Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά στο φόρουμ. Λοιπόν, εφτασε επιτέλους η ώρα που θα αλλάξω τα σαπακολάστιχα στο αμάξι. Έχω ας πούμε καταλήξει σε τρία λάστιχα με αρκετά σημαντική διαφορά τιμής ανά τετράδα. Απ'το ακριβότερο στο φθηνότερο λοιπόν, έχουμε:  

https://www.skroutz.gr/s/7383374/Pirelli-P-Zero-225-40R18-92Y.html

https://www.skroutz.gr/s/8610769/Vredestein-Ultrac-Satin-225-40R18-92Y.html

https://www.skroutz.gr/s/10817158/Sava-Intensa-UHP-2-225-40R18-92Y.html

Το αμάξι δεν κάνει ιδιαίτερα πολλά χλμ οπότε θα ήθελα να τα κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Αν τα φοράει κάποιος ή αν έχει να προτείνει κάποιο άλλο, ευπρόσδεκτος. Μαξ τα 400€ ανά τετράδα. 🙂

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο που μπορείς να βάλεις και θα είναι εντός προϋπολογισμού είναι το Michelin sport pilot 4.

Θα σου βγάλει και τα περισσότερα χιλιόμετρα. 

https://www.skroutz.gr/s/8181480/Michelin-Pilot-Sport-4-225-40R18-92Y.html

Το pirelli το είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά σε άλλη διάσταση (225/45r17) οπότε δεν θα είναι και τόσο αντικειμενική η άποψη μου. Μάλλον όμως δεν θα το έβαζα ξανά. Ήταν πολύ καλό στα στροφυλικια πάντως. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Τα έχω υπόψιν τα Michelin ps4 απλά έχω διαβάσει για πολύ μαλακά πλαϊνά τα οποία υποτίθεται πως είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ζημιά από λακκούβες. 

Τα Pirreli σου έβγαλαν χλμ ή μπα;

• Like 1
Δημοσ.

Μου έβγαλαν χιλιόμετρα. Άλλα τα περισσότερα μου τα βγάζουν τα Michelin .

Τα sava τα σκεφτόμουν κ εγώ στην επόμενη αλλαγή αλλά διάβασα ότι από κρασπεδο μπορεί να σχιστούν με την μια. Δεν ξέρω αν θα τα δοκιμάσω γιατί σε δοκιμές τα έχουν πάει πολύ καλά και παίρνουν γενικά καλή βαθμολογία. 

Τα άλλα που έχεις βάλει (Verdadin κάπως έτσι..)  δεν τα ξέρω καν. 

Σε γενικές γραμμές πάντως τα Michelin είναι εγγύηση και από προσωπική εμπειρία στο γράφω αλλά και από την βαθμολογία που παίρνουν. 

Δημοσ.

Σου προτείνω τα Bridgestone είναι τα μοναδικά που έχουν δείκτη οικονομίας B και κράτημα σε βρεγμένο Α, όσο για διάρκεια αντέχουν περισσότερο από τα υπόλοιπα λόγω σχετικά πιο σκληρής γόμας.

https://www.skroutz.gr/s/15799396/Bridgestone-Turanza-T005-225-40R18-92Y-XL.html

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panoskatos είπε

Μου έβγαλαν χιλιόμετρα. Άλλα τα περισσότερα μου τα βγάζουν τα Michelin .

Τα sava τα σκεφτόμουν κ εγώ στην επόμενη αλλαγή αλλά διάβασα ότι από κρασπεδο μπορεί να σχιστούν με την μια. Δεν ξέρω αν θα τα δοκιμάσω γιατί σε δοκιμές τα έχουν πάει πολύ καλά και παίρνουν γενικά καλή βαθμολογία. 

Τα άλλα που έχεις βάλει (Verdadin κάπως έτσι..)  δεν τα ξέρω καν. 

Σε γενικές γραμμές πάντως τα Michelin είναι εγγύηση και από προσωπική εμπειρία στο γράφω αλλά και από την βαθμολογία που παίρνουν. 

Τα Sava φαίνονται τα καλύτερα value for money αλλά το ότι είναι επιρρεπή το έχω διαβάσει κι εγώ... Βέβαια προσέχω ιδιαίτερα στο παρκάρισμα και για καβάλημα πεζοδρομίου ούτε λόγος, και να ήθελα δεν ανεβαίνει το αμάξι λόγω προφυλακτήρα 😅 Έχουν τιμή-πρόκληση τα ρημάδια...

Michelin δαγκωτό λες λοιπόν... 

5 ώρες πριν, Nickokin είπε

Σου προτείνω τα Bridgestone είναι τα μοναδικά που έχουν δείκτη οικονομίας B και κράτημα σε βρεγμένο Α, όσο για διάρκεια αντέχουν περισσότερο από τα υπόλοιπα λόγω σχετικά πιο σκληρής γόμας.

https://www.skroutz.gr/s/15799396/Bridgestone-Turanza-T005-225-40R18-92Y-XL.html

Ωραία φαίνονται κι αυτά, καλή βαθμολογία στο tyrereviews. Είχες ποτέ Bridgestone?

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά 225/40R18 και τσιγκουνιές δεν πάνε μαζί. Για πιο λόγο να υπάρχει 18άρα ζάντα αν ειναι να βάλεις ελαστικά Σάβα ή Σαβά;

Μια τέτοια μεγάλη ζάντα με χαμηλό προφίλ 40, σημαίνει ότι κάνεις της στροφούλες σου σε κλειστή γραμμή και είσαι σπιρτόζος σαν οδηγός. Άρα το Sava τι ακριβώς θα κάνει; Θα ξεραθεί σε 12 μήνες και μετά από αμάξι θα το λες κάρο;

Επίσης όσο λιγότερο κινείται το αυτοκίνητο τόσο πιο γρήγορα σκληραίνει και καταστρέφεται το ελαστικό.

Από τα 3 που πρότεινες θα διάλεγα το Pirelli, όχι ως καλό, αλλά ως το καλύτερο από αυτά τα 3. Ελαστικά όπως Continental, Michellin, σε αυτές τις διαστάσεις, έχουν απίστευτο κράτημα.

Άποψη μου, ειναι να τσιγκουνευτείς αλλου τα χρήματα (βαλε πιο φτηνα λαδια, ιδιων προδιαγραφων στο service) και δωσε τα σε ελαστικα.

Εαν δεν εχουμε σωστα Λαστιχα-Αμορτισερ-Φρενα, το επομενο που δεν θα εχουμε θα ειναι αυτοκινητο.

• Like 8
Δημοσ.

Έχω τα Michelin pilot sport 4. Πραγματικά γατζώνοιυν αλλά θέλουν προσοχή.

Τα bridgestone turanza τα είχα σε 17άρα ζάντα. Αργούν πολύ να ζεσταθούν αλλά και πάλι δε με ικανοποίησαν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και εγώ τα Michelin PS4 έχω σε 245/40/17 και 225/45/17.

Είναι το καλυτερο ελαστικό που είχα ποτε από άποψη κρατήματος και πρόσφυσης.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω τα p zero nero gt. Τρομερά δεν θα τα άλλαζα με κανένα άλλο ιδίως λόγο VFM.

Σε όλα + εκτός τόπου ότι αργούν και έχουν θόρυβο αλλά who cares

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alkis13 είπε

Συγνώμη αλλά 225/40R18 και τσιγκουνιές δεν πάνε μαζί. Για πιο λόγο να υπάρχει 18άρα ζάντα αν ειναι να βάλεις ελαστικά Σάβα ή Σαβά;

Μια τέτοια μεγάλη ζάντα με χαμηλό προφίλ 40, σημαίνει ότι κάνεις της στροφούλες σου σε κλειστή γραμμή και είσαι σπιρτόζος σαν οδηγός. Άρα το Sava τι ακριβώς θα κάνει; Θα ξεραθεί σε 12 μήνες και μετά από αμάξι θα το λες κάρο;

Επίσης όσο λιγότερο κινείται το αυτοκίνητο τόσο πιο γρήγορα σκληραίνει και καταστρέφεται το ελαστικό.

Από τα 3 που πρότεινες θα διάλεγα το Pirelli, όχι ως καλό, αλλά ως το καλύτερο από αυτά τα 3. Ελαστικά όπως Continental, Michellin, σε αυτές τις διαστάσεις, έχουν απίστευτο κράτημα.

Άποψη μου, ειναι να τσιγκουνευτείς αλλου τα χρήματα (βαλε πιο φτηνα λαδια, ιδιων προδιαγραφων στο service) και δωσε τα σε ελαστικα.

Εαν δεν εχουμε σωστα Λαστιχα-Αμορτισερ-Φρενα, το επομενο που δεν θα εχουμε θα ειναι αυτοκινητο.

Έχεις δίκιο φίλε, αλλά πού λεφτά πλέον, όταν αγοράστηκε το αμάξι με τις συγκεκριμένες ζάντες ήταν άλλες οι εποχές. 

5 ώρες πριν, gmts είπε

Έχω τα Michelin pilot sport 4. Πραγματικά γατζώνοιυν αλλά θέλουν προσοχή.

Τα bridgestone turanza τα είχα σε 17άρα ζάντα. Αργούν πολύ να ζεσταθούν αλλά και πάλι δε με ικανοποίησαν.

Όταν λες θέλουν προσοχή, τί εννοείς? Είναι απρόβλεπτα στο όριο?

4 ώρες πριν, jmmys είπε

Και εγώ τα Michelin PS4 έχω σε 245/40/17 και 225/45/17.

Είναι το καλυτερο ελαστικό που είχα ποτε από άποψη κρατήματος και πρόσφυσης.

Από αντοχή σε διανυθέντα χλμ πώς πάνε?

4 ώρες πριν, amagawd είπε

Έχω τα p zero nero gt. Τρομερά δεν θα τα άλλαζα με κανένα άλλο ιδίως λόγο VFM.

Σε όλα + εκτός τόπου ότι αργούν και έχουν θόρυβο αλλά who cares

Κι αυτά τα έχω υπόψιν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φτηνια τρωει το παρά. Καλύτερα 400€ σαβα και σε 1 χρονο καπουτ; ή michelin 600€ και 4 χρονια τραίνο; Και στη στροφή που θα ξεχαστείς; Επικλήσεις στα θεία για να μη σου πετάξει κ$λο;

Anyway, χρυσή τομή ειναι τα Uniroyal Rainsport 3 (να παρεις με προδιαγραφη xl χωρις να το πολυσκεφτεις). Ολοι οι γνωστοι μου σε αναβασεις αυτα εχουν και αντεχουν καιρο και πολλοι τα λενε και καλυτερα απο michelin. Ειναι σχετικα φτηνα. Να βρεις βουλκανιζαντερ που ειναι επίσημος διανομεας Continental (ειναι θυγατρικα Continental), οπου δινει και γραπτη εγγυηση + οδικη βοηθεια (για θεματα ελαστικου).  Στη θέση σου, εαν δεν με ενδιέφερε το οικονομικό, πάλι αυτά θα έβαζα.

Τοσοι τρελαμένοι(με τις αναβάσεις), με rallye 106 peugeot 206 Evo 9 και τα λοιπα κατι θα ξερουν δεν μπορει.

Προσωπικα σε 185/65/15 φοραω τα rainexpert 3 (δεν βγαινουν τα rainsport 3 στις διαστασεις μου), και ομολογώ πως είναι αρκετά καλά και συγκρίσιμα με τα Michelin energy +, 2 ετη τα εχω και ειναι πολυ σταθερα, στην 4ετια θα εχω ολοκληρωμένη άποψη.

Αρα θα ζητησεις κατι τετοιο

Uniroyal RainSport 3 225/40/18 92Y XL

Μην ακους τους λαστιχαδες με τα σάβα και για αλλα αχυρα, εχουν περισσότερο περιθώριο κέρδους εκεί.

Επεξ/σία από alkis13
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, κλείδωσα στα Michelin Pilot Sport 4. Τελικά δεν αξίζει για 50-100 ευρώ να μην πάρω κορυφαία λάστιχα και να παίξω κορώνα-γράμματα το αν θα βγουν ποιοτικά ή όχι τα φθηνότερα

Δημοσ.

Εννοούσα ότι θέλουν προσοχή μη τα κοπανάς πάνω στα πεζοδρόμια. Θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα πιστεύω τα Michelin.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Volgin είπε

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, κλείδωσα στα Michelin Pilot Sport 4. Τελικά δεν αξίζει για 50-100 ευρώ να μην πάρω κορυφαία λάστιχα και να παίξω κορώνα-γράμματα το αν θα βγουν ποιοτικά ή όχι τα φθηνότερα

Σωστά έπραξες. Μπορεί να έδωσες τώρα καμμία 100€ αλλά σίγουρα τα χρήματα αυτά θα πάρεις πίσω έμμεσα , είτε μέσω της μικρότερης κατανάλωσης είτε μέσω ότι θα τα κρατήσεις για περισσότερο χρόνο συν του ότι η πτώση της απόδοση τους θα είναι πολύ μικρότερη από τα τριτοκλασατα και βέβαια δεν μιλάμε για το αισθημα ή την πραγματική ασφαλεια που δεν μετριέται με χρηματα.

Οταν βλεπουμε μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των ελαστικών θα πρέπει να μας προβληματιζει το γεγονός. Μπορεί να βάζουν κάποιο καπέλο ότι πρωτοκλασάτες εταιρίες λόγω του ονοματος αλλά ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς αφορά την καλύτερη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.

Έτσι την ειχα πατήσει πριν πολλά πολλά χρόνια , έκατσα και άκουσα το λάστιχα που μου πρότεινε μια τρέχα γυρευε μάρκα λέγοντας ότι είναι ισάξια με τα επώνυμα και αρκετά πιο φτηνά. Ο μλκς τον άκουσα, στην αρχή υπερευχαριστημενις αλλά μέσα στο εξάμηνο άρχισα να τα αισθάνομαι να γλιστράνε και να γίνονται χειρότερα και από αυτά που αλλαξα που είχαν πανώ τους καμμια 40κ χλμ και 3-4 χρόνια κυκλοφορίας.

Καλοι οι ενεργειακοι πίνακες που βαζουν στα λαστιχα καλά και τα διάφορα συγκριτικά που κάνουν τα περιοδικά. Αλλά λένε μόνο για όταν είναι καινούρια τα λαστιχα δεν λένε μια πληροφορια πολύ πιο σημαντική, ποια θα είναι η αποδοση των ελαστικων μετά από Χ χιλιόμετρα ή Χ χρόνο σε χρηση. Θα βλέπαμε τότε κάποια λάστιχα που μπορεί αρχικά να εμφανίζουν καλα νούμερα τώρα να χρειαζεται να προστεθούν και άλλες διαβαθμίσεις για να βαθμολογηθούν. Οπότε λαστιχα  μόνο από Α και Β class εταιρειών. Βέβαια και αυτές για να προσελκύσουν πελάτες βγάζουν κάποιες οικονομικές σειρές ή μέσω των θυγατρικών τους βγάζουν ελαστικά εφάμιλλα ή ελαφρώς καλύτερα των τριτο-τεταρτοκλασσατων εταιρειών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...