poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 8 minutes ago, timopie said: Η οικια μου ειναι 3 επιπεδων. Στην αρχη υπηρχε bridge tap αλλα εχω απομονωση την κεντρικη πριζα. Δηλαδη στο ολο το σπιτι λειτουργει μονο η κεντρικη που ερχεται το καλωδιο κατευθειαν σε αυτη και εχω κουμπωσει εκει το μοντεμ. Δυστηχως δεν γνωριζω και πολλα οποτε δυσκολα να δοκιμασω στον κατανεμητη αλλα που ηρθε τεχνικος απο τη νοβα και ειχε τσεκαρει τον πινακα ειπε οτι δεν βρηκε κατι. Οσο αφορα το snr δεν εχει καποια σταθερη τιμη.. ανεβοκατεβαίνει, συνηθως θα παρει τιμες απο το εύρος 16-21. με 16 εως 21 δεν θα πρεπε να εχεις θεμα.το βασικο ειναι και αν εξω εχεις αυτο το margin.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε το αλλα δυσκολο.αλλως μετα μπορει να ειναι κατι εξω αλλα μπορει να ειναι και κατι μεσα.δεν εχεις δει/προσεξει να γινεται συγκεκριμενες ωρες ή να γινεται σε στυλ οταν αναβεις πχ τιποτα φωτα ή δεν ξερω τι.
timopie Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, poulinos είπε με 16 εως 21 δεν θα πρεπε να εχεις θεμα.το βασικο ειναι και αν εξω εχεις αυτο το margin.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε το αλλα δυσκολο.αλλως μετα μπορει να ειναι κατι εξω αλλα μπορει να ειναι και κατι μεσα.δεν εχεις δει/προσεξει να γινεται συγκεκριμενες ωρες ή να γινεται σε στυλ οταν αναβεις πχ τιποτα φωτα ή δεν ξερω τι. Βαζω και ενα screenshot να υπαρχει. Δυστηχως δεν εχω αλλο ρουτερ, αν και οταν συμβαινει αυτο οταν κανω restart το ρουτερ επανερχεται η γραμμη. Ισως κολλαει το ρουτερ αλλα δεν ειναι σιγουρο και δεν θελω να δωσω λεφτα για ενα καινουργιο χωρις να ξερω τη σιγουρη αιτια. Επισης οι μερες και οι ωρες που συμβαινει δεν ειναι σταθερες.. Μπορει να γινει οποτε του καπνισει.. Πριν απομονωσω την κεντρικη το εκανε σε πιο συχνη βαση και καθολη την διαρκεια της ημερας θα μπορουσε να συμβει. Τωρα εχουν μειωθει τα περιστατικα και τεινει (χωρις να το παρω σαν δεδομενο) οταν θα συμβει να ειναι τις απογευματινες προς βραδινες ωρες. Τωρα που τραβηξα το screenshot προσεξα οτι εχει πεσει και το Attainable Rate(Up/Down) αυτη την βδομαδα. Ηταν 39k/98k. Αν παιζει καποιο ρολο. Εμένα με νοιαζει το εξω.. γιατι στο σπιτι και στην καλωδιωση δεν εχει αλλαξει κατι και ειμαι κοντα στο χρονο σε vdsl και δεν ειχα προβληματα μεχρι τωρα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από timopie
georho Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) On 30/03/2019 at 10:36, poulinos said: θα δοκιμαζα. α.βγαζεις τηλεφωνα φιλτρα σπλιττερ και αφηνεις μονο το modem router β.δοκιμη με αλλο modem. δεν εμπιστευομαι το ,zte 108 γ.να σου αλλαξoυν profile.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα πρεπει να εισαι πιο σταθερος.απο 6 να στο πανε 8. θα ζηταγα αλλο profile στην γραμμη οπως εγραψα στον απο πανω Μετά από σχεδόν 12 ώρες χωρίς φίλτρο. Update:μου άλλαξαν το προφιλ στο 11. και η ταχύτητα έπεσα στα 9 . οταν πάω σπίτι θα δω και για τα errors. Update 2 :έβαλα τι wag200g με την βοήθεια τους συνδέθηκα .το πρόβλημα είναι ότι μπαίνει στο router μόνο με καλώδιο σε pc.δοκιμασα από το κινητό και δεν.υπαρχει λύση;αν καποιος ξέρει που θα δω τα crc errors ; Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από georho
georho Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 μήπως ξέρει κάποιος που φαίνονται τα crc errors στο linkys wag200g ;
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 On 30/03/2019 at 16:05, timopie said: Βαζω και ενα screenshot να υπαρχει. Δυστηχως δεν εχω αλλο ρουτερ, αν και οταν συμβαινει αυτο οταν κανω restart το ρουτερ επανερχεται η γραμμη. Ισως κολλαει το ρουτερ αλλα δεν ειναι σιγουρο και δεν θελω να δωσω λεφτα για ενα καινουργιο χωρις να ξερω τη σιγουρη αιτια. Επισης οι μερες και οι ωρες που συμβαινει δεν ειναι σταθερες.. Μπορει να γινει οποτε του καπνισει.. Πριν απομονωσω την κεντρικη το εκανε σε πιο συχνη βαση και καθολη την διαρκεια της ημερας θα μπορουσε να συμβει. Τωρα εχουν μειωθει τα περιστατικα και τεινει (χωρις να το παρω σαν δεδομενο) οταν θα συμβει να ειναι τις απογευματινες προς βραδινες ωρες. Τωρα που τραβηξα το screenshot προσεξα οτι εχει πεσει και το Attainable Rate(Up/Down) αυτη την βδομαδα. Ηταν 39k/98k. Αν παιζει καποιο ρολο. Εμένα με νοιαζει το εξω.. γιατι στο σπιτι και στην καλωδιωση δεν εχει αλλαξει κατι και ειμαι κοντα στο χρονο σε vdsl και δεν ειχα προβληματα μεχρι τωρα. Οσο πεφτειτο Margin τοσο μειωνεται το attainable.μπορει να ειναι πραγματι απεξω αλλα ναι πρεπει να το δωσουν βλαβη και να ζητησουν να αλλαχτει απερχομενο.και επειδη δεν το κανει συνεχεια ειναι δυσκολο να το δει καποιος.απλα ελεγα μηπως κανας φιλος σου ειχε καναν εξοπλισμο για μια δυο μερες να κανεις δοκιμη. On 31/03/2019 at 10:31, georho said: Μετά από σχεδόν 12 ώρες χωρίς φίλτρο. Update:μου άλλαξαν το προφιλ στο 11. και η ταχύτητα έπεσα στα 9 . οταν πάω σπίτι θα δω και για τα errors. Update 2 :έβαλα τι wag200g με την βοήθεια τους συνδέθηκα .το πρόβλημα είναι ότι μπαίνει στο router μόνο με καλώδιο σε pc.δοκιμασα από το κινητό και δεν.υπαρχει λύση;αν καποιος ξέρει που θα δω τα crc errors ; το βασικο ειναι να δεις αν παιζεις σταθερα παρα τα errors>στο Linksys δοκιμασε αυτην την Hidden page http://192.168.1.1/ADSLCStatus.htm για να δουμε και με το Linksys Πως θα παει γιατι το Zte δεν το εμπιστευομαι.υπαρχει και 8αρι Profile πριν το 11 αρι.αλλα δες πως παιζει με το 11 αρι και με το Zte αλλα και με το Linksys. τι εννοεις δοκιμασες απο το κινητο και δεν? δεν εχει ιντερνετ το κινητο ή δεν μπαινει στο Web interface? β.οσο θυμαμαι πανε και χρονια υπηρχε ενα θεμα με καποιους browsers στο wag200 και δεν ανοιγε η σελιδα .επισης να εχεις το firmware 1.01.09 που ειναι το τελευταιο On Windows 8.1, try this: Open a command prompt with "Run as administrator" option. type: netsh (press Enter) int tcp (press Enter) show global (press Enter) set global autotuninglevel=disabled (press Enter) exit (press Enter)
G-pal Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Να πω κάτι μπορεί να είναι και άσχετο. Έχω ADSL ΟΤΕ και στο router έβλεπα και εγώ άπειρα errors και να αυξάνονται ανά δευτερόλεπτο... Χωρίς όμως να έχω και κάνα τρομερό πρόβλημα αφού πιάνω 8-10mbit με το ζόρι εδώ που είμαι. Σήμερα μου άλλαξαν και μου έκαναν την σύνδεση ευρυζωνική και τα errors μηδενίστηκαν σχεδόν.
