθήματα είναι το ΠΛΗ12 (Μαθηματικά), ΠΛΗ20 (Διακριτά), ΠΛΗ30 (Αλγόριθμοι). Αν περάσεις αυτά έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρεις πτυχίο. Από τις 12 θεματικές που πρέπει να περάσεις μόνο μια ή δύο δεν είναι μαθηματικά. Αν θυμάμαι καλά η ΠΛΗ11 και η ΠΛΗ24. Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ καθώς και το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Πληροφορικής. Αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο μην διστάσεις να με ενοχλήσεις. Επίσης αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ηλεκτρονικά (τα βρίσκεις και εσύ, αν ψάξεις) τα βασικά συγγράμματα ώστε να πάρεις μια γεύση. Η αλήθεια είναι ότι μερικά είναι κακογραμμένα και θα απογοητευτείς. Παρόλα αυτά υπάρχουν και εξαιρετικά συγγράματα. Θα ακούσεις πολλές απόψεις, περί αυτού. Όπως γνωρίζεις στα ελληνικά πανεπιστήμια δουλεύουν σχεδόν όλοι οι καθηγητές με σημειώσεις δικές τους, έχοντας όμως σαν οδηγό την ύλη του βιβλίου. Τα μαθήματα ΠΛΗ12, ΠΛΗ20 και ΠΛΗ30 είναι "αλυσίδα" δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις την 20 αν δεν έχεις περάσει την 12 κ.ο.κ. Το λέει και ο οδηγός σπουδών αυτό, αν δεν κάνω λάθος. Οι ενότητες είναι επί πληρωμή, 500 ευρώ η ενότητα και 50 νομίζω η επανάληψη (αν δεν περάσεις στις θερινές εξετάσεις). Δεν έχει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αν δεν περάσεις στην πρώτη, επαναλαμβάνεται το μάθημα συνήθως μετά από δύο εβδομάδες. Η εξετάστική αρχίζει αρχες Ιουνίου συνήθως και ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, gian είπε Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλίσαντες. Τυγχάνει να φοιτώ στα τελευταία έτη του. Είναι δύσκολο, ειδικά αν έχεις και άλλες υποχρεώσεις βλέπε εργασία, σπίτι, οικογένεια. Απαιτητικό στα μαθήματα του, εργασίες σχεδόν κάθε 45 ημέρες (εξαρτάται την ενότητα, άλλες έχουν 4 και άλλες 6 εργασίες) κατά την διάρκεια του έτους. Μαθήματα έχω παρακολουθήσει και δια ζώσης και ηλεκτρονικά μέσω Skype. Οι καθηγητές είναι απ' όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Θα συναντήσεις και καλούς και κακούς. Τα δύσκολα μαθήματα είναι το ΠΛΗ12 (Μαθηματικά), ΠΛΗ20 (Διακριτά), ΠΛΗ30 (Αλγόριθμοι). Αν περάσεις αυτά έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρεις πτυχίο. Από τις 12 θεματικές που πρέπει να περάσεις μόνο μια ή δύο δεν είναι μαθηματικά. Αν θυμάμαι καλά η ΠΛΗ11 και η ΠΛΗ24. Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ καθώς και το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Πληροφορικής. Αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο μην διστάσεις να με ενοχλήσεις. Επίσης αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ηλεκτρονικά (τα βρίσκεις και εσύ, αν ψάξεις) τα βασικά συγγράμματα ώστε να πάρεις μια γεύση. Η αλήθεια είναι ότι μερικά είναι κακογραμμένα και θα απογοητευτείς. Παρόλα αυτά υπάρχουν και εξαιρετικά συγγράματα. Θα ακούσεις πολλές απόψεις, περί αυτού. Όπως γνωρίζεις στα ελληνικά πανεπιστήμια δουλεύουν σχεδόν όλοι οι καθηγητές με σημειώσεις δικές τους, έχοντας όμως σαν οδηγό την ύλη του βιβλίου. Τα μαθήματα ΠΛΗ12, ΠΛΗ20 και ΠΛΗ30 είναι "αλυσίδα" δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις την 20 αν δεν έχεις περάσει την 12 κ.ο.