Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.είμαι στο 2ο χρόνο με νοβα adsl  .τον 1ο χρόνο δέν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα έως τον Ιανουάριο του 2019 που άρχισαν τα προβλήματα με αποσυνδέσεις και γενικά όχι και τόσο σταθερή γραμμή. στην φωτογραφίες είναι στην μία μετά από 2 μέρες rebbot και στην άλλη μετά από 4 .μίλησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν οτι η γραμμή σε αυτούς φαίνεται πολύ σταθερή και τέτοια . αλλά είναι και πολλά τα λάθη . τώρα πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. από ότι μου είπαν και άλλο router Να πάρω δεν θα αλλάξει κάτι . το μόνο που μου έμεινε να κάνω είναι reset . έχει τύχει σε κάποιον και έφτιαξε μετα από reset ;μπορώ να κάνω και κάτι άλλο ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

router.jpg

Screenshot_2019-03-25-23-11-41-678_org.mozilla.firefox.png

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, alkis13 said:

Δηλωσε βλαβη γιατι εχεις πολλα errors. Μετα ξεκινας να δεις αν φταις εσυ ή ο ΟΤΕ.

του έχω πάρεις 5 η 6 φόρες και δεν θέλουν να το παραδεχτούν .οτι έστω και ΙΣΩΣ να έχει πρόβλημα η γραμμή. μου λένε ότι είναι μια χαρα .

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.. Πάει μήνες τώρα σε έμενα. Οταν συμβαινει (που δεν ειναι δεδομενο ποτε θα συμβει.. συνηθως μερα παρα μερα) αρχιζει γεμιζει η γραμμη με crc και ξαφνικα θα φτασει σε σημειο να "κολλησει" και καθε δευτερολεπτο τα γεμιζουν ανα 500 οποτε η ταχυτητα του ιντερνετ πατωνει!!! Την ωρα που συμβαινει, ανοιγω στη σελιδα του μοντεμ και καθε κλασμα του δευτερολεπτου που κανω refresh αυτα αυξανονται ανα 100-150, μεχρι να φτασουν κοντα τα 65000 και μετα ξανα απο την αρχη.. Αυτο συμβαινει μεχρι να κανω restart το μοντεμ, μετα το restart επανερχεται. Ηρθε τεχνικος κοιταξε εξω λεει δεν υπαρχει προβλημα, η καλωδιωση του σπιτιου φταει μου λεει (επειδη η οικια εχει 3 επιπεδα, λεει οτι καπου υπαρχει bridge tap και δημιουργηται ολο αυτο). Ελα ομως που φωναξα ηλεκτρολογο και μου απομωνεσε την κεντρικη πριζα(σε ολο το σπιτι δηλαδη μονο η κεντρικη δουλευει και παιρνει απευθειας απο το καλωδιο που ερχεται απο εξω) και κουμπωσα εκει το μοντεμ αλλα παλι τα ιδια κανει.. Πηγα το μοντεμ σε καταστημα νοβα να το ελεγξουν και δεν βρηκαν κατι... Βγαλε ακρη τωρα.. Εγω πιστευω οτι απο εξω κατι φταει αλλα αντε να τους δωσεις να καταλαβουν. Νοβα vdsl, θεσσαλονικη.

Δημοσ.

Ειναι απλα τα πραγματα.
Γεια σας θελω να δηλωσω βλαβη στη γραμμη μου γιατι εχω πολλα errors.
Εαν σου πουν οχι ή στα μασανε, ζητα τα στοιχεια του υπαλληλου αν γινεται να στειλεις γραπτως το αιτημα σου και αν δεν βρεθει λυση να το κοινοποιήσεις στην ΕΕΤΤ.

Δημοσ.

Όταν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και δεν φταίει ο πελάτης, κανονίζουν συνδυαστικό με ΟΤΕ. Το ίδιο έγινε και σε μένα με Vodafone, με άπειρα FEC, CRC, HEC errors και packet loss. Ο ΟΤΕ ήρθε, "δεν βρήκε βλάβη", ο πάροχος μου άλλαξε πόρτα και άλλαξε μέχρι και το attenuation της γραμμής (δεν ξέρω πώς έγινε αυτό το μαγικό, αυτοί το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό). Τελική απάντηση, "αυτή είναι η μέγιστη δυνατότητα του δικτύου", και αρνούνται να μου το δώσουν γραπτώς γιατί είναι εσωτερική επικοινωνία μεταξύ τους και του ΟΤΕ. Μόλις ανανέωσα το συμβόλαιο, κοινώς την πάτησα. Να σημειώσω ότι μου έστειλαν 4 φορές τεχνικό στον χώρο μου, λες και θα άλλαζε κάτι, ο οποίος έγραψε ότι δεν διαπίστωσε καμία βλάβη. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, BritGreek είπε

ο πάροχος μου άλλαξε πόρτα και άλλαξε μέχρι και το attenuation της γραμμής (δεν ξέρω πώς έγινε αυτό το μαγικό, αυτοί το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό)

Δεν έγινε κάποιο μαγικό ούτε άλλαξε το line attenuation. Το display στο router άλλαξε.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, l337 είπε

Δεν έγινε κάποιο μαγικό ούτε άλλαξε το line attenuation. Το display στο router άλλαξε.

Άλλαξε γιατί έγινε αλλαγή ζεύγους λένε. 