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 18 hours ago, G-pal said: Να πω κάτι μπορεί να είναι και άσχετο. Έχω ADSL ΟΤΕ και στο router έβλεπα και εγώ άπειρα errors και να αυξάνονται ανά δευτερόλεπτο... Χωρίς όμως να έχω και κάνα τρομερό πρόβλημα αφού πιάνω 8-10mbit με το ζόρι εδώ που είμαι. Σήμερα μου άλλαξαν και μου έκαναν την σύνδεση ευρυζωνική και τα errors μηδενίστηκαν σχεδόν. το ιδιο ρουτερ πριν το ιδιο και τωρα? επισης επαιρνες και πριν αλλα και τωρα απο το αστικο κεντρο ή σε εριξαν σε Kv? κανονικα η tdm τηλεφωνια δεν θα πρεπε να σου δημιουργει θεμα εκτος αν υπηρχε και κανα αλλο προβλημα ταυτοχρονα το οποιο φτιαχτηκε τωρα που σου δωσαν voip. το Impact της tdm τηλεφωνιας στο dsl ειναι μικρό.Σιγουρα βεβαια μια γραμμη χωρις tdm τηλεφωνια ειναι καλυτερη απο μια γραμμη με tdm τηλεφωνια αλλο τοσο οταν καποιος εχει isdn .( το adsl over isdn λογω isdn τηλεφωνιας δεσμευει παραπανω συχνοτητες οποτε συγκριτικα με adsl over pots εχει μικροτερο Upload.) ανεβηκε η ταχυτητα σου ,παρεμεινε η ιδια ή μειωθηκε ?αν μειωθηκε η ταχυτητα και τα errors αυτο μπορει να σημαινει οτι σου εβαλαν Profile στην γραμμη για να παιζεις πιο σταθερα ώστε να μην εχεις θεματα με το voip. διοτι πριν το voip και να εκανε αποσυνδεση το adsl δεν σε πειραζε στο τηλεφωνο.τωρα ομως αν πεσει το dsl θα χασεις και το τηλεφωνο.επισης αμα εχεις πολλα errors μπορει να μην παιζει σωστα η τηλεφωνια.οποτε εκει ανεβαζουν το Margin για να εχεις λιγοτερα errors και μεγαλυτερη σταθεροτητα.
G-pal Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Γενικά είχαν βάλει ένα profile και είχα πολύ σταθερό ΝΕΤ. Δεν είχα αποσυνδέσεις. Ίδιο ρούτερ. Εδώ και ένα μήνα κλειδώνει στο ίδιο. Πχ πριν είχα CRC down errors σε ένα παλιό screenshot πάνω από 2000 και τώρα 2-3 . Δεν νομίζω να άλλαξαν κάτι στην σύνδεση (δεν το ξέρω σίγουρα) αλλά όλα τα άλλα νούμερα είναι τα ίδια. Περιμένω τώρα από μέρα σε μέρα μπας και ενεργοποιησου μια νέα καμπίνα στην περιοχή μου για VDSL. * Κάτι που θυμήθηκα , πριν το τηλέφωνο το είχα απλά στο σπλιτερ του ΟΤΕ χωρίς φίλτρο ενώ τώρα του έβαλα και ένα φιλτρακι. Αυτό.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 15 hours ago, G-pal said: Γενικά είχαν βάλει ένα profile και είχα πολύ σταθερό ΝΕΤ. Δεν είχα αποσυνδέσεις. Ίδιο ρούτερ. Εδώ και ένα μήνα κλειδώνει στο ίδιο. Πχ πριν είχα CRC down errors σε ένα παλιό screenshot πάνω από 2000 και τώρα 2-3 . Δεν νομίζω να άλλαξαν κάτι στην σύνδεση (δεν το ξέρω σίγουρα) αλλά όλα τα άλλα νούμερα είναι τα ίδια. Περιμένω τώρα από μέρα σε μέρα μπας και ενεργοποιησου μια νέα καμπίνα στην περιοχή μου για VDSL. * Κάτι που θυμήθηκα , πριν το τηλέφωνο το είχα απλά στο σπλιτερ του ΟΤΕ χωρίς φίλτρο ενώ τώρα του έβαλα και ένα φιλτρακι. Αυτό. επισης τα Crc errors εχουν να κανουν και με το ποσο traffic εχεις κανει αλλα και ποσες ωρες/μερες εισαι online.το τηλεφωνο σου τωρα πρεπει να ξεκιναει απο την Fxs του ρουτερ.αν το συνδεεις απευθειας σε συσκευη δεν θελει φιλτρο.αν κανεις την πατεντα και το κανεις επιστροφη στο splitter για να το στειλεις στο υπολοιπο σπιτι τοτε θελει φιλτρο πριν το τηλεφωνο.βεβαια σε συμβουλευω για να παρεις τα μεγιστα να μην κανεις επιστροφη στο splitter διοτι ετσι εχεις bridge taps οποτε και διαφορα θεματακια. η σωστη καλωδιωση ειναι αυτη https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
G-pal Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, poulinos είπε επισης τα Crc errors εχουν να κανουν και με το ποσο traffic εχεις κανει αλλα και ποσες ωρες/μερες εισαι online.το τηλεφωνο σου τωρα πρεπει να ξεκιναει απο την Fxs του ρουτερ.αν το συνδεεις απευθειας σε συσκευη δεν θελει φιλτρο.αν κανεις την πατεντα και το κανεις επιστροφη στο splitter για να το στειλεις στο υπολοιπο σπιτι τοτε θελει φιλτρο πριν το τηλεφωνο.βεβαια σε συμβουλευω για να παρεις τα μεγιστα να μην κανεις επιστροφη στο splitter διοτι ετσι εχεις bridge taps οποτε και διαφορα θεματακια. η σωστη καλωδιωση ειναι αυτη https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα . Εγώ έχω κάνει ότι λέει ο ΟΤΕ στις οδηγίες. Έχω βάλει ένα διακλαδωτη στην μια και μοναδική πρίζα τηλεφώνου που έχω στο σπίτι. Μετά πάει στο σπλιτερ. Από το σπλιτερ ένα καλώδιο στη phone 2 του ρουτερ και ένα στη κεντρική του ρούτερ. Και μετά γυρνάω πίσω και βάζω στον διακλαδωτη και βάζω το τηλέφωνο με φίλτρο. Στην ουσία λες εσύ να συνδέσω ένα καλώδιο από την πρίζα του τηλεφώνου στην κεντρική του ρούτερ. Και μετά το τηλέφωνο στη phone2 του ρούτερ ? Και καταργώ σπλιτερ και φίλτρα ?
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 15 minutes ago, G-pal said: Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα . Εγώ έχω κάνει ότι λέει ο ΟΤΕ στις οδηγίες. Έχω βάλει ένα διακλαδωτη στην μια και μοναδική πρίζα τηλεφώνου που έχω στο σπίτι. Μετά πάει στο σπλιτερ. Από το σπλιτερ ένα καλώδιο στη phone 2 του ρουτερ και ένα στη κεντρική του ρούτερ. Και μετά γυρνάω πίσω και βάζω στον διακλαδωτη και βάζω το τηλέφωνο με φίλτρο. Στην ουσία λες εσύ να συνδέσω ένα καλώδιο από την πρίζα του τηλεφώνου στην κεντρική του ρούτερ. Και μετά το τηλέφωνο στη phone2 του ρούτερ ? Και καταργώ σπλιτερ και φίλτρα ? εφοσον εσυ εχεις μονι μια πριζα δεν χρειαζεται να κανεις ολη αυτην την πατεντα και να κανεις επιστροφη.οποτε συνδεεις ενα τηλεφωνικο καλωδιο απο την πριζα του τοιχου στο roUter και απο την fxs1 του ρουτερ στην τηλεφωνικη σου συσκευη. προληπτικα θα ανοιγα και την πριζα για να βεβαιωθω οτι απο πισω υπαρχει ενωμενο μονο ενα ζευγαρι καλωδια.αν βρεις παραπανω απο ενα ειτε εχεις και αλλο πριζακι ειτε καποιος εχεισυνδεσει το αναπληρωματικο ζευγαρι μεχρι τον κατανεμητη που το βγαζεις εκτος.ουτε φιλτρα ουτε σπλιττερ ουτε τιποτα. αλλα και ετσι που το εκανες παλι ειναι λαθος.δεν χρειαζεται διακλαδωτη στον τοιχο. αν ειχες τηλεφωνα σε αλλες πριζες θα πηγαινες απο τον τοιχο στο Line του splitter απο το dsl στο dsl tou router και απο το phone του splitter στην Fxs του Router.Και στα αλλα δωματια τα τηλεφωνα με φιλτρακια
G-pal Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Στις 12/4/2019 στις 11:05 ΠΜ, poulinos είπε Ένα ζεύγος έχεις γιατί το συνδεσα πρόσφατα . Την σύνδεση την έκανα όπως λέει ο ΟΤΕ. Θα δοκιμάσω όπως μου τα λες. Ευχαριστώ πολυ
G-pal Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Το έκανα έτσι όπως μου είπες @poulinos το ρούτερ κλείδωσε σχεδόν 1mbit πάνω. Επίσης στον ΟΤΕ ποια η διαφορά ανάμεσα στις θύρες phone1 και phone2 του router ? Εγώ συνδέσαμε στο 2.
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Έπαθα το ίδιο και χρειάστηκαν 7-8 επισκέψεις τεχνικού (και είμαι και στον ΟΤΕ) και είχα καθε 15 μερες (μετά απο την διορθωση) τρελές αποσυνδέσεις και άπειρα "χτένια" στη γραμμή και CRC . Αλλάξαν τα πάντα, μέχρι και την πρίζα... Τώρα έστρωσε, τα CRC υπάρχουν αλλά σε αυτό φταίει και ο χαλκός, τουλάχιστον δεν τρώω αποσυνδέσεις.
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 On 13/04/2019 at 11:29, G-pal said: Ένα ζεύγος έχεις γιατί το συνδεσα πρόσφατα . Την σύνδεση την έκανα όπως λέει ο ΟΤΕ. Θα δοκιμάσω όπως μου τα λες. Ευχαριστώ πολυ αυτο που αναφερει ο οτε ειναι οταν θες να επιστρεψεις την γραμμη σε αλλα πριζακια μεσα στο σπιτι.εσυ που δεν εχεις αλλα πριζακια δεν εχει απολυτως κανενα νοημα.βεβαια και αυτο που αναφερει ο οτε ειναι μια πατεντα για να παιξει η τηλεφωνια.πρακτικα ενω παιζει δεν ειναι σωστο διοτι σου μειωνει το attainable.Με τα 50mbit που παιρνει καποιος μπορει να μην φανει οταν ομως πας στα 100 και στα 200 και δεν θα μπορεις να τα πιασεις και ο οτε θα σου λεει οτι τα πιανει στον κατανεμητη τοτε θα αναγκαστεις να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση σου και να μην εχει bridge taps. η σωστη καλωδιωση ειναι αυτη https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf On 13/04/2019 at 22:54, G-pal said: Το έκανα έτσι όπως μου είπες @poulinos το ρούτερ κλείδωσε σχεδόν 1mbit πάνω. Επίσης στον ΟΤΕ ποια η διαφορά ανάμεσα στις θύρες phone1 και phone2 του router ? Εγώ συνδέσαμε στο 2. Και οι δυο ειναι το ιδιο.αν εχεις μια συσκευη την βαζεις στην Phone 1 οσο ξερω.λογικα πρεπει και οι 2 να μπορουν να πραγματοποιησουν κληση και θεωρητικα θα πρεπει και οι 2 να μπορουν να δεχτουν κληση.τωρα αν η κληση εχει δρομολογηθει να χτυπαει και στις 2 Fxs ή να χτυπαει στην 1 και αμα η 1 ειναι busy να χτυπαει στην 2 δεν το ξερω.Μπορεις να το δοκιμασεις βεβαια. On 13/04/2019 at 23:53, thetiesthatbind said: Έπαθα το ίδιο και χρειάστηκαν 7-8 επισκέψεις τεχνικού (και είμαι και στον ΟΤΕ) και είχα καθε 15 μερες (μετά απο την διορθωση) τρελές αποσυνδέσεις και άπειρα "χτένια" στη γραμμή και CRC . Αλλάξαν τα πάντα, μέχρι και την πρίζα... Τώρα έστρωσε, τα CRC υπάρχουν αλλά σε αυτό φταίει και ο χαλκός, τουλάχιστον δεν τρώω αποσυνδέσεις. crc,fec παντα θα εχεις.απλα σκοπος ειναι να μην ειναι παρα πολλα και να μην εχεις αποσυνδεσεις.επισης δες το πιο πανω ποστ για την σωστη καλωδιωση.να μην εχεις επιστροφες ουτε πισω απο τον τοιχο ωστε να παιζεις πιο σταθερα και στην μεγιστη ταχυτητα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα