ZaHe3rGR Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής εγχείρημα: Ως φοιτητής οικονομικών γενικά έχω ένα πάθος με ότι συνεπάγεται την λογιστική & την χρηματοοικονομική / συμβουλευτική επιχείρησεων. Για αυτό λοιπόν, μιας που έχω έξοδα εδώ στις Αθήνες σκέφτηκα να ανοίξω ένα ηλ.κατάστημα με κύρια ασχολία το τριγωνικό εμπόριο ( dropshipping). Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 1) Έχω κάποια φοροαπαλλαγή ως φοιτητής σε αυτό; 2) Αν όχι λογικά θα πρέπει να κατέχω επαγγελματικό ΑΦΜ, VAT, πιστοποιητικά έδρας κλπ. Πώς μπορώ να τα εκδώσω και τι δικαιολογητικά χρειάζομαι; Έκανα την αναζήτηση μου στο google αλλά έχω πάθει ένα εγκεφαλικό "μπλακ αουτ" με όλες τις νομοθεσίες του εκάστοτε έτους και αδυνατώ να καταλάβω τι ισχύει εν έτει 2019. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, θα το εκτιμούσα αν κάποιος με προσανατόλιζε λίγο βαθύτερα και πιο εξειδικευμένα. Υ.Γ Σε λογιστή θέλω να απευθυνθώ αλλά δεν ξέρω πόσο & αν θα μου κοστίσει. Φοιτητής είμαι, έχω περιορισμένο μηνιαίο εισόδημα από τους δικούς μου.
rafinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Καποιος καθηγητής σου δεν μπορεί να σου τα εξηγήσει καλύτερα ώστε να μην πληρώνεις λογιστή; 2 1
ZaHe3rGR Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 31 λεπτά πριν, rafinos είπε Καποιος καθηγητής σου δεν μπορεί να σου τα εξηγήσει καλύτερα ώστε να μην πληρώνεις λογιστή; Δεν έχω απευθυνθεί ακόμα διότι μπήκα ουσιαστικά τώρα στο 2ο εξάμηνο κ δεν έχω ακόμα "πιάσει" κάποιον να μιλήσω για αυτό το θέμα.
invisiblesurfer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Ξεκίνησε το και μην ασχολείσαι με το φορολογικό. Αν έχεις τζίρους (αν καταφέρεις να βρεις πελάτες δηλαδή), θα πληρώσεις τον φόρο που αναλογεί. Αν με το καλό μεγαλώσει η εταιρεία σου μπορείς να σκεφτείς μεταφορά έδρας αλλά αυτό είναι για το μέλλον. Καλή αρχή 2 1
rafinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Ξεκίνησε το και μην ασχολείσαι με το φορολογικό. Αν έχεις τζίρους (αν καταφέρεις να βρεις πελάτες δηλαδή), θα πληρώσεις τον φόρο που αναλογεί. Αν με το καλό μεγαλώσει η εταιρεία σου μπορείς να σκεφτείς μεταφορά έδρας αλλά αυτό είναι για το μέλλον. Καλή αρχή Δηλαδή αν δεν έχει τζίρο δεν χρειάζεται να έχει κάνει έναρξη στην εφορία και να πληρώνει έφκα κάθε μήνα; Τι θα πει μην ασχολείσαι με το φορολογικό; Ή εγώ έχω χάσει επεισόδια ή εσύ είπες να γράψεις ότι σου κατέβηκε στο κεφάλι. 3 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, rafinos είπε Δηλαδή αν δεν έχει τζίρο δεν χρειάζεται να έχει κάνει έναρξη στην εφορία και να πληρώνει έφκα κάθε μήνα; Τι θα πει μην ασχολείσαι με το φορολογικό; Ή εγώ έχω χάσει επεισόδια ή εσύ είπες να γράψεις ότι σου κατέβηκε στο κεφάλι. Έγραψε ότι σκέφτηκε απλά χωρίς να τον νοιάζει τι συνέπειες μπορεί να έχει αν πιάσουν τον φίλο που άνοιξε το θέμα Αν θες να είσαι 100 νόμιμος θέλει έναρξη επιχηρησης, κτλ κτλ, εκτωση σαν φοιτητής από όσο ξέρω δεν υπάρχει να ξέρεις ότι όπως είναι η Ελλάδα αυτή την στιγμή απλά το ξεχνάς αν θες ανταγωνιστικες τιμές δεν θα μπορείς να της έχεις αν υπολογίσεις όλα τα έξοδα που θα έχει η επιχηρηση (που ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τα έξοδα θα πρέπει να τα πληρώνεις βγάλεις δεν βγάλεις κέρδος) Χονδρικά για κάθε 10 ευρώ κέρδος κάτι παραπάνω από τα μισά θα φεύγουν στα έξοδα της επιχηρησης 1 1
bilya Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 αντί να ανοίξεις μαγαζί γιατί δεν πας να δουλέψεις. Ξέρεις δεν είναι κακό να είσαι υπάλληλος. + θα καταλάβεις πως λειτουργεί κ μια επιχείρηση κ θα πέσεις απο το συνεφακι που είσαι 7 1
ParhsG Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 50 λεπτά πριν, bilya είπε αντί να ανοίξεις μαγαζί γιατί δεν πας να δουλέψεις. Ξέρεις δεν είναι κακό να είσαι υπάλληλος. + θα καταλάβεις πως λειτουργεί κ μια επιχείρηση κ θα πέσεις απο το συνεφακι που είσαι Ε τοσες επιχειρήσεις υπάρχουν και βγάζουν λεφτά ομως. 1
29gk Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, ZaHe3rGR είπε Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής εγχείρημα: Ως φοιτητής οικονομικών γενικά έχω ένα πάθος με ότι συνεπάγεται την λογιστική & την χρηματοοικονομική / συμβουλευτική επιχείρησεων. Για αυτό λοιπόν, μιας που έχω έξοδα εδώ στις Αθήνες σκέφτηκα να ανοίξω ένα ηλ.κατάστημα με κύρια ασχολία το τριγωνικό εμπόριο ( dropshipping). Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 1) Έχω κάποια φοροαπαλλαγή ως φοιτητής σε αυτό; 2) Αν όχι λογικά θα πρέπει να κατέχω επαγγελματικό ΑΦΜ, VAT, πιστοποιητικά έδρας κλπ. Πώς μπορώ να τα εκδώσω και τι δικαιολογητικά χρειάζομαι; Έκανα την αναζήτηση μου στο google αλλά έχω πάθει ένα εγκεφαλικό "μπλακ αουτ" με όλες τις νομοθεσίες του εκάστοτε έτους και αδυνατώ να καταλάβω τι ισχύει εν έτει 2019. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, θα το εκτιμούσα αν κάποιος με προσανατόλιζε λίγο βαθύτερα και πιο εξειδικευμένα. Υ.Γ Σε λογιστή θέλω να απευθυνθώ αλλά δεν ξέρω πόσο & αν θα μου κοστίσει. Φοιτητής είμαι, έχω περιορισμένο μηνιαίο εισόδημα από τους δικούς μου. 1) Γενικη απαντηση ειναι πως ΔΕΝ εχεις. Ειδικοτερα ομως υπαρχουν ισως προγραμματα για τη νεα επιχειρηματικοτητα, ΕΣΠΑ κτλ που θελουν ψαξιμο. 2) Η ειδικοτερη νομοθεσια ειναι πως αλλαζει αλλα τα βασικα ειναι τα εξης: εναρξη στην εφορια, επιμελητηριο, ΕΦΚΑ, εδρα. Και για ολα θα σε κατατοπισει και οδηγησει ενας λογιστης. Η ερωτηση παντως σε ενα λογιστη δεν θα κοστισει. Απο τιποτα δηλαδη εως αντε 50-100€ αναλογα του πως εκτιμα τον χρονο του. Και οχι δεν σου κανει ο γειτονικος εξυπηρετητης συνταξιουχων που συμπληρωνει καμια δηλωση εισοδηματος καθε χρονο αλλα θες κανονικο φοροτεχνικο με πελατες επιχειρησεις αρα και γνωστη. 1
Ison_ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, bilya είπε αντί να ανοίξεις μαγαζί γιατί δεν πας να δουλέψεις. Ξέρεις δεν είναι κακό να είσαι υπάλληλος. + θα καταλάβεις πως λειτουργεί κ μια επιχείρηση κ θα πέσεις απο το συνεφακι που είσαι Μια χαρά προσγειωμένο τον βλέπω και καλά κάνει που ψάχνει αυτό που του αρέσει. Το θέμα είναι στην Ελλάδα υπάρχει το εξής κουλό με τους ελεύθερους επαγγελματίες: αν θες να είσαι νόμιμος, τότε πρέπει να έχεις τρελά έσοδα από την πρώτη μέρα. Δηλαδή bye bye επειχειρηματικότητα των νέων... Και για αυτό βλέπεις παντού σουβλατζίδικα και καφετέριες, και την Ελλάδα τελευταία στις τεχνολογίες και την καινοτομία σε όλο τον κόσμο. 1