κ. Το λέει και ο οδηγός σπουδών αυτό, αν δεν κάνω λάθος. Οι ενότητες είναι επί πληρωμή, 500 ευρώ η ενότητα και 50 νομίζω η επανάληψη (αν δεν περάσεις στις θερινές εξετάσεις). Δεν έχει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αν δεν περάσεις στην πρώτη, επαναλαμβάνεται το μάθημα συνήθως μετά από δύο εβδομάδες. Η εξετάστική αρχίζει αρχες Ιουνίου συνήθως και ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου. Ερωτηση (επειδη σκεφτομαι για μεταπτυχιακο το ΕΑΠ), τα συγραμματα ειναι μεσα στην τιμη ή τα αγοραζεις μονος σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gian Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ερωτηση (επειδη σκεφτομαι για μεταπτυχιακο το ΕΑΠ), τα συγραμματα ειναι μεσα στην τιμη ή τα αγοραζεις μονος σου; Τα συγγράματα κάνουν 50 ευρώ η ενότητα. Μπορείς όμως να επιλέξεις να πάρεις τα ηλεκτρονικά που είναι δωρεάν, αν πιστεύεις ότι δεν θα σου χρειαστούν ποτέ ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, gian είπε Τα συγγράματα κάνουν 50 ευρώ η ενότητα. Μπορείς όμως να επιλέξεις να πάρεις τα ηλεκτρονικά που είναι δωρεάν, αν πιστεύεις ότι δεν θα σου χρειαστούν ποτέ ξανά. Α! Σου δινουν δωρεαν pdf; καταπληκτικα. Τι εννοεις δεν θα σου χρειαστουν ποτε ξανα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Στις 26/3/2019 στις 10:55 ΜΜ, tsioulak είπε Και ολοκληρωματα και μιγαδικους και λιγο απο διανυσματα, και αυτα για βαση, πανω σε αυτα χτιζουμε. καποιος που απεχει απο αυτα 20 χρονια και του ακουγονται "κινεζικα", εχει πιθανοτητες αν παρει για αρχη μονο τη πρωτη θεματικη ενοτητα και κανει ενα χρονο φροντιστηριο προετοιμασια για τα μαθηματικα?..υπαρχει καπου ηλεκτρονικα για κατεβασμα η ΠΛΗ12? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gian Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, duende είπε καποιος που απεχει απο αυτα 20 χρονια και του ακουγονται "κινεζικα", εχει πιθανοτητες αν παρει για αρχη μονο τη πρωτη θεματικη ενοτητα και κανει ενα χρονο φροντιστηριο προετοιμασια για τα μαθηματικα?..υπαρχει καπου ηλεκτρονικα για κατεβασμα η ΠΛΗ12? Ναι γίνεται αυτό που λες. Μπορείς να πάρεις μια θεματική το χρόνο. Μην περιμένεις και πολλά πράγματα από το φροντιστήριο, αν και ο ίδιος δεν θα προσπαθήσεις. Θέλει δουλειά το ΕΑΠ. Όσον αφορά τα βιβλία της ΠΛΗ12 αν δεν τα βρεις στο Ίντερνετ στείλε μου pm να στα στείλω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 θα δυσκολευτεις, εχει πολυ υλη και πολλα πολλα μαθηματικα. παρα πολλα. εξαρταται για το τι το θελεις. εχεις ηδη πτυχιο αλλου και θελεις να κανεις και πληροφορικη για την παρτυ σου? κανε. δεν εχεις πτυχιο, και ετσι θα αποκτησεις? κανε. θες να γινεις προγραμματιστης? ουτε καν. πηγαινε σε καποιο μεταπτυχιακο πληροφορικης και σε ενα coding school και εισαι ετοιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε θα δυσκολευτεις, εχει πολυ υλη και πολλα πολλα μαθηματικα. παρα πολλα. εξαρταται για το τι το θελεις. εχεις ηδη πτυχιο αλλου και θελεις να κανεις και πληροφορικη για την παρτυ σου? κανε. δεν εχεις πτυχιο, και ετσι θα αποκτησεις? κανε. θες να γινεις προγραμματιστης? ουτε καν. πηγαινε σε καποιο μεταπτυχιακο πληροφορικης και σε ενα coding school και εισαι ετοιμος Οι περισσότερες δουλειές απαιτούν πάντως πτυχιο για developer. Δε ξέρω αν παίζει πάντα ρολο αλλα υπάρχει ως απαιτήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 On 28/03/2019 at 15:46, Reasonable said: Όποτε εμβαθύνει πολύ στα μαθηματικά... παρά στην πληροφορική γενικότερα Δεν υπαρχει πληροφορική χωρίς μαθηματικά, σε όλες έχει μαθηματικά. Και εμεις έχουμε στο ΠΑΔΑ όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέρθηκαν. Θέλει διάβασμα και καλή προετοιμασία. On 29/03/2019 at 10:07, duende said: καποιος που απεχει απο αυτα 20 χρονια και του ακουγονται "κινεζικα", εχει πιθανοτητες αν παρει για αρχη μονο τη πρωτη θεματικη ενοτητα και κανει ενα χρονο φροντιστηριο προετοιμασια για τα μαθηματικα?..υπαρχει καπου ηλεκτρονικα για κατεβασμα η ΠΛΗ12? Και εγώ απείχα πολύ από αυτά. Μια χαρά θα τα καταφέρεις αν κάνεις φροντ ή αν διαβάσεις. Εγώ να φανταστείς είχα αρχίσει από προσθέσεις κλασμάτων, λογάριθμος, ταυτότητες κλπ μαθηματικά δημοτικού γυμνασίου δηλαδή γιατί τα είχα ξεχάσει. Προσπάθεια θέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα