Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι 25 χρόνων και σκέφτομαι, επειδή έχω κουραστεί να είμαι υπάλληλος, να κάνω κάτι δικό μου. Θα ήθελα να ξεκινήσω μια δικιά μου επιχείρηση με κοτες και ειδικότερα θα ήθελα να ασχοληθώ με την πώληση αυγών. Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα σε πόλη έχω μεγαλώσει αλλά θεωρώ ότι ο πρωτογενής τομέας σχεδόν πάντα θα αποφέρει κάποιο κέρδος. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πως μπορώ να ξεκινήσω εννοώ θέλει να έχω κάποια άδεια? Εννοείται ότι έχω σκεφτεί ήδη να κάνω κάποια σεμινάρια κτλ. Πόσο "εύκολο" είναι κάποιος που δεν έχει γνώσεις να τις αποκτήσει και να ασχοληθεί με την αυγόπαραγωγή? Ευχαριστώ 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αρχικά είναι ωραίο που πήρες απόφαση να ασχοληθείς με την παραγωγή, σε οποιαδήποτε μορφή της, απλά η εγώ δεν κατάλαβα τα σχέδια σου, η εσύ δεν κατάλαβες που πας να μπλέξεις 😁

Η αυγό παραγωγή είναι στην ουσία βιομηχανία ολόκληρη, αφού πρέπει να έχεις την επίβλεψη των ζωων, αυτοματοποιημενα σύστηματα σίτισης, και συλλογής αυγών, συσκευαστηριο που θα είναι σύμφωνο με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφες iso και τρόπο διαχείρισης των υπολειμμάτων (κοτοσκατα :P)

Αυτά είναι σχεδόν απαραίτητα αν θες να είσαι ελάχιστα ανταγωνιστικος, και αν φυσικά θες το προϊόν σου να βρεθεί σε σούπερ μάρκετ και τα λοιπά. 

Μπορείς φυσικά να το κάνεις ΠΟΛΎ πιο παραδοσιακά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να σε ζήσει σε αυτή τη μορφή 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Γεώργιος Σπανος είπε

Καλησπέρα είμαι 25 χρόνων και σκέφτομαι, επειδή έχω κουραστεί να είμαι υπάλληλος, να κάνω κάτι δικό μου. Θα ήθελα να ξεκινήσω μια δικιά μου επιχείρηση με κοτες και ειδικότερα θα ήθελα να ασχοληθώ με την πώληση αυγών. Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα σε πόλη έχω μεγαλώσει αλλά θεωρώ ότι ο πρωτογενής τομέας σχεδόν πάντα θα αποφέρει κάποιο κέρδος. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πως μπορώ να ξεκινήσω εννοώ θέλει να έχω κάποια άδεια? Εννοείται ότι έχω σκεφτεί ήδη να κάνω κάποια σεμινάρια κτλ. Πόσο "εύκολο" είναι κάποιος που δεν έχει γνώσεις να τις αποκτήσει και να ασχοληθεί με την αυγόπαραγωγή? Ευχαριστώ 

Έχεις κεφάλαιο; Επίσης πάρα πολλοί πλέον το έχουν γυρίσει με την πώληση αυγών σε Λ.α.μπορείς να αγοράζεις αυγά και να τα πουλάς μόνο, χωρίς το άγχος.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Γεώργιος Σπανος είπε

αλλά θεωρώ ότι ο πρωτογενής τομέας σχεδόν πάντα θα αποφέρει κάποιο κέρδος.

αυτο εδω και αρκετα χρόνια δεν ισχύει , ήδη  απο το δευτερο μνημόνιο η φορολογία και ασφαλιστικές εισφορες στον πρωτογενή τομέα ειναι σχεδόν σαν να εχεις επιχείριση

δεν θελω να σε αποθαρρύνω αλλα εγω δεν θα το έκανα 

• Like 2
Δημοσ.

Καλή η σκέψη σου, θεωρητικά είναι καλή, αλλά μέχρι την πράξη (και την επαγγελματική επιτυχία) είναι μακρύς ο δρόμος, όχι αδιάβατος όμως.

Για αρχή θα σου έλεγα να μην μπλέξεις με άδειες και γραφειοκρατικά κόλπα. Θα έχεις την  - όποια - σταθερή εργασία σου και παράλληλα, ως ημιαπασχόληση, τις κότες. Ξεκίνα απλά, με 50-60 κότες με κόστος γύρω στα 350-400 ευρώ, (απαραίτητα εμβολιασμένες, και σε ηλικία 5+ μηνών, έτοιμες για αυγοπαραγωγή) για να μπεις στο  νόημα και να έχεις μια πρώτη επαφή - εμπειρία με το άθλημα. Χρειάζεισαι βέβαια κάποιο χώρο, αν είσαι σε χωριό ακόμα καλύτερα. Τα χωριάτικα αυγά πωλούνται γύρω στα 30 λεπτά. Θα έχεις περίπου 35-40 αυγά κάθε μέρα , (ανάλογα την ράτσα της κότας,  την διατροφή της κλπ) οπότε υπολόγισε 11-12 ευρώ ημερησίως, μείον ένα δίευρο για τροφή, θα σου μένει το πολύ ένα δεκάρικο στην καλύτερη. Αν έχουν πρόσβαση και σε χόρτο π.χ. τριφύλλι, ακόμα καλύτερα. Βασική προυπόθεση να μπορείς να πουλάς τα αυγά, να κάνεις πελατολόγιο. Αν όλα πάνε καλά, τότε τις διπλασιάζεις και θα έχεις έξτρα εισόδημα περίπου 600 ευρώ το μήνα. Ανά δύο - τρεις μέρες (το πολύ) καθάρισμα το κοτέτσι, αν μπορείς και λίγο συχνότερα, τόσο το καλύτερο.

Δεν είναι τπτ ιδιαίτερο, λίγο να ασχοληθείς χρειάζειται, αν έχεις όρεξη.

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

εχω 2 γνωστους με ορνιθοτροφεια,κ οι 2 εχουν απο ενα μικρο καταστημα λιανικης κ συνηθως κρατανε το μαγαζι αδερφια γονεις συζυγοι...επειδη απο τη λιανικη ομως δεν "βγαινει¨, ο 1 ενας πηγαινει στις λαικες κ ο αλλος τρεχει σε 5-6 νομους να πουλησει χονδρικη.Θελω να πω οτι το καλυτερο προιον στην καλυτερη τιμη να εχεις θα χρειαστει πολυ τρεξιμο για να κανεις πελατολογιο κ να το κρατησεις ωστε να εχεις καποιο ικανοποιητικο εισοδημα αφου βεβαια ξεπερασεις τα υπολοιπα θεματα οπως εναρξη,τεχνογνωσια,εξοπλισμος κλπ

Δημοσ.

Είναι πολλοί οι παραγωγοί, ως εκ τούτου μεγάλη η προσφορά και η τιμή των αυγών παραμένει χαμηλά. Δοκίμασε κάποιο παρακλάδι που είναι πιο εξειδικευμένο αλλά δίνει και ίδιο κέρδος με μικρότερη παραγωγή, π.χ. αυγά ορτυκιών ή, αν είσαι θαραλέος, στρουθοκαμήλων.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Γεώργιος Σπανος είπε

θεωρώ ότι ο πρωτογενής τομέας σχεδόν πάντα θα αποφέρει κάποιο κέρδος

*Ηχηρα γελια*

Το κερδος ειναι παντα στο εμποριο,οταν πουλας στον τελικο καταναλωτη.

Αλλο τωρα αν εσενα σου ταιριαζει καλυτερα η παραγωγη,εχεις την γη,εχεις καποια τεχνογνωσια κτλ

Το αυγο ειναι μια σουπερ τροφη που στοιχιζει 20 λεπτα του ευρω,σημερα Τριτη το mymarket πουλαει κοτοπουλο με 1,98 ευρω το κιλο (και βεβαια το 24% ειναι ΦΠΑ), φαντασου σε τι τιμες αγοραζουν απο τον παραγωγο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά η ιδέα είναι καλή. Αλλά αν μιλάμε για μεγάλη μονάδα - παραγωγή μια ματιά μόνο στη γραφειοκρατεια και σε ένα business plan θα σε απογοητευσουν. Είχα ψαχτει πριν 5-6 χρόνια με business plan και συμβούλους είχα και συγγενη που διέθετε ήδη μεγάλη μονάδα αλλά αν δεν καταφέρεις να φτιάξεις δικό σου δίκτυο διανομής/λιανικης το κέρδος είναι από ελάχιστο έως καθόλου, επίσης για το μέγεθος που ήθελα το κόστος επένδυσης ξεφευγε αρκετά και η περίοδος δεν ήταν η κατάλληλη για τόσο μεγάλα ανοίγματα...

Μια συμβουλή, δεν ξέρω την περιοχή που σκέφτεσαι να επενδύσεις αλλά δες αν κοντά έχεις τουριστικές μονάδες καθώς αποτελούν μεγάλους καταναλωτές (στόχους) του κλάδου και ξεκινά από εκεί να δεις τι τιμές παίζουν στην αγορά 

Επεξ/σία από solton57010
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυγο εχει τον καλυτερο λογο ποσοτητας-ποιοτητας πρωτεινης/κοστος.

Ειναι πραγματικα υπερτροφη

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Σε κέντρο δεξιώσεων που δούλευα, αγόραζαν τα medium προς 3,50 την τριαντάδα και μάλιστα τα έφερνε ο άνθρωπος από τις Σέρρες. 0,30 θα τα πουλήσεις στη νοικοκυρά που δεν έχει άλλες επιλογές δίπλα της ή επειδή έχεις το σούπερ νόστιμο χωριάτικο αυγό. Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τους εκατοντάδες πλέον οργανωμένους παραγωγούς. Κάθε εβδομάδα ερχόταν και άλλος "αυγουλάς" για να δώσει προσφορά. Μου προσέφεραν και 30αδες "δώρο" για να τους επιλέξουμε, γιατί με μένα μιλούσαν αρχικά. Ίσα ίσα για να μπουν στο μαγαζί. Το 90% των παραγγελιών μαύρα. Άλλο που δεν ήθελαν και αυτοί. Έλα όμως που αν σε πιστολιάσει ο άλλος 2 παραγγελίες έχεις μπει μέσα. Μου φαίνεται εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα. Θαρρώ πως υπάρχουν καλύτερες αγορές από αυτή του αυγού. Και φυσικά στα 25, χωρίς προηγούμενη ενασχόληση, ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεκινατε επιχειρηση για την οποια δεν εχετε καμια ιδεα.

Δε διαφερετε απο ολους αυτους που πανε και ανοιγουν καφετεριες/ψησταριες χωρις να εχουν την παραμικρη εμπειρια ( το να εχεις φτιαξει 500 καφεδες/σουβλακια σε καποιο καφε/ψησταρια δεν ειναι εμπειρια ) .

Επισης,δεν κανουν ολοι για επιχειρηματιες,φιλικα παντα.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ένας πολύ καλός μου φίλος που ασχολείται με αυγά,κάνει το εξής..Τα αγοράζει κάπου στα Μέγαρα(δεν ξέρω λεπτομέρειες) και απο εκεί και πέρα ο φίλος μου τα δίνει σε διάφορα καταστήματα.Είναι χρόνια στον χώρο και έχει καλό πελατολόγιο..Κρεπερί,μίνι μάρκετ,μπακάλικα της γειτονιάς κλπ...Απλά το ψάχνει πολύ και συνεχώς έχεις και νέους πελάτες..Απλά μια ιδέα πετάω...Αυτός έχει κέρδος που τα αγοράζει απο άλλον,φαντάσου να ήταν και δικής του παραγωγη΄ς..Σίγουρα βέβαια μέχρι να βρείς πελάτες θα σε ματώσει οικονομικά και δεν ξέρω πόσο αντέχει η τσέπη σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...