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλαβεις το δουλεμα τιποτα δε κανανε . " Έγινε αλλαγή ζευγαριού κάθετης/οριζ" Σημαινει οτι πιασανε ενα αλλο απο το πολυκλωνο καλωδιο σου . Οχι απο αυτο που ερχεται απο καφαο αυτο το ιδιο παραμενει :P

Δημοσ.
On 26/03/2019 at 10:19, georho said:

Καλημέρα σας.είμαι στο 2ο χρόνο με νοβα adsl  .τον 1ο χρόνο δέν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα έως τον Ιανουάριο του 2019 που άρχισαν τα προβλήματα με αποσυνδέσεις και γενικά όχι και τόσο σταθερή γραμμή. στην φωτογραφίες είναι στην μία μετά από 2 μέρες rebbot και στην άλλη μετά από 4 .μίλησα με το τεχνικό τμήμα και μου είπαν οτι η γραμμή σε αυτούς φαίνεται πολύ σταθερή και τέτοια . αλλά είναι και πολλά τα λάθη . τώρα πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. από ότι μου είπαν και άλλο router Να πάρω δεν θα αλλάξει κάτι . το μόνο που μου έμεινε να κάνω είναι reset . έχει τύχει σε κάποιον και έφτιαξε μετα από reset ;μπορώ να κάνω και κάτι άλλο ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

router.jpg

Screenshot_2019-03-25-23-11-41-678_org.mozilla.firefox.png

θα δοκιμαζα.

α.βγαζεις τηλεφωνα φιλτρα σπλιττερ και αφηνεις μονο το modem router

β.δοκιμη με αλλο modem. δεν εμπιστευομαι το ,zte 108

γ.να σου αλλαξoυν profile.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα πρεπει  να εισαι πιο σταθερος.απο 6 να στο πανε 8.

On 26/03/2019 at 23:45, timopie said:

Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.. Πάει μήνες τώρα σε έμενα. Οταν συμβαινει (που δεν ειναι δεδομενο ποτε θα συμβει.. συνηθως μερα παρα μερα) αρχιζει γεμιζει η γραμμη με crc και ξαφνικα θα φτασει σε σημειο να "κολλησει" και καθε δευτερολεπτο τα γεμιζουν ανα 500 οποτε η ταχυτητα του ιντερνετ πατωνει!!! Την ωρα που συμβαινει, ανοιγω στη σελιδα του μοντεμ και καθε κλασμα του δευτερολεπτου που κανω refresh αυτα αυξανονται ανα 100-150, μεχρι να φτασουν κοντα τα 65000 και μετα ξανα απο την αρχη.. Αυτο συμβαινει μεχρι να κανω restart το μοντεμ, μετα το restart επανερχεται. Ηρθε τεχνικος κοιταξε εξω λεει δεν υπαρχει προβλημα, η καλωδιωση του σπιτιου φταει μου λεει (επειδη η οικια εχει 3 επιπεδα, λεει οτι καπου υπαρχει bridge tap και δημιουργηται ολο αυτο). Ελα ομως που φωναξα ηλεκτρολογο και μου απομωνεσε την κεντρικη πριζα(σε ολο το σπιτι δηλαδη μονο η κεντρικη δουλευει και παιρνει απευθειας απο το καλωδιο που ερχεται απο εξω) και κουμπωσα εκει το μοντεμ αλλα παλι τα ιδια κανει.. Πηγα το μοντεμ σε καταστημα νοβα να το ελεγξουν και δεν βρηκαν κατι... Βγαλε ακρη τωρα.. Εγω πιστευω οτι απο εξω κατι φταει αλλα αντε να τους δωσεις να καταλαβουν. Νοβα vdsl, θεσσαλονικη.

θα ζηταγα αλλο profile  στην γραμμη οπως εγραψα στον απο πανω

Δημοσ.
On 30/03/2019 at 12:23, timopie said:

@poulinos 17a έχω. Αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι το πιο σταθερό?

vdsl εχεις εσυ τωρα το ειδα. το snr margin λεω οχι το vdsl profile. σιγουρα δεν εχεις bridge taps?

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

πιανουν τα χερια σου να δοκιμασεις κατανεμητη ή χωνευτη?

Δημοσ.
On 30/03/2019 at 14:36, poulinos said:

vdsl εχεις εσυ τωρα το ειδα.το snr margin λεω οχι το vdsl profile. σιγουρα δεν εχεις bridge taps?

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

πιανουν τα χερια σου να δοκιμασεις κατανεμητη ή χωνευτη?

Η οικια μου ειναι 3 επιπεδων. Στην αρχη υπηρχε bridge tap αλλα εχω απομονωση την κεντρικη πριζα. Δηλαδη στο ολο το σπιτι λειτουργει μονο η κεντρικη που ερχεται το καλωδιο κατευθειαν σε αυτη και εχω κουμπωσει εκει το μοντεμ. Δυστηχως δεν γνωριζω και πολλα οποτε δυσκολα να δοκιμασω στον κατανεμητη αλλα που ηρθε τεχνικος απο τη νοβα και ειχε τσεκαρει τον πινακα ειπε οτι δεν βρηκε κατι. Οσο αφορα το snr δεν εχει καποια σταθερη τιμη.. ανεβοκατεβαίνει, συνηθως θα παρει τιμες απο το εύρος 16-21.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...