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, Ison_ είπε Μια χαρά προσγειωμένο τον βλέπω και καλά κάνει που ψάχνει αυτό που του αρέσει. Το θέμα είναι στην Ελλάδα υπάρχει το εξής κουλό με τους ελεύθερους επαγγελματίες: αν θες να είσαι νόμιμος, τότε πρέπει να έχεις τρελά έσοδα από την πρώτη μέρα. Δηλαδή bye bye επειχειρηματικότητα των νέων... Και για αυτό βλέπεις παντού σουβλατζίδικα και καφετέριες, και την Ελλάδα τελευταία στις τεχνολογίες και την καινοτομία σε όλο τον κόσμο. Επιχειρηματικότητα των νέων?? Που την είδες αγαπητέ? Ποιο είναι το προϊόν ή υπηρεσία του TS?? Αα ναι σωστά, υπηρεσία είναι να βρει τον προμηθευτή που θα του κάνει μια συμφωνία y να πουλά π.χ. ιμιτασιον μελάνια σε τίποτα τελειωμένα λογιστικα γραφεία/πολιτικούς μηχανικούς, κτλ. (Νέο)ελληνική επιχειρηματικότητα.. 1 1
Ison_ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 15 λεπτά πριν, Thanos (Earth -616) είπε Επιχειρηματικότητα των νέων?? Που την είδες αγαπητέ? Ποιο είναι το προϊόν ή υπηρεσία του TS?? Αα ναι σωστά, υπηρεσία είναι να βρει τον προμηθευτή που θα του κάνει μια συμφωνία y να πουλά π.χ. ιμιτασιον μελάνια σε τίποτα τελειωμένα λογιστικα γραφεία/πολιτικούς μηχανικούς, κτλ. (Νέο)ελληνική επιχειρηματικότητα.. Με βάση τις συγκεκριμένες σπουδές του, και εκτός από το να γίνει υπάλληλος, τί θα του πρότεινες σαν σωστή επιχειρηματικότητα;
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, Ison_ είπε Με βάση τις συγκεκριμένες σπουδές του, και εκτός από το να γίνει υπάλληλος, τί θα του πρότεινες σαν σωστή επιχειρηματικότητα; Ποιες σπουδές?? Τώρα λέει ότι μπαίνει στο 2ο εξάμηνο!! 😁😁 1
bilya Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Ison_ είπε Μια χαρά προσγειωμένο τον βλέπω και καλά κάνει που ψάχνει αυτό που του αρέσει. Το θέμα είναι στην Ελλάδα υπάρχει το εξής κουλό με τους ελεύθερους επαγγελματίες: αν θες να είσαι νόμιμος, τότε πρέπει να έχεις τρελά έσοδα από την πρώτη μέρα. Δηλαδή bye bye επειχειρηματικότητα των νέων... Και για αυτό βλέπεις παντού σουβλατζίδικα και καφετέριες, και την Ελλάδα τελευταία στις τεχνολογίες και την καινοτομία σε όλο τον κόσμο. μάλλον δεν διάβασες καλά το μνμ του ts. χώρια οπως λέει κ κάποιος παραπάνω είναι στο 2ο εξάμηνο, μιλάει για επιχείρηση με τριγωνικές συναλλαγές! Το πιο πιθανό είναι να τους έμαθαν τι είναι οι τριγωνικές συναλλαγές στο πανεπιστήμιο κ νομίζει οτι είναι απλό κ κερδοφόρο. Αλλά κ απλό eshop να άνοιγε τι διάφορα εχει με τα τόσα που ανοιγοκλείνουν? 2
arianosfc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 επειδή έχω δουλεψει σε eshop, όλα τα κανεις εισαγωγη, για να πετύχεις τιμή θέλει να φέρεις ποσότητες , οι ποσότητες θέλουν φράγκα(20Κ μινιμουν) επίσης αν εισάγεις εκτός ΕΕ θελει να χεις κονε και γνωστο στο τελωνειο, 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα